gud, vad jag älskar kycklingsallad

gud, vad jag älskar kycklingsallad. Jag kan lätt äta ihjäl mig på den maträtten.

Idag så har man absolut inte gjort ngt alls utöver alla måsten. Känns rätt skönt måste jag erkänna.

Freja har börjat vara så svår och natta nu. Sommarljuset kanske som spökar för henne. Hur som helst funderar man på om hon kanske borde sluta sova hos dagmamman. Känns rätt jobbigt med en två åring som är vaken till kl. 22.00 på nätterna då man kliver upp kl 05.00 på morgonen.

På tal om dagmamman så fungerar det super kanon med den nya dagmamman. Barnen trivs super bra och vill åka dit på morgonen så inget gråt och tandagnissel, här inte. Känns skönt.

Sedan har vi fått bekräftelse nu skriftligen från Umeå kommun att de fått dagisplats från den 11 Augusti så då slipper vi allt detta slit och släng, fram och åter, med barnen bara för att det sket sig så rejält med de tidigare dagmammorna

Elaphe porphyracea laticincta, Bamburåttsnok

Elaphe porphyracea laticincta dvs. Bamburåttsnok såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå


Aspidelaps lubricus, korallkobra

Aspidelaps lubricus dvs. Korallkobra såg vi bl.a på reptilmässan i Luleågiftig


så äcklig ketchup


Fy fan så äcklig ICA ketchup det har blivit sedan de kör med det nya receptet. Usch, nu har jag förstört två middagar pga deras nya recept. Sjukt äckligt och inget jag rekomederar andra att köpa. Själv får jag nästan kväljningar av all nejlika (?) smak.


Lego spel

När vi kom hem från jobbet idag så väntade ett paket på bron åt oss. Det var ett Lego spel som väntade på oss, och ja nu ska det testas. Tusen tack för det fina spelet :)


Betyg på hur det var får ni alla senare


tält

Idag så har fröken Angelica med familj varit in till stan och börjat inhadla saker till semestern. Ett 6 - manna tält blev det bl.a inköpt.


Fiskedag


Idag så har familjen fiskat närmare bestämt metat


småttingarna fick så klart flytvästarna på sig


var nog första gången idag som Tyr visat intresse för att hålla i metspöet själv


Tyrs ny upptäckta fiske intresse gav belöning på en gång. Sitt livs första fisk :)


fröken Angelica fick sig en gädda idag. Som ni ser så är den nästan i Tyrs storlek.


John och "lill John"


Vi är många som kallar Tyr för "lill john", orsaken till det är just Tyrs kusin John. De är lika varandra ngt sjukt mkt. Här på bilden ser ni både John och "lill John"


Vuxna bär ansvar för ungdomsfyllan i midsommar

Jaha så var midsommaren över för i år. Ligger med ångest och oro i kroppen över att jag inte riktigt stog på mig mina åsikter till slutet av gårdagen. Så fortsätta sova för min del går inte. Min midsommar kunde med andra ord ha varit betydligt bättre än vad den blev.

Var på en fest/sammanställning igår och ska inte nämna vars med tanke på vilket ämne jag tänker ta upp och det jag tänker skriva om. Men känner att jag verkligen vill belysa detta problem som inte enbart berör våra barn utan hela samhället.

midsommarhelgen är tyvär idag förknippad med stor alkoholkonsumtion. Även barn och ungdomar dricker alkohol under midsommar vilket inte är okej enligt mig. 

För oss vuxna människor är det upp till oss själva att ansvara över vår konsumtion av alkohol. Däremot finns det en grupp av befolkningen som vi enats i lag att begränsa eller helt enkelt utesluta alkoholkonsumtionen för.

Restauranger, krogar eller vuxna personer får inte servera alkohol till personer under 18 år. Unga människor under 20 år får inte handla på Systembolaget och äldre personer får inte langa alkohol till personer under 20 år. Så säger den svenska lagen.

Till saken nu då, det som ger mig fett med ångest så jag inte kan sova. På festen/sammanställningen igår så kom det dit en person som var 14 eller högst 15 år. Helt okej med tanke på att det inte var ngn supar fest och barn även fanns där bl.a mina småttingar var närvarande.

Denna tjejen på 14 eller 15 år satt dock och drack alkoholhaltiga drycker på festen. Jag gick fram till tjejen då jag såg att hon söp och bad hon sluta eftersom jag inte accepterar att barn dricker. Hon vägrade sluta så då gick jag till den som arrangerar festen och sa att den var tvungen att göra ngt åt saken för annars ringer jag polisen. Inget gensvar där heller utan den som arrangerade festen tyckte det var helt okej att man söp som 15 åring.

Jag tog problemet vidare till den supandes kompis pojkväns mammas syster till lika även värdinnan på festen. Jag ber även hon att göra ngt åt saken men det slutar enbart med att hon vräker ur sig men han drack ju då han var tolv och det gick ju bra så då kan hon oxå dricka om hon vill. Vidare går värdinnan fram till flickan och säger åt hon att hon får dricka hur mycket hon vill där.

Här har jag ångest för mina beslut efteråt. Jag borde ha ringt polisen eller lämnat festen. För nej jag acceoterar inte att barn super speciellt inte så pas unga som 14 - 15 åringar. Jag fick dock höra att hon nu lovat att inte dricka mer under kvällen eftersom jag var en sådan suris, vilket jag då litade på att det skulle följas.

