tjusningen med kaffe

Tyr har upptäckt tjusningen med kaffe. Inte för att jag bjuder och anser att barn behöver få i sig den drogen. (för ja kaffe är en drog och antagligen en av de mest spridda psykoaktiva drogerna och antagligen även den mest socialt accepterade drogen)

Tyr hittar åt det själv och inte var det första gången som vi nu idag hittade han på golvet mumsandes på ett gammalt kaffefilter fullt i kaffesump.


Bilder från tomteland


Alicia med Freja i knäet, "riktiga" tomten, Alexander med Tyr i knäet


Tomteland i Rovaniemi, Finland


Självklart var samerna där med renarna (det räcker inte med de hundratal som springer förbi här hemma hos oss) Alicia ville åka en tur och självklart så fick hon det oxå :)


tomtelandet ligger just efter polcirkeln


Alicia och tomten


Åter hemma

Åter hemma.

Familjen tar det mest bara lugnt och slappar nu idag. Kanske inte så konstigt heller med tanke på att vi åkt bil och varit i farten nu rätt många timmar.

Vi har i alla fall haft det trevligt.


snart är alla...

Snart är alla barnen duschade och liggandes. Då är det enbart packning och annat för oss vuxna att fixa inför morgondagen.

Önskar att man själv oxå bara kunde få passa på och vila osv inför morgondagen nu men så enkelt brukar det ju inte vara för föräldrar :)

Hoppas ni får en bra helg.

Femenister är folk med PENIS AVUND!!

Du som länkar hela tiden till en artikel i DN och NSD som rör jämstäldhetsfrågor i nakenhet kan jag svara dig att om du läser min blogg så vet du helt klart vad jag tycker om den frågan. Jag har tagit upp den sjuka snedvridna tanken flera gånger i bloggen.

Jag anser detta:

1. Killars bröst anses ej som ngt sexuellt därav har de genom årtider kunnat gå utan tröja. Det finns en majoritet av det svenska folket som däremot anser att kvinnors bröst är ngt sexuellt. Bevis på detta är tex alla herrtidningar där det enbart visas nakna kvinno bröst osv för att karlar ska kunna använda sig av det och göra sina sexuella behov.

2. Jag anser att ett par kvinnorbröst som visas nakna är likvärdigt med en slak penis som visas. Därav vill jag varken att min bästa kompis kommer på besök med tuttarna i vädret som att en kommer med kuken hängandes fritt.

3. En kvinna som visar sin fitta är likvärdigt en karl som visar sitt stånd.

Detta är mina åsikter och vad jag tycker.

Därav tycker jag det är vansigt sjukt av alla dessa feminister som vill bli behandlade exakt som karlar. Vi är födda olika och därav behandlas vi olika. Kvinnor har bröst som upplevs som ngt väldigt sexuellt av karlar medans männens bröst inte alls upplevs lika sexuella av kvinnor.

För vilken icke homosexuell karl skulle kunna helt ärligt kunna säga att de inte tänder eller ser sexuellt på kvinnobröst?

Snart så anser väll alla dessa jäkla femenister att det är så jävla orättvist att karlarna inte föder barn så att alla kvinnor bör steriliseras så att även vi slipper vara gravida.

Acceptera ngn gång att vi är av olika kön och är olika på så många vis. Jämstäldhets kampen borde istället handla om att vi får vara som vi är födda och att vi respekteras för det vi föddes till svart som vit, homosexuell eller inte, kvinna eller man. Sluta snälla att göra oss kvinnor till män. Vi är så otroligt olika rent fysiskt som psykiskt enligt många olika forskningresultat så varför försöka blunda för det och göra oss till män? Det är ren idioti att försöka sudda ut skillnader som finns och göra oss till exakt likadanna individer. Respektera istället skillnaderna. Det är vad jämstäldheten handlar om enligt mig. Sedan de som vill springa omkring och visa sina sexuella kroppsdelar kan ju göra det på platser där det finns likasinnade. Nudist stränder osv.

Som jag alltid har sagt: Femenister är enbart folk med PENIS AVUND!!

De som vill vara män kan väll helt enkelt ta och operera sig till män. Den kunskapen finns och fungerar otroligt bra idag. För som sagt kvinnor är kvinnor och män är män. Låt det få vara på det viset, tack!

bilarna

gubben är ute och byter till vinterdäck på vår stora bil. Sedan kommer vi att åka och besikta den idag. Så nu ska den då gå igenom om inte hela universums krafter är emot oss då det gäller bilarna.

Yheay!

Yheay!

Biljäkeln är lagad och helt otroligt nog står den på våran gård igen. Så nu kan vi garanterat säga att resan uppåt landet blir av för oss.

Åker tidigt som attans på lördagsmorgonen för att hämta upp och sälja djur efter vägen samt siktar in vårat mål som är ROVANIEMI och TOMTELAND.

Lördagen den 28:de November i år är det den stora öppningsdagen av årets tomteland. Det kommer att bjudas på julmarknad, renkörning, snöaktiviteter, snöskotrar, träffa jultomten, stå på polcirkeln lyssna till en julsaga och baka pepparkakor, se en pepparkakshus tävling m.m.

Enligt den finska traditionen bor tomten på ett berg vid ryska gränsen. Men han kommer ner till polcirkeln varje dag under vintern för att träffa barnen på tomteland.

Håll nu bara tummarna för att bil jäkeln inte går sönder igen nu efter vägen för oss.


våldet i den svenska vardagen

I Jan Guillous Ondskan beskrivs våldet i den svenska vardagen. Vi får följa huvudpersonen Eriks fostran i ondska från hemmet med den sadistiske styvpappan till skolgården med dess gängbildningar.

I ondskan som är en självbiografi beskrivs det tysta våldet mot barn som görs bakom stängda dörrar på ett oerhört bra sätt.

Nu idag så kan man läsa på VK och Aftonbladet om hur en liten pojke på 4 år har misshandlats våldsamt av sin styvfar på bla orter som Sundsvall och i en ort utanför Skellefteå samt i Luleå.

Enligt åtalet har styvpappan varit hänsynslös mot pojken, som tvingats stå ute naken i vinterkylan. Vid andra tillfällen har mannen bränt fyraåringen med cigarettändare och kastat frätande kaustiksoda i hans ansikte.

Vid ett annat tillfälle tvingade styvpappan pojken att äta tills han spyde och sedan äta upp spyan.

Så fort jag läser artiklar likt denna så far tankarna tillbaka till boken Ondskan. Man fattar inte hur människor kan bära hand mot barn och på så fruktansvärda vis.

Vid sådanna här tillfällen funderar man på om inte döds straff vore ngt i alla fall. Jag hoppas verkligen att denna pojke får ordentligt med hjälp och att han kan lära sig att hantera sina fruktansvärda händelser så att han slipper använda fel metoder för att bearbeta och få utlopp för det han fått stå ut med.

Mamman som till sist vågade ta steget och be om hjälp måste vara en oerhört stark kvinna som vågar göra detta efter antagligen flera års misshandel och våld. Hoppas att även hon får den hjälp hon behöver och skydd mot denna sjuka man så att inte ytterligare en kvinna får sätta livet till pga att sverige är så otroligt dålig på att ge skydd för kvinnor mot karlas våld.

