Den eleganta dock så kalla världen..

Det viktigaste är inte det som sker utanpå. Det viktigaste är det som sker inne i människans hjärta. Vi rör oss i en otrygg och mycket farlig värld. Det farligaste man kan göra i denna världen är att visa sina känslor. Man får aldrig förlora ansiktet, man skall vara kvick, le, säga de rätta orden, uppträda som på scenen. Det är i den eleganta, kalla världen vi lever. Det allra farligaste är att gråta äkta tårar – falska tårar är klädsammare” //Bergman 1973

Fritt tänkande individer faller inte inom de sociala ramarna som råder i samhället. Vi försöker lära våra barn att tänka utanför ramarna i skolan men när ngn väl gör det på riktigt ute i samhället så döms de.

Är folk verkligen så rädda för fritt tänkande individer? Rädda för att deras egna verklighet ska försvinna som en liten bubbla som spräckts om ngn kommer och har andra åsikter och vill ngt annat än vad strömmen vill?

Förstår och ser inte människor hur de spelar dagarna in och ut för att på ngt vis sträva efter en social status. Ser dom inte hur de blint springer efter samhällets ledare och inflytelserika individer och bara är en liten kopia av en bild på hur männsikan ska vara enligt ngn annan.

Tänk att det finna så otroligt få individer som vågar stå för saker som går mot en hel grupps åsikter. Tänk så otroligt lätt en människa är att hjärntvätta. Tänk att mänskligheten är så fruktansvärt dumma så att de fortsätter i ren blindhet springa i hjulet runt och runt pekandes finger åt dom som funderar på varför vi ens springer i hjulet. Kanske inte så konstigt då de ifrågasättande individerna riskerar alla andras verklighet. Tänk så enkelt det kan vara att bara sitta och blunda.

Jag antar att människan vet, jag antar att den enbart blundar och söker livets sötma i mode-, penga- och makthysterin för att det är så mycket, mycket enklare att bara blunda och vara som alla andra.

Ett tips: Stanna upp och filosofera ett tag. Hitta en liten bit av dig själv som du inte visste fanns. På det viset har du vunnit en stor vinst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0