Ser dock strax innan vi far att hennes kompis som är 17 år var rätt ordentligt berusad och antagligen har de då suttit i smyg och druckit. Nu kan jag ju dock bara hoppas på att inte den yngre tjejen drack nå mer efter de utlovade orden men gissar jag så gissar jag på att även hon då antagligen söp i smyg.

Det som gör mig förbannad är att de övriga vuxna inte alls såg ut att vilja se problemet med ett barn som är max 15 år super på en fest fullt med vuxna indivder. Vuxna individer som inte tog sitt vuxna ansvar.

Forskning visar att det är fyra gånger större risk att de som börjar dricka alkohol vid 14 års ålder blir alkoholberoende än de som börjar vid 20 år. För varje år alkoholdebuten skjuts upp minskar risken för framtida alkoholberoende med 14 procent.

Så då till den slutliga frågan, bör alla människor vara nykterister?
Det tycker jag absolut inte, dricker även själv än om inte så ofta. Dock är det upp till vuxna människor att bestämma själva och ansvara över sina egna beslut och beteenden.

Däremot så ska barn få vara barn och det bär alla vi vuxna ansvaret för att det ska få vara och då pratar jag inte enbart om våra egna barn utann allas våra barn som finns i samhället. Om alla skulle bry sig och ta ansvaret så skulle många av framtidens alkolister gå att rädda från ett liv i misär.


promenader i högt gräs kan straffa sig


promenader i högt gräs kan straffa sig


av brännässlor som ger en nässelutslag. Stackars Tyr såg ut så här på båda fötterna


vitögat och blixten


marsvins mamman, vitögat, med sin lilla bebis.


marsvinsbebisen blixten


kaninbebisar på gården


kanin bebis som vi har på gården, 7 veckor. Om en vecka så säljs de vidare


Även denna sötnos är 7 veckor nu i helgen


dessa är dock enbart ngn dag gammal. Ser ni den urgulliga rumpan som sticker fram?


Pollen ute..? Jo tack

gud vad ögona rinner och kliar. Pollen ute..? Jo tack

var är min kamera sladd? Varför ska jag förlägga precis allt jag har, hm!

Hyra film här snart på cdon. Fick tipset att se farsan av wille och då man bor ute på landet så är det ju kanon bra att man kan hyra filmerna direkt över internet.

Rickard i garderoben

Nu är fröken Angelica riktigt trött. Ska ta och försöka sova här bara på ett litet tag

Rickard i garderoben fick mig och skratta ikväll så nog kan det vara bra med lite egenheter ibland. Ja, ja myggbiten lär man bli nu i natt igen.

Acanthoscurria geniculata, Brazilian White Knee

Acanthoscurria geniculata dvs. Brazilian White Knee såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå


Brachypelma auratum, Mexican flame knee

Brachypelma auratum dvs. Mexican flame knee såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå


oxfile

Idag så har man självklart jobbat på som vanligt. Direkt efter jobbet så for vi dock för ovanlighetens skull och inhandlade oxfile. 99kr/kg kostade den på ICA Maxi så självklart var vi tvungna då och köpa. Sällan man kan inhandla så lyxigt kött. Blir som mest bara det billigaste fläskköttet som man annars inhandlar.

Idag så har vi konstaterat att en kanin på ngt vis lyckats gräva sig ur hundkojan. Hålet hittar vi inte igen så vi får helt enkelt ha en frigående kanin ett tag, tills vi hittat åt hålet.

Sedan så har det kommit 5 st nya marsvinsbebisar under dagen. Jätte gulliga så klart men har inte hunnit fota dom ngt ännu.

lägg till mig som granne

Nä nu ids jag inte sitta med korten nå längre denna gång. Får lägga upp ett gäng djur från mässan lite nu som då. Blir både lättare för mig och antagligen blir det emr variation i bloggen med inläggen oxå på det viset :)

Alla förutom jag sover för fullt snart dax för mig oxå har dock fastnat i ett nytt spel på facebook. Sjukt roligt än så länge. Helt klart ett tips till dom som gillar farmevill dock kan man skaffa karl och barn även i detta spel.

FrontierVille heter det. Om de som känner mig börjar spela så lägg till mig som granne oxå :)


Vipera ammodytes, sandhuggorm

Vipera ammodytes dvs. sandhuggorm såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå


har ett riktigt sött litet horn på nosen.


giftig


Elaphe carinata, kungsråttsnok

Elaphe carinata dvs. kungsråttsnok såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå


ogiftig


Morelia viridis, grön trädpyton

Morelia viridis dvs. grön trädpyton såg vi bl.a på reptilmässan i Luleå.


ogiftig


Trimeresurus albolabris, palmhuggorm

Trimeresurus albolabris dvs. palmhuggorm såg vi bl.a på mässan i Luleå.


Juveniler födda 6/6 2010. Dom var alltså ca 2v veckor på bilden.


Det fanns även vuxna exemplar på mässan. Giftig för människan.


marknad i söndags


I Söndags så åkte vi förbi småttingarnas farfar och hällsade på ett tag


Plockade upp en rabarberplanta där som vi blivit lovade förra året.


gänget uppradade :)


Bonus farmor och Tyr


Marknad var det ute i Obbola så vi passade på att gå runt där ett tag. Vi hittade dock inget speciellt förutom en ballong vardera till Freja och Tyr samt en munk till oss var.


