känner en inre oro

känner en liten inre oro för att ha lämnat barnen hos dagmamman idag. Jag har fyra barn så jag är ju van att lämna barn och vet även att de brukar ha det bra men dessa dagmammor känner jag inte ngn tilltro till att de riktigt kan sköta barn på ett bra och pedagogiskt vis.

saken till detta hör att den ordinarie dagmamman brukar vi ha måndagar till torsadagar sedan är det två andra dagmammor som ska ta hand om barnen på fredagarna eftersom vår dagmamma redan gjort sina timmar de andra dagarna. Just denna vecka så hade vår ordinarie dagmamma även tagit ledigt under torsdagen strax efter frukosten så hon lämnade över dom till de andra dagmammorna.

När vi kommer dit för att hämta barnen så är det första man hör att Tyr sprungit runt med bajsblöja nästan hela dagen. Detta för att våra blöjor tydligen tagit slut och för att de för övrigt inte hade några extra blöjor till några extra barn som inte har med sig blöjor.

Självklart är det våran bom att det tagit slut och att vi inte fyllt på blöjorna men inte tusan kan man låta ett barn springa med skit mot rumpan nästan en  hel dag!?

Om nu fallet är så att alla de andra blöjbarnen enbart hade med sig exakt det antalet blöjor som de använder (nog för att man kan tänka sig att de flesta har med sig ngn extra utifall barnet skiter en extra gång) så kan man ju lösa problemet på annat vis. Tex kanske plocka bort bajset som faktiskt i detta fallet var hårt och inte alls några problem att ta bort det värsta och sedan kanske lägga några tvättlappar emellan bajset och huden.

Tycker att vuxna människor borde kunna lösa faktiska problem som uppstår och inte bara stå handfallna och se ut som frågetecken inför en bajsblöja och låta ett barn gå i skit en hel dag. Hur fixar då dom andra betydligt svårare situationer som kan dyka upp?

Så nej det känns inte tryggt att lämna barnet hos folk som låter barnet gå i skit. Hade jag jobbat som dagmamma och det hände skulle jag ha fixat situationen på ngt vis och inte bara låta barnet gå och få sönder frätt rumpa. Känns jobbigt att  man inte litar på de personer som ska ta hand om ens barn i dryga 10 timmar idag.


Äntligen är denna dagen slut

Äntligen är denna dagen slut och imorgon är det fredag samt valborg så då får man ledigt från jobbet ett par dagar. Varit sjukt stressigt på jobbet de senaste två dagarna så det ska bli otroligt skönt att få ta det lite lugnt under helgen.


mer än less

Gud vilken dag det har varit.
Hoppas den tar slut jäkligt fort.
Just nu är jag mer än less.


alla fyra barnen ligger i sängen nu

Den här dagen har konstigt nog känts lång. Alla fyra barnen ligger i sängen nu. De två minsta sover redan så sött.

Fick sova jätte bra under natten till idag så jag hoppas på en repris av gårdagens natt.

Idag så går aftonbladet ut med en självklar sak ytterligare en gång. Att karlarna blir tröga av vackra kvinnor. Vem har inte redan konstaterat detta tusen gånger om på bland annat fester eller andra ställen där man enkelt sett hur killarna tappat huvudet totalt av de vackra damerna. En person som kan ha gått kurser, jobbat inom området som diskuteras kan i en handvändning i åsynen av en áttraktiv kvinna glömma allt han lärt sig både teoretiskt och arbetslivserfarenhets mässigt. Så att man ska behöva en forsknings rapport för den kunskapen känns lite löjligt. Men ngt som kändes rätt skoj med resultatet var att kvinnor inte alls reagerade med att tappa huvudet varken av attraktiva kvinnor eller män :)

Nä ska försöka hyra en film nu över internet. Natti natti på er.


tobleronepolitik och politiskt våld

Angående den aktuella debatten om toblerone som har blivit en så het debatt igen, så vill jag bara refererar denna kommentar av skaning60ov, 64 år, Idag 12:46 

