skoj har vi haftHär har vi varit ute. Freja har lekt med bollen, lastat lastbilen full i snö, gungat på gunghästen (som jag gjorde på träslöjden i högstadiet ngn gång) samt att hon har ätit snö till förbannelse, blää!!

Skoj har vi i alla fall haft i det norrländska vår vädret.


Award


Titta så fin award fröken Angelica har fått :)
Awarden har jag fått av Annelie, tack så mycket!

Awarden vandrar vidare till alla mina läsare som känner för att ta emot den.

Familjen i bild


Fröken Angelica


Älsklingen min, fråga mig inte varför han har kört in den där i tungan!?


Alexander, min stora pojke.


Tyr, den yngsta


Gnäll Freja, vilket hon är alltför ofta nu för tiden


Alicia min prat kvarn till jänta

Tårar & skrik

Med tanke på hur enormt många tävlingar det ser ut att finnas så tänkte fröken Angelica att hon skulle starta uppe n ny blogg med enbart sina tävlingar som hon vill vara med i. Känner att det faktiskt tar lite för stor plats i min nuvarande. Tar bara en sådan tid att starta upp en helt ny inser jag. Men, men blir nog klar med en halv dann snart så :)

Jag och Freja har tagit oss en behövlig dusch till Frejas stora skräck. Ett antal tårar har fallit från hennes kind och hon har skrikit så att jag har fått ont i öronen. Freja får verkligen super panik då hon ska duscha, bada eller annat med mycket vatten. Förut så hatade hon även att enbart tvätta av sig med en blöt våtservett eller under vattenkranen i handfatet dock fungerar den biten bra nu. Synd bara med duschningen eftersom hon skitar ner sig så fruktansvärt fort. Har aldrig varit med om dess like med något av de äldre barnen.


En ovanligt ren Freja

Idag ska det bli en bra dag

Idag ska det bli en bra dag, det har jag bestämt. Blev väckt på bästa tänkbara sätt av gubben. Så där som man alltid önskar att man kunde bli väckt, så det är ju en jäkligt bra start på dagen i alla fall :)

Jäntan Freja sitter och ser på Teletubbies just nu och äter lite välling. Tyr den latmasken ligger kvar i sängen och sover och fröken Angelica sitter och väntar så klart på sitt kaffe som vanligt.

Btw så gick mötet bra igår sitter kvar både på mitt uppdrag i styrelsen och som representantskapsombud. Gubben är världens bästa och både körde in mig och hämtade mig senare inne i stan efter mötet, tack för det.

Men sov då

Sitter och väntar på att Freja ska somna så att jag kan gå ut och hämta in lite ved. Är riktigt less nu på det där trötthets gnället som alltid kommer då barn är trött och behöver sova. Sedan ska fröken Angelica iväg på årsmöte ikväll. Mitt uppdrag är på omval så får se om jag sitter kvar i styrelsen efter mötet. Skulle behöva en kopp kaffe och se om man får lite mer energi av det, så tror jag ska gå och ta mig en kopp nu :)    

Betydligt snyggare

Det blev betydligt snyggare i Frejas rum. Det var en riktigt äcklig orange färg på väggen och nu är det vitt och snyggt. Har fått in lite av de nya möblerna/sakerna oxå. Ska bara vänta tills vi har lite mer tid så ska vi även måla lite snygga figurer på väggen. Färgen till det lär nog införskaffas idag. Det kommer bli ett jätte gulligt rum.Jag älskar att måla så otroligt skoj att se vilken stor skillnad det blir. Lite trix och sådant fick man ju oxå lära sig i skolan på gymnasiet då jag pluggade byggprogramet inriktning just byggnadsmålare. En skit skoj utbildning btw så gillar du att fixa kanske det är en utbildning fö dig!?

Teddybjörnen FredrikssonFör länge sen,
när jag fyllde fyra år
fick jag en gåva av min far

En fin present,
när jag fyllde fyra år
som jag sen så länge hade kvar

Teddybjörnen Fredriksson,
ja så hette han
en gång var han bara min,
och vi älskade varann

Teddybjörnen Fredriksson,
hans nos den var av garn,
ja han var min bästa vän,
när jag var ett litet barn.

Och varje kväll,
var han så go och mjuk,
då värmde han min säng så varmt

han var så snäll,
en gång när jag blev sjuk
så fick jag sova på hans arm

Teddybjörnen Fredriksson,
ja så hette han
en gång var han bara min
och vi älskade varann

Teddy björnen Fredriksson
hans nos den var av garn
ja han var min bästa vän
när jag var ett litet barn..

Men åren gick
jag glömde bort min vän
och jag blev gift och fick ett barn

och så igår
när hon fyllde fyra år
fick hon en teddybjörn av sin far

Teddybjörnen Fredriksson
ja så hette han
en gång var han bara min
och vi älskade varann

Teddybjörnen Fredriksson
hans nos den var av garn
ja han var min bästa vän
när jag var ett litet barn

Teddybjörnen Fredriksson
ja så hette han
en gång var han bara min
och vi älskade varann

Teddybjörnen Fredriksson
hans nos den var av garn
ja han var min bästa vän
när jag var ett litet barn

Teddybjörnen Fredriksson

Måla om

Här har det varit morgon länge nu. Dagens planer är att vi ska måla om i Frejas rum, städa, köpa lite terrarie inredning om den sjukt skuma människan ngn gång kan bete sig som en normal människa.

Vi köpte igår: nya gardiner till köket, ett bord till Frejas rum, två lampor till Frejas rum, två mattor till Frejas rum, en stol och en fåtölj till Frejas rum. Så det mesta var ju till hennes rum eftersom hon inte har några saker nästan.

Jag köpte mig även en ny systemkamera den absolut billigaste på avbetalning utan ränta eftersom vi egentligen inte har några pengar.

Trött och hemma

Köpt en massa skoj på IKEA för en otroligt låg slant :)

Skoj att få komma iväg lite då man mest bara är hemma nu förtiden. Dock så hann vi inte med att träffa kusen heller eftersom tiderna för oss krockade med annat, får bli nästa gång istället.

Är himla trött nu efter 4 timmar i bil ner shopping och 4 timmar i bil hem. Så ja nu ska vi nog strax lägga oss och se ngn film om bara gubben kan låta bli allt det ny inköppta. Rätt skoj att jag som är så otroligt obrydd i gardiner, inredning och sådant i övrigt har lyckats hitta en karl som tycker sådant är jätte skoj. Det första som åkte upp i hemmet var de ny gardinerna i köket som gubben hittat på Jysk :P

godernatt på er.

IKEA

Här ska det gå och sussas för imorgon bär det av till Sundsvall tidigt. Brodern skulle nog till Stockholm så det blir enbart att träffa kusen och sedan IKEA. Åker tidigt och lär komma hem sent så jag är ju knappast aktiv här imorgon. Hoppas ni alla får en underbar lördag.

Släpp taget och låt de gå istället!

Kommer nog aldrig förstå mig på denna typen av människor. Människor som ber om att en annan människa ska stanna kvar hos dom. Vem vill att ens partner, kompis eller vem som helst enbart stannar kvar hos en för att man ber dom på sina bara knän. Nä usch för denna typen av texter som finns i all oändlighet i så många olika versioner överallt.

Jag börjar självklart fundera på vad det egentligen är som gör att denna typen av texter blir så populära. Är vi i dagens samhälle så fruktansvärt svaga så att vi inte klarar av att stå med våra ryggradar raka och stolta utan istället måste hålla kvar i människor som sårar, bedrar, ljuger, slår och på andra vis behandlar en illa? 

Den här låten handlar om en kvinna som ber på sina bara knän att hennes karl ska stanna kvar hos henne fasten han lämnar henne för en annan kvinna. Det värsta med texten är att just den lämnade kvinnan tar på sig skulden för det  inträffade genom att fråga sig själv vad hon gjort för ngt fel. Enda anledningen som jag kan se till att en människa kan gilla denna typen av texter är att de själva är den typen av människa som håller fast i det gamla än hur jäkla dåligt och förnedrade de blir av den andre. Jag kan enbart säga: Håll era huvuden högt istället för tusan det finns ju tusen fiskar kvar i havet så varför bedja skitstövlar att de ska stanna kvar. Släpp taget och låt de gå istället!
Caroline Af Ugglas - Snälla Snälla (lyrics)


Snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag ber dig snälla, snälla, snälla, snälla
stanna kvar hos mig för jag behöver ju dig.


Ja alltså snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag lyssnar snälla, snälla, snälla
Ja, jag vet att det är lågt att be
men jag skiter i det.


Ja, för igår när du gick
i sista blicken som jag fick
Jag kunde se.
Ja, jag kunde se.
Jag såg du var på väg
till en annan kvinna
bort från mig.


Så snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag ber dig snälla låt mig inte sitta
näh, sitta ensam här.
Ja, medans du är där.


Så snälla hjälp mig fatta hjälp mig att förstå.
Ja, vad har jag gjort för fel som har fått dig att gå?
Ja, för det är väl så.


Åh jag hatar, ja, att jag vet
ja, jag vet
ja, jag vet du kommer ge
allt du gav, ja, allt du gav till mig
allt det utgör vi
till en annan kvinna
och inte till mig.


på första sidan av blogg.se

Vad skoj hamnade på första sidan på blogg.se igår så har haft lite mer besök än vanligt.