Californisk kungssnokVi sålde tre djur och kom hem med ett nytt Californisk kungssnok, Lampropeltis getula californiae.


Freja blev genast polare med den nya lilla krabaten


Reptilutställning

Våran dag på reptilutställningen. Fixar inlägg senare på de olika djuren som visades upp i detta inlägget får ni nöja er med att se hur vår dag var.


På väg upp till utställningen/mässan i Luleå, Bälinge. Tyr leker monster med handsken.


förberedelser innan utstälnningen öppnar


lekhörnan användes flitigt av Tyr, Freja, Gunnar och Birger


Karoline och Sussie vid kassan/insläppet


Sandra med fler fixar skyltar


Freja åter en god varmkorv


Danne visar upp en orm


gubben vinkar där bak


Två killar som jag ej vet vad de heter. Fixar terrariet för en av ormarna


Freja och Birger lekte riktigt  bra ihop
fixas det för fullt

Här fixas det för fullt tills morgondagen. Det blir att åka iväg för oss redan vid kl. 05.00 på morgonen om vi ska hinna med. Vi har bakat 4 sockerkakor som ska säljas på mässan sedan så har vi slängt ihop lite trolldeg som alla de besökande barnen ska få dega med under mässan. Börjat fixa i ordning lite utav djuren och annat som vi ska sälja där.

Riksdagsvalet 2010 på Facebook

Just nu hålls ett inofficiellt riksdagsval på Facebook.

Det är inte knutet till något parti och röstandet sker självklart helt anonymt

Just nu har 74837 personer röstat. Gör din röst hörd oxå.


Valresultat för röstande över 18 år (67590 av totalt 74837 röster)
1
Moderaterna
22.7%

2
Socialdemokraterna
19.1%

3
Sverigedemokraterna
18.3%

4
Vänsterpartiet
10.1%

5
Miljöpartiet
9.8%

6
Piratpartiet
6.1%

7
Folkpartiet
5%

8
Rösta blankt
2.3%

9
Centerpartiet
2.2%

10
Kristdemokraterna
1.9%

11
Feministiskt initiativ
1.5%

12
Annat parti
1%


så förstår jag nu

Jaha så förstår jag nu varför Frejsan har varit så hängig, små febrig och trött under dagen. Då det under kvällen nu har runnit en massa gisch ur örat så lär det vara ngn öroninflammation på g, gissar jag.

Tack

Är hemma och vabbar idag då Freja är riktigt hängig. Inte direkt ngn hög feber dock så trött, hängig och mamma sjuk. Då man mår så pass dåligt så får man vara tacksam för allt annat underbart här i världen.


Gud vilka leksaker

Ja så var denna dagen avklarad den med. Den nya avlastningsdagmamman träffade vi ett tag nu under kvällen och allt såg ut att fungera kanon för barnen. Gud vilka leksaker hon hade, vilket uppskattades mycket av småttingarna våra.

Sedan så har vi syndat med pizza då vi kom hem. Tanken var att vi skulle baka ett gäng sockerkakor i kväll som ska tas med till utställningen/mässan i Luleå under helgen. Men klatterarslerna glömde ju köpa med sig ägg hem så inte blev det av inte.

Kom ihåg Angelica

Kom ihåg Angelica att det ska betalas imorgon.

Gubben har suttit och lekt lite på datorn och resultatet blev så här:

x x     x x    x x    x x   x x      x x   x x x x x
 x        x      x       x     x         x      x       x
 xx      x      xx      x     x         x      x     
 x  x    x      x  x    x     x x x x x       x x x
 x    x  x      x    x  x     x         x      x     
 x      xx      x      xx     x         x      x
 x        x      x       x     x         x      x
x x     x x    x x     x x   x x      x x   x x

Ser ni vad det står??

Dessa anordnar en skita skoj (förhoppningsvis) utställning/mässa till helgen som jag kan varmt rekomendera till alla. Vi har själva tre platser kvar i bilen om ngn vill följa med oss fram och åter under lördagen den 19:de Juni.

inskolning för småttingarna

Ïmorgon så blir det inskolning för småttingarna hos den nya fredags dagmamman. Ska bli så skönt att få det bortgjort så att man får den där biten med dagmamme tjaffset ur världen. 

På tal om det så har jag ett par anonyma kommentarer på inlägget där jag yttrade mig om mina egna erfarenheter, upplevelsr och tankar kring Oja Funck Barnomsorg. Har du missat inlägget så går de att läsa här!

Jag har funderat länge på att jag skulle ha besvarat kommentarerna men då de både är anonyma och då det känns rätt drygt, vill ju bara lägga allt bakom mig och se framåt så har jag som bestämt mig för att helt enkelt skita i att besvara dom och därmed även inte godkänna dom.

Sedan så är det inget vettigt alls enligt mig i de kommentarerna utan enbart löjligt prat om förtal hit och dit samt personer som yttrar sig som uppenbarligen inte vet ngt alls om hur saker och ting ligger till. Sedan skulle det inte alls förvåna mig om de anonyma kommentarerna kommer både från dagmammorna själva och/eller dess kompisar.

Men hur som helst så vill jag bara klargöra för de anonyma skribenterna att ngt förtal rör det sig absolut inte om så det snacket kan ni lägga ner. Förtal är när ngn sprider lögner om en person eller verksamhet/företag. Det jag gjort är enbart berättat sanningen om mina upplevelser och åsikter kring saker som hänt.