"Ja nu har alliansen visat sitt tryne. Nynazisterna använde sig också av Toblerone när Mona Sahlin höll sitt första maj tal i Malmö för 2 eller 3 år sedan. Jag var där och fotograferade idioterna när de kastade toblerone på Mona Sahlin under på pågående tal. Alliansen sänker sig till deras nivå. Kanske en invit till sverige demokraterna ? "

Till detta hör då att det var ett "hålla sverige svenskt" parti som kastade en toblerone på Mona Sahlin för ett antal år sedan. Partiet kallar sig idag för Svenskarnas parti men kallade sig på den tiden för Folkpartiet. På deras hemsida går det att läsa om deras (enligt mig) sjuka politik och titta på en del klipp där dom visar torg möten osv som dom haft.

Bland dessa video klipp så har de en hel drös klipp där de först talar väldigt negativt om politiskt våld som används idag. Sedan om man fortsätter att titta igenom klippen så märker man ganska snabbt att detta tydligen enbart gäller då våldet riktas mot deras parti för i ett annat av klippen skryter de stort om hur duktiga dom var som slängde en toblerone på Mona sahlin. Sedan då man ifrågasätter hur dom kan gå imot sitt kraftigaste argument som de använder sig av på torgmöterna (förutom då invandrar politiken) att alla andra partier använder politiskt våld och därav bör man ej rösta på ngt annat parti än deras (fasten de tydligen själva skryter om våldet de använder och då ordagrant våldet)

http://www.svenskarnasparti.se/2009/05/01/mona_sahlin_fick_toblerone/ - klippet går att se här

Så svarar de rätt så omoget, ointelligent och förutfattat ungefär på det här viset. Vi måste få bort med mångkultur och ska man vinna denna kamp så måste man även ibland vara beredd på att starta krig.

Så ja nog kan det vara bra om högern inte ointelligent förklarar det svenska folket alltför mycket för vem vet vem som till slut gräver sin egen grav som vissa andra nämnda partier i detta inlägg :)

börjat titta till i trädgården

Nu ska även snart jag gå i säng. vi köpte ett klädpaket åt småttingarna idag och titta så söta dom vart i sina nya kläder. Kläder i dubbel uppsättning fanns det då det var ett tvilling par som haft de tidigare.Annars så har jag mest bara tvättat, börjat titta till i trädgården lite grann då allt börjat tina fram nu snart. Hittade en hel drös med glas på gräsmattan under Alicias fönster.

Kanske inte heller allt för konstigt då hennes rum brann upp i höstas och brandmännen kastade ut en massa saker från fönstret hennes. Dock så lär man ju få gå på alla fyra och plocka glas där hela sommaren gissar jag. Förbjuda barnen och springa barfota efter den sidan lär vi ju också få göra.


Sov mitt barn


Nu har äntligen älskade lilla Tyr somnat här hemma.
Håll nu tummarna på att han får sova sött och bra hela natten.


tji fick jag

Gud i himmeln så sjukt trött jag är. Tyr har haft en riktig skit natt. Kanske vårat eget fel eftersom vi lät han somna in väldigt tidigt igår. Fast tanken då från mitt håll var att han brukar ju oftast sova bra under nätterna och nu har han ju varit en hel dag hos dagmamman, men tji fick jag för inte tusan sov jag nå mycket nu under natten inte.

Slutade till och med att jag till slut bar in han i våran säng och lät han sova med oss. Så ja jag hoppas att jag får en tidig kväll nu ikväll så man kan ta igen sig efter den här natten. Samt att jag ska då inte göra om samma misstag igen och låta Tyr somna för tidigt på kvällen :)Glöm inte bort blogg tävlingen
sista tävlingsdag är 30 April


Alicia har träning imorgon

Ja så var första hel dagen för småttingarna hos dagmamman avklarad. Självklart så ser det ut att ha gått bra för dom hos dagmamman även om det blir långa dagar för dom.