Idag ska jag nog mest bara slappa. Snöar ute så veden borde åka in. Funkar dock inte med barnen då man är själv hemma eftersom vägen går som den gör och Freja har nada trafik förstånd ännu. Gubben får ta sig i kragen och fixa in veden.

Helgen blir nog att åka iväg på en liten mini semester till min broder och en kusin. Ja de som känner mig vet redan att semestern bär iväg ner till sundsvall :)


Småkryp för 645 kr

Fått kartongen med våra djur som vi beställde, 645 kronor skulle det ha blivit för mjölmask, syrsor och vandringsgräshoppor.

Blev dock förvånade då det upptäcktes att alla syrsor och mer än hälften av gräshopporna var döda. Ringer till Tropikhuset i Malmö som vi beställde av och de rev fakturan på en gång, inte bara kostnaden för de djuren som dog utan hela fakturan. Gissa om man blir förvånad då man springer på ett företag för en gång skull som inte tjaffsar med en då det strular med beställningen. Måste säga att jag är en mycket nöjd kund just nu :)

Synd bara att vi blev utan syrsor osv vi måste ju ha mat till ödlorna.

Är fyra barn ovanligt?

I de flesta barnfamiljer bor det ett eller två barn i Sverige. I en genomsnittlig barnfamilj bor det 1,82 barn i åldrarna 0-21 år (Ja ni räknas som barn enligt svensk statestik tills ni är hela 21 år). För att vara exakt så har40 procent av familjerna ett barn och 43 procent av familjerna har två barn.

Stora familjer är ganska ovanliga idag i Sverige. Knappt 3 procent av familjerna har fyra barn och familjer med fem eller fler barn utgör endast 1 procent av samtliga barnfamiljer.

Det finns 175 familjer med 9 eller fler barn och i alla dessa familjer finns barn av båda könen. Så de som antar att stora barnkullar beror på oförmåga att få av båda könen har fel. Dock skulle det vara rätt intressant och veta hur många av dessa familjer som är "invandrare"

Världsrekordet ligger på den högsta officiellt registrerade antalet barn födda av en och samma mor upp till 69 st. Mellan 1725 och 1765, med sammanlagt 27 graviditeter födde hon sina barn. Hon fick inte en enda gång enbart ett barn åt gången.

statestiken bygger på årtalet 2007


Raderat inlägg

Raderade mitt förra inlägg då det visade sig att den jag pekade ut körde tävlingarna rätt. Fick de svar jag ville ha till sist. Ber om ursäkt om jag ökade din adrenalin nivå ett tag ;)

Tävling - Barntrygghet

"Jag tävlar om ett valfritt avståndslarm från Barntrygghet
Muppsan´s blogg.
Tävla
HÄR du oxå"


Tävlingen avslutas den 9/4-09 21.00

Grattis Tyr 5 månader

Herregud idag blir lilla pojken hela 5 månader. Stoppa tiden för jag hinner då inte alls med nu. Plussa på ca 3,5 månad så gick Freja vid den tiden. Oj, oj jag har inga bebisar snart nå längre.

Hur som ett stort grattis till Tyr


Film kväll

Har hunnit åka iväg och hyra två filmer och köpa godis. På vägen dit stoppades vi ett tag av ett helt gäng av renar, de är alltid lika svåra och få iväg från vägen då de väl redan står där.

Hur som så hyrde vi Patrik 1,5 var en rolig film emellanåt dock riktigt tråkigt slut som jag gärna hade snabbspolat om jag fått :)

Den andra filmen var Die Welle som var betydligt bättre dock grymt sann vilket är läskigt. De flesta människor söker en grupp att tillhöra och då de väl tillhör en grupp så följer de ledarna utan att blinka. Detta syndrom märks överallt i olika typer av grupper tycker jag och jag avskyr då jag själv märker av det beteendet i en grupp i min närhet. Alla ska vara ledare och jämlikar enligt mig. Det är viktigt att få fram grupper där alla vågar ta plats och säga sina egna åsikter utan att de först måste få bekräftelse av en speciell person att den tycker exakt lika.

Tuttar och vårVår solen är här för fullt. Värmer och töar snön så nu är altanen fri från snö. Freja laddar upp med två extra tuttar som får ligga på bron och sola sig. På tal om ordet tutte så finns det tydligen en man i sverige som bär det namnet. Skumt att det blivit godkänt med tanke på vad södra delarna av sverige tänker på när de hör ordet tutte och inte är det på det som syns på bilden här ovanför. Tänk er att ropa på tutte när han är ute och leker. Skulle du vara pappa eller en annan karl som ropar det ordet på stranden eller i sandlådan skulle du säkert kunna bli anmäld för sexuella trakaserier, haha.

Västerbottningarna bäst på att läsa bloggarVästerbottningarna bäst på att läsa bloggar

Vi i Västerbotten ligger i Sverige-topp när det gäller att läsa bloggar. Detta visar en färsk undersökning som utförts av Telia. Nästan varannan person i Västerbotten, 47 procent, följer bloggar regelbundet. Det man läser helst om här är vardagsliv, mode och politik & samhälle.

Detta visar den årliga upplagan av Telia Trendspaning 2009 som nyligen genomförts bland 2 500 personer i hela landet. 

"I jämförelse med övriga Sverige ligger länsborna i Västerbotten långt framme när det gäller att använda kommunikationstekniken i hemmet. Datorn har blivit en självklar källa till underhållning och kommunikation och det nya sättet att titta på tv håller också på att slå igenom" säger Stefan Trampus som är chef för Bredbandstjänster på Telia.

Kanske pga vårat stora intresse av att läsa bloggar som fått oss i västerbotten oxå att få fram ett gäng populära bloggar!?

Faktat är hämtat på vk.se.


Vaknat på helt fel sida

Fröken Angelica har vaknat på helt fel sida idag och vad lyssnar då Angelica på för musik en sådan dag då allt bara känns fel?


Strip me down and bare my soul,
Cut my heart out,
Eat me whole,
Taunt and bait me, invalidate me.

Cold fish,
In my little dish...

Cast your hook and reel me in,
Faster more fast,
Break me in,
Castigate me, go on and make me.

Cold fish,
Splish splish splish.

Äntligen fick vi veden

Veden lovades senast klockan 15.00 idag då gubben talade med dom nu på morgonen. Klockan 21.00 kom veden efter ytterligare två till tre samtal, har fått ringa hur många gånger tidigare och påmint dom gång på gång. Minst åtta kubik skulle vi få lovade de, kanske tio. Vi fick sju kubik. Dock var veden torr denna gången, ett under att man får till sist det man beställt!

Vi fick vänta ganska så exakt 5 veckor på veden som lovats som kompensation för skit sur veden som de först sålde. Sedan att Bjurholms vedterminal vägrar svara i sin jäkla telefon är riktigt riktigt dålig stil!

Sedan att de anställer små barn som ointelligent förklarar en och tror man fan inte kan tänka själv gör ju inte saken bättre. Men de kanske tror man är så jäkla dum i huvudet eftersom man låtit dom sitta på vår lovade ved i 5 veckor. Jävla skit företag med små glin till anställda.

Axolotl (Ambystoma mexicanum)

Axolotl (Ambystoma mexicanum) är en mexikansk vattensalamander ur familjen Ambystomatidae (Tvärtandade vattensalamandrar). Den nattaktiva vattensalamandern förekommer vanligtvis i larvartad form med kvarvarande gälar men kan "mutera" sig till ett liv på land. De kan både föröka sig under vattenstadiet och stadiet på land. 

Namnet kommer ursprungligen ifrån det aztekiska språket Nahuatl, där det är sammansatt av orden Atl (vatten) och Xolotl (gud). Så namnet axolotl har betydelsen vattengud.

Salamanderfamiljen är begränsad till Nord- och Mellanamerika. Djuret blir oftast 25-30 cm. Djuret är idag utrotningshotat i naturen då dess naturliga miljö försvinner/förstörs mer och mer.

År 1804 introducerade Alexander von Humboldt två exemplar av axolotl i Europa. Storleken på larven och förekomsten av vissa mutanter gjorde den populär i genetiska studier.


En axolotl i larvstadiet 

rött

Fann ngt rött på golvet. Äsch nu har Freja smetat ut sylt tänker jag. Tittar närmare och nej det ser snarare ut som blod. Jaha vad är det nu då som hänt?

Går fram till Freja tittar på hennes fötter och ja där finns det minnsan oxå lite blod. Visar sig att hon skurit upp ett jack på stortån som blödde. Nu är hon i alla fall om plåstrad osv. men hon ville inte gå med plåstret på tån. Först då hon fick en strumpa på foten så gick det bra, lilla sötnosen min :)Äntligen så ska de komma från bjurholms vedterminal med veden som de lovat som kompensation för över 4 veckor sedan. Var banne mig på tiden eftersom ALL ved är slut och det är slut på både varmvatten och elemntvärme. Inte direkt varmt heller ute med sina minus 10 grader. Får se hur mycket ved de lämnar åt oss nu, håll tummarna på att det är ett antal kubik.

Vi ska nog strax hoppa i lite kläder och ta oss ut en stund. Är ju soligt värre ute för tillfället.

morgon rutinerna ändrade

Ja detta börjar bli rutin på riktigt nu för barnen, att vakna tidigt.

