Happy man Merely by chance
Very unsuspecting
You caught my heart
Unprotecting me
Now I've fallen in love with you

Just when I thought
I was free and easy
You came along to me
Soft and breezy
Now I've fallen in love with you
Woo hoo
I've fallen in love with you

And for the first time in my life
I know what it's like to be a happy man
Happy man
And for the first time in my life
You've given me something I can't understand
Being a happy man

Be with me now
Love me forever
Leaving you lady
Is something that I'd never do
I've fallen in love with you

All of my life it seems I have waited
Now I can say all these words I have stated are true
I've fallen in love with you
Woo hoo
Fallen in love with you Woo hoo

ids jag då inte

ja Tyr ids jag då inte slänga in nå gamla bilder på eftersom det redan finns en massa bebis bilder på han här i bloggen Dock skulle jag kunna bjuda på någon gammal bild på fröken Angelica oxå. Innan hon blev 25 kg tyngre av de två sista barnen. Så ja mitt mål är ju att komma ner till den vikten eller ngt så när i alla fall. Minstingen är ca 9 månader och fröken Angelica har inte tappat ngt kilo ännu, men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge ^^


Freja i gamla bilder


080106 Alicia och Freja


080727

Alexander i gamla bilder


040508


040930


050707


060722


2008

Alicia i gamla bilder


040424 Alicia med fröken Angelica


040508 Alicia gungar


040729 Alicia i badkaret. Lägg märke till hur röd hon är under ögonen. Allergier har jäntan haft och varit riktig dålig som liten även om Alexander var betydligt, betydligt mer känslig/allergisk.


050129


050507 Alicia i klätter ställningen


050605 Alicia ute i pengfors


060707 En glad Alicia (de röda fläckarna och uppsvällda ansiktet är pga allergiska reaktioner)


070218


2008

Sitter för fullt

Sitter för fullt och packar ner en massa ur gamla fotomappar så man kan bränna ut dom på skiva istället.

Detta kommer ta en evigheters evighet för fröken Angelica älskar att fota och har lite svårt att skilja sig från fotografier. Då speciellt oxå då alla dessa fotografier är på mina barn. Dock ett måste då nu datorn skriker ut sin vrede pga platsbrist på hårddisken.

Tänkte att jag kanske kunde bjuda på några gamla bilder då jag lix sitter här och jobbar med dom. Så fixar en el kanske ett par inlägg strax på lite bilder :)

synd att man satt inne

jaha så var det redan fredag igen då. Vi har inga planer än så länge för dagen så vi får se vad vi kan hittas på. Solen är dock inte framme idag så var kanske synd att man satt inne hela dagen igår kväll då då det var så himla soligt. Fast har man tur kommer solen att titta fram igen på ett tag.

Besöket har åkt

Besöket har åkt och både fröken Angelica och gubben hennes är mycket trötta. Dagen har varit till belåtenhet och maten var ljuvligt god. Vi spelade en massa kort och käkade nästan upp en hel plåt med blåbärs kaka. Nu så ska det få bli sängen och kanske somna till ngn film.

Hunden har blivit allt mer av ett barn

- En del skaffar hund i stället för barn och då kanske man ger hunden det namn man hade tänkt ut till barnet. Hunden har blivit allt mer av ett barn och en familjemedlem.

Detta, menar familjepedagogen Sverker Wadstein , är anledningen till att man på topplistan över populäraste hundnamnen kan hitta gott om människonamn.

Ja jag måste ju faktiskt erkänna att jag under mitt liv har sprungit på ett antal som ser ut att baehandla sina hundar som barn. Köper kläder, smycken och talar till dom som barn. Kan nog finnas en sanning i att vissa människor skaffar djur istället för barn om anledningen är frivilligt barnlösa el te är inte  så relevant. Kan dock meddela att alla våra djur inte är ngt substitut för barn, fast då har inte heller våra djur direkt människonamn heller ^^


Så heter djuren i Sverige
Vanligaste namnen på hanhundar

1. Ludde

2. Bamse

3. Sigge

4. Zorro

5. Charlie

6. Rocky

7. Max

8. Buster

9. Nalle

10. Jack


Vanligaste namnen på tikar

1. Molly

2. Wilma

3. Ronja

4. Bella

5. Selma

6. Sally

7. Alice

8. Fanny

9. Lady

10. Maja

Vanligaste kattnamnen

1. Maja

2. Nisse
3. Smulan

4. Simba

5. Tiger

6. Lisa

7. Findus

8. Sigge

9. Missan

10. Selma

Källa: Agria och SCB


Fiska upp sig en liten hora?

ja här strax utanför Umeå nappar det bra på i alla fall minst en utav parkeringsplatserna. Är det då alla Umeås sex dårar som åker dit för att fiska upp sig en liten hora för en billig slant mån tro?

Nja det är faktiskt inte alls på tal om det utan ngt helt annat. En av parkeringsplatserna har tillföljd av allt regnande svämmat över så pass att det går att ta sig ut dit med båten och kastspöet för att fiska upp sig ngn god abborre ^^


Bilden lånad från aftonbladet

sjuka människor finns det gott om

Ja världen är fylld av sjuka människor. Man slutar ALDRIG förvånas över vad vissa är kapabla till.

Den blivande 4 barnsmamman mördad och det 8 månaders fostret (barn enl. mig) skars ut. Barnet är spårlöst borta om det lever vet ingen ännu. Jag hoppas att personen som gjort detta brott åker dit för dubbel mord om barnet dör. Så att det inte ska anses vara ett foster och därmed dess liv inte räknas in. Jag känner inte riktigt till lagarna i USA kring foster vs barn.

---------------------------------------------------------------------


Nu har polisen hittat barnet, en liten flicka, vid liv.

En kvinna vid namn Julie Corey, 35, och en manlig vän till henne, kunde gripas av polis vid ett hem för hemlösa i Plymouth efter att personalen slagit larm.

källa: aftonbladet


Hmf..

Hmf.. här vaknar man och ser att jäntan Freja hittat åt blåbärsburken. Hon var inte alls blå, nä då.

Sedan en stund efter kastar den lilla skit ungen en salvtub på mig som hamnar rätt över ben kanten under ögat, AJ!

Sedan blev det ingen jäkla blåbärs kaka bakad igår för äggen var tydligen slut. Sa åt gubben att springa över till grannen som har höns och fråga om vi får köpa några men gubben upplyste mig om att klockan var minnsan mitt i natten. Så ja ingen kaka blev det heller.

Idag får vi dock besök av Carina och Emma ska nog spela lite kort och grilla om jag gissar rätt.

Super billigt present tips som uppskattas


En blick av förtjusning


En ute dag med såpbubblor går alltid hem


Tyr var dock rätt obrydd ännu insåg jag


Har haft en mycket nöjd Freja idag


Måste få ge förslaget såpbubblor till de som söker efter riktigt billiga present tips till yngre barn.

försöka mig på det

Ja här har vi hunnit gå runt i skogen en stund och plockat ett gäng blåbär :)

Då fröken Angelica älskar blåbärs kaka som görs i långpanna så hade jag tänkt försöka mig på det. Dock har jag inget recept på just den som jag brukar bli bjuden på och på nätet så finns det ett antal varianter men man får ta och testa ngt av dom och se om det blir ätbart.

Nä ut nu

Nä ut nu och kolla om den värsta värmen där ute har hunnit lägga sig. Gubben har stått och flåsat mig i ryggen ett tag nu då han vill ta över datorn. Båda barnen sover så man kan ju passa på och vila lite oxå. Får se vad jag hittar på för ngt skoj.

Hjortron

Utav en hel jäkla mängd hjortron växter hittade fröken Angelica en kart. Jag upprepar en liten kart av hjortron. Dåligt hjortron år ser det ut som tidningarna kan ha haft rätt i. Fröken Angelica bara älskar hjortron. Hjortron är som ett knark för mig. Hjortron sylt tar jag tusen gånger hellre än ngt annat snarra och ja jag kan nog äta upp flera syltburkar på en och samma dag. Kanske kan jemföra fröken Angelica med hjortron och nalle puh med sin honung ^^Hjortron
Rubus chamaemorus
Familj: Rosaceae (rosväxter)

Hjortron tillhör familjen rosväxter liksom t.ex hallon och björnbär. Det är en flerårig, drygt 10cm hög växt med tunn, krypande jordstam och upprätta, örtartade stjälkar.


Bladen är njurformade med fem till sju flikar. I stjälkens topp sitter de vita enkönade blommorna. Hjortron är s.k. tvåbyggare; hon- och hanblommor sitter på skilda individer. Hjortronen blommar i maj-juni. Frukterna, som är bildade av ett flertal stenfrukter, är först gröngulaktiga, sedan klart röda, därefter orange och vid mognaden, i slutet av juli, gula. De är saftiga med frisk, syrlig smak och speciell arom.


Hjortron växer i mossar och kärr och är mindre allmän eller sällsynt i sydligaste Sverige men från Småland och norrut är den allmän. Hjortron har ännu stor betydelse för fjällkommunerna i Sverige. Stora mängder plockas, och goda år kan den kommersiella omsättningen vara 1 000 ton.


C-vitamin och annat nyttigt i hjortron

Hjortron innehåller ordentligt med C-vitamin. 100 g hjortron innehåller cirka 63 mg C-vitamin. Bäret innehåller vidare A-vitamin och besläktade ämnen, E-vitamin, K-vitamin, jod, natrium, kalcium, zink, magnesium, järn och fosfor.


Användning av hjortron

Hjortron går bra att äta färska men ofta gör man juice, likör eller sylt av dem. De smakar bra tillsammans med våfflor, glass och andra efterrätter.


Hjortron är en utmärkt smaksättare till likör och annan sprit. Särskilt i Finland tillverkas flera sorters hjortronlikör som är uppskattade också internationellt. I Kanada tillverkas en öl smaksatt med hjortron.


Lakka och hjortronlikör 

Lakka är det finska ordet för hjortron. Särskilt i Finland är hjortron en traditionell smaksättare till sprit.

Ett av de kända märkena är Lapponia Lakka. Finska hjortron får dra i spriten under två till sex månader. Likören sötas därefter och tappas upp på flaska. Leverantören Marli's började tillverka likören 1867.

Det går utmärkt att göra hjortronlikör själv på samma sätt.


Hjortron inom folkmedicinen

Hjortron har används mot smärtsam menstruation och mot diarré. Det tros också kunna hjälpa mot infektioner och trötthet vilket kan ha sin orsak i att brist på C-vitamin var vanligt förr vilket ger bl.a. infektionskänslighet.


Hjortronsylt

För att göra hjortronsylt fodras 1 kg hjortron d.v.s. cirka 2 liter. Även om hjortron naturligt innehåller bensoater bör man tillsätta 1 krm natriumbensoat. Sex dl socker (500 g) krävs för sötningen.

Rensa och skölj bären. Varva sedan bär med socker i en gryta. Låt det hela stå cirka 1 timme och ligga till sig lite.

Hetta sedan upp långsamt på svag värme under lock. Koka sakta under ungefär 10 minuter. Ta sedan av grytan från värmen. Ta bort skum och tillsätt natriumbensoat enligt instruktioner på förpackningen.