Eftersom Alicia har träning inne i stan imorgon efter skolan så ska hon få sova hos mormor den natten. Ngt som Alicia ser fram emot.

I och med att Alicia får sova över där så slipper gubben åka fram och åter till stan en extra gång efter jobbet vilket i så fall hade betyt att han och Alicia skulle vara hemma för att äta middag först vid kl. 20.00 på kvällen. Skönt att det finns personer i ens närhet som ställer upp :)

första dagen som

Båda småttingarna är duschade, klippta naglarna på samt att de fick naglarna målade.

Gubben och jag har hunnit sitta och ha egentid för en gång skull. Satt och såg på en film som vi hyrde efter att vi lämnat av Linda i stan.

Imorgon så blir det första dagen som småttingarna är hos dagmamman full arbetsdag. Första gången som vi alla kommer att få testa på att ha två vuxna som jobbar heltid sedan nr 3 och fyra kom. Ska bli mycket intressant och se hur detta kommer gå för oss alla :)

Sängen för mig nu så natti natti på er.

en hel hög av prinsessor och prinsar


Idag så har Tyr lekt med tre hjulingenFreja lekt med lite annat skoj


ett loppis besök slutade med en hel hög av prisessor och prinsar för 17 kr.


Linda, Freja och Tyr

Igår så kom barnens kusin Linda på besök. Sov över gjorde hon och höll vår familj sällskap under dagen idag oxå. Linda och Freja red på hästarna som vi har på gården. Ngt som uppskattades mycket av Freja :)


Linda, Freja och Tyr


direkt efter frukosten

For ut med bilen idag direkt efter frukosten var äten. Var på väg för att spana in lite fina djur i naturen på ett ställe ganska nära oss. Dock var det fortfarande igen bommat in till den vägen så vi for bara runt och fin åkte ett tag. Passade dock på att vara ute ett tag hemma på gården istället.


Tyr häller sand från en fylld spade över sin syster Frejas huvud.


Efter att mamma sagt ajja bajja så går han iväg för att kratta istället


men gården är för blöt och frusen ännu så det är inte det enklaste. samtidigt flyger Freja ner för rutchkanan


Mimmi och fredags godis

Gårdags kvällen för oss bestod utav Mimmi och fredags godis. Mimmi är Frejas ord för Emil så vi såg helt enkelt på hur Emil på lönneberga var på marknad och köpte sig både brandsläckare, bröspade och mycket annat. Bara att konstatera ytterligare en gång vilket geni Astrid Lindgren är på att skapa berättelser som roar både barn och vuxna i alla åldrar.


Djurrikets kärleksgud funnen av forskare

Världsnaturfondens forskarteam har upptäckt 123 nya djur och insekter på Borneo de senaste tre åren.bild lånad från aftonbladet

En av de ny upptäckterna är en häftig liten snigel (från familjen Ariophantidae) som jag personligen skulle vilja ge titeln som djurrikets kärleksgud.

Snigeln lever på höga altituder i Borneos bergsregnskogar. Där den bl.a skjuter harpunliknande projektiler, ett slags kärlekspilar, med hormoner på/mot sin partner.

Forskarna tror att pilarna ökar sniglarnas fortplantningsförmåga. Vilket jag anser kunna vara ett rätt logisk antagande av forskarna.

Den romerska mytologin har en världs känd kärleksgud som bl.a är känd under namnet Amor. Denna gud är ofta nämnd i sagor och avmålad av många konstnärer.

Amor är det latinska ordet för "kärlek". Amor ska enligt romersk mytologi ha fötts ur ett gyllene ägg. Han var en liten person med vingar som han även använde för att flyga med. Amor har som så många av oss vet en båge och ett antal pilar som skulle användas för att få kärleken att blomstra. Så självklart så ska snigeln enligt mig få titeln Djurrikets kärleksgud.

 


från att ha haft en arbetslös karl...