Smash Into Pieces

Smash Into Pieces - Fading


Smash Into Pieces
är ett ganska nytt svenskt rockband från Örebro. Bandet startades 2007 av gitarristen Benjamin Jennebo.


Smash into Pieces kom 2009 med i Tv4:s Talang och efter att de blivit erbjudna plats i semifinalen hoppade bandet av tävlingen för att istället skriva på kontrakt med Ninetone Records.

 

 


Läxor


Sedan var det läxorna kvar att göra. Alicia hade kvar lite matte läxor att göra. Alicia hade mycket svårt att konsentrera sig och att förstå så gissar på att hon var för trött efter skridskoåkningen. Läxorna blev i alla fall gjorda till sist även om matte boken revs sönder lite under ett utbrott.

skridskor


Igår så åkte vi till ishallen så att Alicia skulle kunna träna lite mer med sina nya konståknings skridskor. Freja fick även hon för första gången i sitt liv testa på att åka skridskor.Tyr stog och hejjade på för fulltFreja blev dock less riktigt fort på att åka skridskor. Hon satte sig ner till sist på rumpan och hoppade på den in igen där jag och Tyr stog. Där roade hon sig med det hon älskar mer än ngt annat, stapla klossar. Klossarna var i det här fallet små däck.


sjuka, sjuka köttmarknad

Det är igentligen hur sjukt som helst hur respektlösa vissa människor är. Tror dagens ungdomar att människor är objekt som man kan använda och diskutera kring hur man vill? Jag är riktigt less på dagens kött marknad och samhällets sätt att lära våra barn att människor är objekt som enbart duger till att kommentera om hur de ser ut osv. Som om det är utseendet som är det absolut viktigaste i samhället idag.

Det finns en blogg här i Umeå trakten som har uppmärksammast av VK.se då bloggen går ut att lägga upp veckans bejb med fotografier osv från en av gymnasieskolorna här i stan. Flickorna är inte tillfrågade om dom vill läggas upp med fotografier eller liknande. Flickorna har fått stå ut med att läsa en massa kränkande kommentarer på den bloggen om deras utseende osv.

Efter VK:s första artikel om bloggen så har bloggen stängts ner. Bloggarna nämner dock att de har i åtanke att starta upp den igen så fort som möjligt men då se till att fråga flickorna ifråga före de lägger upp bilder osv. Däremot är hela bloggen helt nerstängd strax efter den kommentaren.

Förstår inte hur dessa människor tänker som hänger ut sina skolkamrater på detta viset. Denna sjuka, sjuka köttmarknad vi har idag.

riktigt skönt

Ja så har det varit morgon här ett bra tag. Gubben min har börjat sova på dagen med barnen. Vette tusan om han börjat gå i ide som björnarna eller om det enbart är för att han har långtråkigt och för att det är ett bra sätt att ta död på tråkig tid.

Jag passar i alla fall på att få lite egen tid, vilket inte alls är fel snarare riktigt skönt.

en massa saker

Ja en dag med en massa saker som blivit gjorda.

Först ett möte på stan med regions chefen. Snackade om lite olika saker som bl.a tex var jag ska börja jobba efter mammaledigheten som ju faktiskt snart kommer ta slut.

Sedan så har vi nu fixat så att Alicia har fått börja konståkning. Ngt som hon önskade att få börja riktigt ordentligt. Även om det är en dyr sport så måste hon ju få som hon vill. Var inne till mariedal och köpte nya konståknings skridskor till henne och en super snygg tröja åt Alexander.

Därefter så for vi och fönster shoppade på strömpilen. Började spana in  lite julklapps tips osv. medans vi inväntade Alicias första konståknings träning Kl 18.00 så startade den. De andra barnen har redan hunnit gå där i 2 månader så Alicia var lite efter kunskapsmässigt samt att hon tidigare aldrig åkt på skridskor med taggar så det blev ett par ramlingar för hennes del. Dock gav hon inte upp utan kämpade på bra och hon var då lika sugen på att fortsätta med träningen efter passet även om hon konstaterade att det var svårt att åka konståkning :)


gubben kåt

Sängen nästa här nu.

Imorgon så ska jag på ett möte på jobbet eftersom min boss har fått en ny boss som tydligen ville träffa mig nu innan jag kommer tillbaka igen. Varför?, ja det funderar jag oxå på.

Undrar om man måste meddela försäkringskassan att man är på jobbet och möte? Gissar på det för jag lär ju antagligen få betalt för mitt möte gissar jag.

Ja, ja gubben kåt tjatar "ska jag masera dig i tre minuter el?", så bäst jag passar på nu om jag ska få mig nå massage....

möte på familjerätten

pust, hemma från ett möte på familjerätten. 1 timma var det bokat tid för oss och det tog 1 timma och 45 minuter att prata klart. Tycker lösningen som är på test nu året ut verkar vara en mycket bra lösning. Det jag känner en liten oro inför är hur rutinerna blir lite kring bytet med stora pojken då det hamnade mitt i veckan nu. Men, men förhoppningsvis blir det inga problem med den saken och allt flyter på bra.

schimpansen är mycket lik människan

 

Människan är genetiskt sett mycket närstående schimpans: mer än 98 % av våra gener är identiska.

Genom att observera och imitera varandra kan schimpanser lära sig olika typer av beteenden.

Denna bilden på min gubbe borde ju vara ytterligare ett bevis på våran likhet med schimpansen :P


bilder från leos lekland


Freja älskade att åka nerför rutchkanan


Freja och Carro


Tyr i tunneln


Tyr i en annan tunnel


Kaninungar 4 veckor

Vid den här åldern så ska man snart kunna börja se vilket kön det är. Kaninungarna leker mera och vistar mer och mer tid utanför boet.

Nu har vi enbart dessa två kvar till försäljning.


den vita med svart fläck på höger sida och brun/gul på ryggen


den bruna


skönt att vara hemma igen

Jaha så var denna dag snart slut. Fullt på schemat har vi haft. Först Loppis inne i stan, Peters dödsbo som ska säljas ut, där hittade vi en hel del grejjer som vi köpte till både barnen och gubben. Blev mindre till mig dock.

Efter det blev det Leos lekland och lek och bus för barnen. Deras kusiner Carro, Josefin, Natalie och Michele var där så det blev en riktig lek dag. Fröken Angelica fick dock riktigt ont i skallen efter ett tag där i den livade miljön.

Efter det drog vi in till Vännäs lämnade ett gäng papper till en person som ska hjälpa oss att titta på överklagningarna som vi gjort hit och dit angående skolskjutsen. Gubben passade på att tabba sig och körde ner i en gräsmatta som efter dagarnas plusgrader blivit värsta lervällingen under den gröna ytan. Biljäkeln körde självklart fast och med hjälp av en snäll främmande karl så körde vi ifrån en total förstörd gräsmatta.

Eftersom vi lix var i krokarna i närheten av Erica och Peder så for vi även förbi där och tiggde åt oss lite kaffe. Lukas hennes minsting till pojke är en riktigt rund och go liten bebis. Var skoj att få se han igen, det är oftast lång tid mellan de gånger som jag och Erica ses.

Nu är det bara att konstatera: skönt att vara hemma igen!

En riktigt seg och långtråkig dag

En riktigt seg och långtråkig dag har det varit här. Tänk så otroligt sällan man får ha sådanna här dagar nu för tiden. Är faktiskt riktigt underskattat att få ha det så här lugnt och långtråkigt.