Lägg upp i burkar ändå upp till kanten. Sätt direkt på locket och förvara hjortronsylten svalt.


Friterad camembert med hjortronsylt

Använd en hög kastrull och ha ett lock inom räckhåll. Skulle oljan ta eld eller det kokar över sätter du på locket. Ta sedan av kastrullen från värmen.

Till receptet behöver du:

 • 400 g camembert.
 • 1 dl vetemjöl.
 • 2 uppvispade ägg.

 • Ströbröd.
 • 1 1/2 liter matolja.
 • 2 dl hjortronsylt.
 • 1/2 färskpressad citron.

Skär osten i tio trekantiga bitar. Panera genom att doppa i vatten, sedan i vetemjöl och efter det i ett uppvispat ägg och slutligen i ströbröd.

Värm upp oljan i den höga kastrullen. Värm hjortronsylten på låg värme i en egen kastrull. Häll ner citronsaften i sylten. När oljan har nått rätt temperatur (prova med ett bröd) kan du fritera 2 - 4 bitar ost åt gången.

När de är klara låter du dem rinna av på hushållspapper. Servera med hjortronsylt.


groddjur

Vi hittade även en hel hög av yngel, bebisar ifrån groddjur i den svenska floran. Mycket skoj att få se när livet blommar upp för fullt i våra skogar.


Skogsödlan (Zootoca vivipara)

Vi hittade bla. en jätte söt skogsödle bebis.

Skogsödlan (Zootoca viviparaSkogsödlan blir upp till 15 cm lång. Den har 3 små plåtar mellan näsborren och ögat; gomtänder saknas; ryggsidan är brunaktig, ofta med ett mörkare längsgående band och en rad vita prickar på vardera sidan. Baksidan är på hannen rödgul med svarta fläckar, på honan vitaktig med eller utan svarta fläckar. Den har grövre fjäll längst rygg och sidor.


Arten är världens nordligaste reptil och finns över hela norra och mellersta Europa och är vanlig i hela Sverige. Den påträffas på öppna platser i fuktig och tät örtvegetation liksom i solexonerade torra områden och även vid vägslänter. Den är härdigare mot köld än sandödlan och ligger i de kallare trakterna i dvala på vintern. Dvalan kan vara 9-10 månader. Ödlans byte utgörs av insekter och andra småkryp. Den föder levande ungar precis som blåtungeskinken. På sensommaren föder honan de levande ungarna. De nyfödda ungarna är nästan svarta. 

gud så mycket trevligt

Gud så mycket trevligt.

Här har vi varit ute i skog och mark. Så underbart härligt djurliv det är nu. Bebisar av både det ena och andra. Även svampar och olika vackar växter.

Så skönt med vackert väder igen

värsta bästa

Värsta bästa grejjen. Solen lyser där ute för ovanlighetens skull.

Gubben satt uppe till kl.02.30 i natt så han ligger fortfarande i sängen och sover. Även om jag la mig betydligt tidigare så är jag oerhört trött just nu. Tyr ser ut att ha fått in rutinen att skita på morgonen vilket inte är trevligt alls enligt fröken Angelica.

nya städvagnar för att även rymma barnet?

Ja så kommer diskutionerna om man ska få ta med sig barnen på jobbet. Fattar inte alls hur det ens kan diskuteras. Barnen har absolut inget på jobben att göra. I alla fall inte när man är där under arbetstid. För hur skulle det se ut om taxi chaffören hade sitt barn med sig i bilen, polisen sin son i en sele på magen, kassörskan på ICA med ett barn i en barnstol brevid sig eller en städerska som springer runt med en special tillverkad städvagn med en sits där barnet följer glatt eller förtvivlat med under dagen!?

Hur mycket jobb skulle man få gjort, hur bra kan man konsentrera sig på arbetsuppgifterna och vad händer om barnet förolyckas för att man inte har lika bra koll/uppsyn över barnet? Nja det finns nog minnsan en anledning till varför de svenska barnen slipper bli med dragna på arbetsdagarna och istället får leka på kompisarna på dagis eller dyl. Arbetslivet blir de ju lix i alla fall presenterade för så småningom genom praktik och pryo platser i äldre åldrar.

suttit i bilen

Oj här har man nästintill suttit i bilen hela dagen. Förstår inte hur dagen bara kan ha sprungit förbi som den gjort. Här har vi i alla fall hämtat hem två stycken nya iguana iguana ödlor.

Så för tillfället har vi tre stycken. Dock bor alla tre för litet så det är ngt som måste fixas så småningom. Sedan bor två i samma mini terrarie (de vi hämtade idag) så det blir nog prio ett att fixa. Fast har dom nu bott så i 6 månader så spelar det nog ingen större roll om det blir ngn månad till.


morgon, morgon

Morgon, morgon är det här vid denna tiden då det är semester tider. Jag är långt ifrån nyvaken men har hunnit dra mig en stund i sängen med en liten gosig Freja brevid mig. Har även tagit hand om värsta bajs blöjan som Tyr hade, riktigt vidrig var den.

Gubben vaknade av ngn äcklig fluga i natt oxå så jag fick mig en liten mys pys överaskning mitt i natten. Alltid lika trevligt. Fortsätt ni flugor gärna med att väcka min älskade gubbe på natten :P

Mjölkgrodor?

Ja nu har gubben börjat fundera på mjölkgrodor efter ett samtal med broders kompisa Ante. Han är en riktig hejjare på grodor och har fått upp själv ett antal. Dom är faktiskt rätt söta dom grodorna oxå.


bilden är tagen här

sumo tyngd

haha, gubben har typ fått psyk bryt och vill ha upp en ställning till övervåningen fasten det inte på långa vägar kommer gå. Han har t.om. stått med släggan för att försöka slå isär ställningen.

Min underbara hjälp vill han ha som sumo tyngd ^^ dvs. jag ska stå på ställningen så den inte flyger iväg då han slår med släggan, hehesom tröst

Som tröst så har jag nu tagit fram en STOR påse rabarber så jag kan få frossa i rabarberpaj inatt ^^


Dock så är min lilla lugna stund redan bortspolad då gubben redan nu har planerat att möblera om ytterligare terrarie saker, suck.


Bara bita ihop nu då gissar jag så får jag ta min lilla frosseri vilande senare :)


psykiskt trött

Gud vad jag är trött nu. Trött, trött och trött. Inte trött rent fysiskt eller för att jag har sömn brist utan lite smått psykiskt trött.

Har varit inne till min moder på besök i stan då min ena broder är på besök här i stan. Sker inte så ofta att han kommer förbi så vi passade på och dra dit med alla fyra barnen och spelade lite tjuv och polis.

Mitt EX ringde bl.a så jag blev tvungen att förklara typ fyra gånger om att anledningen till att vi inte ids ta ngt pass på fotbollscupen berode på att vi i denna familj blivit lovade att slippa samt att vi inte ens fått ngt mail om att vi har tider. Så rätt självklart då att vi inte heller ska behöva ta över EX:ets tider, tycker jag. Speciellt med tanke på att nu EX:et kanske låtit lite små uppkäftig då han sa till våran gemensamma son att han då minnsan inte tänkte ta båda passen.

Hur som helst lyckades jag nog inte alls att få han att förstå den biten. Så ja han lär ju vara mer än grinig nu ett bra tag framåt.

Sedan så kan även min mor reta gallfeber på mig då hon får för sig att vräka ur sig kommentarer som: Nä det får ni då ABSOLUT inte göra. Det vore en helt annan sak om hon kunde säga före tex. att hon inte tycker att vi kan göra så men att vräka ur sig kommentarer som jag tar som rena order då hon inte ens tihhör vår familj. Ja min familj är hon ju men inte just vår familj, familj om ni förstår ^^

Så jag är rätt psykiskt trött nu och behöver vila mitt lilla huvud.

TV-spels rummet

ja lunch tid här. Gubben är duktig och gör lunch samt städar i köket. De två stora barnen sitter i det nya TV-spels rummet i källaren och spelar. Så det kanske blev en större hit då vi flyttade ner det. Då spel rummet var där på över våningen satt barnen aldrig där.

velar om vilka grodor

Jag och gubben har suttit och googlat på en massa olika arter av grodor. Anledningen är att gubben håller på bygga ett terrarie med en vattendel och kanske ett vattenfall. Dit in ska vi köpa oss några stiliga grodor. För alla ni som inte känner oss kan få informationen nu om att min älskade gubbe faktiskt är lite mer för just groddjur än ödlor ^^

Vi hittade hur som helst 3 st olika arter som vi fastnade lite mer för. Den översta här kommer vi nog skaffa hur som helst ngn gång i framtiden. Anledningen till senare är bl.a för att dessa inte behöver en vattenbassäng och så pass stort terrarie som detta bygget ska bli. Sedan kan jag ju erkänna att priset på dom nog oxå kan ha en liten del i ett senare.

Gubben fastnade mest för korallfingergrodan då de är lite större och passar detta bygge bäst.

pilgift - Dendrobates tinctorius "azureus"


Var tydligen ingen korallfingergroda utan mest troligast en vitläppad lövgroda.

Här har vi däremot en korallfingergroda lite halv lika dock ser man ju nu klart och tydligt en stor skillnad på dom :)

korallfingergroda


rödögd lövgroda


Whiskey Lullaby - Brad PaisleyShe put him out like the burnin' end of a midnight cigarette
She broke his heart he spent his whole life tryin' to forget
We watched him drink his pain away a little at a time
But he never could get drunk enough to get her off his mind
Until the night

1st Chorus
He put that bottle to his head and pulled the trigger
And finally drank away her memory
Life is short but this time it was bigger
Than the strength he had to get up off his knees
We found him with his face down in the pillow
With a note that said I'll love her till I die
And when we buried him beneath the willow
The angels sang a whiskey lullaby

(Sing lullaby)

The rumors flew but nobody know how much she blamed herself
For years and years she tried to hide the whiskey on her breath
She finally drank her pain away a little at a time
But she never could get drunk enough to get him off her mind
Until the night

2nd Chorus
She put that bottle to her head and pulled the trigger
And finally drank away his memory
Life is short but this time it was bigger
Than the strength she had to get up off her knees
We found her with her face down in the pillow
Clinging to his picture for dear life
We laid her next to him beneath the willow
While the angels sang a whiskey lullaby

(Sing lullaby)

GrattisGRATTIS TYR PÅ 9 MÅNADERS DAGEN


Gud vad jag är less på EX.

Gud vad jag är less på EX.

Först så blir man lovad av den som är ansvarig att nej din familj ska inte behöva göra ngt för ni har ju rätt fullt upp med både flera små barn och bor långt borta (40 min) med bil.

Sedan ringer EX:et och frågar om vi inte kan ta ett av hans pass eftersom han inte kände för att ta de två stycken pass som han fått som uppdrag av ledaren. Nja sa självklart fröken Angelica då och förklarade att vi faktiskt inte fick några egna pass just pga olika anledningar men visst vi kan fundera på saken och se om vi får ihop det i alla fall med tider osv.