Jag är en av fyra personer som vet sanningen om vad som hänt och det räcker för min del för att oroa mig över hur de klarar av att sköta om och vårda barn. Därav mitt inlägg där jag berättade fakta om vad som hänt sedan är det upp till läsarna själva att avgöra om de vill lämna sina barn till den typen av dagmammor eller inte.
kliande knölar

Gud så myggbiten jag är...

kliande knölar på typ hela mig...

Känns som om jag har ngt i halsen oxå, ngn sommar förkylning på g kanske!?

hunnits med ett och annat

Idag så har det hunnits med ett och annat. Vi har bl.a planterat ner en till vinbärsbuske som vi drog med oss från Mariehem, sått morötter, rensat ogräs i jordgubbslandet, städat, sett Alexander spela fotbollmatch, käkat pizza på stan m.m


Freja springer skrattandes av lycka. Gud vad skoj att få springa på en spring bana :D


Killarna som spelar för fullt


Denna gången förlorade dock Alexanders lag.


Tyr fick sitta i mitt knä under hela matchen, vilket inte var det populäraste stundvis


Gårdagen var mycket trevlig


Bilden säger allt. Gårdagen var mycket trevlig med mycket trevligt sällskap.


vänjer sig med ormarAlicia vänjer sig med ormar och visar att det fungerar riktigt bra att hålla i den helt själv.


Skolavslutningen


Alicias klass ställer sig i ordning för att sjunga


Alicias klass sjunger för fullt


Alexanders klass sjunger


Alexanders klass får roser


Alicia med kompisar dansar


Alicia med kompisar dansar


Alexander med klass chillar


I väntan på skolavslutningen


Alicia klockan 05.00 på skolavslutningsmorgonen. Friserad och klar för att åka på skolavslutningen.


Eftersom vi bor så långt borta från skolan, över fyra mil, så var det tre timmar att leka bort inne i stan innan självaste skolavslutningen startade. Freja verkligen Älskade att klättra i denna typ av repstege.


Alexander blev så här stilig i sina avslutningskläder. Har inte sett han i jeans på typ hundra år så jag verkligen älskar att man hann få en snygg bild på han med dom på sig :)

Alexander drog iväg till kompisar direkt på morgonen för att chilla och göra sig iordning.


äntligen fått sova ut

Idag så kommer min älskade lilla lillebror till oss :D

Min mor och storebror kommer även dom men de ser man ju i alla fall lite oftare så den man riktigt längtar efter att få träffa är lillebror, Daniel.

I natt så har jag äntligen fått sova ut. Var väl behövligt med tanke på att natten innan skolavslutningen var hemsk pga Freja bara gnällde och hade så ont i munnen. Då sov man inte många timmar och absolut inte sammanhängande kan jag säja.

Skolavslutningarna igår gick super bra för både de två som hadde uppvisning och för de småttingarna som tittade på.

Jag hade tur för Therese och Roger sprang man på där och så sjukt mycket som Therese älskar barn så hade hon inget emot att leka med småttingarna medans Alicia och Alexander sjöng, dansade och avtackades.

Efter allt med skolavslutningarna att göra så drog Alexander iväg med kompisar för att fira med pizza osv. Jag gick med de andra barnen till Therese och Roger och snackade skit ett tag och sedan satt vi bara ute i gräset och inväntade på att Alexander skulle dyka upp och Kristian för att hämta oss.
'
Bilder kommer snart från skolavslutningen.

sitter och väntar

hmm, sitter och väntar på tvättmaskinen ska bli klar. Jäklar vilken lång tid den tog på sig ikväll. Har en känsla av att byxorna likt förbannat inte kommer hinna bli torra tills imorgon men, men chansa måste man ju.

Alla ligger redan och sover. Freja ligger på gubbens bröst i våran säng där de snarkar i kapp så den utlovade masagen på hela 1 minut lär jag ju inte se röken av och då kan jag tala om att bli lovad 1 minuts massage av den gubben sker inte ofta, så det var ju som rackaren att han hann somna.

Imorgon så kommer väckarklockan ringa här vid 04.00 på morgonen och då kliver jag upp för att göra mig själv iordning och sedan väcker jag Alicia för att göra hon i ordning. Nä dax igen för att kolla om tvättmaskinen har tystnat.

föresten den ena sockerkakan blev bara en halv sockerkaka då halva kakan fastnade i botten. Ja, ja sådant som händer och jag kommer inte att baka en ny så den får bli fikat från oss. Ett litet sockerkaks konstvärk eller vad man nu kan kalla det för ;P

Natti natti på er.

gud vilken dag

gud vilken dag. från 05.45 tills 20.15 har jag varit ute och ränt. Först jobbat sedan på stan och letat skolavslutningskläder. Alexander hittade snygga jeans och en snygg tröja medans Alicia hittade sig en klänning. Nog för att hon hade med sig en från sin pappa men den var typ 3 storlekar för stor och aldeles för stor över bröstkorgen. Typ som om hon borde ha bröst så jag kunde ju inte skicka iväg hon med den på sig.