Imorgon blir det dock loppis och sådant är ju alltid kanon skoj att gå på. Synd att alla våra pengar denna månad kommer att gå till bilen som lagas. Nu ska den i alla fall bli klar tills på fredag. Gubben har lovat det så bara hoppas att han hållir sitt löfte den här gången.

Börjar bli lite smått orolig för att pengarna inte kommer att räcka till julklappar. Man har ju ett par att köpa till även om man enbart köper till familjen och knappt till några andra. Ja, ja det brukar ju alltid lösa sig.

Vi har i alla fall bestämt oss för att överaska barnen med en liten mini semester upp mot finland. Resan kommer att i stort vara gratis då vi ska sälja lite ödlor på vägen dit så det blir mest bara inträdet som ska betalas och lite annat skoj inne på själva "överasknings stället".

barnvakten backar ur

Jaha så vart det på det viset att barnvakten helt plötsligt inte kunde sitta barnvakt på måndag nå längre. Så får ta med oss de två småttingarna på föräldrarätten dit vi ska på samtal med mitt EX.

Kommer att bli lite rörigt men ja kan man inte lämna bort dom ngn stans så kan man ju inte. Bara hålla tummarna nu för att det mötet kommer gå som jag vill.

vad prioriterar vi?

Barnen i Överrödå har hamnat i kläm med bilarna. Efter att nya vägräcken byggts genom byn finns nästan inget utrymme kvar på vägen.

Saken är den att jag upptäckte rätt tidigt efter det att man flyttat ut hit att det är totalt omöjligt att ta sig en promenad med två småttingar. Syskonvagn efter denna hårt trafikerade väg var en omöjlighet. Helt klart ska det upp en promenadväg för de som vill ta sig fram tills fot eller med cykel. Har vi fan råd med att bygga en enorm cykel/promenad led ända från sävar in till stan med belysning på under de mörka timmarna så nog tusan har vi då råd att bygga en här efter byn oxå. Självfallet så ska barnen kunna ta sig till sina kompisar i grann husen utan att vara livrädd för att bli överkörda av alla dessa hundratals med lastbilar som kör förbi i riktigt höga hastigheter.

Vad skulle jag prioritera en cyckelbana för de vuxna som ska ta sig in till stan från sävar (för ja knappast är det då småbarn eller grundskolebarn som nyttjar denna cykelbana för att ta sig till sin granne) eller en cykelbana efter en livsfarlig bya väg så att barnen kan ta sig till sin granne?

Ja jag skulle ju helt klart helst lägga mina skatte pengar på en cykelbana så att barnen kan leka med sina kompisar i grannhusen.

Joe Laberos jätte turne

På onsdagen stod det klart att Joe Laberos jätteturné landar i Umeå den 3 juni 2010. Ett tält, stort som tre basketplaner, ska resas på Gammlia.

"- Det blir mer än bara trollstav och kortlek", utlovar han.

Skulle helt klart vara häftigt att åka iväg att se på men lär nog vara fittigt dyrt får se om man lyckas spara ihop pengar till showen.

Joe Labero började sin karriär när han var tolv år och fick en trollerilåda av sina föräldrar. Hans trolleriprogram blev en uppskattad ingrediens på barnkalas och skoldanser.


Bild lånad från VK, Foto: Kristofer SandbergJoe Labero (uttalas Jo Labero), artistnamn för Johansson, Lars Bengt Roland, född 28 juli 1963 i Alvesta, Kronobergs län (Småland), svensk illusionist.

åka upp en sväng

just uppkliven här hemma.

Inga planer för dagen ännu för min del. Gubben min är på lassa och kollar upp ngt där. Vi funderar på att kanske åka upp en sväng i landet nästa helg om nu biljäkeln är hel och om vi får ngn stans att slagga. Har ju två kusiner där uppåt så får se vad de säger om de är sugna på storbesök en natt :)


rent och fint

här har vi varit på lassa under dagen. Gubben som hade en tid och där fick vi beskedet att det är en väntetid på ca 2 till 4 månader dit han ska.

Har även haft en burstädar dag idag så många av djuren har det rent och fint nu.

Titt ut...


Våra två leopardgeckobebisar som är kvar börjar bli riktigt stora och ståtliga nu. Ser fortfarande ut som om det blir honor av de båda.


Titt ut...


dagen

Idag så passade vi på att plocka in/ut lite grönt gräs till alla de små söta djuren vi har. Kaninerna, marsvinen och hamstrarna blev riktigt glada och mumsade i sig en massa. Vette tusan om det finns så mycket nyttigt kvar i det gräset som är ute nu men de tyckte ju i alla fall om det.

Lite kvistar togs även in för att de ska få gnaga på dom. Ngt som gnagare och kaniner behöver ha hela tiden för att slipa ner tänderna.

För övrigt så tog vi oss en sväng ner på stan idag för att hämta med oss lite torv och nå glas skivor. Köpte hem sådanna där fågelfröbollar (ingen aning vad de heter) så att vi ska kunna njuta av lite vildfåglar här nu i vinter.

sjuka drömmar

Är vaken helt själv. Alla andra sussar så himla sött.

Kunde inte sova vidare då jag drömde så sjukt. Ngn som tapetserat om hela vardagsrummet med nalle puh tapeter och inte var det bra tapetserat. Ngn som byggt värsta skoter hoppet på våran bakgård där tydligen en snöskoter led ska gå.

Alicia som helt plötsligt fått snopp och pung. En läkare som ville ge henne p-piller för att stoppa upp mensen.

Nä usch en jobbig natt för min del med helt sjuka drömmar.

Grön anolis (Anolis Carolinensis)


Grön anolis (Anolis Carolinensis) hane. Våran är dock mer brun än grön. Vart man än läser står det att de ska må dåligt eller vara stressade då de skiftar färg till brunt dock tror jag personligen inte alls att detta stämmer då våra ändrar färgen efter bakgrundsfärgerna snarare, exakt som kameleonterna.Grön anolis (Anolis Carolinensis) våran hona. Rund och go om magen och mer grå här än grön :)


Tunnel Rats och Cu Chi tunnlarna

Tunnel Rats, en krigsfilm om Cu Chi tunnlarna i Vietnam. En tråkig och seg film enligt fröken Angelica dock så kan det nog vara en riktigt bra informationsfilm för skolor att visa sina elever så att de får en liten inblick i hur det kan ha sett ut att kriga i det enormt långa tunnlarna.


"Cu Chi tunnlarna" är ett otroligt stor underjordiskt tunnelsystem som ursprungligen sträckte sig ända från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Sydvietnams Nationella befrielsefront, FNL, använde dessa tunnlar för att ta kontrollen över ett stort landsbygdsområde omkring Saigon. Tunnelsystemet användes ursprungligen som bas för de räder som befrielserörelsen utövade mot den franska kolonialmakten. Därefter följde vietnamkriget och då användes tunnlarna istället av FNL mot amerikanarna.

Tunnlarna möjliggjorde för Vietnameserna att göra räder mot de amerikanska trupperna på alla tänkbara och otänkbara ställen, också direkt i amerikanarnas s.k. "säkrade zoner". Amerikanarna led stora förluster då de försökte säkra Cu Chi området pga av tunnlarna och till slut så bombarderades detta område mycket kraftigt med tungt artilleri. Området kom sedan att kallas för "järntriangeln" pga av den totala ödeläggelsen. Tunnlarna klarade sig trots detta bra och de kan därför besökas än idag.