Kliver nog upp vid klockan 06.00 nu varje dag, vardag som helg. Inte konstigt att man nästan börjar se trippelt vid 22.00 tiden. Dock är ju detta småbarns perioden och tiderna brukar kunna vara betydligt tidigare oxå för många så jag ska nog inte klaga :)

Hur som godermorgon på er, nu ska jag springa vidare på mina morgon rutiner här på nätet.

Sjörövarfabbe - PippiSjörövar-Fabbe, farfars far,
är minsann en sjusärdeles karl,
kring alla hav han far och far,
tjohej hadelittan lej.
Sjörövaryrket passar´n bra;
"De är bara att röva och ta,
och de", sa Fabbe, "gillar ja",
tjohej hadelittan lej.

Men då...
vad står på?
Fabbe blir plötsligt blek och grå!
Oj då!
Vad står på,
oj oj oj oj oj oj oj!
(Oj oj oj oj oj oj oj!)
Sjörövar-Fabbe, farfars far,
är minsann en sjusärdeles karl,
men han är sjösjuk alla da´r,
tjohej hadelittan lej.

Stormen ryter och åskan går,
havet brusar och seglena slår,
ner i kajutan Fabbe går,
tjohej hadelittan lej.
Kräks och svär och mår inte bra.
"Bättre väder det vill jag nog ha,
annars", sa Fabbe, "slutar jag",
tjohej hadelittan lej.

Men då...
vad står på?
Fabbe blir plötsligt blek och grå!
Oj då!
Vad står på,
oj oj oj oj oj oj oj!
"D´ä nåt ingen mänska förstår,
varför alltid så illa jag mår,
bara båten guppar och går,
tjohej hadelittan lej."

Sjörövar-Fabbe, farfars far,
är minsann en sjusärdeles karl,
men han är sjösjuk alla da´r,
tjohej hadelittan lej.


tagen utmaning

Jag blev utmanad av Emilie!

Regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex ÄRLIGA saker om sig själv. Bloggare som
blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för
spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det
är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har
blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag klarar inte av att hålla käften då jag anser ngt vara fel, vilket oxå leder till att en massa människor stör sig på mig :D
2. Jag tycker det är väldigt fint med tatueringar
3. Jag tycker däremot att de flesta piercingarna är fula, har dock en själv som är fin :P
4. Jag ser nästan aldrig på TV nu mer, funderat på och slänga ut den
5Jag hatar detta utseende fixerade samhälle, t.o.m min dotter på 6 år anser sig vara tjock och petar för tillfället i maten. Helt sjukt!!
6. Jag tycker sen vintern är jätte mysig då solen och fåglarna är på väg tillbaka

Jag utmanar:

ICHO

Pilla

Annsan

Attis

maria

Lattepappanödlors ögonlock

Tack för kommentarerna Andreas även om du nu valde att vara rätt anonym ;) 

Du har helt rätt i att somliga gecko ödlor saknar en rörlig ögonlock.
Vissa har en rörlig som tex leopardgeckon som kan kan fukta ögonen precis som vi människor, genom att blinka. Medans visa geckosar har en icket rörlig ögonlock som då istället ligger som en hudliknande hinna över ögat  som bildats av de sammansatta ögonlocken, då måste ödlan istället slicka bort smutsen.

Dock är det fortfarande en av de olika kännetecken som radas upp som de lättaste kännetecknen på att kunna skilja på en ödla och orm. Varför vet jag inte, kanske för att de benlösa ödlorna har ögonlock? eller kanske för att de ödlor som har en icket rörlig ögonlock även på något annat vis skiljer sig från ormarnas hinna av genomskinliga fjäll som täcker deras ögon. Du Andreas kanske vet hur det ligger till i den saken?

Tävling - me&i

"Jag har med i utlottningen om 1 presentkort värt 500kr från me&i hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


Tävlingen avslutas 13/4 kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning

Vad är en ödla?

Ödlor är en underordning utav klassen kräldjur. De har stora likheter med ormar och eftersom det även finns vissa ödlor som saknar ben (tex kopparödlan som finns i sverige, från götaland och upp efter kusten till skellefteå) så kan det vara rätt svårt att skilja dom åt, dock finns det ett par saker som skiljer dom åt:

  1. Ödlorna har ögonlock, vilket ormarna saknar (vissa har en rörlig ögonlock och vissa en icket rörlig ögonlock)
  2. Ödlornas fjäll är lika stora över hela kroppen, medan ormarna har en rad väsentligt bredare fjäll på buken.
  3. Ödlorna har synliga öronöppningar, vilket ormarna inte har.
  4. Ödlorna har utvecklat ett primitivt öga mitt på pannan som är ljuskänsligt och inte lika avancerat som andra ryggradsdjurs ögon.

Det finns drygt 3000 arter utav ödlor i världen. Storleken på ödlor kan variera väldigt mycket. Det finns allt från den lilla  geckon Sphaerodactylus ariasae på sina hela 16 mm långa längd i Dominikanska Republiken till världens största ödla Komodovaranen (Varanus komodoensis) som kan bli uppemot 4 meter lång. 

Ödlorna är precis som andra reptiler växelvarma. Detta innebär att de är beroende av omgivningens temperatur för att kunna hålla den egna kroppens temperatur rätt. Ju varmare det är i omgivningen desto varmare är reptilen och vice versa.


Fortplantningsmetoden för ödlorna är att de lägger ägg. Antal ägg varierar från art till art och vissa har hårda skal medans andra har mjuka. Vissa klistrar fast sina ägg och andra gräver ner dom. Det finns även de ödlorna som föder levande ungar som tex våran blåtunge skink. Tro dock inte att de som däggdjuren har livmoder, navelsträng osv. för dessa ödlorna har ägg de med. Dock skiljer de sig med att de bär fostren inuti kroppen i en äggsäck som brister i födselögonblicket istället för att lägga äggen ute i naturen. Hörde av en person som födde upp skinkar att den ena ödlan fastnade i navelsträngen och dog, har nog aldrig hört ngt så dumt tidigare i mitt liv. Dock fick jag mig ett gott skratt :)

Arter som vi har turen att ha i Sverige:

  • Skogsödla (Lacerta vivipara)
  • Sandödla (Lacerta agilis)
  • Kopparödla (Anguis fragilis)

less

Nu banne mig känner jag att jag är less! Skulle behöva åka iväg och hälsa på någon. Kanske en sväng till öppna förskolan, känns bara så attans drygt med att åka buss i en timma med två små. Jag behöver komma iväg hur som så ja jag lär nog säkert ta en buss in till stan någon dag nu i veckan. Någon som är sugen på att hitta på ngt som inte kostar?

Tävling - Pippilotta

"Jag är med och tävlar hos fembarnsnettan om 1 presentkort värt 200 kronor från Pippilotta. Var med och tävla HÄR du också!"

Tävlingen avslutas den 11:e April och vinnaren utses genom lottdragning


nöff, nöff... grisen

 
          Tyr ute på altanen                            nöff, nöff.. grisen ;)

Jag och barnen har haft fullt upp med en massa annat trevligt som att vara ute, diska, elda, leka m.m.


Gubben är åter hemma efter resan till övik och efter ett besök i diket med bilen oxå :P

Lizzy har även hon nu lagt sina ägg och minst ett av dom var i alla fall befruktat.

Se skillnad på en grandis & kochi!?

Jag personligen tycker att det är väldigt lätt att se skillnad mellan en Daggecko Phelsuma madagascariensis grandis och en Phelsuma madagascariensis kochi. Dock så ser det ut som om det är ett återkommande problem idag med folk som inte kan se skillnad. Man springer ständigt på annonser på bla. repti.net där det är en Phelsuma madagascariensis grandis enligt annons texten som ska säljas dock ser man klart och tydligt på den bilden som är med i annonsen att det snarare rör sig om en Phelsuma madagascariensis kochi. Man skickar frågan är du säker på att det är en grandis och säljaren svarar ja visst man ber säljaren skicka fler bilder på ödlan i fråga och då ser man utan några tvivel alls att ja det är absolut inte är en grandis utan en kochi.

Så nu tänkte jag passa på och lära mina läsare att se skillnad på dessa två ödlor :)En kochi har ett par v-formade sträck på undersidan av käken. Är vit om magen och grå blaskig på sidorna och på ovansidan av benen.grandis har ej de v-formade strecken under käken dock är grandisen exakt som Kochin vit om magen. Det som skiljer är att grandisen är grön på sidorna och på ovansidan av benen.grandisen kan variera i hur röda de är dock har alltid en grandis sina två starkt röda streck som går från nosen till ögat.En kochi har även de röda streck men som du ser på bilden är de betydligt mindre markerade/synliga.

Hela huset

Hela huset utom Alex är vakna nu. Dax strax för gubben för att dra ner till Övik. Huset är iskallt idag måste vara det även ute gissar jag. Så gissar även på att det blir till och elda för fullt idag.

Våra leopardgeckosar har inte lagt fler ägg tråkigt värre. Ser även ut som att enbart ett av de redan lagda äggen är befruktade. Men det kommer ju garanterat fler ägg både Lizzy och albinon har bara burit på sina jäkligt länge nu.

Längtar oxå till att Kochin ska lägga snart för av dom har vi ju aldrig fått upp av ännu.