Nu ett par dagar efter så säger min 12 årige son med en jävla attityd att pappa har då minnsan inte alls tänkt att ta båda passen. Han vägrar det, har han tydligen sagt. Jaha, för det första så skulle vi ha fått egna tider utöver EX:ets tider om det var tänkt att vi skulle ha egna tider så hur som helst så skulle då alltså EX:et ha fått ta de tiderna och passen likt förbannat. Så nu känner jag då absolut inte för att ta ngt av hans jäkla pass bara för att vara snäll. Så less på att vara snäll och ställa upp hela tiden då man enbart bara får skit tillbaka.

För det andra så har han ju ett nytt fruntimmer nu oxå som han kan skicka dit om han känner att han själv inte ids eller hinner med passen. Det är ju inte enbart min nya "hälft" som ska behöva åka iväg och ta på sig pass hit och dit. Jag tycker nog minnsan att hon i så fall kan ställa upp lite oxå på mitt barn som även nu då är hennes barn inderekt.

Gud vad jag är less på EX.

de 2 sista avsnitten

Här har jag och gubben legat och tittatr på D-N-Angel på morgonen. Enbart de 2 sista avsnitten kvar nu. Ska försöka fixa lite lunch till oss alla nu. Havregrynsgröt blir det ngt som vi alla i familjen kan äta så då slipper man strul med olika rätter.

Våran gröna leguan matas

Han har ju ingen mamma eller pappa och ja då är det ju klart att man blir bortskämd ^^

Våran gröna leguan (Iguana iguana) som matas idag.

 

ännu ett klipp från dagen där han matas. Som ni märker är det nästan ständigt ljud runt en :)


Bowser på bete


glädje efter lite regn

Eftersom gubben har fullt upp nere i källaren med ngt djur relaterat så passar fröken Angelica på att data nörda sig lite.

Har suttit här och laddat upp lite filmer på barnen och djuren så tänkte passa på och dela med mig lite av de.

Här kan ni njuta av de två småttingarnas glädje efter lite regn ^^


kucklar i dom

Ja här har vi suttit och tittat på filmen Rat race helt klart en OK familje film som uppskattas av både liten som stor.


Alicia är och pysslar i sitt rum medans Alexander, kristian och Freja är nere i källaren och spelar TV - spel. Tyr sitter på altanen och andas in lite härlig frisk luft. Underbart skönt att regnet som var igår slutat men dikerna är fulla för man kan riktigt höra hur det kucklar i dom.

röt månaden

Ja så är den oönskade röt månaden här igen. En månad då man bör se upp med sår och gammal mat. För något år sedan så varnade jag gubben min om rötmånaden då han fick ett infall att töjja sin piercing som han hade i pungen. Dock så brydde han sig på den tiden inte ett dugg om rötmånaden utan körde på och det slutade med att skinnet runt ringen på pungen ruttnade bort och stank så jävulst äckligt.

Så vad bör man tänka på denna månad mer än att inte töjja sin hafada piercing (En ytlig piercing som görs genom övre delar av pungen)

1, Om du fått ett skrubbsår:

  Tvätta händerna och rengör noggranns med tvål och vatten, även om det svider.

  Skölj med vatten.

  Se till att all smuts är borta, använd pincett till grus som fastnat.

2, Vid mindre skärsår (som inte behöver sys eller tejpas, sitter i ansiktet eller rakt över en led):

  Kontrollera att det inte finns någonting kvar i såret, till exempel glas.

  Tvätta med tvål och vatten.

  Tryck ihop kanterna på såret och sätt på ett plåster. En speciell sårtejp minskar risken för fula ärr och skyddar mot infektioner.


Kontakta din vårdcentral om...

... du inte lyckas få såret helt rent

...det efter några dagar börjar klia, värka eller vara

... du får feber


fräsa lite på gubben

Här har vi tydligen skaffat oss en brun björn under natten. Gubben ska ha köpt en riktig björn av en kille i sverige.

Turligt nog så var det en dröm där gubben stängt in den i ett rum i huset dock fanns det inget lås på dörren så jag var tvungen att fräsa lite på gubben om att ska minnsan ha en brun björn hemma så måste man låsa in den.

Ikväll så ska familjen grilla även om det spö regnar för är ngt bestämt så måste vi nästan köra på det då Alexander är känslig och får svårt för plötsliga förändringar i planerna. Dock så sa gubben att på väder kartan skulle det inter regna ngt idag här och vid 18.00 tiden så ska solen lysa. Låter som om vädret i alla fall med lite tur kan vara på vår sida :)

lite mer snarra

Myskvällen över. Vi spelade en del gamla NES spel och stojjade för fullt. Blir nog bara vi som grillar imorgon då gästerna tappade peppen då vädret siades till att bli regn.

Gubben och jag ska se lite mer D-N-Angel i sängen och äta lite mer snarra.

läst klart

Så har jag läst klart boken. Alltid lika trevligt då en bok är färdig för det finns inget värre än då jag påbörjat en bok men inte har tid att läsa ut den :)

Åsa Larssons Tills dess din vrede upphör och den var helt okej. En berättelse om det norrländska sverige.

Nu ska här mysas och spelas TV- spel i det nya rummet i källaren. Blir att ha lördags myset ikväll istället eftersom vi väntar besök imorgon kväll

städar sina rum

lunchat och barnen städar sina rum för fullt. Snart dax för en tur ner på stan och hämta upp lite godis från godishuset och glas till ett terarie.

Ska även se om vi hittar lite snygga grenar, rötter och dyl. som vi kan inreda ett nytt terarie med.

kvinnans kropp eller ett liv?

Ja denna diskution om att det är kvinnans kropp. Självklart är det kvinnans kropp det behöver man inte ens diskutera det är ngt så självklart för alla i denna debatt. Dock har olika personer olika åsikter om vad som är viktigast:

* kvinnans rätt till en kropp som ogravid som råkade bli gravid pga att hon "oftast" frivilligt har valt att ha sex med en annan person

* eller en karls rätt till att kunna bli pappa då ett barn redan är gjort och växer inuti en kvinnas kropp

Detta handlar för mig enbart om mannen ska ha ngn rättighet till att avgöra om hans barn ska få leva el inte.

Anser man sig vara så mogen så att man ska ha sex så ja då vet man ju oxå följderna till det. Att sedan komma och säga att min kropp blir förstörd osv av en graviditet är det dummaste jag hört det är ju det vackraste som finns på denna jord en gravid kvinna och en kvinna som har burit barn är inte på ngt vis förstörd. I de fall inte kvinnan vill föda vaginalt för att det kan förstöra underlivet så finns ju alternativet kejsarsnitt för dom.  Finns det risk för kvinnans liv osv så är det ju inge snack om saken. Kvinnans liv måste ju gå före ett ofött liv.

Jag kan dock absolut oxå förstå varför det är så många kvinnor som reagerar på lag förslaget. För det gör att man måste tänka en, två eller tre gånger före man har sex. Detta problemet som karlar har haft under alla tider. Även om det för dom inte har inneburit att bära på barnet oxå osv. Så för kvinnan blir det ytterligare en stark anledning till att fundera om de verkligen vill ha sex med denna person just på detta viset.

Dock så kom jag på ytterligare ett problem med lag förslaget, hur ser man till så att inte kvinnan försöker skapa spontana missfall genom andra metoder? Hur ser man till att kvinnan inte äter fel, super och knarkar?

Mycket svåra problem att lösa om nu en sådan lag skulle komma till. Man kan ju inte direkt tvångs isolera mammorna i celler enbart för att de kan vara en fara för barnet i magen som de i första början inte vill ha.

Om nu inte denna lag är ngt som folk massan anser vara bra, vilket det ser ut som, så borde nog folkmassan börja fundera oxå på lite andra saker tycker jag.

Hur tusan kan man godkänna att en karl blir påtvingad ett barn och sedan dessutom att han ska ta ett så stort ansvar gentemot det barnet under hela barnets uppväxt med bl.a att betala en massa underhållsstöd. Sedan blir de påtvingade fäderna i många fall oxå ner talad för att han inte träffar sitt barn och avlastar mamman ifråga. För usch vilka dåliga kräk till karlar det är som inte vill se sitt barn osv. Fast i grunden det var mamman som enbart ville bli förälder.

Hur kan samhället ha ett så hårt och ansvarsfullt tryck på fäderna då de inte vill bli fäder?

Då är det ju verkligen på tiden att vi tar oss en titt på de ofrivilliga fädernas rätt till ansvar i lagboken om nu inte kvinnan ska anses ha ngt ansvar gentemot barnet om mammorna inte önskar det. För även om det är kvinnans kropp som bär barnet går det inte att undgå att fallet är så att det alltid är två som är barnets föräldrar. Just den tanken som oxå ligger bakom de hårda lagarna som används idag mot pappornas ansvar mot oönskade barn

Jag anser fortfarande att det är en mycket bra tanke bakom lagförslaget och jag önskar att det borde gå att genomföra på ett eller annat vis. Dock finns det rätt många frågetecken ännu på vissa ställen som måste hittas svar på innan lagen skulle kunna gå igenom.


så less jag är på gubbens..

Gud så less jag är på gubbens ständiga flyttningar på alla dessa terarrier. Det slutar alltid med att fröken Angelica måste hjälpa till att bära stora otympliga saker upp för trappor. Nu hoppas jag verkligen på att det är sista gången som de ska flyttas i alla fall på en väldigt lång tid, pust.

Jag tror det kommer bli himla fint i alla fall för förr stog nästan alla djur nere i källaren men de ska upp till översta våningen nu och rummet i källaren ska förvandlas till ett gemensamt gästrum/spelrum. Vilket ju kan vara bra om ngn får för sig att sova över här :)

Pappornas rättigheter vid abort

Lagstiftaren John Adams har lagt fram ett förslag som ska hindra en kvinna från att göra abort - om inte skriftligt medgivande finns från pappan.

- Vad har en pappa att säga till om vid aborten av sitt eget barn? Ingenting, enligt nuvarande lag, säger John Adams till 10TV News.

Som jag alltid tyckt och sagt då detta ämne kommit upp på tapeten. Hur tusan kan en mor få ta död på ett barn utan barnets pappas åsikt. Som alla så vackert säger i preventivmedels debatterna, man är ju två om saken och samma sak gäller här enligt mig i denna fråga. Pappan till barnet måste ju självklart få säga sitt i saken innan barn aborteras bort. Sjukligt att den jämställdhets biten har fallit bort i det svenska jämstäldhets hysterin som råder just nu.

En sådan pass självklar sak så det borde inte ens skapa några livliga debatter enligt mig. Det man i så fall borde diskutera är just frågan hur man gör då kvinnan inte säger vem som är fadern, då en våldtäckt är resultatet till graviditeten osv.

Dock ett av de bästa lagförslagen jag hört talas om nu på väldigt länge.


öka besöks statestiken enkelt

Vill du ha mer trafik till din blogg så har jag två super bra tips. Båda sidorna bygger på att man surfar runt på andras bloggar och sedan får egna besök :)

Lovar att det ger många nya besökare.

då det finns mer tid

ja så var man vaken och mor, Bengt och Alexander på resande fot. Gubben har suttit vid datorn och spelat hela morgonen och jag har legat och läst i boken.

Är rätt seg och trött nu efter att ha haft moder här på besök. Så det blir nog en rätt tidig kväll nu idag gissar jag. Har en hel hög med kommentarer som jag inte riktigt hunnit med att besvara och godkänna men ¨får ta tag i det då det finns mer tid och energi.