Jaha, från att ha haft en arbetslös karl hemma så får jag snart en karl som jobbar heltid på dagen samt extra på kväll/helg.

Hmm, vette tusan om jag riktigt kommer hinna med förändringen/omställningen till att ha en karl som typ aldrig är hemma innan han blir arbetslös igen. Dag jobbet vara ju enbart i en månads tid så det är ju inte så lång period. Borde bara varit tvärtom dag jobbet på 100% borde ha varit det som vart kvar och kvälls/helg jobbet det som var enbart en månad. För vem vill att ens karl ska iväg på helgerna för att jobba för att sedan vara hemma då man själv jobbar?

Känns även lite drygt att han var tvungen att få allt på en och samma gång. Men, men fattig som man är kan man ju inte välja bort jobb eller välja som man vill. Bara bita ihop och ta det som det kommer.

Hur vi ska lösa det med alla träningspass, dagmamme och skoltider ska bli intressant och se. Känner på mig att vi behöver lite folk som ställer upp med hämtningar osv nu som då under denna period.


Glöm inte bort bloggtävlingen:


Termite Hill Gecko (Hemidactylus triedrus)


Termite Hill Gecko (Hemidactylus triedrus)


Kinesisk leopardgecko


Kinesisk leopardgecko (goniurosaurus luii)dagens tips

Har varit en rätt lugn dag idag. Jobbat som vanligt sedan hem och fixat lite vardags grejjs. Tvättat, plockat och allt sådant där som görs i ett hem.

Här har vi ju inga betal kanaler utan enbart 1:an, 2:an, 4:an, 6:an och SVTB men vi kom dock på under gårdags kvällen att man kan ju se på TV gratis på internet med tv3play. Så gissa vilka som ligger och ser roliga program som Lyxfällan igen :)

Dagens tips är helt klart tv3play, tv8play och tv6play.
Tyr ute i solen


Syskon busTyr och Freja busandes under bordet.Tyr och Alexander busandes även de

--------------------------------------------------------------------------

Glöm inte bort den pågående tävlingen hos mig


Vårens tid är så kort


dock snart även här..

Flickan sa sisåhär:
Det är vår kom håll mig kär
Vårens tid är så kort
Snart den rinner bort
Kärlek kom, o, kom
Ljuv som vårens blom
Lika skön och lika kort
Svinner lika fort

Flicka sa sisåhär:
Kom, o, kom och håll mig kär
Ty min tid är så kort
Snart ska jag vissna bort
Nu står jag i blom
Kärlek kom, o, kom
Blommningstiden går så fort
Livet är så kort

Flickan sa: Kommer höst
Finns för mig ej kärlekströst
Som en dröm svinner bort
Så är livet kort
Men i jordens famn
Där jag når min hamn
Ska jag ännu sakna den
Ljuva kärleken

Sucka då i min grav
Ge mig en att hålla av
Inget mer ber jag om
Kärlek kom, o, kom!

får se om jag hinner

Ja resan till Pite gick bara fint för min del. På vägen hem strax före Skellefteå så mötte vi dock 4 till 5 ambulanser, 4 brandbilar och en polisbil med blåljusen på, så antar att det gick lite sämre för vissa andra. 

Hade en tanke på att leta reda på vad som hänt ute på nätet men har haft fullt upp med annat så jag får nog helt enkelt vara nyfiken bara.

Ska i säng nu då jag är grymt trött får se om jag hinner och ids lägga upp lite fina bilder här imorgon från helgen :) 

Nu bär det av

Nu bär det av till Piteå....

Ha en bra dag nu alla.


Arbetsveckan är över

Arbetsveckan är över för min del om man nu inte räknar med representantskapsmötet som jag ska iväg på imorgon.

Alicia sover hos mormor inatt och ska gå på stan med mormor imorgon. Alexander skulle ut med ett gäng kompisar för att spela lite biljard och efter det ska han sova hos Jonas.