Gubben blev vinnaren

Hoppas ni alla fått er en riktigt trevlig kväll. Vi har spelat för fullt och den store vinnaren var gubben idag.

Kristian har även försökt töjja hålet i tungan men det går inge bra eftersom han skulle behöva en storlek mindre än den han försöker töjja med nu. Han har en 4:a i munnen just nu och den han vill ha dit är en 5:a så han får försöka ta sig råd med en 4,5 någon gång.

Alla barnen ligger i sängen just nu förutom Freja som ska läggas strax. Sedan har gubben och jag lite vuxen tid med varandra, lika trevligt alla gånger.


Nya finans

Hela gänget som skulle spela spel i kväll blev helt plötsligt allihopa sjuka eller något liknande, tror det var över 10 pers (hur stora är de oddsen på en och samma dag?). Så vi bestämde oss för att köra en mysig spel kväll här hemma istället. Nya finans gillar vi så lär nog bli det och sedan kanske även ngt spel som är lite mer lämpat för Alicia.


Aktivera oss

Nu ska hela familjen ut och aktivera sig i det underbara fin vädret. Får se om det kan komma fram lite fler fräknar på ngn av oss idag :)

Tyr har blivit så himla snabb med och ta si g fram. Han snurrar åt sidorna som värsta proppelern och "hoppar" sig fram genom att dra upp bena så han står på knäna och sparka sig sedan framåt. Helt omöjligt och lämna han själv i våran säng nu.

Tragiska människor detta är till er

Det är synd att vissa människor mår så dåligt i sig själva. Det är synd att vissa människor har så starkt maktbegär. Det är tråkigt att "råka" springa på dessa människor då de sitter på helt fel ställe. Synd att de själva inte inser sin dumhet.

Tragiskt att dessa människor oftast omringas av en bunt svaga människor som dyrkar dom mer eller mindre. Det är tragiskt att dessa människor ska leva i blindo och att de inte har någon egen karraktär. Synd att ni inte inser att vissa människor är så starka i sig själva så de faktiskt inte bryr sig om vidrigt ful spel.

Tragiskt att ni inte själva kan låta de som vet mer i ämnet få lära er, för nej ni är ju för stolta. Rent tragiskt, patetiskt och omoget beteende. Hoppas ni som tar åt er skäms. För er som detta gäller, ni vet att detta är riktat till er och era tragiska liv!!

Missbedöm inte min intelligens, tack.


slappar lördag

Ser ut att bli underbart väder här idag. Härligt för då kan man hitta på ngt skoj. Peter skulle inte kunna åka iväg med gubben till övik idag så det blir imorgon istället. Ingen ved har kommit ännu heller så vi behöver inte stå och bära ved heller under helgen, känns rätt skönt att bara kunna slappa och ägna sig åt lugn och ro.

Tystnad råder

Tystnad råder. Alla sover utom jag. Dax för sängen för min del oxå strax men måste erkänna att jag inte kan låta bli att hålla mig vaken ett litet tag till enbart för den underbara tystnaden. De få tillfällena man får sådan här tystnad måste man vara väldigt, väldigt rädd om :)

Sov gott hörre ni!

Spola kröken

Någon fler än jag som minns den kampanjen från det att man var liten. Riktig nostalgi känsla när man ser gamla goda bilder speciellt klistermärkena eftersom dom satt klistrade överallt på gatorna när man var barn :)

Spola kröken var en kampanj för att försöka få svenska folket att dricka mindre alkohol och för att ge oss en sundare syn på alkohol. Kampanjen startade år 1971 och höll på flertal år fram till 1988. Ja man kan ju fråga sig om min generation verkligen lärde sig ngt av den kampanjen. Tycker nog att det är rätt många i min ålder som både dricker för ofta och för mycket nu idag. Kanske borde sverige behöva få en till sådan här kampanj så att det kan bli lite modernt igen med en liten sundare syn på alkohol!?

Ja se det regnar, Ja se det regnar

ja se det regnar, ja se det regnar
Det är väll roligt
hipp hipp hurra

nu blir det snart vår
nu blir det snart vårHär har vi hunnit med att vara ute i regnet, påbörjat en snögubbe dock blev Freja för grinig så den står där i all sin skönhet halv klar :P


Här har det även hunnits med en bra fajt i Fia med knuff mellan mig, Freja och Alicia, vi har även ätit lunch och myst.

White Lion - When The Children Cry

En av tidernas absolut vackraste låtar. Trots att texten har flera år på nacken så stämmer den minst lika bra idag om inte ännu bättre. Våra barn får fortsätta gråta och fundera över de vuxnas dumhet.little child
dry your crying eyes
how can I explain
the fear you feel inside
cause you were born
into this evil world
where man is killing man
but no one knows just why
what have we become
just look what we have done
all that we destroyed
you must build again

when the children cry
let them know we tried
cause when the children sing
then the new world begins

little child
you must show the way
to a better day
for all the young
cause you were born
for all the world to see
that we all can live
with love and peace
no more presidents
and all the wars will end
one united world
under god

when the children cry
let them know we tried
cause when the children sing
then the new world begins

what "have we" become
just look what we have done
all that we destroyed
you must build again
no more presidents
and all the wars will end
one united world
under god

when the children cry
let them know we tried
when the children fight
let them know it ain't right
when the children pray
let them know the way
cause when the children sing
then the new world begins

Allt från spel till tattoo mässa

Alicia är hemma idag från 6 års. Hon ville vara hemma och mysa ytterligare en dag och eftersom det inte är ngn skolplikt på 6 åringar så lät jag hon vara hemma. Jag hoppas på nå fin väder så att vi kan hitta på ngt skoj ute oxå. Blir så lätt för mycket rastlösa ben inom hus annars.

Jag, Freja och Tyr är vakna sitter som vanligt och väntar på mitt kaffe. Fick förresten 10 poäng idag på aplotten och det är nog evigheter sedan gick fick nå poäng på dom där.

Funderar på att kanske åka iväg på en spelkväll imorgon beror på om vi kan hitta barnvakt. Skulle vara skoj med ett gäng spel och få vinna arslet ur vissa.. haha!

Såg även att de har en tattoo mässa uppe i Luleå under helgen skulle ha varit skoj att ha åkt dit oxå dock blev det lite för snabbt inpå nu.

Natti natti

Säger natt till er alla ska hoppa i säng nu se lite på saw 3 och mysa till det med gubben. Hoppas ni får en bra kväll/natt.


Tävling - kiddoz

"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 presentkort a´500 kronor från
Kiddoz!
 Var med och tävla
HÄR du med!"


Tävlingen avgörs den 19 april klockan 20.00

ids du oppna dorrarna

Strax kommer nog älsklingen hem och stor pojken. Då kan vi mysa och umgås alla med en massa fika. Kanske någon är sugen på och spela lite nya finans oxå? Skulle vara skoj men det beror nog på om Alex kan dra sig från datorn och hans data tid och på om gubben känner att han har tid.

Ska försöka ta bort lite skit från tokay geckosarna nu innan gubben kommer med sitt standard sms: ids du oppna dorrarna.. haha. Då är det dax för att öppna garage porten för mig så han lätt bara kan köra in bilen på en gång.

Här har det tvättats en hel del idag samt att vi var ute en sväng och lekte i snön oxå.

mumma

Mumma minst sagt :)
Här sitter jag med kaffe och en massa bullar. Bakningen gick super bra och både Freja och Alicia var jätte duktiga på att hjälpa till. Nu efter fika pausen är det dock dax för mig att ta tag i all disk som kommit samt fixa till lunch och så vidare.

Imorgon är det äntligen fredag dock får vi se hur mycket tid vi hinner få för varandra denna helg då det kan bli rätt mycket på schemat om nu allt vill sig rätt till :)
varför, varför, varför?

varför ska fröken Angelica ha så jäkla svårt och hålla käften?

varför, varför, varför vill fröken Angelica att alla ska förstå och varför måste fröken Angelica argumentera med folk som inte vet vad de talar om bara för att de ska förstå hur och vad fröken Angelica menar.

Man kan ju faktiskt låta folk gå i de dummas land och låta dom tro att de vet bäst fasten dom inte har en aning om vad de pratar om. Men nej det klarar inte fröken Angelica av. För fröken Angelica vill upplysa alla som inte vet, hon vill dela med sig av sin kunskap och hon vill att alla ska förstå så att de kan argumentera på ett givande sätt.

Gud vad jag är less på mig själv att jag aldrig bara kan låta idioter få vara idioter i ett visst ämne, suck!

Baka baka liten kaka

Nä nu ska jag hoppa i kläderna så vi kan baka baka liten kaka här hemma, Alicia har längtat sedan igår kväll.. hahaBaka, baka liten kaka,
rulla, rulla liten bulla,
ringla, ringla liten kringla,
och... schuss med den in i ugnen!

Baka, baka liten kaka,
rulla, rulla liten bulla,
ringla, ringla liten kringla,
och... schuss med den in i ugnen!

Våldsbrotten har ökat kraftigt i Umeå

Precis exakt som jag personligen har kännt så ökar våldsbrotten i Umeå. Känns tragiskt att Umeå, orten där man växt upp har blivit smittade av denna storstads syndrom. På tio år har antalet anmälda våldsbrott ökat från två per dygn till tre per dygn. Fortsätter denna utveckling så vill jag då absolut inte att min barn ska springa omkring där som tonåringar på kvällarna. Min mamma var otroligt orolig för mig så fort hon förstog att jag inte var den lilla ängeln som hon trode att jag var. Det var för 15 år sedan. Nu ser våldet helt annorlunda ut och är betydligt mer oxå tydligen. Suck, känner att jag kommer bli värsta hönsmamman så fort ungarna börjar ränna inne i centrum.