återgå till sin vardag

oj hela dagen har vi varit sociala med min mor. Vissa barn har varit riktigt höga av mormors vistelse så de har varit otroligt stojjiga.

Imorgon kommer bonus morfar hit en sväng och sedan så kan familjen återgå till sin vardag

mer än 3500 kronor

Storhandlingen av mat idag slutade på mer än 3500 kronor. Så med 200 kronor kvar tills avlöningen skippade vi att köpa sakerna för att fixa avgasröret som är ngt skrikigt för tillfället. Nästan så att det avgasröret kan överrösta 4:a barn ^^

Alla i huset har redan hunnit gå i säng gubben ligger och läser för tillfället. Fröken Angelica köpte sig två stycken filmboxar under marknaden så nu har jag ca 20,5 timmars nöjje framför mig :)
Gårdagen i Åsele i bilder


Alicia och Alexander åkte karusell


gubben fick hoppa in som pack åsna lite nu som då ^^


Gubben och Alexander spanar efter ngt skoj att köpa


Efter marknaden åkte vi iväg en stund till graven. Tyr fick säga hej för första gången till de som ligger där.


Freja jätte gäggig efter chokladboll


Efter marknad och graven så fortsatte vi kvällen med lite fiske. Fick ett par riktigt fina abborrar

hämtar upp min moder

oj ändrade planer direkt så här på morgonen. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och myser då det blir bestämt att min mor ska komma över idag och sova över i två nätter. Sista dagen så kommer nog barnens bonus morfar som min mor inte längre är ihop med (ja, jag vet här är det riktigt krångliga släktförhållanden) Därefter så åker Bengt och min mor med Alexander till Lycksele på djurparken.

Så nu blir det en liten snabb städning innan vi drar ner till stan och storhandlar samt hämtar upp min moder.

trött nu

åter hemma efter en lång dock mycket trevlig dag. Familjen åkte iväg till Åsele på marknaden sedan for vi och gjorde lite annat smått och gott. Nu är vi dock äntligen hemma. mer om dagen får jag berätta om imorgon då jag är mycket, mycket trött nu

En flugas väg

gud så trött jag är. Helt färdig. Vill sova men inte kan jag det för nu ska vi fixa i ordning barnen innan en liten bil tur. Blev rätt sent som vanligt igår släckte först vid kl. 01.30. Sedan så har jag vaknat hela, hela tiden i natt. Inte för att jag är nervös och inte för att barnen har krånglat utan pga att flugorna jävlas med mig hela tiden. Fy fan vad jag skulle vilja gå på flug mördar jakt nu. Samt så har jag vaknat stup i kvarten för att gubben har legat och fisit hela natten. Så jävla drygt när man inte får sova ordentligt. Hur som helst så nu ska jag upp och fixa packningen osv.jävulska mängder

ja så var man hemma igen. Vi har varit på ett barnkalas där vi vuxna plus två av de de äldre barnen, Alexander och Carro, spelade kort medans barnen lekte för fullt.

Dax för barnen att varva ner och gubben är ute och försöker få cigg grejjen i bilen att fungera så att man kan koppla in DVD spelaren där. Tror han skulle försöka titta över det ur jobbiga felet på avgasröret oxå så att det kanske inte lever om så satans mycket. Dock gissar jag på att det lär bli svårt att göra ngt åt.

Tyr har precis ätit en flaska med välling dock så är han inte på långa vägar mätt, det hörs på hans ljud så lika bra att göra en till flaska innan han somnar in. Den här pojken kan äta jävulska mängder av välling.


lypsyl

Äntligen så är det söndag, idag så ska de stora barnen hem och så blir det att åka iväg på barnkalas för oss ngn gång under dagen.

Fröken Angelica är i stort behov av att få lypsyl på sin läppar. De är extremt torra och äckliga men alla lypsyler som finns i huset hittar Freja åt. Det måste vara ngt fel på henne för så fort hon får tag på en så käkar hon upp den. Samma sak med helosan salvan om korken inte är på så käkar hon upp salvan. Är korken på så blir hon bara sur för att hon inte kommer åt innehållet. Så ja lypsyl är ngt jag aldrig har kvar av nu för tiden.

jag menar hur dum i huvudet...

haha, ja önsketänkande var det helt klart för inte bakade då gubben min. Dock hadde han ställt sig och gjort pannkaka med körrfärs i och ost. Smakade rätt bra det oxå faktiskt.

Jag är grymt less på människor som kör med falsk marknadsföring. Här tex kan du köpa dig en jävligt fräsch bil för 10 kronor. Jag menar hur dum i huvudet är inte både människan som försöker locka köpare med felaktiga priser och på inte tal om själva internetsidan blocket som fan gång på gång släpper igenom sådanna här annonser. Skulle blocket vara så satans seriöst som dom påstår så skulle de inte släppa igenom så mycket skräp och skit hela tiden.

bara softa

Ja gud ikväll vill jag bara softa. Dock ser det ut som om Tyr och Freja inte är så sugna på detsamma. Men de somnar säkert på ett tag. Brukar bli rätt lugnare då han somnar för då är det enbart ett barn som ska ha uppmärksamhet, passas osv.

Tror gubben min och Freja bakar ngt nu. Låter som det i alla fall. Hoppas, hoppas verkligen att jag hör rätt för jag är grymt sugen på ngt gott. Både godis, chips och ostkrokar skulle lätt åka ner i min mage ikväll.

Nä dax för att fixa vällingen till lillemannen här. Han markerar klart och tydligt nu att det är dax för den.

leta reda på dom

gud så seg, trött och helt slut jag är i kroppen idag. Varmt är det oxå nästan sjukt varmt om man ska vara ute och jobba på gården.

Har försökt tvätta undan lite istället så den enorma högen har krymt lite och sedan måste jag erkänna att jag slumrade in ett tag här på sängen för ett tag sedan medans gubben rådde om datorn.

Imorgon kväll så ska vi hämta hem de 2 stora barnen och det märks att Freja har börjat sakna dom de veckorna dom inte är här. Idag så ville hon gå upp till deras rum på över våningen för att leta reda på dom. Stackars Freja förstår ju inte varför dom inte alltid är här.

rinner iväg

Var ute en sväng med veden men då gubben och jag inte direkt var på samma våglängd för tillfället så gick jag in igen och satte på lite In flames och vek nå ren tvätt som behövdes.

Eftersom jag fortfarand inte känner för att gå ut till gubben så sitter jag här och låter tiden rinna iväg.

det är han som brukar gnälla

Gissa vem som suttit på datorn exakt hela em och kvällen här. Jo då gubben min som spelat ngt data spel igen. Det roliga är att det är han som brukar gnälla på mig då jag sitter för länge och då rör det sig inte om dryga 6 el 7 el 8 timmar av dygnet i rad utan snarare max 2 timmar i rad. Men ja han sitter ju sällan på datorn annars så jag ska väll inte gnälla.

Jag har ju fått tid att ligga och läsa lite i min bok hundra sidor och lite mer där till samt fått sköta om mina söta små småttingar ^^

sexigt och mysigt

Gubben blev ngt less efter ett tag av all trissess så han somnade i soffan våran. Dock så väckte fröken Angelica upp han rätt s å fort så inte att hela dagen skulle bli förstörd. Istället så satte vi oss och spelade kort ett tag.

Eftersom pumpen som fixar in vatten till huset går på el så blir vårt första problem i huset då det är strömavbrott att vattnet sinar. Detta var Tyr rvungen att uppleva genom att få snåla in lite på vällingen samt få lite halvt äcklig kall välling då han väl fick.

När båda barnen lyckats somna så överaskade min älskade gubbe mig med att ha tänt eld i brasan samt lagt sig där sexigt och mysigt. Efter den överaskningen så blev det bara sängen för oss oxå.

åska och strömmen gick

Gubben stog med maten och fröken Angelica rörde ihop en bulldeg medans det hade startat åska för fullt utanför fönstret. Mycket mysigt var det så jag tog fram kameran och fotade ett par av blixtarna.


Oturligt nog så gick strömmen från huset mitt under  min fotografering och även då mitt under bakningen och matlagningen.. Maten blev klar i alla fall på efter värmen på spisen dock så vart vi tvugna att slänga in bullarn ogräddade i frysen med förhoppning att inte jästen skulle dö eller bullarna på annat vis skulle förstöras.

oväder dragit fram

Igår så åkte vi samt gubbens ena syster iväg på en auktion dock var det riktigt, riktigt skit saker på den auktionen. Så vi beslöt oss för att åka hem till oss och spela lite kort. Strax före middagen så for hans syster hem och ett oväder hade dragit fram här.

saker vi vill ha

Nu åker vi iväg en sväng. Hur länge vi blir borta beror på om det finns saker vi vill ha där.

fruntimmer, reptiler och sex ^^

Senast vi var inne på stan för att bla. köpa oss en liten saft maja så hörde vi en mycket rolig intervju på radion. Lokal radion för att vara exakt och det var en reporter som åkt hem till en person som delar vårat intresse för just bla. reptiler av olika slag. Dessa människor är personer som både jag och gubben vet vilka det är säkert många även av er som bor i just vårat område. Hur som helst var jag bara tvungen att ta med två ljud filer som visar på hur dumt det kan bli i svaren ibland ^^

Här frågar reporten: Vad är det för glädje att ha just de här djuren?Haha, gissa vad människan svarar.. Jo glädjen med att ha dessa olika reptiler är just att få se när de parar sig. Min första tanke blir då stackars djur som enbart finns för ägaren pga ägarens inresse av att se på då djuren har sex och sedan blir min nästa tanke att ja djurens ägare kanske istället skulle googla på orden djursex för att stilla sina behov att få se djursex ^^

Här frågar reporten: varför hon har valt just att ha dessa husdjur?Som att hon verkligen för det första tror själv på att hon är först på att vara både kvinna och hålla på med reptiler!? Sedan varför skaffa djur enbart för att ha de som trofer eller för att man tycker det är ovanligt. För mig är det obegripligt man har ju djur för att man älskar just den typen av djur inte för att de är ovanliga eller för att imponera med dom.

vad var det jag sa

Stackars barn som blev moderslösa vid 2,5 års ålder. Vid en ålder då man mest troligast inte ens kommer i håg sin mor.
Mammans död är självklart tragisk för barnen och antagligen för mammans nära och kära dock kanske inte så förvånande. Att hon ens blev mor är ngt som har diskuterats i hela världen och fröken Angelica tycker inte alls att hon borde få bli det vid en så pass hög ålder. Visst om man enbart ser utifrån tantens bästa så ja då borde hon få det men nu så vill fröken Angelica belysa barnets bästa och det var knappast att få mista sin mor då barnet var så pass liten ännu. Ja jag vet även att vissa föräldrar förolyckas eller blir sjuka så de oxå dör unga DOCK så är det betydligt, betydligt högre odds för att en som blir mor vid 67 års ålder dör då barnen är unga.

Så nu med facit i hand säger fröken Angelica vad var det jag sa och passar på att skänka de moderslösa barnen en tanke.