När vi kom hem från stan så var jag och Tyr ute en sväng på gården för att jag kände för att få lite frisk luft. Rätt skönt då man är mest bara inne på dagarna annars.

Tyr fick testa sin nya fodrade regnoverall som vi köpte igår på M-huset eller vad dom kallar sig :)

Hur som helst ett tips till alla med små barn som gärna kryper, sitter och rullar i leran och vattenpölarna är det helt klart ett bra tips med regnoverall. Då kommer inte vattnet in i midjan på barnen.


titta så underbart söt han blev i den...


Snart fredag igen

Nä sova här nu.

Gubben ska sova så då är det ju bäst att man själv oxå sover, el vad tycker ni ^^

Fredag imorgon och i väntan på att det ska blli fredag så poppas det lite popcorn här så att gubben och jag kan mysa i typ 5 minuter framför filmen innan gubben somnar. För en av nackdelarna med hans nya medecin är att han blir så extremt trött direkt efter att han har tagit den.

Natti natti..


Glöm inte bort att tävla

 

storhandlar

Idag så gjorde familjen ngt som man inte brukar göra. Man åker och storhandlar med fyra stycken trötta (och de två yngsta dessutom sjuka) barn. Springer runt med själv scannings systemet och handlar varor för 2.500 kr ganska precis. När vi ska betala så vägrar kortet fungera. Satans perkele.... det är ju fasiken den 14 April och inte den 15:de. Min lön kommer ju in först imorgon och kontot är tömt för länge sedan.

Sådanna bommar brukar man inte direkt vara med om, lite mer brukar man ju ha i hjärnkontoret i vanliga fall. Tur nog så kom ena gubbens syster till undsättning och lånade oss pengarna för en dag så att vi slapp springa och lägga tillbaka nästintill två fyllda vagnar med mat.

Efter det så var barnens magar hungriga och mättades med lite snabbmat. Freja använde barnleksaken som följde med som tatueringar senare under kvällen.


så här underbart söt vart hon...


Tävla hos Angelica - fyrbarnsmamman


"Jag är med och tävlar hos Angelica - fyrbarnsmamman om antingen ett par babyskor eller en babyjacka från Ping Pong barnkläder!"

-

Angelica - fyrbarnsmamman startar nu en bloggtävling.
Tävlingen avslutas 30 April!
Priset är sponsrat av Ping Pong barnkläder!
Alla kan vara med och tävla, även ni som inte har någon blogg.
Glöm inte att du måste lämna din mailadress!

För en lott:
- Anmäl dig till nyhetsbrevet hos Ping Pong barnkläder (längst upp till höger)
- lämna en kommentar här där du berättar vilken av de två sakerna du helst skulle vinna

För två lotter:
- Anmäl dig till nyhetsbrevet (längst upp till höger)
- lämna en kommentar här där du berättar vilken av de två sakerna du helst skulle vinna
- Länka tävlingen i din blogg med bilden och den kursiva texten som finns ovan! Se till så att länkarna fungerar.

Tävlingen avgörs genom lottning!
Lycka till!


så trött efter en jobbig natt

gud så trött efter en jobbig natt. Barnen är sjuka och det märks på Tyr. Han vaknade två gånger under natten då han var otröstlig ett bra tag och reja kom över till våran säng rätt tidigt under natten och sedan låg hon bara och snurrade och pratade i sömnen hela tiden.

Stackars Linda vaknade även hon av småttingarna i natt. Hoppas hon inte är för trött idag på skolan. Fast hon slipper ju sjuka griniga barn alla andra nätter så :)

Inte blir det bättre heller då man tittar ut och ser hur fint väder vi har. Hatar att jobba då det är så pass fint ute som idag. På sen vintern/våren så borde alla ha rätt att få vara lediga och njuta av solen. Inte ska man behöva jobba bort soltimmarna efter en så pass lång och mörk vinter som vi har i norra sverige.

ser ut som jag har stor lipat

Sitter här med riktigt mega röda, uppsvullna ögon. Tårarna bara rinner och allt pga. Linda.

