Bilder från dagen


Freja som inte kan låta bli stegen


Klippt luggen på henne


Sommar blommor


Välling

Freja har aldrig gillat "riktig" välling utan här har hon fått modersmjölkersättning istället eftersom det alltid har varit tvärt nej från hennes håll med "riktig" välling. Dock så har ju lillebror Tyr börjat med "riktig" välling nu så då hade vi tänkt passa på här och avvänja Freja med just modersmjölksersättningen då detta är en "välling" som mättar så oerhört dåligt.

Så fort man ger hon själva nappflaskan med vällingen nu så lyser hon först upp och blir jätte glad. Bänkar sig med både nappflaskan och snuttefilten i soffan framför en barnfilm. Så långt allt bra, dock så fort hon smakar på vällingen så blir det ett gäng stora BLÄÄÄ och hon slutar äta fasten hon knappt har hunnit smaka på det.

Nu så har hon gömt sin ena nappflaska som är full med välling och orörd. Jag har ingen aning om vart den hamnat, letat som en galning. Samtidigt som hon hela tiden sliter i min tröja och gnäller om ny välling.

Ja, ja en övergångs period hon lär ju antingen snart ta den nya "riktiga" vällingen eller så lär hon ju sluta med det och istället nöjja sig med riktig mat. Hoppas bara att det går fort nu så hon får nya vanor som känns lika trygga och avslappnande.

fanatiska fans

Självmord är den medvetna handlingen att ta sitt eget liv. Orsaken till att människor försöker begå självmord är många: Ofta finns där en känsla av hopplöshet, en brist på framtidstro, eller en låg värdering av det egna livet, vilka alla kan ses som symptom på depression. Självmord föregås ofta av en personlig kris och inte sällan ett intensivt intag av alkoholdrycker eller andra droger som en del i själva självmordet eller för att övervinna rädslan att ta steget att med andra medel ta sitt liv.


De flesta självmordsförsök leder självklart inte till döden. De flesta som lyckas ta sina liv är män, men de flesta som försöker ta sina liv ska vara kvinnor.

Självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna bland yngre människor (vid 40-årsåldern börjar andelen minska eftersom andra orsaker ökar kraftigt, däribland cancer och hjärtproblem), trots att det begås fler självmord av äldre.

Självmord upplevs ofta som en katastrof av de efterlevandes anhöriga och vänner, och ses som en stor kostnad för samhället. Självmord är tabu nästan överallt i världen och kanske inte så konstigt det då de flesta kulturerna hedrar livet och inte döden.


Sjukt att en person som ska vara ens idol ska få en till att ta självmord. Jag upprepar mig från ett tidigare inlägg nu igen, man kan omöjligt känna sina idoler på ett personligt plan. Det är ytterst få i denna värld som överhuvudtaget kände den där karln men likt förbannat så kommer det siffror nu som säger att folk tar livet av sig för de kan inte leva utan han. (ja orsak är ej nämnt men antagligen pga den tanken gissar jag annars förstår jag inte varför det skulle göras om nu inte aftonbladet svammlar igen)

Har dessa fanatiska fans överhuvudtaget levt med han, känt han eller är det bara deras egen fantsivärld som spökar och som får deras liv med ytliga ting runt dom och deraslusläsning av skvaller blaskor om Jacksons liv som fått dom att tro de känner han? 

Självklart kan man sörja en bra musiker det förstår jag helt klart att man gör men sörja han som person och privat människa så starkt så man blir deprimerad och tar sitt liv, oj helt obeskrivligt för mig och låter enbart som ett sjukt och maniskt beteende. Att inte människor i deras närhet reagerat och skickat de personerna till läkare?

Vad är det för ngn idol som skulle upskatta ett sådant beteende hos sina fans, typ ingen skulle jag gissa. De flesta idolerna vill nog att man hyllar livet och får dom att leva vidare i fansens hjärta och minne istället för kollektivt självmord av fansen. Människans psyke är otroligt intressant och hur svaga vi människor egentligen kan vara går ju bara att konstatera.

Och ja tydligen hadde jag rätt i att media gottar sig ngt så jävulst i hans död just nu. Radion bombarderas av hans musik, tidningar säljs om hans liv redan nu (vänta bara tills alla har släppt sina memoarer krings hans liv) enbart aftonbladet har gjort 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 olika artiklar (ja jag har garanterat missat ett par stycken oxå) om hans död och liv samt att de har startat en helt egen sajt om människans död. Den ena artikeln kommer de med den ena historien och ett tag efter så visade det sig att nä det var nog inte så. Detta ska alltså vara en nyhetstidning och inte en skvaller tidning. Tröjor och andra saker skapas för att hylla den store musikerns liv. Snacka om att det är en industri som skapats för att käna miljarder kronor på hans död.

Källa: aftonbladet

Mulet ute

ja godermorgon på er här är det riktigt lugnt för tillfället. Både Freja och Tyr är ute på altanen och leker med lite sandkorn och grässtrån.

Mulet ute och känns som regn i luften, vilket inte skulle skada om det kom lilte grann nu innan gubben tar sig hem.

Fick hem en massa lång ved inatt ngn gång mellan 02.00 och 05.00 så gubben lär ju ha lite jobb nu ikväll. Det är dock bra att han ahr ngt att roa sig med då han är en människa som inte kan sitta still i en sekund och bara vara.

Tyr den jäkeln

Tyr den jäkeln har kommit på redan nu hur man klättrar. Hadde hoppats på att det skulle dröjja ett tag till men nej då. Den lille spjuvern klättrade upp på mellan skivan på vardagsrummet och låg sedan där och skrek. Hur tusan dum får man vara som klättrar upp på en sådan skiva? Ja, ja bara dax att börja möblera om, ställa undan saker och ja inget på de nedre nivårna. Tur att denna period går över fort.

Ja men självklart ska det ju vara vardagsrummsbordet. Trött majja är vad jag är nu så natti natti

De fyra bästa barnen i världen


Tyr sitter i gräset och filosiferarFreja lika busig som vanligtAlex den kaxige sonenPratkvarnen Alicia. Tjejen som inte kan vara tyst en sekund

Ny välling

Gubben har kört och lämnat barnen inne i stan. Sammtidigt passade han på och köpa ny välling till lille Tyr, så han är nöjd och glad :)

Här har vi nyss suttit i soffan och sett på en gammal goding, MIB. Haha, var skit längesedan jag såg den men jag gillade den skarpt då den kom och ja den är halv skoj än idag oxå.

Här ska det snart nattas. Bowser är intagen för kvällen och gubben är och matar ett gäng av djuren nu när det är lite svalare än på ljusa dagen. Märks att reptilerna är som oss människor dvs. större matlust då det är svalare i luften.

Bantar vi bort våra hjärnceller?

Ja så kom sommaren och sommarvärmen. Sommar och sol brukar innebära en massa människor som är livrädda för att visa att de är mänskliga med ett litet kärlekshandatag här eller där. Bantningsmetoder och tips bombarderas de svenska kvinnorna, tjejerna och våra flickor med.

Bara för att ge ett exempel är en tidning som Aftonbladet ett bra exempel. Det är en tidning som ska ge oss nyheter över viktiga saker som sker i vår värld men se bara hur den tidningen mer och mer efterliknar skvaller tidningar som Se och hör bla. Gå in på deras och hemsida och se hur många anonser, artiklar de har om just skammen av lite övervikt.

Nu ser man resultat av detta beteende på våra små barn tex. min dotter som redan som 5 åring ansåg sig vara fet för att kompisarna sa det på dagis är ett bra exempel på det. Ja hon var aldrig fet inte heller mullig för den delen utan ett helt normalt barn. Dessa historier om att bantnigarna går lägre och lägre i åldrarna och hur barnen slutar växa för att de bantar i smyg återkommer och återkommer år ut och år in utan att ngt vettigt alls görs.

Bantar vi svenskar bort våra hjärnceller? För hur dum i huvudet är vi som enbart låter ngt sådant sjukt beteende få fortsätta och bara bli värre och värre. Är det bara jag som ser hur det skadar hela vår framtid? För ja vår framtid det är dagens barn och ungdomar och de mår jävligt dåligt pga dessa helt orimliga och ouppnåliga utseende krav som finns idag. När slutade det att vara vackert att vara en kvinna?

Man kan även se resultatet av detta utseende fixerade samhälle på apoteken idag. Detta går att läsa på aftonbladet idag:

"På Apoteket säljs det bantningspiller som aldrig förr. Anledningen stavas Alli som är receptfritt och började säljas 4 maj. Oron för missbruk bland unga tjejer är stor bland landets näringsfysiologer och dietister. Under maj månad såldes 17 800 förpackningar till ett värde av 6,1 miljoner.

- Det här kommer definitivt att missbrukas bland folk med ätstörningar, säger hälsovetaren Yvonne Lin på Ylab Wellcare Institute. "

OBS: Under 1 månad såldes 17 800 förpackningar. En enda typ av bantingspiller såldes för 6,1 miljoner kronor i Sverige under 1 månads period. Inte fan är vi så jäkla feta i Sverige att så många behöver gå på bantingspiller här. Så sjukt, så sjukt och denna värld är mina barn på väg att växa upp i, huvva.

Jag upprepar frågan bantar vi bort våra hjärnceller eftersom vi kan låta detta fortgå?


fy fan så äckligt

Hittade en liten hårig sak i Tyrs välling pulver idag. Snacka om vidrigt och han har hunnit äta 2 st flaskor av den där vällingen redan. Ja, ja visst jag vet attd det inte är farligt på ngt vis men nog attans är det vidrigt.

Nu har vi oxå haft den där pappersförpackningen stängd hela tiden men det har tydligen lyckats ta sig in ngt äckligt småkryp i alla fall och lägga ägg där, usch.

Nä nu blir det till att införskaffa sådanna där plastförpackningslösningar med lock som så många andra har. Då vet man ju att det är helt omöjligt för småkrypen att ta sig in så länge man bara stänger ordentligt efter sig.

Usch jag vill då knappast heller äta av några andra mjöl sorter som vi har i skåpet nu. Vi brukar kunna vara så extremt dåliga på att stänga dom ordenligt så vad som finns i vetemjölet och potatismjölet vill jag då inte ens veta. Speciellt potatismjölet som stog vid öppet såg jag i skafferiet efter det att gubben gjorde sig en hemmagjord stressboll igår av det och en ballong.

Nä fy fan så äckligt säger jag bara

Straffade dubbelt upp

Misshandlade barn ska tydligen enligt en ny kanadensisk studie visa på att de barnen löper 50 % större cahns att få cancer ngn gång under livet.

Snacka om att bli dubbelt straffade först antagligen ha en riktigt jobbig barndom som även ska ge dom straffet sedan att kanske få cancer oxå.

Vad är det i så fall som skulle vara orsaken till att just misshandlade barn dubblar sina chanser för att få just tex cancer?

"Forskarna spekulerar i att långvarig stress skulle kunna påverka människokroppen negativt på olika sätt.


- En uppenbar slutsats är ju att misshandel av barn inte bara är en etiskt allvarlig fråga utan också en viktig hälsofråga.

Det finns ytterligare starka skäl till att upptäcka misshandel och att agera när man har upptäckt misshandel, säger Frank Lindblad, barnpsykiater och forskare vid institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet till Vetenskapsradion.

Studien bekräftar delvis tidigare forskning kring dåliga uppväxtförhållanden och kroppsliga sjukdomar. "

Jag personligen tycker att det låter rätt självklart att barn eller människor som mår dåligt psykiskt har lättare för att få fysiska sjukdomar oxå. Det är ju bara att se på arbetslivet oxå att mår personalen dåligt och känner sig stressade m.m. så är de sjuk oftare varför skulle det inte vara likadant för barn? Då dessutom barn som lever under en så pass stor stress och press i sitt eget hem som egentligen borde vara deras tryggaste vrå. Däremot tror jag ju knappast att det då enbart gäller just cancer. Kanske kan vara en förklaring till andra sjukdomar oxå som ökar eller sjunker kraftigt periodvis i samhället.

På tio år så har fallen i sverige av misshandlade barn mellan 0 och 6 år ökat med 134 procent. För barn mellan 7 och 14 år har misshandeln ökat med 80 procent. Det är inte direkt små siffror och det är nu idag även 30 år sedan som lagen om förbud om aga på våra barn infördes. Man tycker ju att vi under de åren borde ha förstått och lärt oss varför den lagen införts. Jag kan inte se ngt som helts posetivt med att ge små barn en uppfostran genom att slå dom. Vad lär sig barnen då att när man oensig och i konflikt så ska man se svart och slå istället för att argumentera om saken? 

Nä det man skapar då är enbart ett barn som mår dåligt, är rädd och som inte klarar av att lösa konflikter på ett normalt vis.

Källa: aftonbladet, aftonbladet


miss & mister respektlös

Var en familj där oxå som satt med sin lilla voffsing inne på lekplatsen en riktigt liten söting till hund var det. Allt så långt var det helt okej om det nu inte vore för att de satt ganska så nära en förbudskylt där det klart och tydligt framkom med både bild och text att hundar inte får vistas inom lekplatsen. Så ja ibland så börjar man ju fundera på om det svenska folket helt enkelt har börjat bli både analfabeter och dåliga på att tyda bilder på skyltar?


Kanske bara den jävla respektlösa attityden som ännu en gång visade sig ute bland allmänheten för varför ska lagar och regler gälla just dom? Dom står ju över alla andra och inte gör det ngt om de visar sina barn och alla andras barn att regler är till för att brytas.


Sedan sitter det svenska folket och funderar på varför inte deras och andras barn kan förstå varför man ska följa de svenska lagarna och reglerna? Ja men hallå kan inte ens de vuxna följa lagarna och reglerna eller om de vuxna som ser att fel begås inte klarar av att säga till de som felar så hur tusan kan man då begära det av sina och samhällets barn?