Seg och trött

Här blev vi sugna på att baka så vi drog in till Vindeln för att köpa nå jäst osv. Dock slutade det med att vi inte ides baka utan vi gick ut och jobbade lite med veden igen. Till middag åt vi bara ngt lätt som fil och musli med några mackor med romröra. Var faktiskt mycket smarrigt.

Vi försökte även sitta ner och se film men fröken Angelica vart så rastlös och less då filmen var så seg och man kunde räkna ut i stort sett hela manuset så vi skippade filmen och gissa vad, jo vi gick ut och jobbade med veden igen ^^

Ja, ja snart natta här för barnen och för mig med tror jag. Gud så seg och trött jag känner mig.


underbara vädret

Gud så mysigt. Det har börjat åska här och små skvättra regn. Jag bara älskar åska så himla mysigt och luften blir så otroligt ren och fräsch efter ett åsk oväder.

Ska nog passa på att ta mig en riktigt god kopp kaffe nu medans jag njuter avd et underbara vädret

Sitta och seg surfa

godermorgon. Idag har fröken Angelica världens segaste fitt dator. Gissa vrför? Jo för gubben satte igång diskrensnigen just före jag skulle sätta mig. Ja, ja datorn jobbar ju med ngt vettigt men bara tråkigt att jag blir lidande av det ^^

Så istället för att sitta och seg surfa så ska jag gå ut en sväng och jobba.

Prinsessan har redan fått en present av mig!

Vette tusan vad det är för ngt speciellt med kungahuset i dessa dagar. Varför skulle jag vilja gratta Viktoria bara för att hon fyller år?

Nä några grattis från mig får hon inte för jag varken känner henne eller hon mig så vad skulle vitsen med en gratulation vara?

Hon har ju redan dessutom fått en present av mig och det är en mycket fin present som hon får år ut och år in i form av mina skattepengar. Jag har då inte heller fått ngt tack av henne ännu så då förstår jag inte varför jag ska gratta henne.

hett

Gud så hett det var ute idag. Stog och klyvde ved men pallar inge mer. Gubben har gått ner i källaren för att möblera om igen åt djuren. Inget som roar mig. Funderar på att gå ut med lillemannen.

konsten till förnekelse

Ngt mycket konstigt beteende som många, många människor ser ut att få så fort de får barn är just konsten till förnekelse. Hur många gånger har man inte sprungit på föräldrar som säger mitt barn skulle aldrig göra ngt sådant eller mitt barn har aldrig gjort ngt sådant för det vet minnsan jag för jag har uppfostrat mitt barn.

HALLÅ, hur jäkla dumma får vi föräldrar bli. Har vi inte lärt oss ngt av våran egen uppväxt och barndom. Hur många av oss som är vuxna nu idag har aldrig gjort ngt fel, ljugit eller varit elak på ngt vis under våran uppväxt. Jag som fyrbarnsmamma vet att mina barn är långt ifrån heliga små änglar. Alla har de fel och brister dock även väldigt många fina sidor. Dock skulle det aldrig falla mig in att påstå att mina barn aldrig skulle kunna ha gjort ngt innan jag talat med de inblandade och hört deras berättelse. Fast jag måste erkänna att även efter vissa sådanna tillfällen så har fröken Angelica fortfarande varit osäker på vilket av barnen som ljuger.

Nu så har t.o.m aftonbladet uppmärksammat en av dessa mödrar som tror stenhårt på vad dottern säger. Dottern som enbart ska vara 13 år råkade bli gravid efter en semester resa och mamman skyller på att dottern måste ha blivit gravid i hotellets pool då flickan badade. För jäklar anamma mamman vet att dottern inte har haft sex.

Ja för det första så säger specialister att spermier knappast överlever i vatten nå speciellt länge sedan så antar jag att 13 åringen haft ngn typ av bikinitrosa på sig så att spermierna ska ha tagit sig igenom dom känns ju rätt otroligt det med. Så jag gissar att nästan alla i hela världen skrattar åt mammans blindhet som hon ser sin dotter i.

Jag tror inte att det är bra när barnen blir uppfostrade av föräldrar som låter sig föras bakom ljuset hela tiden. Barnet lär sig att ljuga och manipulera vilket då jag inte ser som en bra förmåga hos oss människor. Sedan finns ju nu oxå chansen i just detta fallet att dottern ifråga kanske har blivit våldtagen och pga olika anledningar inte vågar tala om det för mamman. Så den hjälp dottern skulle behöva uteblir.

Sedan om man får lämna den röda tråden lite så kan man ju börja fundera på vad det är för ngt äckel som skulle vilja ens sätta på en flicka som enbart är 13 år. Sjukligt att det ska vara accepterat att sätta på barn för vissa av oss vuxna. Fast i och för sig borde det ju rimligt oxå kunna rör sig om ett 13 årigt pojkbarn som redan i den åldern är fertil.


ett klockslag

Fan oxå vad dygnet har vridits här nu. Måste vrida tillbaka dygnet annars kommer jag bli helt knäpp. Gubben satt på datorn till 02.00 i natt och efter det så skulle han se film. Klockan var säkert över 03.00 innan man kunde sova.

Fattar inte varför man ska vrida på dygnet över huvudtaget. Man blir ju fasiken bara sur, grinig och jävligt iriterad av det. Man ska ju lijt förbannat upp på morgonen och vad spelar sdet för roll om man är upp klockan två på natten eller kliver upp 5 på morgonen. Det är ju bara ett klockslag det rör sig om och absolut inget annat.


Så länge de är snälla och goa

Ja fin vädret blev det helt klart. Vad har då fröken Angelica gjort en sådan här solig dag om inte legat i soffan och sett film ^^

Sagan om ringen nr 2 blev det och ja den är ju helt klart inte lika bra som ettan men en mysig film som får fantasin att flöda. Det skadar aldrig med lite fantasi som mor så man kan leka med barnen ibland.

Jag måste dock erkänna att jag är en sådan där mor som inte alls gillar att leka med barnen så det är ju tur att jag har en gubbe som älskar att leka med barnen, ja i alla fall så länge de är snälla och goa :P

Bränna vid vatten

Ja så har familjen varit in en sväng till stan. Köpte oss en saft maja samt att vi gjorde lite andra måsten då vi lix var in till stan. Så nu i sommar ska vi passa på att prova göra oss lite saft och gele på alla bären vi har här på gården. Ska bli riktigt skoj att få testa på det. Fast i och för sig det är nog gubben som får stå för ansvaret för fröken Angelica bara bränner vid allt. Är det ngn som kan bränna vid vatten så är det nog jag ^^

En Bäver

Igår då vi var ute och utforskade marken i vår närhet så stötte först gubben på en bäver. Tydligen så var det första gången som han såg en bäver IRL så han blev riktigt glad över upplevelsen. Han hade verkligen tur oxå för bävern simmade riktigt nära han så gubben såg den på riktigt, riktigt nära håll. Ungefär en meters håll enligt gubben min.Tyr som hängde på fröken Angelicas mage blev attackerad av ett antal knott och annat sat tyg som bet han så vi var tvungna att börja röra på oss så vi inte skulle bli upp ätna. Jag och Tyr sprang på en riktigt söt liten hög med kottar som låg mycket, mycket skumt i en hög under ett träd. Hur de alla hamnat just under det trädet vette tusan för det var enbar där det låg en så pass enorm hög eller ja en hög över huvud taget.


Snow fick mat igår


Alexanders lilla majsorm fick mat för första gången igår.


En liten muspinkis var det den fick smaska på.


ganska coolt hur jäkulst mycket de kan töjja ut käkarna.

Mamma har hon ballonger under tröjan?

Har ju glömt och berätta om en riktigt rolig kommentar som min äldsta dotter Alicia sa häromdagen då vi var på auktion ute i Maltträsk. 

Det går förbi en kvinna som har lite större bröst och Alicia börjar fråga om och om igen. Mamma har hon ballonger? Fröken Angelica var rätt upptagen med ngt annat så jag säger mest bara irriterat va då? vad menar du? Precis som en mamma gör då de har tusen andra saker i huvudet.

Till slut så frågar Alicia mig: Mamma har ´hon där sådanna där ballonger under tröjan. Angelica måste fundera ett tag innan slanten faller ner och jag svarar henne. Nej Alicia jag tror inte hon har opererat in ballonger utan det är hennes riktiga bröst. Sedan förklarar jag för henne att man kan ha stora bröst som är vanliga men då hänger de oftast lite mer än de som är på TV:en och oftast så gungar de brösten då kvinnorna rör sig.

Haha, vad de som satt närmast skrattade åt hennes kommentar då de förstog vad den innebar ^^

Eftersom jag har mina ganska så starka åsikter om bröstinplantat och andra onödiga operationer som utförs på mestadels kvinnor för att de enbart ska kunna se ut som tonåringar istället för mänskliga kvinnor. Så brukar jag försöka tala om detta för mina barn så fort vi ser ngn film eller ngn kändis som antagligen gjort både det ena och andra. För Alicia och Alexander brukar jag säga att titta på tjejen som har operarat in ballonger så att hon inte ens ser ut som en kvinna nå längre och om sjukt muskolösa karlar brukar jag säga se vad han har ätit medeciner så han får sjukt stora muskler och bröst med mjölk i. Enbart för att fröken Angelica inte vill att de ska få i ryggmärgen att människor ska se ut på det snedvridna viset som samhälls ideealet just nu är. Fruktansvärt sjukt som ingen normal människa kan uppnå på normalt vis och jag tycker det är viktigt att både våra söner och döttrar uppfostras så de vet att både kvinnor eller män inte ser ut så.

Underbart väder

Oj vilket underbart väder vi har haft. Veden är det inte så mycket kvar av så den blir vi snart klara med. En av grann gubbarna var förbi en sväng då vi stog ute på gården och jobbade. Han tipsade oss om ett nytt bra fiske ställe dit man kan ta med sig barnvagn osv.

Så efter det att vi var in till stan och lämnade av de två stora barnen så drog vi till det nya fiske stället. Fick mest små harr, mört och abborre dock drog jag upp en rätt stor och fin abborre oxå. Så stora finns det ju garanterat där. På vägen hem så passade vi på att utforska området lite och hittade ytterligare ett jätte fint fiske ställe dock inte lika barnvänligt. Där fanns det massor med hjortron växter oxå men inga som stog i blomm så gissar på att det inte blir några bär där.

Jävligt synd men man hittar säkert där nästa år då istället om ingen annan hinner dit före.

Nä nu så ska gubben och jag ta det lugnt till en film gissar jag.


pga veden

Sol ute och sol i sinne så ser min dag ut än så länge. Ska ut med veden igen och gubben är duktig som vanligt och smiter från morgon rutinerna som barnen har pga veden ^^

fattiga på barn

Kom just hem från en kvälls fiske tur. Tyr ligger i sin säng och dricker välling, Alexander och Alicia sprang upp för att sova och Freja somnade redan på vägen hem :)

Nu så har man haft en riktigt skön dag då man fått mycket frisk luft. Riktigt skönt. Imorgon så ska Alexander till sin far för att gå på bio osv. Alicia ska till mormor för att mysa och leka så vi blir fattiga på barn redan under söndagen. Vilket på sätt och vis kan vara bra så jag och gubben får lite mer tid till veden och kanske bli klara nu snart.

så drar vi ut

Till middag lyxade vi på med pizza idag. Inte frys pizza som man värmer i ugnen utan riktig pizza direkt från bagaren. Mycket gott var det även om det blir en slant då man är så pass många personer i familjen ^^

Nu ska fröken Angelica gå ut med veden en stund. Ska bara dra på Tyr lite kläder så drar vi ut

käkar korv

Ja vi drog iväg på en av auktionerna. Tjuvlånade lite från våran semester spargris ifall vi skulle hitta ngt bra. Gubben hittade i alla fall sig en gräsklippare för 350 kronor. Riktigt bra eftersom vi verkligen behövde en ny.