Man inledde byggandet 1948 och utbyggnationen pågick under 25 års tid. Totalt finns ca 250 kilometer tunnlar. På många områden finns stora underjordiska rum och gångar i flera våningar (som hus under marken).

Så trots att filmen var riktigt seg och tråkig så anser fröken Angelica att det vore rätt intressant och kul att åka ner och titta på dom LIVE. Detta ska tydligen inte vara alltför svårt eftersom många av resebyråerna erbjuder guidade turer i tunnlarna.

City of Ember

City of Ember, en äventyrsfilm från 2008. Passar hela familjen och kändes riktigt bra och underhållande. En familje film som fröken Angelica helt klart rekomenderar till de som vill ha ett litet äventyr framför TV soffan.
Hamsterbebisar 1 dag

Fick en ny kull med söta hamsterbebisar i lördags oxå. 

En guldhamsterkull består vanligen av sex till åtta ungar men det kan variera, ibland är kullen inte större än två ungar, ibland upp till sexton. Våran nya ser ut att ha 11 små bebisar. De föds nakna, blinda och döva med korta mellanrum, och honan ser själv till att det är rent och snyggt i boet under tiden. Om någon unge hamnar utanför boet så ska man inte göra något åt det eftersom man kan skrämma hamstrarna ordentligt. Honan hämtar själv in bortkomna ungar när alla är födda. Man behöver heller inte bekymra sig över att plocka bort döda ungar – även den saken sköter honan själv, genom att äta upp dem.

En nyfödd guldhamster väger omkring fem gram och är bara ett par centimeter stor. Den är skär med små öron som ligger tätt emot huvudet, och har små vita tänder.

Redan efter 24 timmar kan man se om någon av ungarna kommer att bli mörk, genom att man ser en svag
mörkare nyans på kroppen.


Våran nya kull som kom i lördags på bilden är dom 1 dygn gamla man ser dock ingen nyans skillnad på dessa ännu.


Regn och rusk

Regn och rusk är det här idag.

Snögubbarna som gjordes igår av Kristian, Alicia och Freja har ofrivilligt fått banta ner sig ordentligt.

Jag sitter och datanördar mig med fika och kaffe medans gubben ligger i sängen och läser sin kalle anka pocket.


kaninbebisarna 3 veckor gamla

Pälsen börjar växa ut och är fullt utväxt då de är 3 veckor. Utflykterna ut ur boet börjar bli oftare och längre. De börjar få bättre balans och nu börjar de smaka på fast föda och dricka ur vatten skålen, de diar dock fortfarande.


nr 1, ansiktet. Har nu blivit den minsta och magrastenr1, kroppen


nr 2, ansiktet har växt förbi nr 1 nu


nr 2, kroppen


nr 3, ansiktet


nr 3, kroppen blivit lite gulbrun över ryggen


nr 4, ansiktet


nr 4, kroppen


nr5, ansiktet


nr 5, krroppen


nr 6, ansiktet


nr 6, kroppenute i hallen och bökade

här vaknade man 5 i natt av att gubben stog ute i hallen och bökade runt.

-yrar du frågar jag eller vad gör du ute i hallen och lever om vid 5 på natten?

haha, ja tydligen  så såg han våran tokay gecko där på väggen när han skulle på toa och då var det ju bara att försöka fånga in den. Inte det lättaste med tanke på att de klättrar på väggar och tak utam problem samt att de är jäkligt snabba. Han lyckades i alla fall få in den till sist.

möte hela dagen

Har varit på möte hela dagen. Ätit lax och potatis till middag och sätt på björnbröder 2 med familjen.


Tyr duschad och ren

Ja BVC tanten ringde nyss och frågade när det senast var Tyr hade feber. Eftersom han enbart hade feber den kvällen/natten då Alicia fick öroninflammation och därefter enbart varit snorig och hostig så får han ta sin spruta. Skönt att få göra bort det dock kan tydligen vaccinationen trigga igång förkylningar som ligger i kroppen för tillfälle så bara att hoppas att det inte triggar igång ngt för lillpojken nu :)Tyr tidigare idag ny duschad och ren


Jag passade på och fråga om vikten och längden på en gång då jag hade hon på tråden och resultatet blev:


Ja han är fortfarande 74 cm lång och vägde ngt med 9345g om jag minns rätt nu.


Fredag igen

Ja så var det fredag igen. Gubben har namnsdag idag och det är dessutom fredagen den 13:de för att vara exakt. Inget som på ngt vis kommer att förändra mina planer eller beteende. Jag varken brukar fira namnsdagar (bara löjligt) eller tror på ngt så löjligt som skrock (som många andra faktiskt ser ut att tro på än idag).

Det finns två olika teorier om varför man ska anse fredagen den 13:de vara en otursdag.

1. Teorierna till varför dagen för otur med sig varierar dock. En av dem grundar sig på kristendomen och att Judas som förrådde Jesus var den 13:e personen runt bordet vid den sista måltiden och att Jesus sedan korsfästes på en fredag.

2. En annan teori grundar sig på den nordiska mytologin och en berättelse om ondskans gud Loke. Enligt berättelsen kom Loke som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall, väl där lurade han den blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil.

Denna dagen medför för oss idag ett BVC besök för Tyr som ska göra sin 1 års vaccination, hämta upp ett klädpaket åt Alicia och fixa nå papper som ska skrivas under så att vi blir ägare på den lilla bilen. Har varit lite strulit med den biten eftersom Peter stog som ägare på den och hur det fungerar osv har fått ta redas på då man har så lite kunskaper om vad som händer då en ägare är död.

Himla snällt i alla fall att vi får köpa den eftersom våran riktiga bil ser ut att dröja ett bra tag till innan den blir klar. Kristian ringde in nyss och bestälde de nya delarna som gubben behöver för att göra det sista jobbet på stor bilen. Med tanke på att den stora bilen fortfarande bara står på lagning hos bilmekanikern så rymms vi inte heller alla i lilla bilen så gubben får ta och fixa allt själv som ska fixas i stan under dagen.

svininfluensan kontra vaccinet

Läkemedelsverket och Socialstyrelsen sänker åldersgränsen för vaccinering mot svininfluensan från tre år till sex månader.

Jag tror att jag inte vill att ngn i min familj vaccinerar sig mot denna svininfluensa. Förstår inte riktigt vitsen med det faktiskt. Ett antal hundra insjuknade har rapporterats och ett stort antal som inte ens vet att de haft svininfluensan existerar i vårt land nu. Med enbart 7 dödsfall här i sverige ännu så känns det som rätt löjligt att vaccinera sig för det. Speciellt då jag gissar att en vanlig influensa också medför ett antal dödsfall ifrån riskgrupperna osv.

Jag tror att det är bättre för kroppen om den får utsättas för denna typ av sjukdomar ngn gång nu som då så att man kan bygga upp ett bra immunförsvar. Det ska finnas riktigt bra orsaker till en vaccination som innebär att man är och leker med kroppens försvarssystem.