Sedan så har Alexander haft fysträning i 1 och en halv timme så vi väntade in han. Efter en mycket sömnlös natt pga att Freja mest troligast håller på bli sjuk och gnällde hela jäkla natten så är man ngt trött nu. Sedan så har Freja nu under dagen fått en massa jäkla blåsor i munnen så ja helt klart är ju att hon håller på bli sjuk. Bara det inte är det ngt riktigt taskigt hon åkt på nu då min lillebror äntligen för en gångs skull är här i Sverige. Skulle ju vara helt sjukt om han nu inte skulle kunna komma och hällsa på oss i helgen då han är här uppe i sverige första gången på ja typ 2 år till 3 år.

Nu bakas det i alla fall sockerkaka till barnens skolavslutningar till av tackningsfikat. Sedan ska jag duscha hänga upp mina jeans på tork (just nu ligger de i tvättmaskinen) så de förhoppningsvis hinner torka tills imorgon. Sedan sova och förhoppningsvis så får man sova utan att små barn gnäller.

Barn som biter barn

Denna situation dyker upp för många små barns föräldrar. Antingen på så vis att man är förälder till ett barn som biter eller så är man förälder till barnet som blir bitet. Än hur man kommer i kontakt med denna situation så måste man få känna som man gör. Alla parter känner garanterat en frustration och oro inför dessa jobbiga situationer.

Jag har fyra barn två av dom är fortfarande väldigt små dvs under tre år så även om inget av mina barn har varit ngt bitar barn ännu så kan de ju fortfarande bli det. Jag har dock varit med om barn som biter mina barn oftast har det då bara blivit ett litet märke och ngt som man får leva med då man inte kan påverka situationen som vuxen och då man inte ens har varit närvarande själv. Barnen som biter brukar oftast då oxå göra detta enbart någon gång nu som då.

Nu på slutet så har vi dock råkat ut för ett barn som biter extremt hårt och ofta. Eller ja i alla fall uppfattar jag det så eftersom pojken på 1 år kommer hem med stora bitmärken där det både är blåa märken efter tanraderna och röda rodnader inuti cirkeln som uppkommer av de blåa tandraderna på mitt barns hud.

Hur känner då en förälder som får hem ett sådant barn som är blå bitet på flera ställen? Får den föräldern känna sig frustrerad och maktlös inför situationer som svart på vitt skadar dess barn och lämnar märken efter det?

Även om man har kunskaper och vet att barnet i fråga som biter aldrig kan klandras så har även jag rätt till min känsla som förälder till barnet som blir bitet. Att kalla ett barn för kräk just efter en dag då det barnet har bitit sig fast på sitt eget barn så hårt så att det är blått och har stora rodnader på min sons goa och mysiga kinder kanske inte är det snällaste ordvalet jag kunde ha använt mig av på bloggen och aldrig ngt jag skulle säga till barnets föräldrar eller till barnet ifråga. DOCK (med stora bokstäver) så känner jag exakt på det viset då jag inom mig kan se hur ett barn biter så jäkla hårt på min son upprepade gånger så att det lämnar märken på huden. Ja jag måste erkänna att jag anser att även jag har rätt att få ha denna känsla som förälder för trots allt så älskar jag alla mina barn mer än livet självt och jag vill skydda dom mot allt ont och allt som skadar dom.

Så till Jenny&Nicklas som har lämnat en rätt så hård och otrevlig kommentar efter sig på bloggen på helt fel inlägg oxå (så den blir inte godkänd där den ligger nu) så kan jag enbart säga att jag inte har menat att såra era känslor som föräldrar till det bitande barnet och ja jag vet att barn kan bitas utan att det är ngt fel på barnet och/eller föräldrarna och jag förstår absolut eran reaktion på att läsa att någon kallar erat älskade barn för kräk men jag kännde exakt så den dagen då jag tog hem min älskade son blå biten på båda kinderna. Det enda jag kan göra är att be er försöka förstå mina känslor.

tandläkaren

Här har vi hunnit med att följa Freja till tandläkaren. Freja har ju varit där för ca ett halvår sedan eftersom vi upptäckte att hon hade fullt med hål på framtänderna. Då så fick vi veta att hon hade hål typ fulla käften och att hon ska äta så lite socker som möjligt och ska hon äta sockerprodukter så bör det göras enbart i samband med vanlig måltid.

Idag så fick vi beskedet att det hade inte varit så illa som tandläkaren trodde vid första besöket men ja hon har ju hål och då speciellt på framtänderna så vi ska fortsätta att undvika socker osv. så mycket som möjligt. 0, 25mg Flour tabletter skulle vi även införskaffa till lilla Frejsan så kommer hon att bli kallad dit igen på ca 6 månader.

Alicia har varit så otroligt orolig för att hon har ont i tandköttet och för att det ska vara eb tand som växer ut fel och snett för henne där uppe så Alicia passade på att fråga tandläkaren om det var ngt fel där. Den snälla och pedagogiska tandläkaren gjorde en snabb undersökning och beslutade sig för att rönka och det visade sig inte vara ngt fel.

Varför äter min reptil dåligt?

Som svar på Johannas kommentar

"hejsan!
Har nyligen köpt två G.Luii och har lite svårt för att hitta fakta om denna art. Har ett litet problem, de verkar inte vilja äta så bra. Har Andra leosar som har haft svårt att äta men har lyckats få i dem tillräckligt och nu äter de som de ska. Grottgeckona verkar vara lite annorlunda. Lägger man en syrsa i munnen på dem så håller de bara kvar den i munnen och sväljer inte.

