nu händer det saker...

oj, oj nu händer det saker....

Torsdagen den 27maj klockan 13.00 öppnar Förbundets 16:e kongress. Kongressen äger rum i Essinge konferenscenter i Stockholm och pågår till och med söndag den 30 maj.

Kongressen i år består av 180 ombud och de 21 förbundsstyrelseledamöterna.Till kongressen har det skickats in 104 motioner.

Kongressen gästas av LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin och Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan som båda talar på torsdagseftermiddagen. På fredagen talar SSUs ordförande Jytte Guteland på morgonen och Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin talar på fredag eftermiddag.

Under fredagen behandlar kongressen de förslag och motioner som innebär att kongressen fattar beslut om en ny organisation i förbundet. I förslagen finns en ny avdelningsorganisation, en bantad förbundsstyrelse, att minska antalet i förbundsledningen från tre till två och en förkortad kongressperiod, från fem till fyra år.

För 5 år sedan så var jag en av de kongressombuden som var på plats i stockholm. Den absolut mäktigaste och roligaste grejj jag varit på, helt klart. Nu väntar jag med iver att få reda på besluten som tas på kongressen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0