Dom två älsta barnen som var så oerhört allergiska och mot så många saker som små fick sina första allergiska reaktioner ganska snabbt efter en vaccination. Detta har gjort mig rätt förbryllad eftersom allergier faktiskt beror på ett immunförsvar som "över reagerar" och tar ofarliga och naturliga ämnen (som tex, mjölk, pollen, el kvalster) som ngt giftigt och farligt som resulterar i den allergiska reaktion.

Så med tanke på min stora respekt för dessa lekar med våra barns immunförsvar så kommer jag nog att passa denna vaccination licksom jag passade en annan mer influensa/förkylningsvaccination som erbjöds för ett tag sedan åt Tyr. Anledningen till den vaccinationen var dock inte att man kunde dö av den snarare var förklaringen från BVC att det blir så dyrt för samhället att ha föräldrar hemma med sina sjuka barn.

Aftonbladet 1, 2

barnkorsord och finn fem fel

Funderar på att köpa hem lite tidningar med barnkorsord och finn fem fel. Alexander gillar att lösa korsord medans Alicia gillar fem fel. En bra och lugn aktivitet som ger hjärnan lite gympa, skulle inte skada med lite annat än TV och dator.

På lördag åker fröken Angelica iväg på ett representskapsmöte uppe i fritidsby som ligger 3 mil utanför Piteå. Halv 6 på morgonen kommer min chafför och hämtar upp mig och jag lär ju vara borta ett antal timmar om inte hela dagen. Är första gången som jag är borta så många timmar från Tyr och typ andra från Freja. Får se om det blir saknad eller bara skönt. Hur som värsta bra träningen för både mig och barnen innan man återgår till jobbet efter nyår och inskolningen hos dagmamman.

Queen - We Will Rock you

 

Buddy you're a boy make a big noise
Playin' in the street gonna be a big man some day
You got mud on yo' face
You big disgrace
Kickin' your can all over the place
Singin'

We will we will rock you
We will we will rock you

Buddy you're a young man hard man
Shoutin' in the street gonna take on the World some day
You got blood on yo' face
You big disgrace
Wavin' your banner all over the place
Singin'

We will we will rock you
We will we will rock you

Buddy you're an old man poor man
Pleadin' with your eyes gonna make you some peace some day
You got mud on your face
You big disgrace
Somebody better put you back in your place

We will we will rock you
We will we will rock you


sin granna


Blåtunge skinken Hugo


Hugo visar sin granna käft :)


I våra magar

Ja detta är vad vi gjorde igår kväll. Bakade bland annat pepparkakor. Årets första för våran del. De blev inte heller undan stoppade för julen utan de hamnade i våra magar istället :)Får jag hålla din hand?Får jag hålla din hand, komma till dej ibland
när jag känner mej ensam och rädd?
För med värmen från dej, blir det tryggt inom mej
och jag somnar så skönt i din bädd.
Och som fågeln i bo får jag vila i ro
ifrån drömmen som skrämde mej så.
Får jag hålla din hand, komma till dej ibland
för hos dej finns det trygghet att få.


 
Får jag ropa ditt namn, krypa in i din famn
när jag känner mej liten och trött?
Bara du ger mej tröst och din lugnande röst
får mej glömma bekymren jag mött.
Och som fågeln i bo får jag vila i ro
från den ängslan som störde mej så.
Får jag ropa ditt namn, krypa in i din famn
för hos dej finns det trygghet att få.


Förbjuda socker och fett på jobben oxå?

Ja till tobaksfri arbetstid

Politikerna i Umeå är helt överens: tobaksfri arbetstid ska införas i Umeå kommun nästa år. Kommunstyrelsens arbetsutskott sa i dag ja till förslaget.

Ja vad ska man säga? Nästa år så kommer det alltså att vara förbjudet att både röka och snusa på arbetstid här i Umeå. Själv så är jag tobaksfri nu men har snusat i ca 15 år av mitt 32 åriga liv. Förbjuda rökning på allmän plats kan jag förstå för det ger andra som valt ett sundare liv genom att vara rökfri ett tvång till att stå ut med det genom passiv rökning. Snusning förstår jag dock inte riktigt lika bra.

"Det här är en folkhälsofrågare. Bara rökningen kostar samhället minst 26 miljarder kronor per år. Vi behöver friskare personal, inte sjukare," säger kommunalråd Lennart Holmlund (S). Tanken är att införa tobaksfri arbetstid den 1 september nästa år. Innan dess ska kommunens personal erbjudas stöd och hjälp att sluta röka och snusa.

Visst är det en folkhälsofråga helt klart. Dock ska man verkligen få tvinga sin personal till att sluta med en ovana som snusning?, det påverkar ju trots allt inte andra på plats förutom då kanske genom skattepengar i framtiden på läkarvård osv.

Dock kan jag tänka mig att en hel del andra ovanor kostar oss i samhället en massa, massa mer pengar än snusningen samt att de säkert är en betydligt större folkhälsovårdsfråga. Ta tex, socker beroendet/överkonsumtionen, fett överkonsumtionen som jemförelse med snusningen. Socker och fett leder till en hel del kostnader för oss i samhället: tandläkarkostnader, läkarkostnader av överviktiga och sjuka människor i bl.a hjärt och kärl sjukdommar.

Ska då alltså detta även förbjudas på våra arbetsplatser? Ska vi kunna få sparken från våra jobb i framtiden för att vi valde att köpa lite godis till fikat, en hamburgertallrik till lunch eller om vi lägger en prilla under läppen?

Nej jag tycker detta låter vansinnigt och sjukt. Det är inte arbetsgivarnas uppgift att tvinga sin personal till att leva ett så pass sunt liv det räcker gott och väl att de erbjuder sin personal då att få proffesionell hjälp så att de kan sluta på eget intiativ då de vill. Inte enbart för snusare, alkolister, narkomaner utan även då för socker beroende människor. Jag tror personligen mer på att den metoden kan ge arbetsgivarna en friskare och hällsosammare personal.


kvälls babbel om barnuppfostran.

Tjaffs har det varit här med stor pojken. Ganska underligt det här med barnuppfostran vissa menar på att man enbart lär barn genom kärlek medans andra tror att vara kompis med barnen löser alla problem. Fröken Angelica tror på en kombination mellan att ge kärlek och lära barnen vad som är rätt och fel och vid fel beslut får man stå för följderna.

Vem som har rätt och fel kommer nog alltid att var en väl diskuterad fråga både i hemmet med sambo, på familjerätter med EX, ute i samhället med folk som tycker man är konstig då man anser att barnen ska lära sig ta följderna av deras egna beslut.

Tänk så många som bryr sig om hur man väljer att uppfostra barnen. Finns en hel drös där ute som tydligen tycker att enbart kärlek och i övrigt en fri uppfostran ger en värld med ansvarstagna vuxna i framtiden. Jag tror nog att även barn behöver fasta gränser lixom många av oss vuxna behöver det i samhället genom bla lagar, regler och oskrivna vett och ettikett regler.

Tänk er ett samhälle utan poliser, lagar och regler!?

Ja inget ställe där jag skulle vilja bo och låta mina barn växa upp om nu samhället skulle bli som jag gissar.

kaninbebisarna vid 2 veckors ålder

När ungarna är 2 veckor börjar de krypa ut ur boet, och först nu så ska man igentligen börja röra dem för att vara på säkra sidan att mamman fortsätter ta till sig dom. Se till vid den här perioden så att inte ni har för djup vatten skål för då kan kaninbebisarna drunkna i den.