Hälsningar Johanna och micke"

Ja att reptiler äter dåligt kan bero på många saker. Jag är ingen expert men av egen erfarenhet så har orsakerna till att våra reptiler ätit dåligt kunna bero på

1. Tillåter inte sig att matas från pincett. Åtgärd lägg in en skål med mjölmask, syrsor eller vad den nu äter i en skål i terrariet så äter de då de känner sig lugna och trygga.

2. Fel tid på dygnet. Åtgärd reptiler äter helst på natten eller kvällen testa och mata då.

3. För kallt reptilerna behöver värme för att kunna stimulera matsmältningen. Utan värme slutar det att fungera. Åtgärd kolla temperaturen i terrariet och kolla upp vilken temperatur som just den reptilen bör ha.

4. Stress av olika anledningar. Kanske ny miljö då den just har flyttats från ett terarrie till ett annat, att den lyfts på och tas på för mycket, för livlig miljö runt sig. Åtgärd försök låta ditt djur vara ifred reptiler är inte sociala av sig själva. Låt den få tid på sig att lära känna sin nya miljö.

5. Just grottgeckos brukar äta på det viset att de håller syrsan i munnen tills den är riktigt död och först då sväljer den. I alla fall så har vi en grottgecko som beter sig på det viset. Åtgärd låt den få god tid på sig att äta.

Gud så skönt

Jepp, ledigheten på fredagen blev godkänt och semestern är godkänd så nu känns det jäkligt nice :)

Man får gå på sonens 6:de klassavslutning och med lite tur hinner man med även Alicias om nu inte skolavslutningarna krockar med varandra.

Har hunnit med att ha ett styrelsemöte nu på eftermiddagen/kvällen och som tur är så har man en karl som ställer upp och kör en fram och åter. Samtidigt som mötet varade så hängde han och de tre minsta kidsen på stan och Alicia köpte sig ett snyggt diadem som hon ska ha på sig under skolavslutningen.

Alicia påpekade idag att hon känner sig lite konstig i kroppen så jag hoppas då verkligen inte att hon håller på att bli sjuk.

Har du frågor om ditt sommarjobb?

Har du frågor om ditt sommarjobb?

Vet du vilka rättigheter du har som anställd? Britta Gustafsson och Stefan Gradin från de fackliga organisationerna TCO och LO besvarar dina frågor måndagen den 7 juni klockan 13.30 på www.dn.se. Passa på och fråga om dina rättigheter nu så du vet vad som gäller på jobbet :)

Några som börjar bli rädda?

Några som börjar bli rädda? Ja, ja loggan bortages tror dock inte att den är upphovsrätts skyddad men tar bort den då namnet lär duga för att få folk varnade och då jag faktiskt inte evt om den är upphovsrättad el ej. 

Vill ni dock hävda förtal så ta det till polisen i så fall och gör en anmälan för ngt förtal eller annat olagligt rör det sig inte om. ENBART ren SANNING om exakt vad som hänt. En av sveriges absoluta bästa friheter är just yttrandefriheten. Att försöka tysta folk till tysnad genom ordet förtal fungerar inte i Sverige och är enbart ett tecken på att folk är svaga och rädda för att sanningen ska komma ut.

Vad förtal är kan ni läsa i ett gammalt inlägg här:
http://tvattlapp.blogg.se/2009/june/fortal.html

Dagens tips: Om man nu tycker att det är så fruktansvärt det man har gjort kommer ut till allmänhetens vetskap och om man tror att ens egna handlingar kan förstöra verksamhetens rykte, så kanske man ska tänka på det innan man går och gör saker på det viset. Borde inte vara så svårt tycker jag.

kan man fira nationaldagen bättre!?

Här har vi idag mest bara tagit det lugnt och skönt. Gosat med djuren och lekt för fullt. Ätit otroligt gott idag med Lax, potatis med vitlökssås och rabarber paj till efterrätt. Kan man fira nationaldagen bättre än så!?


Kaninbebisar som börjar vara så här stora är otroligt söta och gosiga


Tyr har matat dom med morötter och jag med maskrosor och blandat gräs


Småttingarna i rutchkanan som vi har på gården.


Faster Tiina

Igår kväll så drog vi iväg till gubbens syster Tiina för att få komma ifrån hemmet lite. Passade på och spela kort och snackade skit och så vidare.


lilla sötnosen i bilen på väg till Tiina


Freja spelar clown som vanligt enbart för att få uppmärksamhet, gissar jag


De vuxna spelandes medans Jasmine lånade kameran och fotade ett antal kort


ute i Obbola

Har varit ute i Obbola och haft det bara mysigt hos gubbens far dvs. barnens farfar. Sedan när vi väl var hemma så lyxade vi till det med pizza. Testade en helt ny variant en Calzone med skivad peperoni och färsk vitlök. Gudomligt gott vart det. Så helt klart ett tips för andra att testa :)

Natten var rent jävlig

Ja natten här var rent jävlig. Kunde inte sova pga allt det fruktansvärda runt en angående barnomsorgen osv. Kan inte förstå hur dagmammor kan vara på det viset. Har alltid litat starkt på pedagogisktutbildad personal men dessa personer har ju helt klart fått en att tvivla på kommunernas kontroller vid anställning. 