Tänk att det svenska folket har blivit så fegt idag så vi inte ens vågar säga till andra. Ynkligt beteende av oss alla och det är på tiden att vi ändrar på den attityden. I alla fall för oss som vill ha ett mer solidariskt samhälle där vi hjälper varandra och visar mer respekt för folket runt oss. Jag reagerar väldigt starkt då jag ser folk som miss & mister respektlös i lekparken. Oftast kan jag inte hålla käften heller utan vräker ur mig högt och tydligt hur fruktansvärt respektlöst det är av dom som felar. Visst jag blir idiotförkarad av ett par stycken men mina barn ser att i alla fall att deras mor anser det vara fel att gå mot sveriges lagar och regler och förhoppningsvis så kanske det kan få de som felar att förstå hur fel dom har och gör.


passade på att

Igår så hämtade vi hem Alexander från fotbollscupen. Eftersom vi lix åkte in och hämtade han så passade vi på att åka till äventyrslekplatsen inne i stan oxå. Där fick barnen leka av sig ett tag ja utom Tyr då som bara hängde i en sele på min mage, dock lika glad som de andra.Freja uppskattade besöket och hadde riktigt skoj och sprang fram och åter mellan alla olika saker exakt som om hon inte kunde välja var hon ville leka, lilla sötnosen min.

Alicias 7 årsdag i bilder


Alicia väcktes på morgonen, tydligen låg det blommor kvar under sängen från i midsommar ^^


I väntan på att kalaset ska börja så dansar tre ur familjen Alica, Freja och gubben


Det kom fyra kompisar till kalaset av fem bjudna. Kalaset höll på i 5 timmar och var fullt av lek och stoj


Självklart så bjöds det på somrig tårta och sedan på fiskedamm


Senare på kvällen blev denna gröna stressboll utnämnd till favorit presenten :)

Värme svammel

Gubben har bänkat sig framför datorn med ett jäkla skit spel igen. Shopping street heter det och han sitter framför datorn typ hela tiden nu. Sitter han inte så är det spelet pausat och man får inte stänga ner det, haha.

Så ja bilder och så lär jag knappast ladda upp nu för våran dator är den segaste på denna jord. Den klarar fan knappt av att ha hotmail eller aftonbladet uppe pga all deras skit reklam som tar så attans mycket arbetskraft från datorn. Helt sjukt egentligen att det ska behöva vara så mycket reklam med rörliga bilder och bilder som byts fram och åter då jag har svårt att tro att många klickar på den. Men egentligen borde det ju vara många annars skulle det ju inte heller löna sig med att ha den ute ^^

Ja, ja värme svammel från fröken Angelica.

Ögonen rinner

gud så trött jag är. Ögonen rinner på mig och svetten klibbar, usch.

Kalaset blev bra i alla fall och Alicia trodde att det här skulle vara det bästa kalaset som hennes gäster varit på. Vilket då betyder i alla fall att Alicia måste ha varit himla nöjd vilket då medför att jag är nöjd.

Nä får berätta mer imorgon för nu pallar jag inte med mer :)

oj, oj nu kommer de snart

oj, oj nu kommer dom snart. vädret kunde inte bli bättre. Alicia och Freja dansar så sött till svensk sommar musik som dånar ut ur högtalarna som står på altanen.

Håll tummarna nu för att det blir lyckat och att Alicia blir nöjd :)

1 natt kvar

Nu är det värsta av städningen fixat, ballonger upphängda på uteplatsen, barnen ligger i sängen fast Tyr står upp i sin säng och drar i gardinen brevid. Ska dra upp presenterna strax och slå in dom. Vette tusan om jag har inslagningspapper så det räcker. 3 av hennes kompisar har ringt så det blir i alla fall minst tre till kalaset så det var ju skönt att några kom fasten det är semester tider för många :)

1 natt kvar tills Alicias 7 årsdag, 6 dagar och 1 natt tills Alexanders 12 årsdag

typ allt med andra ord

Här har vi ätit lätt sommar mat. Varmkorv med bröd. egentligen så tycker jag inte alls om denna typ av korv. Äcklas ngt så fruktansvärt av det. Men någon gång nu som då så lyckas jag trycka i mig en eller två.

Handlingen är bortgjord och det var jävligt varmt i bilen. Så absolut ingen dag man väljer spontant att fara och handla för att det är skoj. Nu är det enbart bakning, städning, inslagning av paket och pyntningen kvar. Haha, typ allt med andra ord men det får fixas nu under kvällen då det inte är solsting i mitt huvud ^^

Har hunnit med att sitta och titta på madagascar 2 oxå en film som vi fick gratis från skogaholmsbröd då vi skickade in ett antal streckkoder. Inte min typ av barnfilm, onödigt mycket våld och för låg humor för min del. Dock fick gubben sina rysningar vid ett par tillfällen dvs. då det är lite extra positivt och ngt går bra för ngn av karaktärerna i en film.


Jag smälter

Helvet jag smälter, jag tror jag dör. Vilken värme det blev idag. Har knappt klarat av att var ute i dag inte inne heller för den delen. Barnen svettas licksom jag. Gubben är glad och nöjd men det är nog enbart han som är det i detta huset.

Så mycket att fixa så mycket att göra. Kalas imorgon och inget bakat ingen städning gjort. Nada har jag klarat av idag. Fy fasiken vilken svettig dag. Ska dra på affären på ett tag.

Vem sörjer du mest?

Ja så ska tydligen en av de kändaste människorna på jorden ha dött. Jag bryr mig knappast varken känner han eller anser han vara ngn bra förebild över huvudtaget. Dock så lär ju media gotta sig i denna nyhet under en mycket mycket lång period och om jag gissar rätt så lär fröken Angelica bli mycket less på alla dokumentärer, filmer, böcker, rykten, debatter osv. som kommer att komma i ämnet. Förstår faktiskt inte hur folk kan bry sig så mycket om okända människor (för ja det är det som kändisarna egentligen är) tror det är ytterst få som verkligen kände denna människa och jag var då absolut inte en av dom och som jag nämnt tidigare så ja självklart kan jag inte då heller bry mig om att människan dött.

Michael Jackson

Född: 29 augusti 1958 Gary, Indiana, USA

Fullt namn: Michael Joseph Jackson

Aktiva år: 1967-2009

Michael Jackson lämnade efter sig tre barn: Michael Joseph Jackson Junior, född 1997, Paris Michael Katherine Jackson, född 1998, och Prince Michael Jackson II, född 2002.

Michael var gift två gånger. Första äktenskapet med Lisa Marie Presley - den 18 maj 1994 till den 18 januari 1996, och det andra äktenskapet med Debbie Rowe - den 15 november 1996 till den 8 oktober 1999.

Då tycker jag personligen att det är betydligt större med nyheter som denna där det var en pappa som glömde sitt barn i bilen en hel arbetsdag. Jag som fyrbarnsmamma har hört dessa liknande nyheter nu ett antal gånger. Ena gången så är det två barn som lämnas i bilen för att pappan ska plocka bär och glömmer bort barnen så de är borta alltför länge. Barnen dör en så smärtsam död att de även slitit av sig håret av den fruktansvärda smärtan som värmen skapar. Dessa historier bara återkommer och återkommer vilket är jävligt tragiskt då det är ngt som ska kunnas undvika. Är vi så fruktansvärt stressade och idioter så vi glömmer våra barn i varma bilar. För nog fan måste alla i dagens samhälle fått höra vikten av att varken lämna barn eller djur i en bil speciellt inte en dag då solen lyser. Hur kan man överhuvudtaget glömma sina barn så pass länge? Ja det kommer jag aldrig fatta. Dessa barn dör en ngt så jävulst smärtsam död och jag skulle inte ens vilja att min värsta fiende skulle få uppleva den smärtan.

Är det ngt som jag bryr mig om och sörjer så är det alla dessa barn som får en så pass plågsam död och inte en kändis som var ett riktigt dåligt föredömme för barn.  Det kan aldrig bli nog så viktigt att tjata om varma bilar barn och djur.

Kom ihåg att ni ALDRIG får lämna ett barn i bilen ensammen då solen lyser.

"- Det är riskabelt, till och med om man bara ska fram och tillbaka till bankomaten, säger Boel Andersson-Gäre, barnhälsoöverläkare i Jönköping.

Orsaken är att barn inte kan reglera sin temperatur på samma sätt som en vuxen.

Ett barn svettas över hela kroppen, svettkörtlarna fungerar inte som på en vuxen förrän i puberteten.

Och eftersom barnet också har mer hud i förhållande till sin kroppsstorlek, så förlorar det snabbt för mycket vätska. Barnet har dessutom tunnare hud än en vuxen.


- När barnet blir varmt så utvidgar sig blodkärlen i huden utåt och det blir mindre volym blod i blodomloppet.

Till slut får barnet blodtrycksfall och cirkulationssystemet kollapsar.


Hur ser man om ett barn är för varmt?

- Barnet ser rött, varmt och trött ut. Då behöver det svalka, säger Andersson-Gäre. "


 
 


Denna mage


Ja ni ser rätt han är märkt för livet

Denna mage fylls ofta med en stor mugg eller glas utav ren grädde. Jag tycker själv det är otroligt äckligt med grädde och det äcklar mig att min älskling dricker stora glas med det. Att det skulle synas på hans mage ja det ser ni ju alla att det inte gör då han inte alls är fet. Undrar dock hur fan hans blodkärl ser ut där inne utav all grädde han häller i sig nu som då. Själv går jag upp i vikt bara genom att titta på hans glas, usch så orättvist det kan var :P


Denna gången ren grädde med 3 teskedar socker och 1 tesked oboy

Han kröp ner

Tyr ville bada tydligen, för han kröp ner i vår lilla poolTydligen är han inte som Freja utan fortsätter långt in med blöjan på och alltCoolt, vad skoj det här varblöjan fick åka av och Tyr fick bada ett bra tag. Freja skrattade och hällde vatten på han från kanten för inte tusan vågar hon bada inte ^^

Ytterligare en solig dag

Godermorgon på er alla. Idag är det ytterligare en solig och fin dag. En dag som jag nu redan har hunnit ägna alldeles för många timmar vid datorn. Haha, så ja jag svarar på alla era kommentarer senare och drar mig ut ett tag i det underbara vädret :)

Finns kvinnlig blottning?

Blottare kallas en person som har en sjuklig drift att visa upp sina könsorgan för det motsatta könet i ett sammanhang som inte är socialt accepterat.

Blottaren är vanligtvis en man som blir sexuellt upphetsad av att visa upp sin penis i slakt eller styvt tillstånd, i alla fall om man ska tro de flesta texterna man läser. Men är det kanske inte tvärtom dvs. vanligare med en kvinna som gillar att visa brösten eller fittan?

Blottning behöver inte heller vara mot just motsatta könet utan kan även vara en man som gör det mot en man eller en kvinna mot en kvinna.

 Än vart jag läser så springer jag på ordet blottare i sammband med karlar elle gubbar. Att inte kvinnor skulle blotta sig är rent bara en sjuk myt. Jag har sprungit på en hel hög med kvinnor som blottar sig både på det ena eller andra stället. Vanligast brukar detta beteende ses av mig på barer, pubar, fester, festivaler, stranden.

Vad är då skillnaden i lagen då det inte betrakats som en kvinna är blottare då hon blottar sig? Ingen vad jag känner till men det kanske inte är själva lagtexten som det är fel på utan det sjuka samhällsbilden på kvinnor som finns idag.


För visst har vi nog alla sprungit på kvinnor som helt plötslig slänger av sig alla kläderna på gatan, blottar brösten på puben, solar toppless på stranden, har kjol utan trosor och sitter och visar upp sitt behag för alla. Varför blir då dessa kvinnor då inte polisanmälda och varför omnämns dom inte i media?


Kan det bero på samhällets bild på att kvinnor som vågar vara naturliga och visa sin "sexualitet" är de tuffa och coola brudarna som fföljer den moderna vågen?

Eller kan det kanske bero på samhällets sjuka bild på män att de ska enligt det synsättet villja se fittor och bröst än vart de går. Att de älskar att bli både utnyttjade för sexuella trakaserier genom blottning, nypta på rumpan eller bli våldtagna av kvinnor. För det vette gudarna ju att det är mannens största önskan att få vara med om. Prisa gudarna vad otroligt sexigt och coolt det skulle vara!?

Nja tror nog faktiskt att det är otroligt många som skulle ta illa vid sig och rent av må dåligt i en sådann situationer.

Jag personligen gämför ett par kvinno bröst som en slak kuk. En fitta som en styv och hård kuk. För mig är det ungefär gemförbart rent sexuellt mellan könen. Ett starkt bevis på att männen tänder sexuellt på kvinnobröst är ju alla dessa herr tidningar där man kan se kvinnor som flashar sina bröst utan ngn bild på fittan. Varför skulle då alla de bilderna och tidningarna vara en hjälp för en ensamm karl som inte får ngt på annat vis? Ja självklart för att dessa män ser kvinnobröst som ngt sexuellt. Vilken man skulle kunna erkänna att han inte reagerar sexuellt över bröst?

När fan ska samhället kunna erkänna att män och kvinnor banne mig är olika, ser olika ut och tänder på olika saker. Tydligen så strävar det svenska samhället till att göra oss alla kvinnor till sexuella ting som ska kunnas beskådas på badhus nu oxå. Det Svenska samhället går bara till större och större överdrift då det gäller denna jämställdhet. Låt oss vara olika och respektera för fan alla män oxå som inte vill se alla dessa kvinnliga blottare. För det är exakt det som det rör sig om. Naturligt, ja absolut men samtidigt ngt sexuellt oxå som de flesta tar illa vid sig av att se på allmänplats. För inte fan vill jag att tjejer och kvinnor springer toppless på stan eller kommer hem till mitt hem på det viset. Lika mycket som jag inte vill se pojkar eller killar springa och visa snoppen på stan eller komma hem till mig och vissa hela sitt behag. För ja jag uppreppar mig nu: jag ser nakna kvinnobröst som en naken slak snopp. Det är exakt samma sak för mig.