Alicia hittade sig ett fint gult skåp som hon betalade 20 kronor för. Jätte nöjd var hon även om resterande i familjen funderade vad hon skulle göra med ett gammalt tvättskåp till.


Alexander och Freja käkar korv


På vägen hem så träffade vi på en ren som hamnat på efter kälken ^^

auktioner

godermorgon, gubben ligger och läser VK efter auktioner. Varför vet jag inte för pengar har vi då inte.

Dock mycket där som vi garanterat skulle behöva. Båt, klyvsåg, trädgårsmöbler, gräsklippare och skoter.

Freja vaknade före oss imorse och hon hade vräkt i sig alla havreflarnen till frukost såg jag, den rackar ungen.

mumsar på en kackerlackaVåran yngsta Phelsuma madagascariensis grandis ödla som sitter och mumsar på en liten kackerlacka. Vi hoppas på att det ska bli en hane men det är fortfarande rätt svårt och se vilket kön den har.

Tyr är lika lycklig


Tyr är lika lycklig och glad varje dag över att kunna dra ner stora syrrans leksaker ^^

för oss vuxna

Mys kvällen är gjord. Ice age 2 blev det för familjen ikväll. Alexander och Alicia sprang upp nu med en film under armen och ska se innan de somnar. Jag hoppas verkligen att Freja oxå känner för att bli trött nu snart. Hon har börjat att vända på dygnet så jäkulst här. Nästan så man får hålla sig vaken för att hon är pigg.

Festen som vi var bjudna på nu under lördagen blev inställd så vad vi hittar på imorgon vette tusan. Blir kanske veden för oss vuxna igen.

riktigt skit väder idag

Var iväg en sväng och fiskade idag oxå fick upp tillräckligt för att kunna äta pären och abborre till middag. Har även hunnit med att baka havreflarn och se filmen polisskolan 6 så nu är det enbart nr 7 kvar, får se om vi hinner med den ikväll.

Har haft riktigt skit väder här idag. Regnat hela dagen och inte bara små skvättrat utan riktigt regnat.

Gårdagen i bilder


Gubben och Alicia


Alexander hamnade på en bild för en gång skull :)


Lillebror hängde på min mage som vanligt. Här försöker han fånga en mört som jag fick upp.


Hadde otur för efter ett tag så började det regna. Blöta fick vi åka hem


Tyr i bilen på väg hem


3 st abborrar fick vi upp som kunde sparas till mat senare. Fröken Angelica fick den första, Alicia den andra och Alexander den tredje. Kristian fick bara upp en och det var den minsta av alla ^^

Fisketur med picknick

Ja snart så ska familjen ut på fisketur med picknick. Först ska vi bara göra iordning lite fika och leta reda på Alexanders mobil. Som hittades just så nu ska vi dra iväg.

Inte så himla mycket kvar av det nu

Alexander gick i säng igår kväll så det blev aldrig Nya Finans. Jag och gubben myste istället och såg på film i sängen. Denna gången en av gubbens favoritfilmer Blood in Blood out. Faktiskt en helt okej gäng/fängelse film.

Då filmen är rätt lång så såg vi klart den nu på morgonen och nu så ska strax lunchen fram på bordet. Gubben har hunnit ut till veden så efter maten blir det både jag och gubben som går ut och jobbar. Rätt skönt för det är inte så himla mycket kvar av det nu.

Den försvunna diamanten

Gud vad vi (dvs. jag och gubben) har hållt på med veden idag. Efter det så har vi haft en spel kväll med barnen den försvunna diamanten och ngt finskt spel där man ska försöka vinna pengar.

Nu ska strax Alicia i säng så då pratade gubben, jag och Alexander att vi kanske skulle ta en omgång med Nya Finans. Får se om vi orkar med det.

Bäst att gå och byta

Ja en liten lugn stund kan man få ibland. Just nu leker alla 4:a barnen i Frejas rum. Dock har tydligen Tyr skitit enligt Alicia som så snällt kom och berättade det för mig precis.

Gubben ligger i soffan och sover så sött till barnkanalen som är på TV:en. Vette tusan vad som hänt med gubben min. Han sover hur mycket som helst nu för tiden. Sover oftast längre än mig på morgon, en middagslur och så lägger han sig före mig. Men han kanske är lite sliten och behöver sömnen.

Nä bäst att gå och byta bajsblöjan här nu.

8 månaders kontrollen

Besöket på BVC gick bra. Tyr hade hoppat upp igen på sin kanal igen på huvudstorleken. Tydligen så ska huvudet och kroppen kunna stanna upp i växten ett tag då barnen strax ska utvecklas motoriskt och ja det kan ju stämma bra det då Tyr har gjort stora utvecklings språng rent motoriskt.

Hans resultat vid 8 månaders kollen.

vikt 7835
längd 69,5
huvud 44,5


fött fram en ny liten Einstein

Imorgon så ska vi tidigt in till stan och mäta skallen på Tyr igen. Förhoppningsvis så ska den ha växt så att det inte är ngt fel på skallen. Utan att den enbart är liten exakt som det påstås att Albert Einstein hade. Vem vet, kanske man har fött fram en ny liten Einstein som är en av 1900-talets mest framträdande gestalter. Einstein har ju bl.a kommit att personifiera vetenskaplig genialitet. Tänk om det är Tyr istället om ett antal år :P

Ja, ja höga tankar om sina barn ska man ha men de kanske bör vara realistiska oxå, eller vad säger ni? ^^
Håll tummarna nu att det går bra :)

blev i alla fall ett gäng idag

Ja så var kalaset över stökat. Vi slapp ha kalas med bajskorvar som flöt omkring på badrummsgolvet för slajmbilen var här precis strax före kalaset startade. Fröken Angelica blev precis klar med städningen av allt bajs vatten för då jag klev ur toarummet så möttes jag av Besökare i hallen :)

Alla barn som var bjudna kom inte men vi blev i alla fall ett gäng idag. Slänger in ett par bilder på de trevliga gästerna vi hade här. Nu ska vi gå och mysa framför polisskolan 4.


Barnens kusin John. Typen som alla tycker att Tyr är lik


Peter med våran minsting Tyr


Barnens kusin Linda, lika fnittrig som vanligt ^^


Blandat med folk


Blandat med folk

Kalas med flytande bajskorvar i badrummet!?

Idag är det kalas dag. Stora tjocka släkten ska komma på kalas. Skit skoj för barnen för det kommer drygt 11 vuxna och 23 barn.

Som det nu alltid är för våran familj så ska allt strula till sig som vanligt då det är ngt speciellt. Hela jäkla toaletten här nere är det ngt stopp i. Vattnet rinner enbart uppåt. Hur skoj är det på en skala från 1 till 10 att få så mycket besök på kalas med flytande bajskorvar i badrummet!?

Ja hyresvärden skulle i alla fall skicka hit slajmbilen men om det var ngt stopp som vi rår för själva så skulle vi få ta kostnaden själva sa han. Vilket i så fall skulle kosta 3000 till 4000 kronor. Haha, kan säga att den kostnaden är vi då inte alls sugna på vi har då knappast råd med det heller. Man hyr ju hus av en speciell anledning inte är det då för att man vill betala alla huskostnader.

Ja, ja mitt kaffe står och kallnar och mycket att göra här nu. Städa, diska, baka, fixa toan, fixa ungarna m.m.m.

Så jag hinner inte svara på ngt nu osv. Hoppas ni alla får en bra dag.

Snow

Ja arbetsförmedlingen gick bara fin fint för gubben.

Här har vi hunnit hämta upp båda de stora barnen från deras far inne i stan. Suttit och myst med chips i soffan till polisskolan 3 samt åkt och inhandlat Alexanders födelsedagspresent. Alexander har fått sig en riktigt, riktigt fin liten rörlig tråd. Med andra ord en liten majsorm Snowcorn på 2 veckor. Alexander döpte den direkt till Snow och ser riktigt nöjd ut.
Snow

Välkommen till världen

Ja uppfödningen i år var nog inte riktigt så bra. Vette tusan om det beror på att våra avelsdjur (söta mammorna och papporna) börjar bli för gamla. De flesta har dött i ägget, ej dragit in gulesäcken eller helt enkelt så har äggen varit obefruktade. Dax att införskaffa lite nytt ungt blod snart gissar jag :)


En riktig liten fetis var det som hadde krypit fram i nattÄr nog sista bebisen som vi kommer få upp i år, gissar jag

Nu ska kaffet på

Ja nu har jag svarat på lite kommentarer. Läst lite bloggar och nu ska kaffet på här hemma.

Gubben har åkt iväg in till Vindeln för att anmäla sig på arbetsförmedlingen. Får se hur det har gått när han är hemma igen. Jag håller tummarna för att han får vara lite arbetsledig i alla fall nu under sommaren. Minst en vecka är han värd även om det skulle självklart vara skoj om han kunde vara hemma längre oxå. Dock skulle det absolut vara super bra om han kunde få sig ett jobb. Ett jobb som ger pengar. Alltså inte ngt jäkla ungdomsjobb som ger typ 13.000 i månaden före skatt.

Nä kaffet var det dax för häär nu, ja.

Ja han får vänta ett tag till

Ja han får vänta ett tag till, stackars älsklingen min. Jag ska gå och pajja på han strax.

Hur som helst så var vi hemma vid 22.00 och eftersom båda barnen var slut efter fisketuren så somnade de båda två på en gång. Jag och gubben passade på att gå ut till veden som väntar så snällt på oss. Jag stog vid klyven och gubben slängde veden i travar. Nä nu ska jag överraska gubben genom att slita mig härifrån. Godnatter på er alla och hoppas ni får en underbar natt.


sätta mig på stor rumpan

Oj nu äntligen så får fröken Angelica en stund vid datorn igen. Fast gubben min ligger i sängen och säger/ber "snälla kom hit jag vill ha närhet" Haha, men han får minsann vänta han ett tag ^^

Här har vi hunnit vara ute och metat. Riktigt skoj var det. Bilen packades med barn och fiske grejjer sedan drog vi iväg till ett ställe som såg ut att kunna ge lite fisk. Vagnen skippade vi och Tyr hamnade på fröken Angelicas mage i bärselen och gubben tog hand om Freja.