Vid 2 veckor så ska de ha öppnat ögonen och fått lite finare/tjockare päls. Det är lättare att se vilken teckning de kommer få nu.

Boka en kanin kan ni göra redan nu. Dessa kommer vara leveransklara strax före jul (senast 20:de december) så passar utmärkt som en liten julklapp till barnen/frun/gubben :)


kaninbebis nr 1, ansiktet


nr 1 kroppen


nr 2, ansiktet (den magra)


nr 2, kroppen


nr 3, ansiktet


nr 3, kroppen


nr 4, ansiktet


nr 4, kroppen


nr 5, ansiktet


nr 5, kroppen


nr 6, ansiktet


nr 6, kroppen
sjuka igen

Ja precis då den sista blivit frisk igen så insjuknar nästa familjemedlem. Alicia har fått öroninflammation så hon har haft så ont i örat under natten och sprungit upp och ner. Från sitt rum till vårat. Ringde till vårdcentralen men eftersom hon inte har ngn feber utan enbart ont så får hon ingen pencilin.

Tyr har haft riktig hög feber i natt. Blev misstänksam då han sov över sitt ena nattmål och ja riktigt varm var lilla gubben. Jag tempar oerhört sällan så hur mycket den låg på vet jag inte. Jag brukar gå på allmäntillståndet istället tycker det säger så mycket mer än en siffra.

hela högen

Jaha så var denna dagen slut.

Gubben sitter snällt och ser Monster inc med Freja medans han väntar på att jag ska bli klar på datorn. Sedan blir det till o se klart battle royale II.

Känner dock inget sug efter att sova redan och inget sug efter att sitta här heller för den delen. Har tagit nya bilder på kanin bebisarna men inte hunnit photoshopat dom så det kommer förhoppningsvis imorgon. På bilderna är dom i alla fall 2 veckor gamla och otroligt söta har dom blivit hela högen.

Exakt samma korsning

Här har vi storhandlat idag. Känns så underbart då kylskåp och skafferi är fulla.

Gubben är på väg hem från stan där han hämtat upp de två stora barnen på skolan. När han var på väg in till stan så ringde han upp och berättade att en lastbil kört av vägen i exakt samma korsning som det hände en annan bilolycka imorse. Bärgningsbilen var där då för fullt och jobbade med att försöka få upp den. Så jag hoppas gubben kör riktigt försiktigt idag nu då det händer så mycket efter vägarna här i krokarna.

Lammfile blir det till mat hos oss och den står redan i ugnen. Hatar när man inser att dammsugar påsarna är slut och den i dammsugaren är full. Blir till att stå och tömma den fulla från allt det vidriga och återanvända den ytterligare en gång. Dammsugas det inte dagligen här så ser det ut som värsta knarkar kvarten dvs. förjävligt.


Ny underbar dag

Ny underbar dag är det här.

Solen lyser och de två stora barnen kommer hit senare idag. Så dagen kommer bli bra för min del.

Såg på VK.se att det har skett en bilolycka just i närheten av oss mest troligtvis för att den ena chaffören missade en bil. Får hoppas nu att det inte är ngn man känner eller att det inte är för allvarligt även om en ambulans varit och hämtat upp en person. Tycker det har hänt mycket här i närheten nu på slutet så det får nog ta och lugna ner sig lite nu.

Begravningen i bilder


De fyra barnen vid kistan


bärarna på väg att lyfta ner Peter i graven


blandat med folk


pojkarna säger ett sista hej då


graven igen


blommorna


minnesbordet på minnesstunden


Gubben med TyrFinns det något skönare
än dom steg som leder bort
från allt mörker, all tristess, ideal byggda av luft

Livet kan vara mäktigt och stort
det kan vara svart som sot
men dörrar kan öppnas från oväntat håll
som du aldrig trodde fanns

Långsamt stiger din sol
in genom fönstret
någon vill se att du finns
att du stannat kvar

Vad du än gör och vad du än tänker på
var du än finns, berätta hur du mår
det finns alltid någon tro det eller ej
som bara vill lyssna, bara vill finnas för dig

Hey, andas genom mig
andas här med mig
låt solen hitta dig

Spruckna läppar söker tröst
vem ska värma ett fruset bröst
höj din röst mot tystnaden
du är värd varenda sekund

Livet är ständigt på väg i förändring
man behöver inte alltid vara stark
man får finnas ändå

Vad du än gör och vad du än tänker på
var du än finns, berätta hur du mår
det finns alltid någon tro det eller ej
som bara vill lyssna, bara vill finnas för dig

Hey andas genom mig
andas här med mig
låt solen hitta dig

Ta ett steg ut i solen
ta ett steg ut i solen

Låt solen hitta dig

oh...Trycket ökar varje dag
utifrån och inifrån
vi bär varann igenom

Vad du än gör och vad du än tänker på
var du än finns, berätta hur du mår
det finns alltid någon tro det eller ej
som bara vill lyssna, bara vill finnas för dig

Hey andas genom mig
andas här med mig
låt solen hitta dig.

Hey andas genom mig
andas här med mig
låt solen hitta dig.

Låt solen hitta dig...
Låt solen hitta dig...
Låt solen hitta dig...


dagen

Begravning..

Mycket fin begravning.

Sedan en mycket trevlig spelkväll hos familjen Gjendahl.

hela dagen

gubben är riktigt dålig igen. Legat hela dagen medans fröken Angelica har fixat och donat med både det ena och andra.

Bara hålla tummarna nu att han känner sig bättre imorgon.

skolfotografen ansåg barnet för fult

SVD och aftonbladet har en artikel angående detta: Skolfotografen/labbet ansåg barnet för fult och reducerade skolfotografiet genom att trolla bort ärret från barnets ansikte.


"Redan förra året
trollades ett rött märke på flickans kind bort, ett märke hon fått efter att ha ramlat och slagit sig kvällen före fotograferingen.

I år var det ett bestående ärr på näsan som suddades bort.

– Det syntes inte på bilderna. Jag blev arg, vi hade ju inte bett fotografen att ta bort det, säger pappan till Norrbottens-Kuriren.

– Man förutsätter att föräldrarna inte vill ha ärr, fast jag vill det. Ärren blir ju en del av den hon är.

Fotografen som kom till förskolan förklarar att det är fotolabbet som gjort retuscheringarna men att det endast ska göras om familjen ber om det.

– Det är jättemånga föräldrar som blir glada om märken som exempelvis uppstått på morgonen genom att ett barn blivit klöst trollas bort, likaså snuva som rinner ned. Vi vill bara vara snälla och gulliga, säger han.

Enligt fotografen kan föräldrarna få nya bilder på dottern där ärret syns, om de hör av sig.

– Vi sitter inte och förskönar bilder, vi tycker barnen är jättefina som de är."

Så jävla sjukt. Jag hade helt klart blivit skit förbannad om ngn varit och suddat bort ett ärr från mitt barn. Mitt barn är vacker än hur mycket ärr och annat som det har som samhället anser är skönhetsfel och jag trode att alla föräldrar ansåg sina barn vara vackra med eller utan ärr. Denna sjuka, sjuka utseende fixerade värld och så funderar folk varför deras 5 åriga barn håller på att banta och titta i spegeln efter tjocka magar och dyl. Artikeln som var i aftonbladet för ngn dag sedan som ansåg att det var föräldrarnas fel att barnen blivit så sjukt fixerade av sina kroppar är nog ngt fel ute. Visst är en hel hög med föräldrar totalt utseende fixerade och bantar fram och åter osv. men detta gör ju dom för att SAMHÄLLET har en så sjuk bild på hur vi ska vara och se ut. Dom gör det för att de redan är totalt hjärntvättade av samhällsideal som funnits sedan dom var små.