Sedan så hade Tyr fruktansvärda mardrömmar under natten. Vet inte riktigt om han känner av all oro kring detta eller om det är den bitande pojken som finns under samma dagmammas omsorg på fredagarna. Man har märkt att både han och Freja börjar bitas extremt mycket efter besök där och ja en medmänniska som biter på en och att man tvingas umgås med den medmänniskan måste ju bara det oxå skapa en stor oro för ett barn. Tänk om man själv som vuxen människa tvingades att umgås med arbetskompisar i flera timmar som biter en lite nu som då när de känner för det!? Inte skulle då jag acceptera det.

Men, men känns ju bättre nu i alla fall måste jag säga. Samtalet med Vindelns kommuns förskolechef lugnade mig. Måste även ge Vindelns kommun en stor eloge som tar till sig sådanna här synpunkter på en gång och att de faktiskt inte får taggarna utåt och går i självförsvar som vissa andra utan helt enkelt istället håller med mig om att det är helt oacceptabelt att ett barn går med bajsblöja i 6 timmar och att denna dagmamma yttrade sig oproffsigt då den svart på vitt sagt till mig att "-Ja men känns det så olustigt att lämna barnen så har ni ju alltid alternativ. Ni kan ju vara hemma med barnen istället. Jag förstår inte alls hur ni kan lämna barn till ngn som ni känner så för för det skulle då absolut inte jag göra"

Tänk er mig säga så till tanten som klagade på en räkmacka i fredags... -Ja men stanna hemma då från jobbet om den inte duger. Klart som fan att det är oproffsigt och knappast ngt som kommer från en pedagogs mun.

Men som sagt det känns bättre nu och en stor eloge till Vindelns kommun som tar problemet på allvar och försöker fixa ersättare åt oss på en gång.

svar på tal

Måste bara få svara på en riktigt dum kommentar som jag fått. Den är lämnad under mitt inlägg där jag varnar andra föräldrar för en fristående barnomsorg som varnvårdar barnen genom att låta barnen sitta i sin egen skit i över 6 timmar så att rumpan fräter sönder, Dessa personer som driver denna dagmamme verksamhet förstår inte ens själva att detta är vanvård och tycker föräldrarna är konstiga som reagerar på att barn går i skit hela dagen..

Kommentar från Lars
"Det här var det mest omogna jag någosin sett en människa skriva. Och du ska kalla dig Socialdemokrat! PYTTSAN!"

Detta vill då jag först och främst bara påpeka att ingen av er vet min politiska åsikt även om man kan göra antaganden med tanke på att jag skriver rätt öppet om mina samhällsåtsikter osv.

för det andra så tycks denna Lars anse att socialdemokrater är enbart folk som ska ta emot skit, låta sina barn bli vanvårdade osv utan att få säga ett knyst och varna andra föräldrar. Min åsikt om socialdemokrater är att de är solidariska och måna om andras välfärd och mående. Detta gör man genom att bearbeta brister och fel i samhället som leder till vanvård och orättvisor. Vilket jag igentligen anser att mitt inlägg handlar om. Sedan om man nu vill kalla mig för omogen pga min varning så ja gör det men jag undrar om inte då dagmammorna själva i detta fallet i så fall är tusen gånger värre omogna som inte ens kan be om ursäkt och se sina egna fel och brister. Herre gud det är ju folk som ska ta hand om våran allas framtid dvs. barnen det absolut viktigaste som finns.


Varning för Oja Funck Barnomsorg

Varning för
Oja Funck Barnomsorg


Dessa dagmammor råder jag ingen att anlita. Fruktansvärt opedagogiska, omogna och vanvårdar dina barn.

Detta har hänt oss:

Tidigare så har de total vägrat att ta barnen ifall min arbetslöse sambo råkar få jobb på tidig morgon samma dag som han ska rycka in. Detta skulle i så fall ha resulterat i att gubben förlorar a-kassa och till saken hör att vi betalar full avgift för att ha barnen där heltid. Dom vägrade dock att ta emot barnen. Ett telefonsamtal till rektorn löste det problemet blixt snabbt dock fattar dom inte problematiken själva med att de måste ta emot betalande barn som dom ska ha barnomsorgen för när föräldrarna jobbar. Hallå vad går deras jobb ut på.. att ta hand om barn då föräldrar jobbar, eller??

De låter pojken på 1 år springa med bajsblöja i minst 6 timmar pga att vi glömt att fylla på blöjorna. De kunde inte hitta ngn provisorisk lösning på det problemet utan lät barnet springa runt i bajs i flera timmar. Inte ens djur behandlar man så illa. Dom förstår inte ens våran reaktion på detta och tycker vi enbart är löjliga som klagar på att sonen springer i bajs i över 6 timmar.

Då vi hämtade hem pojken från dagmamman så stog det totalt främmande människor i deras hem och grillade, lagade mat och var bland våra barn. Dessa människor var dagmammans privata bekanta som de skulle ha en middagsbjudning för. Hon har aldrig frågat om vi tycker det är OK att hon har privata tillställningar eller fester under arbetstiden då hon ska jobba som dagmmamma åt våra barn. När vi hämtade barnen så kände hon inte heller spontant för att hon bör nog presentera dessa människor för barnens föräldrar osv.