Vad jag har fått lära mig så är de kvinnor eller män som gillar att visa upp sina sexuella delar människor som mår dåligt som söker bekräftelse och kärlek genom ytliga handlingar. Dessa kan även vara personer med snedvriden sexuell uppfattning kanske för att de själva ngn gång varit utsatta för våldtäckt, sexuella trakaserrier, incest el. dyl. Oftast behöver då dessa personer hjälp på ngt vis istället för att man ska uppmuntra dom och deras beteende tii att vilja blotta, sexuellt trakasera eller kanske våldta.

Låt våra kvinnliga kroppar vara ifred. Vi är också människor exakt som ni män. Blottning som man eller kvinna är exakt samma sak och ska ses exakt likadant. Lägg ner de sjuka tankarna om att kvinnor ska visa upp sina sexuella delar för er på allmänplats, tack!


Maktbegär det är vad dom harAggressionerna börjar koka i mig när jag ser på våran jord
Ett ständigt maktbegär så fort jag ser mig omkring
Snutar som slår på oskyldigt folk och inte åker fast
Hur länge ska vi se på dom som utnyttjar sin makt

Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har

Politik som luktar skit så fort dom öppnar sin käft
******** är maktens plats där alla snackar massa skit
Snart är det dags att göra nåt åt alla maktens jävla svin
Som vill att vi ska leva under deras jävla begär

Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har


Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har
Maktbegär det är vad dom har 

 

Freja klättrade in

Leopardsköldpaddan, Bowser; fick vara ute i solen idag. Freja klättrade in i hagen som gubben har fixat till den. Där satte hon sig ner så sött och klappade han.


Freja och Bowser


Bowsers lilla hus


En bild på hagen

Vissa gillar ordet förtal!

Det har blivit så extremt populärt med bloggar och var och varannan person har en egen där de luftar sina tankar och funderingar. Detta öppna sinne som många av bloggarna besitter har jag märkt att det kan leda till att många av oss  kommer i kontakt med ord som t.ex. förtal. Vissa ser t.o.m ut att gilla detta ord och skriker ut det lite nu som då utan att egentligen veta vad denna lag säger.

Även jag har råkat ut för denna typ av reaktion av några läsare till bloggen som har börjat skrika förtal och sedan hotat att polisanmäla. Dock är jag hur lugn och sansad som helst för den lagen finns för att skydda personer och inte för att tysta ner våran yttrandefrihet ^^

Det viktiga som man ska kunna om just denna lag är

1. Med ordet förtal menas det att en person utpekar någon såsom brottsling eller klandervärdig i sitt levnadssätt eller om en person på ngt annat vis lämnar uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. 

Så att gå och sprida rykten om att en viss namngiven person gjorde inbrott där, knarkar, slår sin fru, är pedofil eller ngt annat dåligt ÄR olagligt enligt svensk lag.

2. Den personen som har berättat saker ska inte dömas till brottslighet om han var skyldig att uttala sig eller det annars med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgifter i saken. En ytterligare förutsättning är emellertid att h*n visar att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den.

Så att gå och sprida rykten om att en viss namngiven person gjorde inbrott där, knarkar, slår sin fru, är pedofil eller ngt annat med negativ klang och är sant ÄR INTE olagligt enligt svensk lag.

Så länge ni skriver sanningen i era inlägg och kan bevisa att detta är sant eller haft skälig grund för att säga saken så har ni absolut inte gjort ngt brottsligt och behöver inte oroa er även om folk skriker förtal och hotar med polisanmälningar.

Dock om ni nu har råkat tabba er och går ut med rykten medvetet och namnger en person eller företag och det visar sig vara fel så finns chansen till att ni gjort er skyldiga till lagbrott. Bestämmelserna om ärekränkning, dvs. brotten förtal och förolämpning, finns i 5 kap. brottsbalken.

Om man blir dömd som skyldig för förtal så blir straffet för brott av normalgraden böter. Om brottet är att anse som grovt ska det rubriceras som grovt förtal. Påföljden kan då bestämmas till böter eller fängelse i högst två år.


En liten häxa

Helvete så varmt, pust!

Jag är en av de människorna som hatar värme då den blir så här. Svettas bara och mår illa blir sur och fittigt irriterad oxå. En liten häxa alltså med andra ord som resterande i familjen får ha översende med och stå ut med. Det är därför som jag gillar våren mer än sommaren för på våren kan man i alla fall vara ute utan att bli en häxa.

Tror jag fått solsting och då har jag inte ens suttit och solat ngt över huvudtaget utan rört på mig och jobbat med små saker på gården. Mår smått illa samtidigt som jag känner hur magen vrider sig av hunger. Så det är ingen direkt bra kombination ^^

Måste fixa lunch åt oss här nu innan klockan hinner bli för mycket. Köttfärsås och spagetti blir det idag

Nä ut i solen nu...

Nä nu ska fröken Angelica ut och roa sig. Solen lyser för fullt och barnen behöver komma ut. Alexander ska vara tråkig och sitta på datorn vilket jag inte gillar speciellt då han ska till sin far på eftermiddagen.

Vi har nämligen data tider visst många timmar per dag och vissa datafria dagar. Sonen har så lätt för att bli beroende av burken. Hela livet går under om han inte får sitta vid datorn de perioder han bestämmer tider själv osv. Datorn kommer helt klart före det sociala livet IRL då. Hos sin far så far han sitta exakt hur mycket han vill så denna tid han sitter här hemma hos oss idag lär ju inte bli det enda han sitter vid datorn och därmed oxå inte inom de ramarna som finns i våran familj.

Men man kan ju inte påverka reglerna i den andres hem då man har varannan veckas boende så det är ju bara att bita ihop och försöka göra det bäst på hemma fronten här :)

Nä ut i solen nu...

Zelda och gubbens handled

Den nya lilla familjemedlemen som vi hämtade upp igår var en leopardgecko. Det var sagt att det skulle vara en hona men det syntes klart och tydligt att det var en hane. Jag tvekade lite om vi verkligen skulle ta den då eftersom man inte kan lägga två hanar i samma terrarie. Gubben min ville dock ha den så då fick det bli så. Zelda hette den och den kommer nog få behålla namnet då det faktiskt var ett pojknamn leopardgeckon hade.


Zelda och gubbens handled

En Solifer export från 1971

Var en sväng in till stan idag. Orsakerna var lite olika emn allt på listan blev av prickat. Först hämtade vi hem en ny ödla med terrarie som vi tog över då de nuvarande ägarna inte ville ha kvar den.

Gubben hämtade igen oxå sin riktigt gamla lilla charmiga moppe som han hade som ung. En Solifer export från 1971.


Därefter så fixade vi inbjudningskorten till Alicias födelsedags kalas 5 st kompisar bjöd hon. Hoppas bara nu att de kommer oxå det är ju rätt långt för dom att åka hit :)

Alexander ska ju iväg till Piteå i helgen på fotbollscup och sova där i helgen så vi var tvungana att köpa hem b.la ett ligg underlag till sovsäcken.

Eftersom klockan hann blil så mycket så syndade vi och åt på MC Donalds.

Lärde sig direkt

Ja Tyr lärde sig direkt att dra sig upp i spjälsängen även nu då den är upphöjd. Dock kan det ibland göra lite ont i huvudet på han då han ska ner igen ^^


Ignorera de röda prickarna han har i ansiktet. Enbart mygg och knott som jävlas med han

Godkänna kommentarerna först

Har ställt in bloggen på att jag måste godkänna kommentarerna före de publiseras nu. Detta pga ett antal olika orsaker men bla för reklam, sjuka anonyma kommentarer osv.

Föreningsliv eller vad?

Hm, förstår faktiskt inte hur vissa människor/föreningar är funtade. Här har man verkligen försökt på alla möjliga vis att enbart skicka vidare kunskap och fakta. Då blir man anklagad för att förstöra och alla de glada stunderna är tydligen borta. Sedan då man försöker reda ut saken och berättar att ja men så här måste det vara och jag vill att föreningen ska fungera enligt de regler som finns samt att de glada stunderna kommer ju garanterat tillbaka efter övergångsperioden då föreningen jobbat klart med problemen. 

Vissa blir  då så het på gröten att de inte längre riktigt kan se skillnad på föreningslivet och det privata och tar till krig för att försvara det gamla (ja visst jag vet egentligen varför, lätt psykologi, men, men) så börjar de be en att gå ur föreningen i fråga eftersom detta är en förening som de ser ut att vilja ha mer som "klubb" och man stör den andan.. mycket skumt beteende från en styrelsen tycker jag personligen, el?

Nu har jag låtit saken ligga ett bra tag för att de heta känslorna ska få lägga sig hos vissa i styrelsen och tänkte att nu kanske det går att reda ut. Men nej då, den personen som ska representera hela föreningen ansåg helt klart att man har rätt till att diskreminera sina medlemmar som förtroendevald. För det är exakt så jag tolkar föreningens ogillande att jag vill försöka lösa problemet.

Vill man försöka reda ut ett sådant problem som tex. att man blir diskreminerad av styrelsens medlemmar så MÅSTE detta tas upp på ett medlemsmöte för annars tar inte föreningen upp problemet. Detta är från en person som på ett möte ansåg att man kan gå en hel grupp mot en person och hacka helt öppet på ett medlemsmöte, kanske för att h*n är för svag att ta det själv på annat vis, vad vet jag? Eller kanske för att jag är så pass stark och de försöker tysta ner mig, upprepar vad vet jag?

Denna person i fråga anser sedan att sprida ut en massa saker till "vanliga" medlemmar är helt okej fasten det skapar oro bland medlemmarna och många då enbart känner för att hoppa av, vissa pratar t.o.m om att lägga ner föreningen tydligen. Att skapa sådann oro i en förening brukar anses gå mot stadgarna i de flesta föreningarna. Jag tycker själv att det låter helt idiotiskt att ta det öppet speciellt då vi på ett möte bestämde att sådanna frågor ska tas direkt med styrelsen så medlemmarna slipper störas. Fast reglerna kanske bara gäller för de "vanliga" medlemmarna, vad vet jag!? 

Egentligen är det fel enligt mig att i alla olika situationer som innebär diskriminering, mobbning osv. från en grupp ta det öppet så det blir alla i gruppen mot en situation, men i ett sådant här fall där det tydligen även ALLA blir oroade är det än om viktigare att reda ut problemet kanske i mindre grupp där de berörda finns.

Dock borde det ju kunna tas beslut enbart i själva styrelsen hur man löser problemet med förtroendevalda som får "maktmissbruk" (ja så jag kallar det) och känner att de kan dissa och diskriminera vissa utvalda medlemmar. Förstår som inte varför det går att sätta upp enkla lösningar på ett sådant sjukt beteende.

Det är så himla skrattretande (ja min åsikt) att en förening som ska anses vara "väl sedd" beter sig på detta vis. Så sjukt att de heldre ber en göra polisanmälan än att de vill reda ut problemen. Fattar inte denna eller dessa människor att det skulle både skada deras/våran förening ngt så jävulst och även själva moder föreningen skulle få ta en jävla smäll. Fattar faktiskt inte alls hur den moder föreningen kan vilja förknippas med en förening som denna. De från moder föreningen har ju redan ringt och talat med en i styrelsen där det talades om hur saker och ting ska skötas, som då inte alls följs ännu.

Och ja självklart så nämner jag absolut inte ngt föreningsnamn ifråga nu då jag bara anser att det skulle skada föreningen och det är verkligen en förening som jag vill ska finnas kvar. Dock då som en fungerande förening även på de mindre roliga bitarna. Så ingen ide att fråga. Tänker inte heller nämna ngt namn sprida saker eller länka osv som föreningen ser ut att göra mot mig, i alla fall om man nu ska tro på den lilla fågeln som viskar i mitt öra. Tar ngn åt sig och tar illa vid sig så ber jag om ursäkt men fråga först det är ju inte säkert att detta gäller just dig denna gången!

jämte med de andra

Här händer det saker. Tyr drog sig upp till fötterna igår i sin spjälsäng. Så det blev till att höja den korta sidan så den blev jämte med de andra sidorna :)

Tur nog så har han i alla fall inte börjat med att dra sig upp på några andra ställen ännu så vi behöver inte riktigt ännu börja rensa de nedersta hyllplanerna från saker ännu.

Spindel med blå äggsäck


Titta vilken liten sötnos som familjen stog och beskådade igår. Denna spindel hittades i vårat potatisland och den sprang runt med en söt lite blå äggsäck. Vad det rör sig om för ngn art vette tusan då jag inte alls är duktig på just spindlar.

Fogger


Ngn här hemma som bygger leksaksbåtar av mina kastrull underlägg?