För att komma åt detta samhällsproblem (vilket fröken Angelica helt klart tycker det är och absolut inte bara mammornas fel även om de har en del i det hela) tror jag att det inte på lång vägar räcker med att vi mammor slutar med att gnälla (vilket jag vet att nästan alla gör, bara se hur det talas på sajter som tex apberget i de mammagrupperna helt sjukt så utseende fixerade alla ser ut att vara och pratar om hur förstörda och feta de blivit och då man påpekar hur fel ute dom är som vill operera sig så blir man bara idiotförklarad) jag tror att det även är sjukt viktigt att männen och samhället i övrigt ser över vad de ger för signaler till våra barn.

Hur skulle det vara om samhället enbart bara kunde skita i allt detta som har med utseende att göra!?


bilmekanikern

Bilmekanikern har även han hört av sig och det strular mer med bilen som han håller på att fixa. Tydligen har han hittat fel som måste åtgärdas annars kan biljäveln gå sönder nu igen när som helst. Vad detta skulle kosta extra viste han inte ännu. Skulle tydligen ringa Toyota imorgon och se vad delarna kostar sedan skulle han kanske kunna uppskatta på ett ungefär vad det kan gå på.

Känns ju jäkulst bra att få ytterligare kostnader nu, NOT!

på sjukhuset med Tyr

Ja så har vi varit inne i stan på sjukhuset med Tyr. Ettårs kontrollen var det dax för på tummenstudien som han är med i. Blodprover, salivprov och olika mätningar gjordes. Samt att en psykolog från universitetet var där ca 40 minuter och gjorde ett utvecklings test på lillen våran.

9,5 kg vägde han nu i alla fall och var 74 cm lång.

in till stan

Idag blir det att åka in till stan för oss. Gubben mår bättre som tur är och fröken Angelica har då inte heller blivit sjuk ännu.

Begravningbild lånad från VK


Från fröknarna till havsörnarna

Idag så är det sjukligt ofta som barn ropar och säger till vuxna som försöker lära barnen och tillrättarvisar dom att de tänker polisanmäla personerna ifråga om dom inte slutar. En lärare vågar ju knappt ta tag i ett barn utan att det ska vara polisanmälningar hit och dit (som jag har förstått det)

Nu så är det inte enbart de elaka fröknarna (LÄS: de lärare som bryr sig och försöker lära våra barn folk vett) som lär barnen vad som är fel och rätt som får polisanmälningar på sig. Nu får tydligen även havsörnar som är hungriga och fångar in sin mat polisanmälningar på sig.

En havsörn dök natten till den 24 oktober ner i en villaträdgård i Väddö i Stockholms norra skärgård och attackerade en tam kanin. Kaninen hade ingen chans, rovfågeln dödade den och åt upp djuret.

Den lilla flickan som ägde kaninen tog förlusten hårt och flickans pappa ringde och polisanmälde händelsen, skriver Norrtelje Tidning på nätet.

Polisen har dock beslutat att inte göra någon utredning då inget brott begåtts i lagens mening.

VK

Haha, ja detta är dagens I-lands problem där barnen fan ska polisanmäla allt. Visst är det något olagligt som skett så ska det polisanmälas men detta har blivit ett sjukt synsätt/beteende bland våra barn idag (eller ja läs: barnens föräldrar) 

Kanske lära sitt barn att skydda sina älskade djur istället på ett bra sätt så rovdjuren inte får tag i tamdjuren istället för att polisanmäla en stackars rovfågel som enbart gör det den ska i naturen!?

Man kan ju fundera kring, som en av de som lämnat kommentar skrev: Undrar hur mycket pappan skulle kräva i skadestånd av örnen?

överdrivna blinkningar

Freja har nu under ett antal månader haft överdrivna blinknigar. De kommer oftare och oftare och jag kan inte hitta någon fysisk förklaring till dom.

Med tanke på att det finns många i hennes släkt som har Tourettes syndrom eller bara allmänt lider av olika tics så börjar man ju nu fundera på om det kan vara ngt sådant som är på gång att komma för henne. Jag tror att det nog kan vara bra om man nu upptäcker det rätt tidigt så att möjlighet till mer förståelse från omgivning kan ges, om hon nu skulle ha det. Undrar vid vilken ålder de börjar göra utredningar kring sådant?

De första symptomen på Tourettes syndrom är oftast tics i ansiktet såsom överdrivna blinkningar, ryckningar och grimaser. Med tiden sprids dessa ofta till halsen, skuldrorna och överkroppen. Ryckningar eller spänningar i en arm eller ett ben är typiskt. De vokala ticsen kommer lite senare. I början framträder de oftast som vanliga ljud, till exempel snusningar eller harklingar men kan sedan utvecklas till andra ljud som ord eller hela uttryck.

Vanliga motoriska tics
 • Blinkningar
 • Grimaseringar
 • Axelryckningar
 • Muskelspänningar
 • Handklappningar
 • Hopp
 • Spottande
 • Sparkar, slag
 • Slår sig själv, dunkar huvudet mot väggen
Vanliga vokala tics
 • Hostningar
 • Harklingar
 • Yl, jämmer
 • Grymtningar
 • Smackningar
 • Upprepar uttryck som:
  • ojoj
  • vet du
  • håll käft
  • va

Till vokala tics räknar man även ekolali (ekotal), palilali(upprepning av det man själv säger) och koprolali (tvångsmässigt användande av obscena ord och svordomar).


beroende av internet

Nu så ska jag ut på facebook och skörda, så osv. Finns nog lite att göra där nu då man varit utan internet i över ett dygn.

Sjukt vad jag har blivit beroende av internet. Måste snart dra ner på det beroendet känner jag. Börjar bli lite för mycket för min del.

Att veta vad som gör en användare beroende av en tjänst kan till stor del ligga i intresset för företag och organisationer som vill skaffa kunder. Facebook har lyckats med att hitta åt det som gör mig beroende. Före alla dessa spel var jag inne på deras sida max 1 gång per månad nu är jag det flera gånger per dag.

Internetberoende är ett relativt nytt ämne och många ser ut att råka ut för det på ett eller annat sätt. Dax för lite facebook rehablitering snart här.

Sjukstuga

Ja här har Telia ytterligare en gång lyckats göra fröken Angelica utan internet en dag. Skönt i alla fall att Telia fixar sina fel relativt fort.

Gubben ligger sjuk så nu är det bara jag och de två minsta kvar att få åka på denna förkylning eller vad det är. Gubben har hög feber och ligger och åmar sig så en liten sjukstuga är vad detta hus är just nu.

Imorgon så ska vi in en sväng till stan och utföra lite måsten så då får gubben ha kryat på sig.