Vägen till vattnet var jäkligt brant så jag blev tvungen att sätta mig på stor rumpan och hasa neråt. Vill ju inte råka riskera att ramla ner för då skulle då Tyr vara mer än död och jag säkerligen ha ett antal ben i kroppen som skulle ha gått av. Fröken Angelica har aldrig någonsin knäckt ett ben i kroppen och det är ngt hon inte vill testa på heller ^^

Hur som helst så lyckades vi ta oss ner till sist och vi satt och myste ett tag vid vattnet med spöna. Freja blev lite rastlös och fisk var det rätt ont om förutom lite spigg som tjuvade masken av oss. Vi bestämde oss för att stanna tills vi fått upp en i alla fall så att Freja förstog vad hela äventyret gick ut på och till slut lyckades jag dra upp en av de små mask tjuvarna :)


Tyr på fröken Angelicas mage. Tyr har fått en fri passagerare på kinden, en liten söt lus av ngt slag :)


Gubben förklarar för Freja att man minnsan gör så här med maskarna. Freja ser dock mer intresserad utav gräs stråna :P


Freja som håller den lilla söta fisken. Efter ett tag fick den åka tillbaka ner i vattnet till sina kompisar.


Kan man bli ngt annat än sugen på att fiska då man ser bilder som denna?

daggmask

Ja här har man mest bara varit idag. Försökt städa lite, eldat, tvättat och annat vanligt vardags tråk. Har även börjat sitta och räkna på hur många det blir på tisdag som kommer på släktkalaset för att fira både Alexanders och Alicias födelsedagar som varit. Blir ett gäng även om man bara har bjudit den närmsta släkten. Det är skoj med stor familj men ibland vid sådanna här tillfällen kan det bli rätt mycket ^^

Blev så jäkla sugen på att gå och fiska ett tag så jag har bestämt mig för att leta reda på nå mask. Lär inte bli några problem då marken här kryllar av daggmaskar. Ett spadtag och man ser tjugotalet maskar. Så det måste vara riktigt bra jord här.

Sedan får man ta sig en promenad i kväll i så fall med barnvagnen och hoppas på att man hittar ngt ställe man tar sig ned med den. Men bara för att man har barn så ska man inte känna att man inte kan göra saker. Man får helt enkelt försöka lösa problemet på ngt vis istället för att springa och ropa barnvakt som så många andra ser ut att göra ^^

Mobilen som din 4:a åring klarar avFirefly är en mobiltelefon som riktar sig till föräldrar för att ge till sina barn som är i en ålder på ungefär 4-10 år. Den här mobiltelefonen har utvecklats för att ge föräldrar sinnesro och barnen en försäkran om att de kan hålla kontakten med de människor som räknas mest (utan att behöva komma ihåg siffror eller utan att kunna läsa).

 Det finns fem knappar på den här telefonen

 • En "Ring" -knapp (visas med en grön telefon)
 • En "Avsluta samtalet"-knapp (visualiseras med en röd telefon)
 • En "Adressbok"-knapp (visualiseras genom ett blått öppen bok)
 • En "Ring mamma"-knapp (visualiseras genom en bild på en blå kvinna i klänning)
 • En "Ring pappa"-knapp (visualiseras genom en bild på en blå man)
 • En nödsituation 1-2-2 knapp (visualiseras med liten knapp med kryss) (höger knapp)
 • Två knappar för att styra volym (visualiseras med två pilar) (vänster knapp)
 • En animerad knapp som visar animerad uppsättning i menyn (vänster knapp mellan volym knappar)

Adressboks knappen har upp till 20 telefonnummer som man kan spara i den. Dessa skall programmeras med vårdnadshavare / förälder, som med hjälp av en PIN-kod som är avsedd att hålla barnet från att byta nummer. På detta sätt kan föräldrarna bestämma vem som deras barn ringer. Standarden funktioner på telefonen är upp till 8,5 dagar standby-tid och upp till 6 timmar samtalstid. 

Vad säger ni om denna mobiltelefons målgrupp?

Skull ni kunna tänka er att köpa denna till erat 4 åriga dotter eller son? 

Personligen så anser jag med den vetskap och med den miljö jag bor i att detta är en total onödig pryl för mig och mina barn. Jag skulle aldrig för det första släppa mitt 4 åriga barn utan uppsyn. För det andra om jag var så nojjig så skulle jag nog hellre då gå på alla dessa nya GPS prylar som man kan köpa till sina barn. Även om jag kan anse att det oxå är att gå till överdrift. Mobiltelefoner till 4 åringar blir ingen hit i våran familj.

 


Freja och Tyr leker i spjälsängen

Det är Freja och Tyr som leker i spjälsängen.

En liten film på de två småttingarna från dagen. Är rätt jäkla dålig bild då det är filmat från mobilens kamera men kanske skoj att få se dom lite mer rörliga för vissa ^^

Gud så trött jag är

Gud så trött jag är.

Här har vi haft fullt upp hela dagen. Först klyvt en massa ved, tagit hand om barn sedan en sväng in till Holmsund. Där skulle vi hämta upp lite kackerlackor som Krister var snäll och gav bort. Efter svängen till tropikhuset så drog vi vidare till Gubbens fader och där hann vi även träffa två av hans systrar med ett par av barnen deras.

Efter det drog vi hem och klyvde ved igen tills Tyr vart ilsk och ville in. Nu är klockan över åtta på kvällen och jag har inte ens fått blädra i en tidning i fred. Freja som är i en period av att 100% av min uppmärksamhet just nu ska finnas för henne. Hon la sig tvärs över tidningen hela tiden och vägrade låta mig läsa. Lilla "skit" ungen min. Bara för att punktera så upprepar jag mig:

Gud så trött jag är.

Skoj och få se

godermorgon på er. Tyr är vaken och fröken Angelica är vaken. Jag är jävligt trött för gubben min som har haft sin sista arbetsdag kände tydligen för att vara vaken till över kl 01.00 i natt. Eftersom fröken Angelica har fruktansvärt svårt för att somna då ngn är vaken, ngt ljud är på eller ngt händer runt henne så kunde inte heller hon somna.

Jag har varit uppe två gånger i natt oxå och fixat välling till lille mannen här som för övrigt är lite små snorig och hostig nu. Skoj med lite nya människor som lämnar sina kommentarer här i bloggen, skoj och få se vilka som rör sig här inne. Ni som är helt nya är varmt välkommna :)

Hinner inte

Hinner inte med att skriva nå mycket vettigt alls just nu. Måste ut och hjälpa gubben med vedklyven. Så nu ska jag ut och jobba i alla fall. Ha en trevlig kväll nu alla

Svar till Ivannia

Då din länk ej fungerar så svarar jag här istället till dig.

Denna person har kommenterat ett annat inlägg. Ett inlägg som jag skrev angående hur jag inte kan förstå hur personer sörjer en människa de aldrig träffat. Åter igen så är personens skrift i kursiv. Samt att jag vet att det blir drygt med två stycken långa inlägg på raken med svar till personer som ni troligast kanske inte delar åsikt med, vad vet jag ^^

Jag kan ju börja med att säga att jag inte är ett fanatiskt Jackson-fan. Men jag har stor respekt för hans arbete och det arv han lämnat. Det du skrivit nu gör mig lite förvirrad för jag tror du totalt missat poängen i varför människor 9 gånger av 10 sörjer människor de inte känner: det handlar om att empatisera. Jag kan vara ledsen för att han är borta av olika skäl: för hans barns skull, för hans familj och vänners skull, för de fans som älskade honom och hans musik, men också för att han var så nära att få göra det han älskade igen.

Ja känna empati det kan jag oxå. Som jag svarat en annan person så är man nog annars en psykopat eller dyl. Dock sörjer inte jag. De två orden empati och sörja är två helt olika saker för mig.

Du verkar sakna den förmågan eller bara inte förstå, eller så är du både blind och döv för den enorma skillnad människan gjorde i världen. När en ikon som han försvinner så påminns man om att man är dödlig, och att vi alla är lika inför döden. Och om man sedan tittar närmare på Jacksons liv och förstår hur trasig mannen egentligen var - då kan jag inte förstå hur man INTE kan bli ledsen.

Jag är varken blind eller döv. Dock så kan jag erkänna att allt det där med att reflektera över hur dåligt den människan måste ha mått, tragiskt liv han levt osv det har jag redan haft insikt med i flera, flera år. Att alla människor är dödliga har jag oxå haft insikt och reflekterat över för mång, många år sedan. DOCK gör det inte till att jag måste sörja nu. Jag har nog känt empati för den karln då han levt dvs under den perioden då han mått dåligt. Detta behövs inte nu då hans plågor är borta redan. Så nä jag måste erkänna att jag sörjer ej för att han är borta.

Så oerhört tragiskt och bara så onödigt. Och sen, vad empati människor emellan och idoldyrkan har med fredstecknet att göra EXAKT har jag ingen aning om, så det lämnar jag..

Ja empati har jag nog inte nämnt i mitt inlägg. Jag diskuterade sörja. Glöm inte bort att orden betyder helt olika saker.

Men ja, man kan vara en helt normal människa och vara ledsen över att M.J är död. Men då handlar det snarare om min basala mänskliga egenskap att knyta an till människor runtomkring i världen och älska en medmänniska som levt ett tragiskt liv, än att jag är lättmanipulerad snorunge som styrs av media. Allvarligt talat.

Ja det är mycket möjligt att det är så för dig, vad vet jag. Som sagt jag tror på de två teorierna som nämndes i mitt inlägg. Antingen så är sorgen en sorg för ngt annat eller så är det för att man vill intala sig att man bör vara ledsen för att vara mänsklig. Vad vet jag bara min teori och jag säger inte att det är den enda sanningen eller din sanning. Jag kan helt enkelt inte förstå hur man kan gråta sig igenom nätter, bli deprimerad eller ta sitt liv för att en människa man inte känner på ngt vis har dött. På samma vis som du då antagligen inte heller kan förstå hur jag fungerar som människa, gissar jag ^^

Svar till Jesper

Jesper

Har fått ett par kommentarer av en läsare som kallar sig för Jesper. Han lämnar enbart mail adress och då jag inte vill ha en mail kontakt med folk jag inte känner så ger jag han ett svar här nu istället på en av hans kommentarer på mitt inlägg angående den nya lagen mot nätpedofilerna. Det han skrev är i kursiv stil. Ni som inte bryr er behöver ju inte läsa igenom detta långa inlägg ^^

Ett vanligt problem när man inte orkar tänka efter och reflektera mer än en minut innan man uttalar sig är att tänkandet kan ha gått väldigt fel nånstans. Ett stort fel ni gör är att ni utgår från bilden av pedofiler och snuskiga gubbar som är ute efter att röva bort och våldta barn och sedan applicerar ni denna bild på precis alla fall även fast det är långt ifrån så det går till i verkligheten i dom allra flesta fall. Därför tycker ni att lagen är bra. Men så enkelt är det ju inte.

Nä det är långt ifrån min bild på en pedofil.


I verkligheten är det ju 16-åringar och 18-åringar som kommer åka fast bara för att dom råkar bli kär i en 14-åring. Jag hoppas SÅ mycket att era egna barn åker fast för detta, kanske lär det er en läxa i framtiden att vara lite mer försiktig innan man drar för snabba slutsatser.

Ja det är fortfarande totalt olagligt för en person att ha sex med ett BARN som är under 15 år. Skitsamma om personen själv är 18 eller inte det OLAGLIGT för alla att ha sex med BARN i detta samhälle. Ja nog fan hoppas jag oxå att mina barn åker dit för det brottet om dom fan är så dumma och försöker ha sex med en person som ej enligt SVENSK LAG får ha sex ännu pga att de är BARN ännu.