Eller kan det enbart vara att det har blivit en tränd att anmäla brotten så det ser ut som att våldet ökar drastiskt?

Hur som i Umeå i genomsnitt görs 30 anmälningar om brott per dygn, året om. Tre av dessa är i någon form ett våldsbrott och det anser jag personligen vara aldelles för mycket för en stad som Umeå. Skulle vara intressant oxå att få veta hur många av de våldsbrotten som är utförda av en partner bakom stängda dörrar.

Vart hamnar det nyttiga i soppan?

Nu under middagen så började jag tänka på att min mor alltid sa att allt det nyttiga i soppan hamnar i skyn. Ja självklart började jag ju fundera på om det verkligen stämmer eller om min mor kanske kan ha sagt så för att få mig att äta sky, inte för att jag minns att jag inte åt det heller. Försökte googla på det nu men hittar absolut inget vettigt svar på om min mor har rätt i saken.

Så ja jag vänder mig till er läsare nu för att se vad ni tror i saken eller om ni kanske rent av råkar sitta inne med ett riktigt svar som får mina funderingar att bli besvarade.

köttsoppa

köttsoppa och bröd är vad vi har ätit idag. Var mycket gott synd bara att det inte mättar så länge :P

Hör och häppna men vindelved har äntligen ringt upp. Att de inte svarade berode på att han inte ville svara tydligen före han hade torr ved åt oss.. haha, lät ju som han var ärlig där i alla fall.

Ja, ja hur som så skulle vi nog få 8 till 10 kubikmeter som kompensation, mycket möjligen nu på fredag. I så fall så vet vi ju vad vi har o göra nu i helgen.

Alicia ska vara hemma från 6 års imorgon med mig och småttingarna. Hade tänkt att vi skulle baka lite och så. Blir nog en riktigt mys dag hoppas jag.

Fin vädret åter igensnöhar vi så det räcker :)Freja har lite svårt och förstå varför man ska ha handskar på sigTyr sov bort hela ute stunden i babysittern :P

Vargsången - Astrid Lindgren

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk,
och det är kallt i hans stova.


Du varg,
du varg,
kom inte hit, ungen min får du aldrig.


Vargen ylar i nattens skog,
ylar av hunger och klagan.
Men jag ska ge'n en grisasvans,
sånt passar i vargamagar.


Du varg,
du varg,
kom inte hit, ungen min får du aldrig.


Vargen ylar i nattens skog,
och hittar sig inget byte.
Men jag ska ge'n en tuppakam,
att stoppa ner i sitt knyte.


Du varg,
du varg,
kom inte hit, ungen min får du aldrig.


Sov, mitt barn,
i bädden hos mor,
låt vargen yla i natten.
Men jag ska ge'n en hönsaskank,
om ingen annan har tatt'en.


Du varg,
du varg,
kom inte hit, ungen min får du aldrig.Tävling - personligt designad body

Tävla hos TUMADRE om en body/underbyxa designad av Sara Sethsson!


Tävlingen avslutas 31 mars

Vissa är totalt blåsta i skallen

Ja igår kväll snöade det igen, kanske inte alls så skummt med tanke på att det inte heller varit påsk ännu. Har drömt riktigt skumt i natt, att gubben tappade ut alla kackerlackor i sängen och att de kröp på mig.. haha

Gubben vaknade till en gång och frågade varför jag ryckte till så mycket, gissa varför jag gjorde det? :P

Jag konstaterade igår kväll oxå att vissa människor är ju faktiskt totalt blåsta i skallen. Gud vad jag är less en viss typ av människor och dom ser ut att ha krälat sig in i alla små vrår och kanter utav denna värld. Spelar som ingen roll vart man än är så ska dom försöka med sina ful spel och ointelligenta yttranden.

Ja, ja bara ignorera deras otroliga dumhet man kanske lyckas få dom och fatta någon gång, dock knappast troligt!

Frisk luft

Varit ute och skottat lite idag och det satt himla bra med frisk luft och sol :)

Ska försöka hinna röjja lite nu oxå innan gubben och de två stora barnen kommer hem, så man slipper en sur karl :P

Måste även byta en till bajs blöja känner jag, fy attans så äckligt det luktar. Freja har nog fått i sig lite för mycket mjölk (troligast grädd såsen igår) tror jag det är då magen brukar bli så på henne. Gissar på en laktosintolerans eftersom det ser ut att gå bra med små mängder mjölk i alla fall. Ja, ja tillbaka till verkligheten för fröken Angelica.

Idag hoppas jag att vi alla firar

Idag ska jag fira och jag tycker personligen att alla som har något som helst vett i skallen ska fira idag oxå. För idag är det kollektivavtalets dag och det ska firas.


 
Med en enkel tulipan
Med en enkel tulipan,
uppå bemörkelseda'n
vi har den äran,
vi har den äran att gratulera
Kollektivavtalets dag!


Den 17 mars är det kollektivavtalets dag. Då är det manifestation på Olof Palmes Plats ( Järntorget) kl 16.00 -17.30 för kollektivavtalet så ni som bor där åk för tusan och visa att ni firar och stöder kollektivavtalet.


vad är ett kollektivavtal?


Ett kollektivavtal är ett skriftligt avtal mellan arbetsgivare och anställdas fackliga organisationer som reglerar löner och anställningsvillkor och övriga förhållandena på arbetsplatsen.

Ett kollektivavtal är det viktigaste man har som arbetstagare på en arbetsplats. Alla får även glädjen att utnyttja kollektivavtalet även om det är en person som aldrig har betalat in en fackavgift. Kom ihåg att det är facket som med medlemmarnas inbetalande medlemsavgifter samt medlemarnas önskemål bestämmer och jobbar/förhandlar fram olika kollektivavtal. Så glöm inte bort vikten att betala in din avgift även om den kan kännas rätt tung ibland :)


godermorgon på er

Ska strax springa iväg och sätta på lite kaffe och hoppa ner i några kläder. Sitter som vanligt med bara täcket virat runt mig så här på morgonen. Alexander och Alica kom hem hit igen igår, mycket trevligt även om ljud nivån blir något högre :)

Freja har lagt en riktig skit bomb här så ska ta och byta på henne, ja lika bra man gör det på en gång. Så vi höres mer senare.

Just det Peter kom ju inte i helgen som var precis som jag gissade. Han lovade dock att komma denna helg som kommer nu. Håll tummarna nu alla att han kommer denna gången så bilen får bli lagad någon gång.

Ingen grandis hane


Ja vi köpte ju ett 1.1 grandisar dock visade det sig att det var 2 honor och ingen hane. Bajs att folk ska ha så satans svårt för att se skillnad på ödlorna. Samt att den ena av honorna var väldigt illa till tygad av ngn annan grandis man ser forfarande resterna av såren på sidan av magen. Hur som så måste man nu bara pga andras dumhet leta efter en hane igen. Så jäkla typiskt. Som ni förstår kommer vi knappast ha råd med en just nu så det blir inga bebisar på grandisarna i alla fall. Håll tummarna istället för att vi får upp på de andra ödlorna :)

Snuvig och täppt

Lillebror har blivit snuvig och täppt i näsan. I övrigt frisk och kry dock är det jätte besvärligt för han eftersom han är en fingersugare. Dessa fingrar ska ständigt vara i munnen om dom inte får varad et så känner han sig otrygg på en gång och gnäller. Så ska försöka hålla näsan öppen för han med hjälp av lite topps tror dock attd et kan bli lite små jobbigt hur som för han.


Blöj hjälp

Barn är riktigt goa och mysiga som små. När de sedan blir lite äldre kan de börja hjälpa till med lite små sysslor i hemmet. Freja har börjat bli jätte duktig och ber man henne att gå och hämta lillebrors blöja så går hon in till rummet med skötbordet tar en av lillebrors torra blöjor och ger till han. Så duktig hon har blivit :)

snö är otroligt gott..

storhandlat och hela kalaset gick på 2.300 kronor. Varit ute ett tag oxå med småttingarna. Tog en sväng ut på skoterleden ut på älven. Var bara på det viset vi tog oss så pass långt ut med en syskonvagn :)

Freja har kommit på oxå att snö är otroligt gott, till min förtvivlan.

Angie

Gammal klassiker där de sjunger om mitt gamla smeknamn

Oh Angie, Oh Angie, when will those dark clouds disappear
Angie, Angie, where will it lead us from here
With no loving in our souls and no money in our coats
You can't say we're satisfied
But Angie, Angie, you can't say we never tried.