Inte för att linda har gjort ngt elakt eller dumt men eftersom den häst tokiga bruden är hemma hos oss på besök och inte riktigt lyckats få bort alla häst allergener så har jag fått en liten reaktion.

Till och med Linda tycker det ser ut som jag har stor lipat.

Bulldog

Claudia Galli leder familjeprogrammet Bulldogg där alla hunddrömmarna slår in - åtminstone för en dag.

Ikväll så var det avsnitt 5 av 12 och i det avsnittet så var Conny huvudpersonen. Eftersom han är en av barnens kusiner så tycker jag helt klart att mina läsare ska se det avsnittet.


Årets första grillning


Fröken Angelica var ute ett antal timmar i det fina vädret idag. Jag passade på att skotta fram på gården en grill, sandlåda, och en hel del leksaker som snöat bort under vintern. Freja leker med ett renhorn som spaden hittade åt.


gubben passade på att tända grillen och fixade iordning en god grill lunch dvs. korv :)


Medans maten inväntades så lekte båda småttingarna för fullt ute på gården


samt chillade och solade på verandan. Vi har haft 10 plusgrader idag så det var otroligt skönt ute där.


Freja kunde även hon koppla av ett par sekunder och satt och sörade med sin mor ett tag. Tyyy.. da ga la da ga, lät det :)


Här ser  ni en bra bild på Tyrs tunga den klassiska hjärtformade tungan som uppkommer då strängen under tungan är för kort.


Skitiga efter maten med lika skoj var det att fortsätta lekandet ett bra tag till.

 Nu sover de båda småttingarn som klubbade sälar dock. En fördel med att ha aktiviterat dom en hel förmidag.


redan söndag här i vårat hus.

Nä gud redan söndag här i vårat hus.

Förstår inte alls vart helgen har hunnit springa iväg för min del. Sjukt fort har dagarna gått och strax jobb igen.

Igår så hade vi besök hela em och kvällen av William och Simone som faktiskt stannade till över tolvslaget. Gubben bjöd dom på potatisgratäng och en köttbit till det och förutom att äta har vi spelat spel och snackat skit.

Gubben fick även hjälp med att bära ned sitt akvarium så nu kan han fixa och dona i det under dagen.

Sjukt soligt ser det ut att vara idag så man kanske borde gå ut ett litet tag nu...

 


Tyr äter havregrynsgröt till lunch under lördagen


Tyrs tungsträng

Tyr har alltid haft svårt för att dricka ur glas, går knappt för han och mycket av vätskan åker utanför istället för i munnen. Har därför funderat ett bra tag på hur det står till med hans tungsträng om den möjligen kan vara för kort.

Tyr var på BVC igår för en av sina vaccinations sprutor¨så då passades det på att fråga om bla. tungsträngen och mycket riktigt läkaren höll med om att den såg för kort ut så det skulle skickas en remiss vidare för bedömning om den måste klippas upp eller inte.


vad fröken Angelica saknar i sitt liv

Precis som så många andra så brukar jag ha stora problem med att svara på frågan vad jag önskar mig då det närmar sig min födelsedag eller julafton. Jag köper ju aldrig saker till mig och tänker sällan på mig själv utan barnens behov och önskemål går alltid först.

Nu har jag dock kommit på två jätte bra saker som jag önskar mig tills jag fyller år eller till julklapp. Jo jag vet att det är evigheter kvar innan de dagarna kommer men lika bra att slänga in önskningarna redan nu för annars har jag glömt bort vad jag vill ha innan det är dax att önska sig :)

1. Jag önskar mig en isborr så att vi nästa vinter kan åka ut och pimpla.

2. Jag önskar mig en digital videokamera av ngn billig och simpel modell.

Så ja då vet ni vad fröken Angelica saknar i sitt liv

Ja, ja ett problem mindre

Ja förskolechefen satte då fart på dagmamman för nu är det tydligen inga problem alls nå längre att lämna barnen hos henne då vi båda jobbar och det faller inom hennes arbetstider. Tänk att man ska behöva upplysa folk vad deras jobb och arbete har för regler. Tänk så mycket enklare det vore om de själv kunde hålla sig aktuella på vad deras arbetsuppgifter är eller om inte annat kolla upp saker ordentligt då det kommer folk och säger att men så här är det ju.