Mja men nästan rätt gubben vill försöka få en liten foggers dimma att ta sig ut genom slangen in i ett terrarie, men han lyckades inte så bra. Ja vi vet att det är betydligt lättare med en pingvin från biltema dock har ni andra förslag förutom pingvinen på hur man lyckas skapa ett bra undertryck så att dimman pressas ut så får ni gärna dela med er av den kunskapen :)

barnvakt åt Alicia

Idag så for hela familjen en sväng ner på stan. Alexander hade fotbolls match så vi passade på att fixa barnvakt åt Alicia så vi kunde åka på barnenshus och köpa presenter till henne. Dock kom vi på alldeles för sent att vi glömt penga kortet hemma så vi fick strula till det med att låna mammas kort istället. Det är en himla tur att man har en mor :P

Presenterna införskaffades och så skulle vi handla hem lite välling till de två småttingarna. Där så han gubben min springa på Sami, Emilie och lille wille. Han dock inte säga mer än hej så skulle vi åka iväg till fotbolls matchen och hämta upp Alexander. Laget hans vann med 8-0 så ett stort grattis till han :)

5 dagar kvar tills Alicias 7 årsdag och 11 dagar kvar tills Alexanders 12 årsdag

med rumpan upp i vädret

Köpte en påse med blandade sommarblommsfrön tidigt i våras som sattes. Vad tusan det är som kommer upp nu vet jag inte alls och blommorna har pluppat upp lite hur som helst. haha, ser rent för djävligt ut mer som ogräs. Så jag har bla. rensat bort en massa "äkta" ogräs samt planterat om lite så det blir mer symetriskt och sammanhängande mönstret av blommorna. Så är rätt jäkla less just nu att stå med rumpan upp i vädret och händerna nere i jorden.

Här har det varit soligt, mulet och regnat om vart annat dock såg jag nyss att både Frejsan och Tyr har lyckats bränna sig i solen.


Nu får babysittern åka iväg

Tyr har blivit en liten jävel på att ta sig ur babysittern nu. Han vrider och vänder sig så han har magen ner mot själva sitsen och så kryper han uppåt tills babysittern slår runt så att han ligger skrikandes under den. Haha och dumdum som han är så lär han sig inte heller att den tippar över så han gör så direkt efter igen och åter igen :P


Nu får babysittern åka iväg.

Fått fixa till dom

Hmm, alla barnen sover fortfarande och fröken Angelica har suttit vaken nu ganska länge. Är rätt skönt att de alla tar sovmorgon men då det väl händer så kan inte jag själv ta det pga. vad, ja det vette gudarna!?

Ska fixa mig nå kaffe här nu så man vaknar till lite bättre. Solen ser ut att lysa rätt ordentligt idag oxå så ska nog gå ut så fort barnen vaknar och man fått fixa till dom.

Fjärilar VS Kochi

Vi var in en sväng till stan och köpte oss två stycken håvar för 15 kronor st. Sedan så sprang Alicia och gubben min runt där ute och fångade in ett helt gäng med fjärilar. De vackra små liven fick sätta livet till för de lite större vackra varelserna Phelsuma madagascariensis kochi.


smaskigt värre


Jäklar vad dessa ödlor var duktiga på att fånga flygande fjärilar

fyrklöver

Alicia hittade både blodiglar, grodyngel, fågelägg (kläckta) och en super duper skatt. Jäntan hittade en riktigt fin fyrklöver så nu ska hon torka, pressa och rama in den.


Fyrklöver är mycket ovanliga att hitta och därför anses det enligt gammal tradition bringa lycka att hitta en fyrklöver. I ännu mer sällsynta fall kan det finnas klöver med fem eller ännu flera blad. Rekordet sägs vara en artonklöver. Måste få säga att det hade varit riktigt coolt att hitta ^^

Fyrklöver är en genetisk missbildning i ett klöverblad (vanligast hos vitklöver, Trifolium repens, därefter rödklöver, Trifolium pratense) som gör att det bildas ett fyrdelat blad istället för, som normen säger, ett tredelat. Denna missbildning kan vara vanligare inom vissa speciella områden och kan gå i arv till nya klöverplantor.

Under försommaren så ska chanserna öka att hitta fyrklöver, då det bildas fler nya blad under en kortare tid än eljest. Denna tillväxtspurt resulterar även i att det oftare blir missbildningar i bladen.

Chansen att hitta en fyrklöver är egentligen inte möjlig att ens räkna i promille, men det finns självklart personer som specialiserat sig i att hitta dessa, och gjort det till en sport exakt som allt idag nästan görs till.

Badstrands invigning

Idag så har vädret varit riktigt nice här hos oss. Soligt och 15 grader varmt i skuggan. Vi firade dagen med att åka ner till badstranden och tänka sig vi fick en hel strand för oss själva, mysigt värre :)


gubben och Alicia


Alicia plaskar för fullt


Freja vågade inte bada men fick ha baddräkt för första gången. Samt lyckades även inviga att bajsa ner den, haha.


Tyr satt och lekte bla. med en av Alicias skor


Tyr står ofta så här nu. Brukar oftast oxå bli så frustrerad för att han inte kommer högre upp än så där ^^


Gårdagen

Igår så var sonen iväg på Umelagun och gubben var iväg och hälsade på ngn gammal bekant på sjukan. En ung kille som mycket väl kan bli förlamad i bena pga sin egen dumhet. Stöld av fordon som slutade i polisjakt och olyckan i fråga.

Så jag var hemma med 3 av barnen i stort sett hela dagen själv och tog det bara lugnt. Ja så lugnt man nu kan ta det med tre st barn ^^

MidsommaraftonenIgår så åkte vi iväg en sväng för att fira midsommar. Först åkte vi till ett ställe där det både var godisregn och en massa andra olika aktiviteter som tex fem kamp och tipspromenad. Därefter så åkte vi till ett annat ställe där Freja och Kristian dansade run midsommar stången.

När vi väl var hemma så åt vi en middag/lunch tunnbröd, surströmming, pären, sill m.m.

Spelade lite brädspel som tex, Nya finans och Jorden runt på 80 dagar. Spelade musik på gården, grillade kött, stora barnen sparkade boll med gubben och jag satt med två småttingar i famnen och hejjade på.

Fick oväntat besök oxå av en gammal kompis som jag umgicks mycket med under gymnasiet. Hon, hennes gubbe och lilla tösen kom och sa hej. Mycket trevligt men nästa gång får det nog bli en lite längre stund :)

för er som inte riktigt har koll

Idag är det midsommarafton för er som inte riktigt har koll på läget ^^

Vi har försökt bjuda över folk men både det ena och det andra gjorde att folk inte ville fira med oss. Tre huvud ursäkter var vi vill dricka, vi ska någon annanstans eller det är ju så långt borta. Inte ens min egen mor kände för att komma, haha

Så ja vi har mat så det räcker för nästan två midsommaraftnar nu. Bakade två stycken smörgåstårtor igår oxå så det ska nog bli en ljuvlig dag för smaklökarna :P

Hoppas ni alla får en riktigt bra midsommar.

Djur och barn på bild

Tog några fina bilder igår på Freja och en leopardgecko så slänger in de två bilderna samt lite gamla bilder på mina barn med djuren.


Freja och guldis


Freja pussar Guldis


Tyr med ena grottgeckon


Alexander för en massa år sedan med Lizzy


Alicia som liten med Lizzy

Underbara lilla älskling

Tyr har helt plötsligt lärt sig att sätt sig själv upp. Efter det att han satt sig från liggandes så sitter han även med en helt rak rygg ett tag. Så ja nu får detta datum hamna i boken som hans dag då han lärde sig sitta :)

Min underbara lilla älskling är så duktig.

Surströmming

yey, strax så kommer gubben hem med de två stora barnen. Ska bli riktigt skoj att ha dom här nu över midsommar. När de har kommit hem så blir det att fara iväg till affären och köpa hem lite midsommar mat. Gubben ville ha surströmming så himla tur att man bor i hus. Var ett rent helvete då man bodde i lägenhet och grannarna käkade det.

En annan nackdel med just surströmming är att smaken sätter sig på ngt som killarna bär omkring på. Fy fasiken vad det smakar illa ett par dagar efter, usch!!

Harry Nilsson - Coconut

Jag och min älskade gubbe låg och såg en av mina favorit filmer härom kvällen. En film som älsklingen inte alls tycker om dock så började han efter filmens slut att sjunga på en av låtarna som spelas i filmen. Harry Nilssons - Coconut låt var det och gubben såg sjukt rolig ut. Han gjorde både den ena och andra minen medans han sjöng. Det är sådanna stunder som man älskar han lite extra. Bjuder er alla idag på låten medans ska jag gå och svara på lite kommentarer.Brother bought a coconut, he bought it for a dime
His sister had another one, she paid it for a lime.
She put the lime in the coconut, she drank them both up
She put the lime in the coconut, she drank them both up
She put the lime in the coconut, she drank them both up
She put the lime in the coconut, she called the doctor, woke him up,
And said, "Doctor, ain't there nothin' I can take,
I say, Doctor, to relieve this belly ache?
I say, Doctor, ain't there nothin' I can take,
I say, Doctor, to relieve this belly ache?"

"Now let me get this straight ",
Put the lime in the coconut, you drank them both up
Put the lime in the coconut, you drank them both up
Put the lime in the coconut, you drank them both up
Put the lime in the coconut, you called your doctor, woke him up,
And say, 'Doctor, ain't there nothing I can take,
I say, Doctor, to relieve this belly ache?
I say, Doctor, ain't there nothin' I can take,
I say, Doctor, dooooctor, to relieve this belly ache?'


Put the lime in the coconut, drink them both up
Put the lime in the coconut, drink them both up
Put the lime in the coconut, drink them both together,
Put the lime in the coconut, then you feel better,
Put the lime in the coconut, drink them both down,
Put the lime in the coconut, and call me in the morning

Wouh wouh wouh wouh wouh ....

Brother bought a coconut, he bought it for a dime
His sister had another one, she paid it for a lime.
She put the lime in the coconut, she drank them both up,
She put the lime in the coconut, she drank them both up,
She put the lime in the coconut, she drank them both up,
She put the lime in the coconut, she called the doctor, woke him up,

Say "Doctor, ain't there nothin' I can take,
I say, Doctor, to relieve this belly ache?
I say, Doctor, ain't there nothin' I can take,
I say Doctor! let me get this straight".

You put the lime in the coconut, drink them both up,
You put the lime in the coconut, drink them both up,
You put the lime in the coconut, drink them both together,

Put the lime in the coconut, then you feel better.
Put the lime in the coconut, drink them both down
Put the lime in the coconut, and call me in the morning

Woo Woo, ain't there nothin' you can take, I say
Woo Woo, to relieve you belly ache,
You say woo woo ain't there nothin' you can take, I say
Woo woo, to relieve your belly ache,

I say doctor!, ain't there nothin' I can take,
I say doctor!, to relive this belly ache,
I say doctor!, ain't there nothin' I can take,
I say Doctor!, you such a silly woman!,
 
Put the lime in the coconut, drink them both together,
Put the lime in the coconut, then you feel better,
Put the lime in the coconut, drink them both up,
Put the lime in the coconut, and call me in the moooooorning,
Yes, you call me in the morning,

If you call me in the morning, then I'll tell ya what to do
If you call me in the morning, then I'll tell ya what to do
If you call me in the morning, then I'll tell ya what to do
If you call me in the morning, then I'll tell ya what to do
If you call me in the morning, then I'll tell ya what to do

Gubben somnade

young guns såg vi på. Gubben somnade rätt fort som vanligt. Jag såg för ovanlighetens skull klart filmen och hamnade sittandes här på datorn ett tag. Illa, illa lär nog vara trött imorgon men nu är det redan försent. Får försöka gå i säng nu istället.

btw

även om ni försöker dölja fotspåren så syns ni fortfarande. Kanske dax att hitta ett bättre program för att dölja!?

Dax för sängen här hemma nu. Gubben ligger i sängen och gnäller "- men kom nu då". Enbart för att han vill se film från sängen på datorn som jag sitter vid ^^

natti natti på er.

photoshop

Idag har fröken Angelica lekt i photoshop och det är vad hon nog tänker fortsätta med oxå.

Annars så har jag hunnit med att städa lite, dra undan nå sten från gården och se på Alla vi barn i bullerbyn ^^


mer trafik till bloggen?

Vill du ha mer trafik till din blogg så har jag två super bra tips. Båda sidorna bygger på att man surfar runt på andras bloggar och sedan får egna besök :)

Lovar att det ger många nya besökare.

kanske gå och leka?

Äntligen så har det slutat regna här. Fortfarande mulet men nu kan man ju i alla fall vara ute bara man klär sig ordentligt. Kanske gå och leka på hästen som gubben fick på plats igår kväll?

Får se vad vi hittar på här barnen borde ju få sova ett tag oxå nu strax. Igår kväll somnade Freja först vid middagstid och sov sin dags sömn då. Hon var vaken fortfarande tror jag då jag och gubben somnade och så går det ju absolut inte att ha det.

Hammerfall - any means necessary


I won't pull the trigger, just to see you die
No remedy to make me come alive
I'm ticking like a time bomb, no fuse just guts and gore
Initiate the burning of the core

I count down to 0, pull the trigger, no parole
No mercy - no mercy on your soul

Kill by any means necessary
Win by any means necessary
Live by any means necessary
Die by any means necessary

I am not judgmental
A sinner nor a saint
Cause either you're my best friend or you ain't

Come gather here around me
Feel my breath under your skin
I'm deadly only when I'm getting caught

I count down to 0, I'm a soldier without soul
No mercy - no mercy on your soul

Kill by any means necessary
Win by any means necessary
Live by any means necessary
Die by any means necessary

I am born to kill, judge and condemn
I am born to win, slay and maim 'em
I am born to live, fight for glory
I am born to die

Kill
Win
Live
Die

Kill by any means necessary
Win by any means necessary
Live by any means necessary
Die by any means necessary

I am born to kill, judge and condemn
I am born to win, slay and maim 'em
I am born to live, fight for glory
I am born to die, memento mori
(2x)

Problem på sommarjobbet?Äntligen är det efterlängtade sommarlovet här för många av landets barn och ungdomar. Sommarlovet brukar för många innebära att man testar på arbetslivet i form av ett sommarjobb. För vem klarar en sommar utan pengar?