Vi frågar efter andra alternativ än att få ha dessa dagmammor och då de får reda på att vi tycker de känns otryggt att lämna barnen där så brakar helvetet lös. Den ena tar så illa upp så att hon tappar all pedagogik och vräker ur sig inför små barnen att hon inte alls känner för att ta dom om vi känner oss otrygga. Sedan vrider och vänder hon allt man säger samt "hittar på en massa skit". När man försöker förklara så avbryter hon och bara klagar och skyller på andra. Hon anser att vi borde söka ledigt från jobbet istället för att lämna barnen där under en 3 månaders lång period. En mycket opedagogisk och omogen dagmamma som enligt mig vanvårdar barn genom att låta de springa med bajs blöja en hel dag utan att ens fatta att det är vanvård. Samt frågar irriterat vad man kan göra åt saken... hallå, det finns ett antal saker man kan göra åt saken om man bara idds använda lite hjärnceller oxå!

Dessa dagmammor råder jag ingen att anlita. Fruktansvärt opedagogiska, omogna och vanvårdar dina barn.


på fullaste allvar?

på fullaste allvar?

tror du man kan ta ledigt från jobbet i 3 månader????

reverse okeetee


majsorm reverse okeete 

En reverse okeetee majsorm är en amelanistisk majsorm som har okeetee färg och mönster. De svarta konturererna i fläckarna av okeetee ersätts med breda vita konturer i omvänd okeetee.


Sökt ledigt på deras skolavslutning

Ja så har man fått veta idag att vi mest troligtvis har en dagisplats inne i grann kommunen Umeå from i höst. Känns skönt att få slippa dagmamman som bara har strulat sedan är det ju en fördel att ha de inne i stan där oxå med tanke på att de två stora barnen går i skola där.

På tal om storbarnens skola så har fröken Angelica sökt ledigt på deras skolavslutning. Har inte fått ngt godkänt ännu men hoppas på att få det. Alexander går ju ut 6:an så kan vara skoj att vara med då. Sedan så har vår super snälla granne bjudit oss på rabarber. Jag bara älskar rabarber paj så det var ju en mycket trevlig överraskning :)

Sedan så har min super braige lillebror kommit till stan och hällsat på. Är super länge sedan han var över hit och hällsade på från Åland. Super skoj men det är först nästa helg som han ska besöka oss.


Barnen leker med djuren


Tyr leker så sött med den bruna kaninen.


Freja försöker locka ut marsvinen :)


Grinpellen våran. När han är trött så märks det direkt på humöret.


Måndagen var en skit dag

Måndagen var en riktig skit dag för mig. Ringde till ordinaredagmamman och frågade om det inte fanns några andra avlastningsdagmammor som dom kunde sammarbeta med än de två vi har för tillfället.

En insident som skedde i fredags känns som om den nu är droppen som fick bägaren att rinna över.

1. Tidigare så har de total vägrat att ta barnen ifall min arbetslöse sambo råkar få jobb på tidig morgon samma dag som han ska rycka in. Detta skulle i så fall ha resulterat i att gubben förlorar a-kassa och till saken hör att vi betalar full avgift för att ha barnen där heltid. Dom vägrade dock att ta emot barnen. Ett telefonsamtal till rektorn löste det problemet blixt snabbt.

2. Låter pojken på 1 år springa med bajsblöja i minst 6 timmar pga att vi glömt att fylla på blöjorna. De kunde inte hitta ngn provisorisk lösning på det problemet utan lät barnet springa runt i bajs i flera timmar. Inte ens djur behandlar man så illa.

Nu då vi hämtade hem pojken från dagmamman så stog det totalt främmande människor i deras hem och grillade, lagade mat och var bland våra barn. Dessa människor var dagmammans privata bekanta som de skulle ha en middagsbjudning för. Hon har aldrig frågat om vi tycker det är OK att hon har privata tillställningar eller fester under arbetstiden då hon ska jobba som dagmmamma åt våra barn. När vi hämtade barnen så kände hon inte heller spontant för att hon bör nog presentera dessa människor för barnens föräldrar osv.

När jag lämnar mitt barn hos en dagmamma så antar jag att hon jobbar och inte bjuder över sina kompisar och umgås med dom. Tänk vad spännande det skulle vara om läkare tar in sina bekanta under en operation. Trode det var självklart att en vuxen människa förstog att när man jobbar så jobbar man. Vill man umgås och ha fester/tillställningar så gör man det INTE under arbetstid.

Hur som helst så ringde nu denna dagmamma upp mig för att diskutera saken och då min måndag var full matad av måsten runt barnen bl.a träningar, hjälpa till att plugga infär franska prov. Så det slutade med att jag ringde dit först vid halv tie på kvällen för att diskutera med en dagmamma som tagit väldigt illa vid sig och som tjatade på som en 7 åring hela tiden. Dvs skyller ifrån sig och tjatar hela tiden om att ja men den gör si och den gör så, så då borde jag oxå få göra så. Tänk att det kan vara så svårt att diskutera sitt eget beteende istället för att luta sina egna fel mot andras beteende.

Ja, ja kanske inte världens största bom men jag har nog snart tappat allt förtronde för denna sk. pedagogiskt utbildade dagmamma. Ska hon ngn gång börja agera som en vuxen tänkande människa!? Kan hon verkligen lösa situationer som måste lösas om det skulle uppkomma ngn gång med mina barn?

Hennes telefonsamtal gjorde ju inte heller situationen bättre för min del. Snarare tappade man ännu mer förtroendet för henne, suck.

RSS 2.0