-----------------

För övrigt så nä det är långt ifrån samma sak att jemföra branden till vårat fel exakt som race/bil olyckan. Om nu fröken Angelica hade gnidit in tv apparaten med tändvätska och sedan lagt en riktigt ullig och lättantändlig filt över så ja då börjar vi snacka om att det är likadant. Eller igentligen om nu fröken Angelica först hade bjudit in alla grannar i huset först och sedan gnidit in TV:en och lagt på en lättantändlig filt på därefter ja då är det exakt lika mycket mitt fel att huset började brinna som det var ungdomarnas egna fel att de dog och ja lika turligt nog att ingen oskyldig skadade sig.

Det är nämlingen så att en bilist har ett körkort för att inte vilka idioter som helst ska få köra, man ska ha kunskap osv om hur en bil fungerar och varför man bör köra enligt hastighetsgränsningar osv. En chafför som kör race mitt i ett bostadsområde leker med elden lika mycket som jag hade gjort om jag gjort som jag skrev ovan.

En chafför vet att han riskerar sitt och ALLA andras liv som rör sig ute på gatan om han kör RACE (alltså inte 1km/h för fort utan betydligt, betydligt fortare. om det nu stämmer som vittnen sagt). En människa som leker med döden och vet riskerna då den leker får ja "skylla sig själv" självklart är det den personen som själv står ansvarig för sitt liv och för den delen andras liv i den stunden. En bil kan utan problem användas som mordvapen i fel händer.

Så ja jag undrar vem som är dålig förebild för barn. Den som lär barnen ta ansvar och se följder utav ens beteende. Eller den som snutterulltar med dom så att det alltid ska vara så synd om dom även då de leker med döden och andras liv. Sedan ett kom ihåg detta var inte mina barn. Självklart så reagerar man olika om det är ens närstående för då är man ju i stor sorg och kanske har lite svårt att se saken objektivt.

Att lära sina barn att ta konsekvenserna efter deras beteende är det som gör dom vuxna och ansvarstagande (i alla fall vad jag tror). Biter mitt barn sin bästa kompis så det blöder så inte säger jag stackars dig nu lilla älsklingen som bet henne det måste kännas så fruktansvärt hemskt för dig att det råkade bli så. Jag säger till på skarpen att man inte gör så och gör man på det viset så har man snart inga kompisar kvar.

Bara för att små barn brukar bitas rättfärdigar det inte det idiotiska beteendet. Bara för att ungdomar brukar köra race i bostadsområden, köra fulla eller slå på sina kompisar så rättfärdigar det inte det idiotiska beteendet.

långt upp i himlen samt en show med Ozzy

Både Alexander och Alicia är sjuka. Alicia kräktes en gång igår vid 18.00 tiden och sedan inget mer. Precis som för Alexander. Båda barnen har yrat för fullt i natt. Alexander har varit på show med Ozzy Osborn där han var tvungen att göra bakåtvolter osv. Alicia stor tjöt över att jag höll på dö och att hon behövde hjälp för att komma långt, långt, långt upp i himlen. Sovit mycket i natt? knappast.

-------------------

Sedan bara ett litet svar på en fråga från en anonym. Ja jag hoppas verkligen att jag skulle se likadant på saken om det var mina barn. Om jag skulle skriva så här i bloggen om det var mina barn? nä knappast. Men jag hoppas att jag skulle se klart i saken även då jag är i sorg. Som jag sa till gubben innan jag skrev och just efter jag hört talas om olyckan/racet: Jag hoppas verkligen att jag slipper att mina dör i en så meningslös lek. Jag tar hellre att mina barn dör i en olycka i så fall som de själva inte rår för. Så jäkla meningslöst det skulle kännas om barnen rök med helt i onödan enbart för att de leker så där jäkla idiotiskt.

sedan alla anonyma med frågor ni kan ju lämna mail adress om ni inte har ngn egen blogg så får ni svar. Blir ju jobbigt för alla läsare att se svar på anonyma frågor hela tiden i bloggen.

Kaninbebisar 1 vecka gammla

När ungarna föds är de blinda, döva och saknar päls. Nyfödda ungar väger 30-80 gram. De diar 1-2 gånger om dagen, i ca 5 minuter varje gång.

De öppnar ögonen efter ungefär 8-10 dagar. Då börjar de få lite fjun och man kan ana pälsfärg och teckning. Våra kaninbebisar är idag 7 dagar gammla har bra med päls men har inte öppnat ögonen ännu. Leveransklara ngn gång mellan 6 och 8 veckor brukar kaninbebisar vara.


Bebis nr 1, ansiktet


bebis nr 1, kroppenbebis nr 2, ansiktet (den magra bebisen)bebis nr 2, kroppenbebis nr 3, ansiktetbebis nr 3, kroppenbebis nr 4, ansiktet (ser exakt ut som Emmas kanin)bebisn nr 4, kroppenbebis nr 5, ansiktetbebis nr 5, kroppenbebis nr 6, ansiktet (den vackraste enligt mig)bebis nr 6, kroppen


Old Boy - hämnden

Old Boy - hämnden, sydkoreansk film från 2003
Filmen vann Cannesfestivalens stora pris 2004. Den hade svensk premiär den 21 januari 2005. Det är den andra, fristående delen i Chan-Wook Parks "hämndtrilogi" som avslutades 2005 med filmen Lady Vengeance och startades med Hämnarens Resa.

Oh Dae-su kidnappas och hålls inlåst i 15 år. När han väl kommer ut vill han ha reda på vem som gjorde det, och framför allt - varför? Dock får han enbart fem dagar på sig att hitta svaren och utkräva hämnd.

Detta är en av fröken Angelicas absoluta favorit filmer. Filmen är både vacker, hemsk, intelligent och berör. Helt enkelt ett av få mestervärk i filmensvärld. Jag älskar den och rekomenderar den skarpt. Detta är ingen film i mängden och jag kan se den om och om igen utan att bli less.

Såg den nu senast idag igen med gubben min.

han ligger med feber

Alexander har kräkts inatt. En gång och sedan inge mer. Han ligger med feber och har ont i huvud och muskel ont i kroppen. Så ja magsjuka gissar jag inte på. Kanske svininfluensan som gjort sin entre här?

Nä hoppas på en enkel vanlig liten förkylning bara. Alicia ligger även hon och säger att hon har lite ont i huvudet och vilar i soffan men tror det mer har att göra med uppmärksamhets avundsjuka (får se hur det blir för henne)---------------------Och ja jag vet att jag sa att jag inte skulle yttra mig nå mer men kan inte låta bli.. Det är stor skillnad att köra 1 km/h för fort mot att köra 100 km/h för fort. Bilen blir svårare att hantera och risken för olyckor ökar samt att bromssträckan ökas med en jäkla bit ju högre fart man har.

Finns ju antagligen hastighetsbegränsningar av en orsak (vägens och områdets säkerhet) och inte enbart för att det är skoj att ha olika fartbegränsningar. Så ja du som ansåg att det inte var ngn skillnad alls från att köra 1 km/h för fort med att köra 100 km/h för fort jag hoppas du har många år kvar innan du får ta körkortet.

Sedan så finns det en stor likhet mellan hagamannen och de i bilen de hade ALLA ett fruktansvärt idiotiskt beteende där de riskerade andras liv.


bus eller godis

Gårdagens bus eller godis utklädnad blev så här...Så här spöklig såg Tyr utFreja blev en söt liten kisse kattAlicia ett monster.

Alexander ansåg sig för stor för att klä ut sig och gå och knacka dörr för att tigga godis.


RSS 2.0