Sommarjobb är en mycket bra start på att få lära sig hur man sköter ett jobb och hur hela den karusellen i arbetslivet fungerar. Vissa har turen att hamna på ett underbart ställe med både bra arbetskompisar och arbetsgivare dock har andra mindre tur på den biten. Har du problem på sommarjobbet?

Hur ska man då agera om man tycker att ngt är fel eller konstigt? Var kan man ringa för att få reda på vad man har för rättigheter i det svenska arbetslivet?OBS att alla är välkomna att ringa dvs du behöver inte vara medlem i ngt fackförbund för att ringa och ställa dina frågor.

Lyft luren och ring 020-56 00 56

Vad är då fackets hjälptelefon?


Fackets 020-nummer har funnits sedan början av 1990-talet. Varje sommar hjälper dom ett stort antal unga med olika problem och frågor som uppstår på jobbet. Från 2006 har dom haft öppet året runt. 100.000 svenska tjejer och killar sommarjobbar varje år i en massa olika branscher och områden. Ofta uppstår problemen på små arbetsplatser utan kollektivavtal men även stora arbetsgivare gör bort sig.


Självklart anses detta vara helt oacceptabelt och har därmed oxå fått att de inom LO Fackets hjälptelefon att startas  för flera år sedan. Det var nödvändigt då och är det tyvärr än idag. Enligt dom så ska det vara fler och fler som ringer och mailar varje år med frågor kring arbetslivet.


Hur gör jag?


Oavsett vilka problem eller frågor du har som rör ditt jobb, så är du välkommen att kontakta dom.

Ring 020-56 00 56. Det kan vara funderingar om allt från vad som är en rättvis lön och rimlig arbetstid, till anställningsbevis eller trakasserier. Ingen fråga är för liten eller för konstig att ställa. Även arbetsgivare och föräldrar ringer och ställer frågor. Alla kan behöva hjälp ibland. Från den 2 maj och till den 17 augusti brukar behovet öka. Då förstärks hjälptelefonen med ett gäng unga fackligt aktiva tjejer och killar så att vi kan svara alla som kontaktar oss.

Hjälptelefonen är gratis, du har rätt att vara anonym och jag upprepar:


Alla är välkomna att ringa!


Jorden runt på 80 dagar

Sedan så fixade familjen middag makaroner och köttbullar. Efter maten så tog vi oss en resa runt jorden på 80 dagar genom ett brädspel som heter likadant. Spelet köpte vi in på en loppis i Obbola för 20 kronor helt klart värt pengarna och vi blev roade ett bra tag på kvällen med det. Fröken Angelica vann och gubben min blev sist ^^

Vi njöt även av en god rabarber paj, vem kunde tro  ngt annat då fröken Angelica fått en hel hög med rabarber. Barnen som inte äter rabarber fick istället en jordgubbspaj :)

Var en dag med saker från morgon till kväll och en mycket rolig dag dessutom.

Jorden runt på 80 dagar (1986)


Dan Glimne som numera är en välkänd pokerexpert i TV  ligger bakom detta brädspel. Det hela går ut på att så snabbt som möjligt resa ett varv runt jorden. Till sin hjälp har man ett antal olika resekort som låter dig använda båt, elefant, häst & vagn, tåg m.m. på din färd.

Spelet innehåller två spelplaner, en för nordamerika och för västra respektive östra halvan av världen.

Spelar man den "normala" varianten av spelet känns det ganska basic och det ger inte utrymme för så mycket taktik. En mer "avancerad" version beskrivs också i reglerna vilken inför mer taktiska finesser.

stenmurar överallt

När vi kommit hem så satte fröken Angelica blommorna i rabatten medans gubben försökte titta till bilen hur det stog till med den. Han hittade i alla fall åt hålet så han skulle laga den så fort han har tid.

Sedan så tog vi ut hästen till bakgården och började göra iordning så att han skulle få bli klar. Gubben började först själv sedan kom det barn efter barn som ville hjälpa till. Den som var duktigast på att hjälpa till längst var Freja.

Vi hann dock inte få dit den på plats helt och hållet då marken under huset består utav nå gammla stenmurar överallt. Vette tusan vad det har varit här under tidigare. Blir ju nyfiken då det är så pass många murar. Hur som så får man enbart gräva och lyfta fram stenar så det hela tar sin lilla tid.


familjen gräver ett hål där hästen ska stå


Familjens nya häst ser ut så här, en riktigt fin liten häst

Blivit hästägare

Sedan drog vi ner mot Obbola igen och hällsade på gubbens far igen. Marknaden sket vi i denna dagen utan vi pratade istället ett tag och hämtade upp en hel hög med rabarber. Så nu är fröken Angelica nöjd som fick en massa rabarber som går att göra paj på :)

Vi åkte vidare och hämtade upp ett gäng blommor till rabatten här hemma samt en häst. Så nu har vi blivit hästägare till en vacker vit häst. Hästen ska få stå ståtligt på våran bakgård just intill sandlådan.

Några 10 kronors cheese burgare

Igår så slutade denna fotbollscup äntligen. Tredja plats hamnade sonens lag på, då ett Norskt lag spelade ut dom. Under hela matchen så regnade det och blåste så det var då inte alls trevligt väder. Kalla och blöta så åkte vi därifrån och tankade bilen.

Det är nå jäkla sat tyg med bensinröret som går ner till tanken. Rinner tydligen ut  bensin därifrån och rätt mycket nu som jag förstog det så är svårt att  få in bensin. Vi kom fram till att gubben får se till att laga det där nu innan det blir ännu värre. Slutade med att vi tröstade oss med några 10 kronors cheese burgare på MC Donalds.


sköldpaddorna med rosa hjärtan

Jag skrev tidigare ett inlägg om de rosa delfinerna och om hur djurlivet kanske har börjat anpassa sin utveckling efter modevågen av rosa i ett försök att överleva. Nu så har det tydligen även kommit rosa sköldpaddor med små, små hjärtan på skalen.Helt otroligt, båg? Nej inte alls dock är de ju självklart inte födda med ngn deffekt eller dylikt som gjort dom så mode medvetna ^^

Nä det rör sig istället om två landsköldpaddor som blivit attackerade av en hund. Skalen blev förstörda och nu så ska de räddas med det otroligt gulliga rosa gipset med hjärtan på. Enligt djurskötaren så ska de troligast klara sig och bli helt återställda.

Källa: aftonbladet

Vann blogg tävlingen

Såg att jag vann blogg tävlingen så jag tackar er alla som röstade på min blogg :)

Hinner inte med att göra så mycket mer nu för jag har en näck karl i sängen som ligger och väntar på mig samt att jag måste erkänna att jag är grymt trött och seg efter en lång och händelse rik dag. Vad vi har gjort får jag berätta närmare om imorgon. Hoppas ni får en bra kväll/natt nu alla.

jag ska kanske inte gnälla

Ja så är det morgon igen, de två yngsta barnen är vakna och leker för fullt. Fröken Angelica dricker kaffe och försöker vakna till. Om det finns ngn som är morgon trött och morgon sur så är det jag. Jag behöver riktigt lång tid på mig för att vakna till innan dess bör ingen prata med mig ^^

Gubben liger och sover så sött i sängen. Man riktigt hör hur lungna och avslappnande andetag han tar. Tror han behöver sova i flera timmar till egentligen för att klara av ytterligare en fotbollsdag ute i värre väder. Han såg rätt knäckt ut igår kväll.

Även de två stora barnen sover så det är rätt lugnt här nere just nu. På TV går ngt bajs barnprogram med musse och kalle. Data gjord skit som ser mer ut som ett TV-spel än barnprogram men, men Freja sitter då och ser för glatta livet så jag ska kanske inte gnälla bara för att jag själv inte alls gillar det.

både bröt tummen och fick den ur led


Fotboll var det på morgonen och laget förlorade för ovanlighetens skull 5-4 slutade det. En av killarna i Alexanders lag lyckades även falla så olyckligt under matchen så han både bröt tummen och fick den ur led.

Efter matchen drog vi till tropikhuset och hämtade upp några terrarier/akvarium som Krister gav bort. Därefter drog vi iväg till Obbola och tvättade bilen så nu går det att spegla sig i den.

Även gubbens far bor där så vi for förbi en sväng där och gick på marknaden samt umgicks med gubbens far.

Sedan drog vi ner mot Umeå igen för match nr 2. Alexander och Kristian tränade skytte i ca 1 timma innan det var dax för uppvärmning vid planen. Det var riktigt kallt, blåsigt och regnade ute så vi alla blev riktigt kalla och frös utom Alexander då som sprang för glatta livet och spelade.

  

Freja roade sig bla. med att spela/ sparka boll på sidan av planen och lite nu som då blev hon less och drog antingen gubben i bena eller så kom hon till mig och Tyr som mest bara satt ner på en filt där vi försökte hålla värmen under en filt. Matchen vann pojkens lag med 6-0.


Jag och Tyr myser i skit vädret

Vi fick även tillfälle att där vid matchen träffa de stora barnens fars nya flamma, Lotta, som uppenbarligen var livrädd för getingar ^^

Hemma hann vi enbart med att fixa mat, bära in det som låg i bilen, äta och sedan låg jag och gubben i sängen ett litet tag och bara vilade och myste. Nu så är gubben med de två stora barnen på match igen. Den började kl 21.00 så de lär ju inte vara hemma förren vid 23.00 ikväll. Fattar faktiskt inte hur det kan vara så jävla dumt gjort så att barn som är 11 år spelar så pass sent ute på kvällarna!?

Mygg och knott

Idag har vi inte haft en tråkig dag. Lördagen började med en väckarklocka som tjöt tidigt och vid klockan 07.30 så åkte hela familjen iväg in till stan.

Tyr i bilen på väg in till stan

Som ni ser så har vi mygg och knott här ute. Tyr den stackarn ser ut som en prickikorv. Det ser betydligt värre ut oxå IRL. Skönt nog ser det inte ut att klia för han.

sått

Idag så har vi varit skita duktiga. Varit och köpt lite fler frön så nu har vi testat att så både det ena och det andra ^^

Paprika, roligt om vi skulle kunna få. Gissar dock på att det inte alls passar det svenska klimatet

Morötter, skoj för barnen att ta och gnaga på i sommar

rädisor, vette fan men gubben min ville ha det


Hoppas bara man får upp av ngt nu då vi har varit så duktiga.


Banners

Ja har fixat ett par banners om ngn känner för att länka till min sida så kan ni alltid ta för er av dessa :)


en klassiker

En gammal klassiker men stämmer högst troligast in på de flesta och kan ge alla en liten positivare känsla. Så slänger in den här bara för att tända lite värme i era själar, vem vet det kanske kan behövas i detta regniga väder :P


1. Åtminstone 2 personer i världen älskar Dig så mycket att de skulle dö för Din skull.
  
2. Åtminstone 15 personer älskar Dig på något sätt.
  
3. Den enda anledningen till att någon hatar Dig, är att de skulle vilja
vara precis som Du.
  
4. Ett leende från Dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte
känner Dig.
  
5. Varenda kväll tänker någon på Dig innan den somnar.
  
6. Du betyder allt för någon.
  
7. Om det inte vore för Dig, skulle någon inte leva nu.
  
8. Du är speciell och unik.
  
9. Någon som Du inte ens vet existerar, älskar Dig.
  
10. När Du gjort ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta också..
    
11. När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig, titta en gång till,
det är troligtvis Du som vänt världen ryggen.

12. När Du tror att Du inte har den minsta chans att få som Du vill, får Du
det inte heller. Men om Du tror på Dig själv, får du Exakt som Du vill,
förr eller senare.
  
13. Kom alltid ihåg komplimanger du fått, glöm alla otäcka gliringar.
  
14. Tala alltid om vad Du tycker om folk till dem. De mår mycket bättre, om  de vet.
  
15. Om Du har en underbar bästa vän, ta Dig tid att låta vännen veta att denne är underbar.

Sista ruchen på röstningen

Tack alla som varit inne och röstat på min blogg. Skoj att så många gjort det. Ni får alla gärna gå in och rösta idag oxå. Röstningen håller på tills på fredag eller lördag och man kan rösta tre gånger per dag även om det är på samma blogg, dock inte tre gånger i samma inlägg så då får man göra tre olika inlägg :)

Sista ruchen nu alla mina vänner och läsare...

Gå gärna in och rösta på min blogg nr 3, här inne idag igen

det är jag ju varje morgon

Ja imorse så glömde inte gubben att ge mig en hej då puss och jag sovde inte bort den heller utan han gav mig helt enkelt ingen. Visst jag var kanske lite morgon sur men det är jag ju varje morgon så nog tycker jag att jag kunde få en ^^

Freja sitter och ser på Pippi, Tyr ligger i sin säng och halv gnäller så ska ta upp han strax och låta han leka lite på golvet. Alicia sover fortfarnade och ja mitt kaffe är på G som vanligt.

Idag så börjar Alexanders fotbollscup och han har tre matcher under dagen. Vi kommer dock enbart åka på den som spelas sent ikväll. Kristian jobbar ju på som vanligt då tydligen kökspersonalen på hans skola jobbar full dag även på deras skolavslutningsdag. Skumt då det aldrig varit så på de skolor jag haft barn, jobbat eller gått på själv men, men pengar skadar då absolut inte heller att få nu så det är nog bra att han är och jobbar.

Skolavslutningen


Alicia efter skolavslutningen då vi inväntar bussen

Alicias och Alexanders skolavslutning blev bara halvdant igår. Regnade ute så det blev inställt att alla ska fira tillsammans på gården istället så fick först 6 års upp till 3:an trängas med släkt inne i lilla gympasalen. Sedan skulle det av ngn sjuk anledning vara fika för de grupperna direkt efter så vi som har barn i klasserna 4:an och uppåt fick antingen dissa efter fikat med de yngre barnen vilket skulle ha gjort Alicia grymt besviken eller så dissa stora pojkens avslutning i gympan.