Angie, you're beautiful, but ain't it time we said goodbye
Angie, I still love you, remember all those nights we cried
All the dreams we held so close seemed to all go up in smoke
Let me whisper in your ear
Angie, Angie, where will it lead us from here
Oh, Angie, don't you weep, all your kisses still taste sweet
I hate that sadness in your eyes
But Angie, Angie, ain't it time we said good-bye


With no loving in our souls and no money in our coats
You can't say we're satisfied
But Angie, I still love you, Baby, ev'rywhere I look I see your eyes
There ain't a woman that comes close to you come on baby, dry your eyes


But Angie, Angie, ain't it good to be alive
Angie, Angie, they can't say we never tried


Tävling - paryplysulky

Var med i utlottningen av en paryplysulky från Hauck Här

Tävlingen avslutas den 14 April 2009

Blev ingen storhandling

gud vad trött och less jag är. Mötet gick i alla fall riktigt bra igår. Var många som kom och det fanns lite blandade åsikter. Synd nog så blev i stort alla mina och gubbens ideer ner röstade. Men, men vi får ta upp dom nästa år igen och hoppas på bättre stöd av de andra medlemmarna. Kanske leta lite bättre argument :P

Jag blev vald till suppleang för sekreteraren i alla fall.

Det som vart drygt och jobbigt igår var att gubben valde att hellre sitta kvar på efter grejjet på mötet istället för att dra iväg med familjen till affären och storhandla mat. Det hans inte ens med att köpa nå godis och grejjer eftersom det var mitt inatten då vi for hem. Ungarna var ngt trötta och vid kl 21.30 så somnade Freja i gubbens famn där och jag var nog nästan oxå på väg och somna, inte pga att det som hände var tråkigt utan pga att jag var jävligt trött.

Idag så var det tänkt att Peter skulle komma förbi och laga bromsrören på stora bilen. Om han kommer vet jag inte ännu men gissar jag rätt på den människan så, Nej han kommer knappast. Om jag gissar rätt så är inte ens de nya bromsrören köpta ännu. Dock hoppas jag verkligen han kommer eftersom vi inte har råd med att denna bil oxå pajjar. Skulle fan gråta och fan bryta ihop i så fall.

Måste fara och storhandla idag oxå i stan eftersom det inte blev av igår, suck.

Diva Angelica?

Jag har snott denna av KIIWI

Jag har....

(-) En plattång
(-) En locktång
(-) Designparfym
(X) Mascara över 100 kr
(-) Foundation över 200 kr
(-) Ögonfransböjare
(-) Olika borttagningsmedel
(-) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(X) Läppglans över 100 kr
(-) Hårinpackning
(X) Bodylotion
(-) Parfym över 300 kr

Jag...
(-) Använder locktång/plattång varje dag
(-) Använder foundation varje dag
(-) Använder mascara varje dag
(-) Använder kajal varje dag
(-) Avänder läppglans varje dag
(-) Använder bodylotion varje dag
(-) Använder ansiktsrengöring varje dag
(-) Använder hårinpackning varje dag
(-) Använder hårspray varje dag
(-) Tränar på Gym
(-) Klipper dig varannan/varje månad (toppar)

Jag har...

(-) Tonat håret
(-) Färgat håret
(-) Hårförlängning
(X) Piercat dig
(X) Tatuerat dig
(X) Tagit hål i öronen

Totalt: 6p

0-10 Naturligtvis naturliga tjejen ! (vem trode ngt annat om mig.. haha)
10-15 konstgjord behandlad blomma
15 - 20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20-25 Fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast

Kobrabebisar

Nyfödda kobraungar i Holmsund står det att läsa på VK.se idag.

Undrar om det börjar bli lite mer uppmärksammat det här med reptiler. Har nog inte sett att det har uppmärksammats så mycket som det gör just nu den sista tiden med just uppfödning av denna typ av djur. Dock är det ju skoj att det uppmärksammas, kanske kan öka intresset för just reptiler här uppe i norr. Vi är ju inte direkt nå jätte många som har just de djuren som intresse här. Hur som ett grattis till Krister nu då eftersom att han fått upp kobrabebisar för första gången.

dagens planer

Idag blir det årsmöte för familjen. NHF är det denna gången eftersom både jag och gubben är medlemmar där så slipper man i alla fall oroa sig för själva resan.

Funderade på och åka iväg och hälsa på lite folk men nu var alla upptagna som vanligt. I alla fall alla utav dom vi frågade. Ska nog passa på och storhandla oxå behöver fylla på mat förrådet här hemma.

Skolskjuts, växelvist boende & olika kommuner

Goda nyheter för de som sitter i samma sits som mig dvs som sitter och gör överklagan på överklagan då det gäller gratis skolskjuts för barn som bor växelvist hos två föräldrar men som bor i olika kommuner.

Äntligen så finns det en dom som ger en familj rätt att få skolskjuts mellan två olika kommuner i detta fall var det Umeå kommun och Vännäs kommun som det gällde.

Får se om det påverkar min överklagan redan nu i denna stund eller om det kommer att bli så jag får hänvisa till den domen i nästa överklagan. Hur som helt klart ett mycket, mycket postivt besked för mig och min familj då det antagligen kommer ge oss större chans mot kommunens beslut.

Tyr Svante Johannes

Tyr

Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 91
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0

Tyr, isländska Týr betyder gudomlig och är i nordisk mytologi en tämligen gåtfull gud samt en av asarna. Han är son till Oden och styvson till Hymer. I sin svenska form Ti förekommer han i bland annat i Tisdag. År 2008 hette 91 män i Sverige Tyr,Thyr eller Týr, varav 39 hette det i tilltalsnamn. År 2008 fick 2 pojkar namnet Tyr som tilltalsnamn

Dock har inte vi kunnat skicka in anmälan på våran gosse ännu eftersom gubben inte är fader enligt soc ännu. Detta enbart pga skit papperet som vi hela tiden glömmer ta med oss då vi åker iväg där det finns minst 2 personer som inte känner oss. Så ja minst 3 stycken gossar/karlar har fått namnet Tyr 2008

Svante

Populäritet idag: Oförändrad 
Placering på namntoppen 2008: 92
Namnsdag: 10 Juni
Antal män med namnet i Sverige: 6830
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0

Svante är ett mansnamn med vender vendiskt ursprung med betydelsen "helig".Svante var populärt som förnamn på pojkar som föddes under 1940- och 1950-talen. Sedan 1960-talet blev namnet allt ovanligare fram till mitten av 1990-talet när trenden åter började peka uppåt.

Johannes

Populäritet idag: Minskar 
Placering på namntoppen 2008: 97
Namnsdag: 27 December
Antal män med namnet i Sverige: 30712
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 6

Johannes, mansnamn av hebreiska hebreiskt ursprung med betydelsen "Gud har förbarmat sig". Johannes är ett av de mansnamn som givit upphov till flest variationer; Johan, John, Jan, Hannes, Jon (mansnamn) Jon, Jöns, Jens, Heinz och Hans är alla varianter eller kortformer som förekommer i germanska språkområden, i romanska språkområden finns former som Juan (spanska), Giovanni (italienska), Jean (franska). Namnet Ivan är den ryska formen av Johannes.Johannes ökade i popularitet i slutet på 1980-talet. De senaste åren har trenden planat ut, men namnet är fortfarande mycket vanligt bland de nyfödda. Kring förra sekelskiftet var namnet också populärt, men inte lika mycket som nu. Det har aldrig funnits med på någon 10-i-topplista de senaste 100 åren, men om man lägger ihop alla varianterna ovan är det troligtvis det allra vanligaste mansnamnet i den kristna världen.

Tyrs namn betyder alltså:
Den gudomlige, helige och den som gud har förbarmat sig

Faktat har jag hämtat här


Många har ringt oss sa polisen till gubben

Gubben står på jobbet och ja jobbar självklart, vad brukar man gör på jobbet!?

Hans mobiltelefon ringer och en polis säger: "Hejsan, det är många som har ringt oss" gubben blir lite nojjig innan polisen fortsätter: "du har en bil som står .... utan plåtar"

Haha.. det visar sig att en hel hög har ringt in angående den och undrar om den är stulen. Så polisen åkte ut hit och spanade på den samt gick och frågade en hel hög med grannar om bilen som vi lyckades köra med så motorn skar :P

Gubben ska även få vetskap om sin nya lön idag så håll tummarna för att den är väldigt hög, typ så vi känar in ett par tusen till att laga upp stor bilen med :)

Skit ved företaget

Varför ska det alltid strula med ngt jävla skit företag?

Detta attans jäkla skit ved företaget som sålde sur ved till oss lovade att komma hit med gratis ny torr ved för ja ett jäkla tag sedan och då pratar vi inte om en dag eller två utan fan 3 veckor sedan.

Hur i helvete kan man först sälja en skit vara som inte alls är det man lovar och sedan lova en kompensation för felet men sedan inte klara av att åka ut med kompensationen till det datumet man sagt. Vad gör sedan denna jävel , Niklas Halling, som ska vara delägare rentav i  företaget.. haha, ni kan fan inte gissa vad!?

Jo den jäveln vägrar svara i telefon på 3 veckor, vägrar ringa upp på lämnade medelanden på telefonsvararen. Vad är det för jäkla skit människa och företag som beter sig omognare än en jävla bebis med bajs blöja och tutte i mun... ahhh!!!

Vad heter då detta företag?

jo, Bjurholms Vedterminal (vindelved eller vedmannen som han även kallar sig). Lär er svara i telefon och på lämnade medelanden, tack!

Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And stay here in this moment
For all the rest of time

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing


Leopargecko ägg

Nu så har nästa omgång kommit för oss här hemma. Nog för att jag enbart har hunnit hitta det ena ägget än så länge men nr 2 borde komma inom en snar framtid. Håller utkik hela tiden.