Ja, ja ett problem mindre och en lite kunnigare dagmamma (hoppas jag)

börjat bli sjuk igen

Här har man börjat bli sjuk igen. Låg nog med lite feber under kvällen/natten igår. Har lite smått ont i halsen samt snuva oxå men jobbar på i alla fall.

Ringde ngn knäpp jök igår och antagligen busringde mitt i natten frågandes efter jäkla marsvin på skyddat nummer. Fröken Angelica som har svårt att somna om när hon blir väckt hade det inte direkt lättare att somna om med en förkylning i kroppen så jag låg vaken ett antal timmar under natten. Enbart för att det finns idioter som roar sig på andras bekosnad.

Dock så hörde nog den tjejen av sig under dagen igen och ville ha marsvin så det var nog inget skämt i alla fall. Men tror hon verkligen att vi säljer ngt djur till henne då hon inte ens är mogen nog att äga en telefon?

Ja inte lär då hon få köpa av oss.

byta dagmamma snart!?

Har ägnat min lunch rast idag till att ringa och snacka med vår kommuns förskolechef. Anledningen?

Ja dagmamman våran har fått totalt fnatt och inbillar sig att hon inte behöver ta hand om våra barn fasten vi betalar full avgift. Att vi enbart får ha dom 15 timmar/vecka är helt okej så länge gubben är arbetslös så där är vi överens. Problemet som har uppstått är att dagmamman inte anser att hon behöver ta hand om barnen med en så kort varsel som att man hör av sig samma dag. Dagmamman anser att gubben som är arbetslös ska behöva tacka nej till jobb om arbetsgivare ringer samma dag som dom vill ha arbetet utfört. Vad skulle A-kassan tycka om detta?

haha, ja A-kassan ger ju knappast gubben några pengar om han tackar nej till jobb bara för att dagmamman är lat och inte vill ta hand om barn som igentligen borde vara där redan på heltid om nu inte gubben varit arbetslös.

Så jag anser så här:

...då vi betalar in för barnen för att de ska gå heltid, just för att vi ska kunna ha dom där på heltid de dagar gubben får jobba eller när han väl fått sin heltid som han letar efter, så borde ju dagmammorna redan se det som att de har dessa barn på heltid och istället då anse sig få lite mindre barn de dagarna som gubben nu inte jobbar och barnen är hemma med han. En kommun kan ju inte först ta betalt för att barnen ska få en heltidsplats och sedan vägra en att ha barnen där då den arbetslöse helt plötsligt jobbar!?

Så fröken Angelicas slutsats idag är att folket på landet ser fasiken ut att ha problem med att kunna jobba för sin brödföda utan istället för att jobba lägger de ner all sin energi på att försöka luras och smita från sina arbetsuppgifter så mycket som möjligt. Kanske inte stämmer in på alla som bor på landet men så här sjukt lata är dom dagmammorna som vi har att göra med, suck för att man ska behöva ringa runt för att få det man betalar för!

gubbens nya medicin

Ja så har det gått en vecka efter att gubbens nya medicin ska ha haft sina rätta effekter. Vad tycker då fröken Angelica om dess effekt på gubben?