Ja tur att deras far kom dit för en gång skull så kunde vi dela på oss han for p Alexanders medans jag for med Alicia och var social där. Freja var fruktansvärt dryg och jobbig under själva uppträdandet så ja jag fick typ inga kort alls därifrån då jag var tvungen att hålla koll på småttingarna.

Till fikat så hade alla fått instruktionerna att varje familj ska ha med sig en tårta eller dylikt. Så ni kan ju tänka er hur jäkulst stora mängder fika det vart. Vissa tårtor blev inte ens rörda så de fick ta med sig det hem igen och smaska hemma. Jag var då smart och tänkte på det före att det nopg skulle bli enorma mängder fika så jag köpte bara en liten rulltårta som enbart Alicia åt av där tydligen ^^

Vi fick vänta på bussen i över två timmar så vi passade på att köpa var sin hamburgare och sedan lekte Alicia och Freja med ballonger i buss terminalen. Det retade säkert upp ngn som ansåg att de störde men tror det skapade fler skratt än mutter i alla fall :)

Bussresan hem var jävligt dryg den med då Freja var jäkulst rastlös efter allt stilla sittande före både på buss och skola. Det är jävligt drygt med att sitta i en hel timma på en buss och försöka roa ett otåligt barn som har hur mycket spring i bena som helst. Sådanna där utflykter tar på krafterna kan jag lova.

Dock så var det ju fantastiskt skoj att få vara med och fira skolavslutningen för barnen. Hoppas nu mina stora älsklingar får ett underbart sommarlov.

så trött jag är

oj fy fan så trött jag är. Kom nyss hem och har satt på en film åt ungarna och kaffet bryggs. Ryggen värker efter bärselen som varit på nästan hela dagen, kanske inte så konstigt heller då man går med en 7 månaders bebis på magen. Syskonvagn ids jag inte dra med mig på de där bussarna svårt nog tycker jag med de vanliga. De där nya handikappsanpassade/allergiavdelningen är ju suveränna tänk om de kunde satsa på att byta ut alla vanliga bussar med sådanna istället. Hur enkelt som helst ju och dra med sig barnen i vagn då.

Får se om jag har energi kvar till att svara på era kommentarer annars får det bli ikväll eller imorgon. Redovisning på själva avslutningen får komma senare det med.

Skolavslutning

Ett litet snabbt inlägg nu innan vi ska fara. Måste fixa iordning det sista med barnen här oxå. Men, men strax på bussen och strax på stan och strax skolavslutning för de två äldsta barnen. Får se när jag kommer hem igen och när uppdaterar. lär ju ta ett tag att ta sig hem sedan igen osv. Ha en underbar dag nu alla speciellt för er alla som tar studenten eller har skolavslutning :)

btw,

Tack alla som varit inne och röstat på min blogg. Skoj att så många gjort det. Ni får alla gärna gå in och rösta idag oxå. Röstningen håller på tills på fredag eller lördag och man kan rösta tre gånger per dag även om det är på samma blogg, dock inte tre gånger i samma inlägg så då får man göra tre olika inlägg :)

Gå gärna in och rösta på min blogg nr 3, här inne idag igen

Vad är det med karlar och smärta, suck!?

Helvet vad Tyr har börjat göra prutt ljud med munnen han måste tycka det är skit coolt för det är vad han gör nu och har gjort flera timmar i rad, dessa prutt ljud.

Han är riktigt duktig oxå för det låter som riktigt höga, långa och riktiga pruttar. Ngt som stör fröken Angelica rätt mycket då hon hatar folk som pruttar överallt som några ouppfostrade djur. Bara fråga gubben min hur mycket jag är på han då han sätter fart.

Men som jag säger förstår inte vad det är för ngt som skiljer kvinnor och män i tarmsystemet då tydligen kvinnor klarar av att hålla dom tills lämpligt tillfälle utan problem men karlar måste släppa sig fan överallt och när som helst för annars får de så satans ont i magen. Vad är det med karlar och smärta, suck!?

Slagit slint i skallen på han

Här har vi satt potatis eftersom gubben fått med sig nå sätt potatis av ngn tant på sitt jobb. Sedan så har Alicia fått förberreda lite inför imorgon då det är skolavslutning för henne. Duschat och valt kläder är redan gjort för hennes del och både Alicia och Freja har fått naglarna målade.

Alicia ville ha lite smink på sig oxå men eftersom hon enbart är 6 år så får det bli bara ngt lite. Jag tycker personligen att smink och barn inte riktigt hör ihop.

Gubben sitter och ser fotboll så vette tusan vad som slagit slint i skallen på han. Han brukar nämligen aldrig se fotboll är det ngt i sportväg han ser är det ultimate figthing eller liknande, hokey ibland om rätt lag spelar. Fotboll ALDRIG så ja får se hur han mår senare då han drar sig därifrån ^^

Bära in veden

Freja har inte hunnit sova ngt här ännu. Hadde tänkt passa på och dra in lite ved medans hon sov men känner att det blir så attans sent nu snart. Får försöka lägga Tyr i babysitetrn och dra med mig Freja. Hon får väl helt enkelt hjälpa till och bära in veden, dock lär det fördröja jobbet för min del ^^

Jag behöver dock varmvatten nu så att man kan göra ngn nytta. Både Alexander och Alicia måste ju duscha ikväll då de har avslutningen imorgon så lika bra att maxa tanken :)

Ingen lugn stund

Båda stora barnen valde att åka till skolan idag. Imorgon är det äntligen skolavslutning och då ska fröken Angelica vara på plats med de två minsta barnen och titta då både Alexander och Alica sjunger :)

Till helgen blir det ingen lugn stund. Alexander har fotbollscup och spelar tre matcher per dag fredag och lördag. Den sista är på söndag sent på kvällen. Så ja man lär ju ha det man gör :)

En grad varmare var det i natt, dvs. enbart en minusgrad. Dock är det ingen sol ute så den extra graden som kommit på besök lär ju inte ge mig ngn nytta under dagen.

btw,

Tack alla som var inne och röstade på min blogg igår. Skoj att så många gjorde det. Ni får alla gärna gå in och rösta idag oxå. Röstningen håller på tills på fredag eller lördag och man kan rösta tre gånger per dag även om det är på samma blogg, dock inte tre gånger i samma inlägg så då får man göra tre olika inlägg :)

Gå gärna in och rösta på min blogg nr 3, här inne idag igen

Duktiga TyrTyr har blivit så otroligt duktig. Han både drar sig upp nu efter den ena sängkanten samt kan släppa den ena handen och vinka tillbaka ^^

Hans röda hår syntes riktigt bra på den här bilden oxå. Lika gyllen rött som sin fars och gubben min brukar snacka om breväraren han, tycker själv att det inte är nå snack om saken då man ser hårfärgen :P

Världens finaste skatt


Världens finaste skatt fanns idag utav Freja och Alicia då de hjälpte mamma och gräva i potatislandet.En gammal sten med ett mystiskt V uthackad

En röd rund porslins sak. Kanske en liten fot till ett snyggt fat!?

en hel massa vita porslins skärvor

En gammal trasig rostig liten spik

En metallisk ring, kanske magisk?

En gammal rostig hårnål som gamla vikinga drottningen hade


Funnit en massa skatter

hm, mycket skumt att inte länken fungerade fixar den nu på en gång så prova gärna nu att gå in och rösta på min blogg, nr 3 har jag. Gå in HÄR

I alla fall så har skattjakten varit mycket lyckad här och vi har funnit en massa olika skatter. Bilder kommer senare på de vackra tingen ^^

Ska passa på och göra välling nu till Freja och hoppas på att hon somnar så att jag och Alicia kan hitta på ngt annat skoj i solen på gården.

Rösta på min blogg

Nu ska familjen ut och få frisk luft. Skattjakt är vad det står på schemat här ^^

btw,

Gå gärna in och rösta på min blogg nr 3, här inne

gulesäcken ej indragenDet ena leopardgecko ägget som vi väntat på att det ska kläckas under en lång tid gjorde det igår kväll. Dock så gick det inte att ta miste om att ngt gått på tok då den hade en stor säck på magen som satt fast på ödlan i ett öppet hål på magen.

Blev mycket fundersam och började fråga runt om vad det var för ngt och enligt Krister så borde det vara en gulesäck. Sedan då man googlar på det så ja då är det ju rätt självklart att det rör sig om att gulesäcken ej är indragen i ödlan som den ska göra innan de kläcks.

Gulesäcken är reptilens näringsdepå som i det här fallet leoprdgeckon lever utav innuti ägget. Någon gång strax före de kläcks så ska denna säck dras in i ödlans mage och vara en extra näringsdepå för den även utanför ägget de första dagarna innan de börjar äta.

Ute på nätet så stog det mest om detta fenomen i samband med kycklingar som kläcks, kanske inte så konstigt då det är ett antal fler som kläcker upp kycklingar ^^

Hur som helst så stog det att om en kyckling kläcks med gulesäcken ej indragen så kan man låta dom ligga kvar i kläckaren i ett dygn för att se om den drar sig in. I vissa fall skulle det fungera men ytterst sällan. Oftast dog dom rätt fort. Våran lilla sötnos den dog den oxå.

Hur är då reptilägg och fågelägg uppbyggda?


Reptilers och fåglars ägg är så kallade kleidoiska ägg. Det innebär att de är försedda med en hinna som i stort sett inte släpper igenom andra ämnen än syrgas, koldioxid och vatten. Syrgas tas upp och koldioxid avges alltid som en följd av äggets andning. Fågelägg förlorar alltid kontinuerligt vatten under utvecklingen, medan vissa reptilägg kan ta upp vatten och svälla upp som hos tex. leopardgeckons ägg. Ägg hos alla reptiler och fåglar innehåller gula som upplagsnäring. På gulans yta finns ett litet område som kallas groddskiva och som ger upphov till embryot i ett befruktat ägg. Ytterligare upplagsnäring i form av vita (albumen) finns utanför gulan hos sköldpaddor, krokodiler och fåglar. Vita saknas hos ödlor och ormar. Ytterst finns hos både fåglar och reptiler ett skal. Hos ödlor och ormar är skalet vanligen tunnt och tänjbart. Sådana ägg kan både ta upp och avge vatten och är mycket känsliga för fuktigheten i omgivningen. Sköldpaddsägg har ett kraftigare skal som till en del är förkalkat av kalciumkarbonat. Sköldpaddsäggens skal kan vara antingen mjuka eller stela. Krokodiler och fåglar har stela, kraftigt förkalkade skal.

En del ödlor och ormar är ovovivipara eller till och med vivipara med en moderkaksliknande struktur som möjliggör näringsutbyte mellan honan och embryot.


Freja leker


Freja använder sig av bokhyllan som en koja och leker för fullt i den.

Jävlar vilken smäll

Nä vädret ser inte ut att bli någe bättre här. Lika bra att man hoppar ner i lite mer kläder och går ut ett tag så är det gjort.

Freja välte den ena stora, feta högtalaren här hemma. Jävlar vilken smäll alltså ^^

Tur nog så hamnade gubbens ur åldriga porslins gris i hennes matstol så den gick inte alls sönder dock så har skydds nätet pajjat. Har inte ens idats kollat hur själva högtalarna innuti ser ut hoppas på hela i alla fall.

Hur gör mammor?

haha, hittade denna inne hos en annan bloggare och kunde inte låta bli att sno med mig den då den stämmde rätt bra. Var bara den sista lilla kommentaren som lät lite hemsk tycker jag ^^

Dina kläder...

Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.

Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.


Barnets namn...

Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.

Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.

Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga...


Förberedelser inför förlossningen...

Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.

Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.

Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.


Barnets kläder...

Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.

Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.

Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!


Saker att oroa sig för...

Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.

Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.

Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.


Aktiviteter...

Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.

Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.

Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.


Att gå ut...

Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.

Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.

Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.


Hemma...

Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.

Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.

Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

de skuggiga partierna

Godermorgon. Här är det ganska precis nollgradigt ute, ligger fortfarande frost på de skuggiga partierna. På tal om partierna så såg jag att det gick rätt bra för piratpartiet. Trode jag aldrig måste jag få erkänna.

Idag så kommer äntligen de stora barnen tillbaka och på torsdag har de skolavslutning och sommarlov självklart därefter då oxå. Håller tummarna på att värmen snart ska komma är less på minusgraderna här.


Dagen i bilder


Tyr sitter och äter gräs som vanligt medans resterande i familjen jobbar på gården


När vi röjjde upp nere vid det ena diket utefter gården så hittade vi en liten skönhet, om jag gissar rätt borde detta vara en Åkergroda


Gubben tänkte låta Freja få hålla den men hon blev lite smått rädd och sa blää ^^


Freja ren och fått låna lite av pappas vax så håret höll sig på plats i ca 10 minuter, haha.

Röstat

Ja då har man röstat. En av de viktigaste sakerna som man ska göra i ett samhälle det är just att rösta enligt mig. Går man inte och röstar så ska man inte heller sitta sedan och gnälla på resultatet. Det roligaste är dock att så många i den yngre massan säger att de inte bryr sig och inte alls är insatta men många gånger kan man hitta de gnällandes senare över både dittan och dattan som beslutas av dom senare.

Ja, ja hur som hoppas jag att alla har röstat nu. Har ni inte det så pallra er iväg och gör det nu ^^

Hårdrockare är smartare än genomsnittet

Är du hårdrockare eller i alla fall lyssnar på den typen av musik, ja då kanske du kan börja fundera på om du är smartare än dina kompisar som lyssnar på tex rap eller techno. En studie visar att smarta ungdomar ofta har en sak gemensamt - de lyssnar på metal.