Lite fakta om leopardgecko ägg.

Efter det att leopardgeckon har parat sig producerar honorna under säsongen mellan 4-8 kullar med 2 ägg i varje. Äggen brukar oftast läggas med en c:a 30-dagars regelbundenhet. Honor som lägger ägg brukar rasa snabbt i vikt. Därför är det viktigt att en äggläggande hona erbjuds rikligt med mat. Det funkar alldeles utmärkt att ge dom muspinkisar under denna period. För att honorna ska kunna lägga friska och fina ägg så behövs maten pudras med kalcium tillskott. Skadar inte heller att lägga in ett litet fat med enbart puder så honan kan gå och slicka i sig extra om det behövs.
.
För att på ett enkelt sätt styra vart din hona ska lägga ägget kan du göra en liten fuktlåda åt henne. Det räcker med att ha enbart en fuktig trasa dock är det lättast om man kör fuktig vermiculit på en gång så kan man på ett enkelt vis bara flytta hela fuktlådan ner i en kläckare.

vänstra ägget ca 15 dagar gammalt. Det högra nylagt av leopardgeckon

Äggkläckning: Äggen är förhållandevis stora när de läggs, c:a 25 x 15 mm. Under tiden i kläckare absorberar de vätska från underlaget och sväller lite i storlek se bild här ovanför. Äggen kan med fördel grävas ned till hälften i fuktig vermiculit jag personligen föredrar att ebart göra en liten skåra i värmeculiten som jag lägger ägget i (hur du ska fördela vätska och värmeculit står på förpackningarna) äggen bör sedan placeras i en kläckare för att ha goda chanser att få bebisar :)

Temperaturen bör ligga kring 28-33 grader. Temperaturer över 35 grader leder oftast till att det lilla fostret dör. Leopardgeckon uppvisar s.k. temperaturbestämd könskvot, vilket innebär att könet på bebisen ej bestäms pga genetik utan istället bestäms av den temperatur i vilken äggen ligger i.

Temperaturer mellan 26-30 grader brukar resulterar i flest antal honor och fåtal hanar, medan temperaturer mellan 30-31 oftast ska ge hälften hanar respektive honor. Däröver utvecklas huvuddelen av äggen till hanar upp till c:a 33 grader (därefter överväger återigen honor upp till 35 grader). Äggen kläcks efter mellan 60-80 dagar, beroende på temperaturen i vilken äggen legat i. Ju varmare äggen har legat destu fortare kläcks de.

Vill man gå in djupare på det hela med värmen till äggen så kan man också styra hur mörk eller ljus ungarnas vuxentäckning skall bli. Som ren logik säger så beror självklart ungarnas täckning av hur deras föräldrar ser ut. Dock som man däremot kanske inte vet med enbart lite logikiskt tänkande är att ungarnas täckningen också styrs av temperaturen som äggen legat i. En lägre temperatur ger i allmänhet en ljusare täckning med färre mörka partier (fläckar), medan en hög temperatur ofta ger en mörk täckning med fler fläckar. 

Könet på leopardgecko ungarna bestäms inom två veckor efter äggläggning. Detta innebär att man först kan bestämma kön hos ungarna och sedan efter 2 veckor påverka deras täckning, genom att efter de två första veckorna förändra temperaturen.


Ett gammalt ruttet ägg


 Blir det för torrt i burken, sjunker äggen ihop och blir buckliga. Blir det för fuktigt möglar äggen. Obefruktade ägg brukar ruttna.Jaha

Fick veta igår att jag ska in till stan på styrelse möte idag. Tråkigt att få höra det så sent är ju rätt svårt att bara åka iväg då man inte har körkort, bor ute på landet och har två små. Vill gärna planera in sådant så man kan peppa sig och spara lite energi till bussresa osv med barnen.

Men, men världens bästa gubbe ställer ju självklart upp så han tar bilen efter arbetsdagen och kör ut oss. Sedan att han får sitta och vänta med barnen på självaste mötet var tydligen oxå helt okej enligt ordförande så då kör vi på det :)

Vi ska ju tydligen mest bara sitta och göra utskick till årsmötet och sedan ska vi ta ett formellt beslut om årsmötesdatum samt nominera till avdelningsstyrelsen.

liksom sköldpaddan vinner över haren i fabeln...

Liksom sköldpaddan vinner över haren i fabeln så kanske sköldpaddan även får göra det här!?

Hehe, Vem tror du vinner racet? Bowser eller Tyr?

lite fler söta foton på Tyr och Bowser ihop

ett par bilder från veckan


De två små sötisarna


Tyr leker och smakar


Freja på "höga hästar"

blodpudding

Blodpudding är fan inte gott att äta mycket av. Lite funkar visst men inte som en hel måltid som ska mätta magen för en hel dag. Visst maten är grymmt billig, går nog knappast att äta billigare skulle jag gissa. Dock så är dom ju inte heller så nyttiga som folk brukar tro. Kroppen har inte så lätt för att ta upp järnet ifrån blodpuddingen speciellt inte om man dricker mjölk till :)

Havregrynsgröt är godare, billigare samt att kroppen tar upp mer järn så länge man inte tar mjölk till då :P

och ja jag käkade blodpudding till lunch som ni säkert förstår.

Tävling - Wiells hörna

"Jag tävlar om Pettson & Findus grejer från Wiells hörna, tävla du med!"

Tävlingen avslutas 15/3 kl 23:59


skit läkare!

Jäklar vad vissa läkare gör skit jobb. Ska byta barnläkare till nästa gång. Va fan ställer man frågor till en förälder så lyssnar man vell klart på svaren utan att avbryta och börja prata om ngt annat helt plötsligt!?

Ja, ja.. hur som helst fröken Freja mådde bara fint växte efter sig egna kurva så allt var som det skulle. Vikten låg på 10525g och längden var 80,6cm, så ja hon har ju växt.

Lillebror ville dom inte alls väga nå längre, riktigt skumt då faktiskt bvc tanten var så himla orolig och nojjig sist men lika bra att slippa det. Vet ju att han mår bra redan eftersom han är pigg, glad och nöjd :)

Gubben vill ha datorn antingen för att spela CS eller för att ta sig ngn poker turnering. Så ja jag ska lämna över den till han.

Oj vilka reaktioner

Det blev riktigt många kommentarer av folk som reagerade på mitt senaste inlägg. Skoj och se att man kan skapa det genom att enbart sprida ut lite fakta :)

Idag så är det dax för Freja att göra bort vaccinations spruta, väga och mäta sig. Ska ta upp med läkaren då oxå om Frejas skumma gå stil. Visst BVC tanten säger att hon är överrörlig i fötterna men jag tror att det måste vara ngt mer fel än bara det. Får se vad läkaren kan ha att säga om saken. Sedan ska det bli otroligt skoj och se om hon har växt ngt eller om BVC läkaren kommer att ha några åsikter om det. BVC tanten har ju reagerat på den långsamma tillväxten och ja inte tycker jag som mor att hon växt så mycket sedan dess heller men det kan ju bero oxå på att man ser henne varje dag.

Tyr kommer nog oxå få väga sig och jag tror knappast att BVC tanten lär vara nöjd. Får se vad hon hittar på då det gäller den biten oxå.

Födde en son som 5 åring

"Lina Medina, född 27 september 1933 i Paurange, Peru, födde då hon var 5 år, 7 månader och 21 dagar en pojke och är därmed den yngsta bekräftade modern i medicinhistorien. Detta världsrekord följs tätt av ett liknande fall i Ryssland.

Linas föräldrar tog med sig henne till sjukhuset när hon var 5 år pga hennes abnorma storlek. Man trodde först att hon hade en tumör, men hennes läkare, Dr. Gerardo, kom fram till att hon var gravid i sjunde månaden. Dr. Gerardo tog henne till Lima för att kunna få bekräftelse från andra specialister på att Lina faktiskt var gravid. En och en halv månad senare, den 14 maj 1939, födde hon en pojke, Geraldo. 1972 gifte hon sig och fick ännu en son, 33 år efter Geraldo. Geraldo avled när han var omkring 40 år.


Lina Medinas son Geraldo trodde medan han levde att Lina Medina var hans storasyster."

Detta går att läsa här


Lina Medina, gravid i 7 och en halv månad.

Angelica har tjuvat

Jepp min mor lämnade kvar en bit tårta åt gubben eftersom han inte kunde vara med igår utan han var och letade en bil som han skulle vara tvungen att ha till idag. Så nu har jag tjuvat den biten som var hans och dricker kaffe. Jag måste fasiken vara matoman för jag kan aldrig låta mat vara som finns i min närhet. Betydligt lättare helt enkelt att bara inte köpa hem sådant :)

Dock så  lyckades gubben hitta en bil igår och när vi käkade tårta här och grattade mor och gubben så satt gubben i alla fall på ett annat kalas som han blev iväg dragen på, lite skumt att missa sitt eget kalas kanske och sitta på ett annat kalas istället. :P

Hur som så fick han säkert en massa tårta och kakor där istället så han klarar sig säkert utan denna bit :)

oj, oj vilka tävlingar det blev :)

ursäkta mina läsare men nu blev det ett gäng tävlingar i bloggen igen :) Dock kanske ni själva kan passa på och hitta någon bra passande tävling som ni oxå vill hänga med på istället för att enbart störas av dom.