Jo då fungerar faktiskt över förväntan bra, men jag vet ju inte om det enbart är gubben som anstränger sig lite extra nu oxå ^^

Dock har jag konstaterat att medicinen har en liten bitter baksida men, men det får duga bra i alla fall. Jag är nöjd än så länge :)

hemma hos farfars


Idag så har vår lilla familj åkt på besök till de små barnens farfar och bonus farmor.Tyr älskade att plocka hundmat ur hundskålen för att mata vovven. Tur att vovven såg ut att trivas bra med att få rå om en liten matningsmaskin för ett tag.


och självklart så finns det även vattenpölar hemma hos farfars


gubben försöker gosa bort huvudvärk


Gubben försöker gosa bort sin huvudvärk med en av kaninbebisarna. Lyckades iinte så bra så han tog sig en sväng ut istället för att undkomma lite barna skrik.
 

En av de andra små bebiskaninerna som vi har till salu just nu


Dagen i bilder


Vi har njutit av en liten promenad och småttingarna sysselsatte sig med vattenpöls hoppande


Tyr sitter och solar i snön på våran gård


Ja pappa sa ju att det här var en leksak för stora karlar så då borde den väll passa även för mig!?


Freja på en trasig gunghäst ute på altanen


Freja glad och lekandes


Freja hjälper till att tvätta av bilen med både vattenslang och därefter med tvättsvamp


ligger och slappar ihop


goniurosaurus luii ligger och slappar ihop under en klippvägg


leopardgecko ägg


leopardgeckon Lizzy med två fina ägg som lyser igenom magen.


Här någon dag efter då äggen har kommit ut


Lilla FlugaEn vacker liten fluga

Lilla Fluga Lyrics

Lilla fluga jag är inte rädd för dig
Så nu ska du lyssna noga på mig
Lilla fluga nu måste du förstå
Jag ska rycka dina vingar, båda två
Lilla fluga jag är inte rädd för dig

Jag ger igen imorgon
Imorgon och inte idag
Ja, jag är stark imorgon
Imorgon så är jag bra
Ja, då ska jag säga ifrån
Och inte sitta här som ett fån
Jag ger igen imorgon
Imorgon är en annan dag

Lilla fluga det är dags att ta adjö
Fråga inte varför, men nu ska du dö
Som alla andra trampar rakt på mig
Ska jag ge igen, ge igen på dig
Lilla fluga det är dags att ta adjö

Jag ger igen imorgon
Imorgon och inte idag
Ja, jag är stark imorgon
Imorgon så är jag bra
Ja, då ska jag säga ifrån
Och inte sitta här som ett fån
Jag ger igen imorgon
Imorgon är en annan dag

Det är så mycket, så mycket jag ska
Och göra saker som är bra
Men kanske inte just idag
Jag tror imorgon blir en bättre dag
Åh, imorgon blir en bättre dag

Jag ger igen imorgon
Imorgon är en annan dag
Jag ger igen imorgon
Imorgon är en annan dag
en vacker liten fluga mellan käftarna.


klara för påskfirandetFreja och Tyr är klara för påskfirandet. Inväntar enbart besökarna som snart ska komma. I år var det Barnens mormor samt deras morbror Staffan som umgicks med oss. Då barnens morbror är en icke visa fotografi på nätet människa så får ni nöja er med två bilder på två underbara barn :)


Två små påskkärringar


Två små påskkärringar som är på väg ut i byn för att tigga godis :)


Alicia som gosar


Alicia som gosar med en av våra söta kaniner.


lånar sonens laptop

Lånar sonens laptop och leker lite på datorn. Tog mig friheten och instalerade photoshop på den så att jag kan dela med mig av lite bilder :)

så snart kommer det lite bilder....

Trevlig påsk

Trevlig påsk nu alla läsare.

Här har datorn pajjat då en viss data nisse skulle pillra på med den. Troligast moderkortet som åkt så får se om vi får igång datorn snart igen, el om vi blir utan ett bra tag.

Idag så ska min mor och ena bror komma förbi för att fira påsken. Barnen och huset är för tillfället rent men det tar nog inte många minuter innan det ser jävligt ut igen :P

Uppdaterar lite mer senare då jag fått igång datorn eller då jag jobbar igen. Dock så lär ni få klara er utan bilder tills den stationära datorn är fixad. Ha en trevlig påsk helg nu.

RSS 2.0