Det är den brittiske forskaren Stuart Cadwaller på universitetet i Warwick, England, som ligger bakom studien. Cadwaller har låtit 1 000 tonåringar som samtliga tillhör de smartaste fem procenten av brittiska ungdomar mellan 11 och 18 år berätta vilken musik de lyssnar på.

- Den här typen av hårdrock är väldigt invecklad. Människor som inte tycker om den uppfattar nog inte den helt enkelt. Det är mer av hjärnan som måste användas för att du ska kunna lyssna på en musikstil som till exempel death metal, säger entusiasten Roger Tullgren, 44

Källa: aftonbladet

Lite snö

Gårdagen vart riktigt bra. Var på marknaden en sväng och då  vi gick tillbaka så började det snöa. Fortfarande minusgrader här under natten så det kanske inte är så konstigt att det kommer lite snö heller!?

Peter och Michelle kom och överaskade oss med ett besök och tur var ju det så att terrariet som stog här nere äntligen fick ta sig dit upp ^^

Grillningen ställdes in som ni antagligen förstår. Istället så käkade vi ostkrokar och snarra till mat. Grilla ska vi ikväll istället. Gubben har varit skita duktig och klippt gräset över hela gården medans jag har skött ungar och rensat landet från en hel skottkärra med ogräs, haha.


They wait på nationaldagen


Jaha då var det äntligen lördag. En lördag som kommer innehålla marknad, styrelsemöte och firandet av sveriges nationaldag. Vädret är halv dåligt dock inget regn ännu, vilket är bra ju.


Gubben ligger ännu i sängen där vi nyss låg och såg klart på den tredje filmen som vi hyrde. They wait som var en rysare och helt okej men samtidigt inget speciellt heller en helt vanlig medelmåtta med andra ord.


skit skoj

Här har vi haft skit skoj. Gubben har hackat upp ett litet potatisland och så har vi försökt rensa lite i jordgubbslandet samt sått lite gräslök :)

Nu jäklar så känns det att man bor på landet, helt underbar känsla.

Negern

Inte nog med att den gamla klassiska bakelsen som i urtider har kallats för negerboll har blivit tvingat till att byta namn till det mer neutrala namnet chokladboll. Nu så har även kvarteret "Negern" i Karlstad väckt både ilska och strid. Afrosvenskarnas riksförbund och Karlstadsbor ska tydligen ha reagerat och anser att namnet är förolämpande och rasistiskt. Lantmäteriet svarar dock att det är en del av det svenska kulturarvet, enligt tidningen The Local.


Namnet kom under luppen sedan kommunen bett Lantmäteriet överväga dess lämplighet. Men statliga Lantmäteriets svar är att området fick namnet redan 1866, att namnet var vanligt i svensk 1900-talslitteratur och att det ur detta perspektiv inte kan ses som annat än "harmlöst".


Det krävs också, påpekar Lantmäteriet, starka skäl för att ändra namn på platser i Sverige - och att skälen inte är starka nog i detta fall.

Förstår faktiskt inte riktigt hysterin kring alla dessa gamla namn som innehåller ordet neger. Jag menar "bruna" människor är ju fan inte dumma i huvudet, nog förstår dom att namnet kommit till för många herrans år sedan och är både en del av deras och våran historia. Ska vi i ren panik förrändra historiska saker och sopa de under mattan istället för att komma ihåg och lära oss ngt av det?

Enbart för att vissa av oss nedvärderar deras intelligens och tror att de tar så attans illa upp (för jag kan omöjligt se att de skulle vara så tröga att de inte inser att det är ngt historiskt och totalt harmlöst och ngt som helt enkelt följer med i det svenska paketet om dom vill bo här) ska vi pga detta behöva förrändra våra gamla historiska namn som använts i år och dar? Ska vi behöva förändra hela sverige och anpassa oss efter de som vi släpper in med öppna armar, borde det inte vara tvärtom istället att de anpassar sig efter seden dit de har valt att komma och tacka oss för det?

Jag är absolut inte rasist men börjar bli ngt less på att skattepengar går till namnbyten, bygga mosker och att de gamla svenska tradetionerna ska brytas enbart för att svenskar är så mesiga och inte vågar stå för sitt eget kultur arv och sina egna seder. Herregud snart så vågar man väl knappt fira midsommar nå längre eller sveriges nationaldag.


Tyr fick testa

Tyr fick testa på och äta riktig mat idag. Dvs att han fick vanlig middag med resterande personer i familjen fast hans mat blev mosad med en gaffel. Han fick även äran att få äta helt och hållet på egen hand. Som ni kan förstå var det ingen sked som användes utan händerna som pulades in och ut med mat. Han såg riktigt gullig ut och röd blev han eftersom det var rödbetor och pytt i panna ^^

Gubben har mest bara suttit och spelat Hex Empire ett spel som han har fastnat totalt för. Han har säkert spelat det nästan varje kväll under 3 månaders tid, haha.

Vädret ser ut att svika

Hmm.. vädret ser ut att svika för oss här under helgen. På aftonbladet står det till och med att i norra Sverige kan det bli inslag av snö. Visst så långt upp bor ju inte vi men ca 10 grader ska det bli och mulet för oss. Vi som hade tänkt fira och ha en liten ute dag med grill och saker. Har försökt och bjuda hit ngt folk oxå men alla har hittills bara varit upptagna antingen med det ena eller det andra. Tråkigt jag skulle behöva få lite nytt folk och prata med, inte för att gubben eller barnen på ngt vis är tråkiga men det kan ju vara skoj med annat folk oxå :P

Kanske får ta och hitta på ngt annat i så fall. Kanske dra iväg någonstans själva. Får se vad gubben säger när han väl kommer hem. Ngt måste vi ju hur som i alla fall komma på och dessutom göra.

Har tänt lampan

Ska hoppa in i duschen här nu och duscha bort den där smått jobbiga less känslan. Funderar på och dra med mig Freja in dit eftersom hon är grymt smutsig igen. Men tror det får sparas till dess att gubben kommer hem så kan han och jag hjälpas åt med att duscha av ´na.

Har även tänt lampan åt leguanen så om du har tänkt ringa enbart för det gubben min så behöver du inte det nu ^^

Jepp jag är LESS!

Bajsblöja hit och bajsblöja dit. Bajsblöjor upp och bajsblöjor ner....

Vem vet inte jag
vem vet inte du
ingen som vet
när allt bajs här är slut

...fy fan vad jag är less dessa bajsblöjor nu. Blir enorma mängder bajsblöjor per dag med två st blöjbarn kan jag lova er. Jag blir lika besviken och irriterad varje gång nu för tiden som gubben vägrar byta bajsblöjor. Jag gör fan inget annat än byter bajsblöjor. Tror gubben har bytt på Tyr två eller tre gånger än så länge ochTyr är 7 månader nu. Bajs, bajs, bajs, bajsblöjor.. Jepp du gissar rätt jag är LESS dessa bajsblöjor nu för stunden! Samtidigt så har jag börjat få panik över att de två minsta växer för fort upp. Ja, ja en kluven fröken Angelica idag. Som man säger det finns inget positivt som inte för med sig ngt negativt ^^

IQ test lurade vissa på pengar

Tester på Facebook kan ge dig dyra räkningar. Finns minst en person som ska ha fått räkningar efter att denne ville göra ett IQ test på facebook. Personen ifråga ska då ha läst igenom allt anser han och där står det absolut inget om att det kostar ngt, allt detta enligt personen som tog testet. Dock finns det ett antal personer som säger att det klart och tydligt står där på sidan och att det bara är att scrolla ner så syns texten klart och tydligt, det kostar. Sedan så var man tvungen att lämna ut sitt mobilnummer och sedan få ngn sorts kod.

Självklart så ska ju inte företag få lura en på det viset stog det inget om betalning så ska det inte bli ngn räkning heller. Dock må då den personen som gjorde detta IQ test ha fått sitt svar på IQ testet i och med då räkningen föll ner i brevlådan. För jag menar vem fan är så dum så de lämnar ut nummer till telefonen på det viset. Trode alla visste idag att man ej ska göra det pga säkerhets risker. Dessutom då det börjar pratas om koder osv oxå. För är nu testet gratis vad ska de då med allt det till!?

Gissar mer på att denna person enbart var lat och inte ides läsa igenom ordentligt.

Ja, ja hoppas nu inte fler blir lurade på det där IQ testet ^^

ROCKNROLLA

andra filmen vi såg var Rocknrolla en action på 109 minuter. Fröken Angelica har mycket svårt för filmer i den kategorin och de filmer jag tycker är bra som tillhör den kategorin är mycket få. Detta var en gangster film som inte riktigt föll mig in i smaken. Dock tusen miljarder bättre än den första filmen vi såg.

Var lite mer en prat film än en action enligt mig och absolut inte gjord på den klassiska Hollywood action mallen, dvs. Pang, pang, bröst, pang, pang ^^

Det kan vara pga pratet som den kändes rätt seg och osammanhängande för mig eftersom Freja levde fan hela tiden och man varken hörde eller kunde läsa med gämna mellan rum.


Gomorra

Första filmen vi såg blev gomorra som är en Italiensk maffia film på 132 minuter. Jag kan säga att detta var årets ja om inte 2000 talets sämsta film. De där 132 minuterna kunde de ha besparat oss och låtit den vara 0 minuter lång. Det står på baksidan att det ska vara en thriller men det är någon som bommat där för detta var en drama en världelös skit drama.

De som anser denna film vara bra kan knappast vara på samma våglängd som mig och jag förstår inte alls alla dessa mängder av plus som filmen fått från alla håll och kanter. Jag lovar er att denna film är dålig på alla vis. Sätt er för fan inte och se den. Hade jag varit själv så skulle jag ha stängt av filmen garanterat efter 30 minuter men gubben min är en sådan typ som måste se klart alla filmer än vad de är för jäkla skit.


glass för 70 spänn

Igår kväll så for jag, gubben och de två småttingarna iväg in i skogen. Vi drog, lyfte, kastade och släpade trä stockar in mot vägen så att det blir lättare sedan då gubben ska hämta hem den.

Rätt skoj att vara i skog och mark och få röra på sig lite dock så syndade vi därefter genom att åka och köpa glass för 70 spänn. 3 filmer passade vi på och hyra oxå och två hann vi se senare på kvällen. Det mesta av glassen ligger oxå kvar i frysen.

På ngt orimligt vis

Fråga mig inte hur hon bär sig åt. På ngt orimligt vis har jäntan hamnat i det ena hörnet på sängen inte på madrassen eller under sängen, nej jäntan hon står på de smala kanterna som står in mot väggen. Rackar, rackar ungen min! Självklart så kan hon inte heller ta sig ner själv utan står och ylar ut i luften, haha.
Volbeat - Find that soul

I've sung the blues for every broken heart in here
Time to light up this joint with some boogie woogie
feelings move your hips
I've too felt love and now i leaves
Just to come knocking at my door and make me
bleed again

Feel the chain no longer holds
Finding yourself or you find that soul
Feel the chain no longer holds
Reaching for answers that no one knows

Should we spend each day like it's the last day of our lives
Yeah why not be a king for a day, I'll make you queen
and see how long it shines
Life ain't always what it seems
So grab it by the balls, and do your best before it leaves

Feel the chain no longer holds
Finding yourself or you find that soul
Feel the chain no longer holds
Reaching for answers that no one knows

Feel the chain no longer holds
Finding yourself or you find that soul

In the rearview mirror, only dessert and storm
Towards the sunset


Robin Hood VS Eva-Britt SvenssonRobin Hood är känd för att leva efter mottot att ta från de rika, och ge åt de fattiga. Nu har han fått sig en dags färsk konkurent från en parlamentarike vid namnet Eva-Britt Svensson.

Man kan idag läsa på aftonbladet om hur Eva-Britt har valt att ta ut sin gamla lön som kanslisekreterare på 22 000 kronor i månaden. Resterande inkomster skänker hon bort, förutom de faktiska kostnaderna för tex resor och liknande. Pengarna som hon ger bort går till bland annat kvinnojourer där pengarna garanterat gör större nytta än på hennes eget konto. Hennes förklaring till varför hon ger bort så pass mycket av hennes inkomst har även det en underbar förklaring tycker jag.

"- Jag anser att man inte ska berika sig på politiska uppdrag. Jag fattar bättre beslut om jag lever i ungefär samma verklighet som normalinkomsttagaren"

Genomsnittet bland de fyra stycken svenska parlamentarikerna, de fyra som vågat lämna inkomst redovisningar, har en lön som hamnar då på 4,2 miljoner kr. I juli får de en löneökning med ca 53 procent. Deras lön tas från EU:s skattebetalare.

Baka havreflarn

Lugn kväll som vanligt. Gubben fick för sig att baka havreflarn. Sedan då han skulle bjuda så kom han med två riktigt svarta till mig som smakade bränt inne bombens. Själv gick den jäkeln med en riktigt gyllen brun och god i handen. Haha den lilla egoisten gav med sig efter ett tag och bjöd mig oxå på ett par smarriga gyllenbruna havreflarn ^^

Just nu ser han och Freja på Alla vi barn i Bullerbyn. Jag gav upp efter det att jag gjorde en paus då jag fixade välling till båda småttingarna.

Strax så sitter Alexander på tåget på väg till Stockholm.


Ska vi tacka EU för pengarna vi får?

I en artikel på aftonbladet så kan man läsa hur ett par olika personer tackar EU eftersom de får bidrag och inte skulle kunna klara sig utan de pengarna. Jag kan inte personligen se varför de skulle tacka då sanningen är den att vi i sverige faktiskt betalar in betydligt mer pengar till EU än vad vi får ut. Sverige betalar mellan 25 och 30 miljarder kronor varje år till EU  det blir ca 3 400 kronor per person i Sverig. Sverige får tillbaka drygt 10 miljarder i olika stöd och då mest i form av jordbruks bidrag. Så vad händer med de 15 till 20 miljarderna som bara försvinner ur detta svenska samhälle? Svaret på den frågan har jag ingen aning om men så här ser i alla fall listan ut då även Sveriges bidrag finns med i statestiken.