Väntar in min mor och hennes ex som ännu kallas för morfar av två av mina barn :) Dom ska köra hem Alex igen eftersom vi fortfarande står utan bil, snällt av dom. De ska då även passa på och träffa de tre mindre gangsterna som är här hemma samt att mor skulle ta med sig en tårta för att fira hon och Kristian. Kristian fyllde ju den 3 mars och min mor fyller den 10:de så det passar ju bra att passa på och fira henne oxå lite nu på en gång.

Vissa kan man alltid lita på

Nog är det himla skumt att det folket som till slut ids ta sig tid för att hjälpa en alltid ska vara det folket som har störst anledning till att inte behöva hjälpa. Efter mycket långt letande av ngn som kunde köra min gubbe från punkt A till punkt B så ställde till slut en person upp. Denna personen har nyligen blivit far, har ett kolik barn som skriker alla de ljusa timmarna på dygnet barnet sover enbart ca 5 timmar per natt, samt att personen är en arbetande människa som även håller på och renovera sitt hus osv. Av allt folk vi har ringt och frågat var det enbart denna som sa: självklart så ställer jag upp ska bara slänga i mig maten så kommer jag. Upprepar mig nu: Nog är det skumt att det folket som till slut ids ta sig tid för att hjälpa en alltid ska vara det folket som har störst anledning till att inte hjälpa!?

Ja helt klart så finns det vissa personer man alltid kan lita på.

Ja idag ska i alla fall Peter svänga förbi och hjälpa med både körning och skruvning. Känns bra att det slipper bli kolik folket igen som ska hjälpa till ytterligare en dag, då de faktiskt var snälla och erbjöd sig till att kunna det.

Tummen studie besöket 4 månader


Ja Tyr var i väg på besök nr 2. Låg även denna gången i PeaPod:en för att mäta kroppsfettet. Blev självklart även stucken och lämnade ett gäng rör, lite saliv prov, vägd, mätt och avföringsprover.

Resultatet på vägningen blev en vikt på 5295 g samt en längd på 62,6 cm så de var då knappast oroliga angående hans vikt. Dock skulle BVC tanten fortfarande vara orloig så kunde vi bara kontakta de på tummen studien så skulle vi få träffa deras läkare för en kontroll av pojken :)

En bok av Gunna Grähs

Ja vi har fått en bok som följt med som leksak i ett happy meal från McDonalds. Boken heter Tutu och Tant Kotla och är skriven Gunna Grähs.

Har inte idats sitta och läsa igenom boken tar ju som förgivet att en bok som är med i en sådan pass stor kampanj faktiskt ska vara pedagogisk. Dock så fick jag tji som vanligt då jag sätter mig ner för att läsa denna boken för Freja. Förvånat sitter jag och ser hur berättelsen om hur en ung pojke blir lockad med bullar och saft för att komma in till en främmande tant. Till min ännu större oförståelse så går pojken in dit och berättelsen syftar inte alls på att varna barnen för att gå in till främmande människor som lockar med bullar och saft utan snarare så berättas det hur trevligt barnet och tanten har det. Oj, oj.. hur kan man ge ut en sådann pass opedagogisk bok i dessa tider då det pratas fram och åter om hur viktigt det är att berätta och lära sina barn från en tidig ålder att det är strängt förbjudet att prata med främmande människor, speciellt med främmande människor som bjuder på bullar, godis eller lockar med söta små kattungar. Nä fy vad besviken jag är på både McDonalds, Gunna Grähs och alla andra samarbetspartner i denna Läsrörelsens satsning.

Tänk att man då aldrig kan slappna av utan ska kolla allt som barnen får i sina händer så att det inte är ngt som uppmuntrar dom till att råka ut för fruktansvärda hemskheter.

Är det ngn som på tal om detta ämnet om kidnappade barn och utnyttjade barn vet om den där äckliga gubben som försökt få tag på 10 åriga jäntor i Umeå åkte fast eller om han helt enkelt bara ligger lågt nu ett tag tills barnen är mindre på sin vakt?

Hmf, ska nog bränna denna bok i pannan idag!

Lite nytt från oss

Här i stugan så börjar äntligen mamman oxå vakna till liv :)

Orkar inte ta och svara på alla meddelandena som jag fått just nu, kanske gör det på ett tag men tackar i alla fall för alla krya på mig hälsningar. Här händer det mycket som vanligt även då man är sjuk. Ska berätta lite mer om Tyrs besök på tummen studien oxå men tar det lite senare. Hur som helst så har våran nya extra bil, som vi skulle ha tills den andra stora bilen blev lagad nu även gått sönder. Motorn har troligast skurit så nu letar vi förbrilt efter en väldigt, väldigt billig bil samt ngn vänlig själ som kan hjälpa gubben till den bilen. Ibland så funderar man varför man ska ha så svårt o få folk till och hjälpa en? Kanske beror på att man själv har svårt och ge tillbaka tjänsterna vad vet jag hur som så ser det ut som ingen kan hjälpa gubben med körningen dit. Får se hur vi löser det eftersom han måste ha en bil på måndag för att ta sig till jobbet. Buss är det inte frågan om då han i så fall måste åka först in till umeå och sedan vidare till byn där han jobbar. Minst fyra timmars resande utan paus mellan turer osv.

Största pojken har åkt till sin mormor och ska vara där nu under helgen så nu är man trebarns mor ett par dagar.

Våran Kochi hona har kommit på ett väldigt smart sätt att rymma från terrariet. Hon har rymmt gång på gång ett antal gånger så nu är gubben less på att jaga in hon igen så nu i stunden så försöker gubben att fixa det lilla bekymmret med lite fogskum för att täta lite.


Legat hela dagen

Jag har legat hela dagen och sovit. Feber och snorig samt tröttare än tröttast. Gubben har varit med de tre äldsta barnen och åkt pulka och gjort en god fisksoppa till middag.

Ska strax krypa ner i sängen igen :)

Tårtkalas

Här har vi alla i familjen firat med tårta och glass nu. Tyr lillemannen fick äta riktig mat för första gången och det blev vispad grädde som blev hans första smakis.

Tack för alla tipsen på namn

Alexander ville ha namnet Bowser, Alicia Bobba, Kristian ville ha namnet TorToy (vars han nu än fått det namnet ifrån). Så tyvär inga av era förslag gillades av familjen, kräsna som de är :)

Lottningen avgjorde det hela och han är nu döpt till Bowser


Grattis till älsklingen


grattis gubben min på 28 års dagen :)

Vad ska sötisen heta?

Var och hämtade den nya leopardsköldpaddan idag. Så nu ska den lille rackaren få sig ett riktigt snyggt och coolt namn hade jag tänkt mig :)

Har ni ngt förslag på vad denna lilla pojke ska ha för namn så släng in en kommentar med förslaget är ni snälla :)

bla, bla.. om allt möjligt!

Idag är det mycket på schemat. Iväg till tummen studien med Tyr på ett 1 timmes besök. Sedan hämta upp de 2 stora barnen hos deras farmor efter det blir det att roa sig i olika butiker samt slänga i sig ngt käk någonstans medans vi väntar in NHF mötet som startar kl 18.30. Undrar hur länge det håller på? om det är barnvänlig miljö eller om man får jaga ungar istället för och prata och lyssna? Ja, ja ngt man märker ikväll.

Blir nog i alla fall himla sent innan man är hemma och när jag kommer hem ikväll så vill jag banne mig se att jag vunnit ngn tävling oxå.. hehe

Har föresten oxå fått sådan satans tandvärk. Ringt tandläkaren men de har ingen tid ännu denna vecka de ska ringa upp om de får ngn avbokning. Har inte varit hos tandläkaren på ca 6 till 7 år nu och då gjorde jag en rotfyllning fy satan så vidrigt. Måste få säga att det faktiskt är himla svårt med tandläkar tider då man är mammaledig med två små hemma. Va gör man med ungarna då man är där? Ja gubben måste ju vara hemma annars finns det ju ingen möjlighet.

meh..

det är ju redan 1 mars idag ju. Ja, ja blir lätt förrvirrat med datum då man bara går hemma. Gubben fyller år snart nu, 2 dagar kvar bara, gammal blir han inte ännu han har ju ett par år kvar till den vuxna åldern 30 :)

Söndagen den sista februari

Redan söndag!
Hela veckan har enbart gått åt till förkylningen. En hel bortkastad vecka. Imorgon är det medlemsmöte för NHF. Förhopningsvis så ska vi vara så pass friska så vi kommer iväg dit. Skulle bli satans besviken annars. Sedan var det nu i mitten av mars årsmöte för NHF och 4 April så är det Årsmöte för den föreningen som jag suttit längst i styrelsen. Blir att åka iväg då en hel lördag ända upp till Älvsbyn. Ja bara resan kommer kännas drygt men då man är vald som representantskapsombud så måste man ju dit hur som helst och göra sin röst hörd. Gubben blir hemma själv med 4 barn och jag otroligt nog barnfri. Har inte varit barnfri längre stunder än då jag varit på toa och duschat nu under säkert minst ett år... hehe kommer nog kännas rätt skönt att bara få vara med vuxna en dag :P

Här är det i alla fall feber fritt idag så man kanske är på väg nu och bli bättre gubben har dock fortfarande problem med sitt huvud och sina bihålor. Han har då varit sjuk i mer än 10 dagar nu.

RSS 2.0