Hit går EU:s pengar (2009) enligt aftonbladet:

 • Jordbruk och landsbygdens utveckling: 55 miljarder euro (dvs. 550 miljarder svenska kronor och ca 45 procent av EU:s hela budget
 •  Regionalpolitik: 38 miljarder euro.
 •  Sysselsättning och socialpolitik: 11 miljarder euro.
 •   Forskning: 4,7 miljarder euro.
 •   Energi och transport: 2,7 miljarder euro.
 •   Utveckling och förbindelser med länder i Afrika, Västsahara och Stilla havet: 1,9 miljarder euro.
 •   Informationssamhället och medier: 1,5 miljarder euro.
 •   Utbildning och kultur: 1,4 miljarder euro.
 •   Pensioner: 1,2 miljard euro.
 •   Havsfrågor och fiske: 1 miljard euro.
 •   Utvidgning: 1 miljard euro.
 •   Kommissionens administration: 980 miljoner euro.
 •   Humanitärt bistånd: 797 miljoner euro.
 •   Näringsliv: 663 miljoner euro.
 •   Hälsa och konsumentskydd: 624 miljoner euro.
 •   Miljö: 482 miljoner euro.
 •   Ekonomiska och sociala frågor: 442 miljoner euro.
 •   Konkurrens: 90 miljoner euro.
 •   Bedrägeribekämpning: 78 miljoner euro.
 •   Hela budgeten för 2009 går på 131 miljard euro. (1 434 miljarder kronor, enligt växelkursen 1 euro = 10,95 kronor)

Källa enligt aftonbladet: Europeiska gemenskapernas allmänna budget budgetåret 2009


Mycket stilig gecko är detta


En av våra tre Kinesiska leopardgeckos eller grottgeckos som de oftast kallas i folkmunHär syns den bakifrån. Inte så stora som ni ser på bilden och dessa är strax fullvuxna.


Vår andra sötnos, pricken heter dennaDuktiga små krabater på att klättra. Dessa "sticks" lite mer att ha på sig än en Leopardgecko.

Stockholm ikväll


Pojken min, Alexander, drar ner till Stockholm ikväll. Han och min mor ska ha en liten mini semester där de ska shoppa, åka karuseller och träffa lite släktingar. Jag har ett par mostrar/morbröder och kusiner där nere. Jag är inte direkt nervös över att de ska åka iväg litar både på sonen och min mor så det går nog riktigt fin fint. Dock ser det ut som min mor är rätt nervös hon har redan hunnit ringa två gånger och så har hon köpt ett regnställ som hon ska försöka få på sonen där nere. Kanske går bättre för henne att få pojken det än för mig ^^

Hur som så önskar jag dom båda en underbar semester där nere nu.

Ger ditt jobb dig cancer?

Här är de yrkesgrupper som löper störst risk att drabbas av cancer. Störst risk överst i listan.


Män

 •   Servitörer
 •   Bryggeriarbetare
 •   Tobaksarbetare
 •   Sjömän
 •   Städare
 •   Kockar
 •   Rörläggare
 •   Packare
 •   Chaufförer
 •   Frisörer
 •   Försäljare
 •   Grafiker

Kvinnor

 •   Tobaksarbetare
 •   Transportarbetare
 •   Arbetare i kemisk industri
 •   Journalister
 •   Byggnadsarbetare
 •   Administrativ personal
 •   Kontorspersonal
 •   Säkerhetsarbetare
 •   Bryggeriarbetare
 •   Försäljare
 •   Servitörer
 •   Tandläkare


15 miljoner personer undersöktes i de fem nordiska länderna mellan 1960 och 2005. 2,8 miljoner av människorna hade cancer.

Källa: aftonbladet

Förstår inte varför denna statestik visar att det skiljer så pass mycket mellan könen dvs om man är en man eller kvinna i samma yrkesgrupp!?

Tex. männen som jobbar som städare ska ha större chans att få cancer dock inte kvinnliga städare. Detta borde ju i så fall bara vara ytterligare ett bevis på att män som tar sig in på detta "kvinno yrke" gör helt andra sysslor än kvinnorna. Jag gissar då med andra ord på att dessa karlar som jobbat som städare är de som hållit på med de lite mer "manliga" sysslor som tex, sanering, fönsterputsning, byggstädning, golvvård etc. Hur det står till med den saken lär jag dock knappast få svar på då de som vanligt är väldigt fakta fattig statestik som visas och förklaras.

Även om samhället försöker sträva efter ett jämställt samhälle så syns det ju klart och tydligt i statestiken här ovan att det inte är så jämställt med de siffrorna som pekar på att fler och fler män tar sig in på den "kvinnliga" arbetsmarknaden utan istället pekar denna statestik på att det fortfarande delas upp olika kategorier som män och kvinnor sorteras in under beroende på kön, inom samma yrkesgrupp.

Eller vem vet det kanske bara kan vara så enkelt så att det bara enbart beror på att män och kvinnor är så pass olika fysiskt och får olika typer av cancer som då påverkas av olika typer av yttre faktorer?

Skulle vara mycket intressant tycker jag att få se lite mer fakta om denna undersökning.


Knäckebröd

Äntligen så fick jag mina knäckebröds mackor ^^

Denna gången även med en riktigt god kopp kaffe. Vädret är lika dåligt som igår. ett par grader under 10 sträcket och det är juni månad nu. Börjar även bli kallt här inne i huset så funderar på att springa ner och elda så man kan ta sig en varm härlig dusch senare under dagen.

På lördag är det styrelsemöte inne i stan samt att det var tänkt att styrelsen skulle ut en sväng tillsammans får se om det hinns med för min del. Dök upp ett par andra alternativ som oxå borde göras för min del.

På lördag är det även nationaldagen för Sverige ngt som man aldrig har firat tidigare men man kanske borde börja. Tror gubben var intresserad av det i alla fall.

Trippel 1 och Spöket


Trippel 1 som kläcktes 2009-05-14 och spöket som kläcktes 2009-04-23.

Snart borde nästa ägg kläckas väntar med iver här nu för att få se ngt krypa ut :)

Guns N' Roses - Yesterday

Yesterday, there was so many things
I was never told
Now that I'm startin' to learn
I feel I'm growing old


'Cause yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
Time just fades the pages
In my book of memories
Prayers in my pocket
And no hand in destiny
I'll keep on movin' along
With no time to plant my feet


'Cause yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
Some things could be better
If we'd all just let them be


Yesterday's got nothin' for me
Yesterday's got nothin' for me
Got nothin' for me


Yesterday, there was so many things
I was never shown
Suddenly this time I found
I'm on the streets and I'm all alone


Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
I ain't got time to reminisce old novelties


Yesterday's got nothin' for me
Yesterday's got nothin' for me
Yesterday's got nothin' for me
Yesterday


YesterdayRed Bull ger dig vingarRed Bull är i Sverige känd för sin slogan "Red Bull ger dig vingar" och nu så kan jag förstå anledningen till att de använder sig just av den slogan. För vissa kan ju kanske få för sig att de har fått vingar då de har intagit kokain!?

Ingen kan väll ha missat att en Red Bull (250 ml) innehåller ungefär 80 mg koffein (en normal dos kaffe 120 mg). Däremot så kanske du inte visste att det nu har hittats spår av kokain i drycken. Jepp du läste rätt och spåren som är funna har visat ett värde mellan 0,1 och 0,3 mikrogram kokain per liter dryck.

Förra veckan uttalade ansvariga vid Red Bull att drycken är "ofarlig" och några av deras argument ska ha varit att det inte är några problem att sälja den i vare sig USA eller Europa samt att extrakt från kokablad används världen över som smaksättare, även i drycker som Coca-Cola.

Hong Kong har stoppat all försäljningen av Red bull i vissa områden sedan upptäckten gjordes. "Kokain är en farlig drog. Det är olagligt att inneha och befatta sig med drogen", säger Hong Kongs kommissionär för narkotikafrågor, Sally Wong, i ett uttalande.

Med tanke på att det då tydligen ska finnas både i Coca-Cola och Red Bull så förstår jag nu varför så många kan bli så fruktansvärt beroende av dessa drycker. Även om dosen av kokain är ytterst liten så finns ju drogen likt förbannat i drycken av ngn anledning. Kan smaken verkligen vara så fruktansvärt stark så att så ytterst små mängder ska ge en speciell smak förhöjning eller beror kokain innehavet i dryckerna på de beronde framkallnde ämnerna i drogen??

Källa: Aftonbladet & Expressen

helt jäkla otroligt

Det är fan helt jäkla otroligt. Minus grader var det här hemma hos mig vid fyra i natt. Inte konstigt alls att mina blommor inte vill blomma någon gång. Ja, ja skit väder idag igen. Just nu är det ca 5 till 7 grader ngt här och ingen sol i syne. Vill inte alls gå ut så länge det ska vara så  här pissigt.

Kaffet står på bordet och väntar på mig. Freja ser på Björnes magasin (låter för övrigt helt sjukt med en ny Björne röst) Tyr ligger på golvet och ålar, ja nästan kryper fram. Har börjat gå rätt jäkla fort för han.

Igår så var vi och inhandlade en massa godis och såg film. Den här gången blev det Bad santa en sjukt äcklig människa med en fruktansvärt attityd.

Myterna om EUNu då det snart är val till Europaparlamentet så kryper det fram en massa olika snack angående EU. Ja det är ju precis som överallt annars i samhället att okunskap och räddsla leder till att skvaller och myter skapas. Hur myterna i detta fallet ser ut beror självklart på vilket land man talar om då alla länder värnar om olika saker och därmed även skapas olika typer av myter.

Jag hade i alla fall tänkt ta ett par exempel som det snackas om nu och hjälpa er att upptäcka ett par olika myter som ni inte behöver oroa er över.

Kvinnor måste lämna in sina utslitna sexhjälpmedel innan de får köpa nya, enligt en ny lag från EU skriver The sun. Alla elektriska produkter ska kunna lämnas till återförsäljaren för återvinning. Men ingen kvinna är tvingad att lämna över sin utslitna dildo innan hon får köpa en ny, svarar kommissionen.

Från tyska Welt så spreds ryktet att EU tänkte begränsa hastigheten på tyska motorvägar. Detta har dock EU inga som helst planer på att göra.

I sverige så har det snackats om att sylt måste innehålla mer socker än vad vi är vana med här. Men hör och häpna sockerhalten tillåts fortfarande att variera mellan EU länderna.

Sedan har det pratats om att surströmming ska förbjudas även detta rykte visade sig att det inte stämde alls.

För små jordgubbar och för sneda gurkor ska inte få säljas har man även fått höra lite var och där. Detta är så klart oxå en myt dock ska EU sätta in ett klass system på frukt och grönt som säljs. De i en viss klass hamnar i klass 1, annars blir det klass 2 eller 3. De som är helt och hållet faller bort där för att de är för krökta eller för små ska få bli till sylt eller säljas som oklassade grönsaker.

I media har det ibland framställts som att EU tvingar Sverige att bygga om eller riva alla lekplatser. Så är självklart inte fallet. Säkerhetsstandarder för lekplatser har utarbetats av Byggstandardiseringskommittén, Kommunförbundet och Konsumentverket i Sverige tillsammans med deras kollegor runt om i Europa. För lekplatser reglerar standarderna för gungor till exempel sånt som fallhöjd, underlag, säkerhetsavstånd och upphängningsanordningar. Syftet är att lekplatser ska vara säkra för barn att leka i så att ingen kan skada sig. Standarderna är dock inte tvingande och gäller självklart inte retroaktivt. Brister i säkerhet kan dock leda till skadeståndsansvar om ett barn gör illa sig där och ansvaret ligger självklart då hos den som anlagt och sköter lekplatsen. 


Bilder från helgens aktiviteter


Tyr gullungen leker som vanligt liggandes på golvet


Badmington spelades, här leker Freja på sitt eget lilla vis ^^


Tyr fick ligga naken ute ett tag och vädra lilla bakenAlexander spelade fotboll och självklart vann hans lag båda matcherna som spelades i helgen


Hemma hos bla. Carro och Tina smaskades det på en ljuvligt god smörgåstårta :)


maskroser plockades till förbannelse så att vi har ett tag till djuren. Gubben klippte gräset efter det så nu ser det riktigt stiligt ut igen på gården :)

Vad tror du han tänker på?Vette tusan vad gubben min tänker för skumma tankar ibland. På denna bild ser det i alla fall ut som han är en 15 årig jänta (ni vet den där åldern då de flesta jäntorna tror att det är sexighet och horighet som gör en cool. Ju horigare poser och destu mer bröst/tunga som visas destu roligare/coolare är man. Exakt som om folk aldrig skulle ha sett ett par bröst eller en tunga förr. Ja, ja ni fattar vad jag menar så tillbaka till ämnet..), en typisk min i alla fall som de brukar göra är en av de som gubben gör här som ser ut som man suger k*k. Bukettens syfte gissar ni nog er till själva.

Dock kan man ju då börja fundera, gubben min är ju ingen 15 årig jänta som tror att villighet till att suga k*k gör en cool och populär. Så vad är hans syfte då med denna pose? Är han bara påverkad av samhällets alla yngre flickor eller han kanske har just precis kommit ut som bög? haha, nja det hoppas jag då absolut inte för min egen skull. Får hoppas på att hans syfte var ngt helt annat än vad fotot ser ut att ge för bild på det hela. Hur som helst drar jag personligen slutsatsen att min karl är för go ibland, haha ^^


RSS 2.0