Även om vi tittar på äldre personer som träffar en yngre via nätet så ligger verkligheten långt långt bort från den bild som media återger av saken (vilken är den enda bild ni har i huvudet).

Öh, NEJ igen inte alls det jag tror dock har du jävligt massa förutfattade meningar om mina åsikter utan att ha kollat med källan först dvs JAG.


Visst vill jag också att pedofiler och dom som utnyttjar barn och ungdomar skall åka fast och få ett hårt fängelsestraff, men man måste liksom tänka lite länge och inse att ytterst få förövare kommer att stoppas av denna lagstiftning utan istället är det helt vanliga människor som kommer att drabbas.


Vanliga människor? Vanliga människor som helt enkelt är ute efter att ha sex med BARN. Vanliga människor som försöker ha sex på ett OLAGLIGT vis. Har du på ngt vis rätten att påstå att en person som bara råkar vara yngre ej gör ett lagbrott då de utför sexuella saker mot en som är ett BARN?

Hänger inte alls med i dina tankar. Förstår du inte att det är OLAGLIGT för ALLA att ha sex med BARN även om du är 15, 18, 40 eller fan i mig 80 år!? Lagen är densamma och den säger att man är BARN tills man är 15 år och ej mogen för sex. Punkt slut om den saken.

Problemet som vi har idag är fan i mig att sjuka människor på ngt vis har glömt bort att personer under 15 år är BARN och ska banne mig inte ha ngt alls med sexuella handlingar att göra. Om nu en på 15 år blir kär i en som är 13 så får vell den personen se till att följa lagen och respektera att människan som den älskar så högt ännu ej är mogen för sex och avvakta tills den fyllt 15 år helt enkelt med att ha sex. Varför skulle det vara ngt problem?

Kan inte den personen avstå från sex så ja då kanske den inte var så kär så den respekterade den andra människans ålder och det faktat att den människan är ett barn enligt svensk lag.
 


Grattis AlexanderEtt super stort grattis till min äldsta son, Alexander, som fyller 12 år idag. Om exakt ett år så kommer fröken Angelica att vara tonårsmorsa. Ngt som kommer kännas så otroligt konstigt. Det var ju typ igår som jag själv var det ^^

kan inte bry mig på ngt vis

Jag förstår fortfarande inte hur människor kan skapa sig en relation till ngt/ngn som de inte ens känner. Jag tror snarare på den orsaken som nämns i artikeln att vi bara använder det omedvetet som ursäkt för att få ut ngn annan sorg vi har inom oss eller min egen teori att många av alla dessa tusentals människor som säger att de gråter och är jätte ledsna egentligen bara är så för att samhället anser att man ska vara det.

Det är en rätt typisk mänsklig egenskap att försöka göra allt i sin makt för att passa in i samhället det ser man ju oxå på alla dessa tonåringar som gör fredstecknet på varje bild de tar på sig själva, bara för att ngn ska ha satt stämpeln på att det ska vara coolt om man ser ut så på fotografier idag. Frågar man varför man är cool eller varför de gör så på korten är det ytterst få som kan ge en ett vettigt svar på det.

Jag personligen kan fortfarande inte bry mig på ngt vis om han lever eller är död som jag skrivit tidigare. För jag varken känner han eller hans närstående. Jag har aldrig sett människan på riktigt så jag vet fan inte ens om han verkligen har existerat på denna jord eller är ett påhitt. Hur ska jag då helt rimligt kunna sakna den människan?

Nästa sjuka symptom blir vell att vi människor ska börja gråta och sakna tecknade figurer då de dör. Jag menar de kan man ju även få exakt lika starka relationer till som till en super kändis som nästan ingen människa på denna jorden kommit in under skinnet. Jag kommer nog aldrig förstå mig på detta beteende och den hysteri som har skapats. Dock var det enkelt att lista ut att följden av hans död skulle bli exakt så här.

Värsta bästa middagen


Spindeln fångar in flugan


Efter ett tag så bär den iväg på den invirade flugan och gömmer den väl vid sitt bo

less nu på att få invänta

Gud vad jag är less nu på att få invänta beslutet från länsrätten. Hur lång tid kan det egentligen ta för dom?

Nog för att de säkert diskuterar hur de ska ställa sig ifrågan att vindelnskommun ljög för oss och sa ett försent inlämningsdatum så att överklagan egentligen inte ens ska existera. Dock så måste de ju inse att det inte går att följa de reglerna då den enheten som man har överklagat hos kan få överklagan att försvinna på det viset jävligt lätt.

Nu är jag i alla fall less. Här har vi på egen hand lyckats under det här första året lyckats fixa skol skjutsen själva till självklart dyr peng. Men nu när även jag snart ska börja jobba så kommer detta bli en omöjlighet eftersom jag varken har körkort eller vill skicka Alicia själv med en buss som 7 åring. Det finns ju fan äckelgubbar överallt om man nu ska ignorera den trafikfarliga vägen. OCH ja det är omöjligt att byta skola då deras far bor i det området. Hur man än vänder och vrider på saken så måste de ju åka från antingen det ena eller andra hållet. Om man nu inte ska gå och göra lagbrott och försumma deras rätt till båda sina föräldrar och få fortsätta bo varannan vecka hos oss.

de kunniga är jävligt få

Ja ytterligare en artikel i en nyhetstidning där det står en fruktansvärd historia angående människor som har reptiler som husdjur. Som det oftast är så är det ägare till ormar som på ngt vis hamnar i rampljuset i dessa situationer. Beror det på att ormarna är farligare djur el personer som gillar att ha ormar är mer oförskiktiga av sig och tappar respekten för sitt djur?

Den här gången så var det en 3,6 meter långa pytonormen som kramade ihjäl ett barn på 2 år i barnets egna sovrum. Jag brukar ALLTID säga att de som har ormar eller andra reptiler garanterat vet vad dom håller på med. Säkert mer pålästa än tusentals hundägare som låter sina husdjur dessutom springa okontrollerat lösa bland folk. Jag brukar säga att denna typen av hundägare är en betydligt farligare grupp av människor som låter allas våra liv vara i fara.

Jag brukar med glädje säga att det är mest bara förutfattade meningar som gör att folk tror att människor som har reptiler är lite knäppa av sig och ja visst nästan alla har än så länge hållit med mig då man diskuterat om saken. Nu måste jag nog gå ifrån min egen åsikt och min egen predikan som jag brukar ha. Det har helt klart visat sig att mina egna åsikter har varit förutfattade meningar.

Jag har den senaste tiden sprungit på så enormt mycket okunnigt folk inom denna grupp med reptiler som intresse. Jag anser mig själv vara rätt jäkla okunnig inom området och är en rätt så stor nybörjare dock så ser det ut som ca 90% av folket ute i sverige som håller på med reptiler dvs. ormar, ödlor osv inte har den blekaste aningen om vad de pysslar med. Vilket för mig personligen är en mycket, mycket skrämmande upptäckt.

Än vart man ser annonser, köper av personer så visar det sig fasiken att människorna har ingen aning om vad de sitter med för djur. Helt otroligt kan bara ta ett exempel här. Köper ett gäng djur av en snubbe som ska ha en djuraffär som ska stängas ner av ngn orsak (kan kanske förstå varför nu). En människa som får för sig att öppna en affär inom det området anser man ju ska ha lite kunskaper om djuren den säljer i alla fall mer kunskaper än vad jag besitter som enbart har hållit på med reptiler i ca 5 till 6 år nu. Men nej då de djuren som skickas ner ska enligt personen vara av ett specefikt kön och de ska vara systrar bl.a enligt personen som har affären. Båda djuren ska vara 2 år gamla. Ja det var ju helt klart i alla fall att en av dom inte var en hona då den helt klart plötsligt blev en könsmogen hane. Då vi även hade en annan redan könsmogen hane i terrariet så lyckades dessa två hanar stressa ihjäl den skäggis honan som vi hade. Mycket tragiskt slut för en ödla enbart för att man litar för mycket på folk som tydligen inte vet riktigt vad dom säger.

 Skäggagamen blir könsmogen vid ca 18 månaders ålder, ngn gång mellan 1-2 års ålder alltså. Under brunstperioden blir ofta hanen mörkare i färgen än normalt. Könsbestämma dessa ödlor är inte svårt alls. Hanarna har två "bulor" nedanför svansroten, det är hans hemipenisar. Femoralporerna som går från ena bakbenet till det andra brukar synas tydligt på hanar. Dock även om det oftast är otroligt lätt att könsbestämma de ödlor som vi har haft intresse av eller haft kontakt med så ser resterande av reptil världen ut att ha väldigt svårt för detta.

Eller kan det vara så helt enkelt att de under långa desperata försök att få iväg sina djur utan att lyckas börjar ljuga om dess kön, art, ålder, släktskap och annat viktigt enbart för att lyckas bli av med dom. Ja då förstår jag varför folk är så oroliga och har åsikter om oss reptil ägare. Kan även då förstå hur sådanna olyckor som i fallet i artikeln kan uppstå. Folk som har reptiler enbart för att de troligast tycker de är coola men har för lite respekt för djuren och för lite kunskaper.

Det är ju i alla fall tur att man nu även har lyckats springa på ett par stycken som ser ut att verkligen veta vad de talar om. Dessa personer skulle aldrig ha en så pass farlig orm som det diskuterades om i artikeln i ett olåst terrarium de skulle aldrig sälja sådanna djur till olämpliga personer osv. Dock ser dessa personer ut att vara en liten skara i detta land, i alla fall om man ska dra en slutsats angående de människor som man har haft affärer med så ser de ut att de kunniga är jävligt få.

Ja nu får det bära el brista

godermorgon på er alla. Idag är det vackra heta vädret borta. Undrar egentligen varför det kallas vackert för alla väder är ju otroligt vackra på sina egna små vis. I alla fall så är det mulet idag och det känns faktiskt rätt skönt tycker jag. Dock typiskt gubben min som jobbar sin sista dag men han lär nog hinna få mer av solen under sommaren.

På tal om gubbens sista arbetsdag så är detta den farligaste tiden man kan  ha i ett förhållande. De flesta skilsmässorna ska ske efter eller under semestern och speciellt om man har barn under 3 år. Vi faller ju rätt bra in på den beskrivningen med två barn under 3 år så ja nu får det  bära el brista nu då, gissar jag ^^Ngn som känner igen sig själv?

Ja jäntan kom nyss med en riktigt fin present till mig. ett par pinkisar som nog gubben har tänkt sig att djuren här uppe ska matas med.


På tal om min goa gubbe så har han lekt vanlig fjortizz flicka med fredstecknet som är så pass "inne" idag samt med den lilla putande munnen som ska locka till? Haha, ja vem vet!?

Ngn som känner igen sig själv i posen som kan förklara vad det är som är så coolt med den, hehe?

Läsa en bok i solen

Försöker vara ute och läsa en bok som jag började läsa på igår kväll. Men det är inte det lättaste att få lugn och ro till att läsa har jag märkt. Barn är ju barn och de vill ha uppmärksamhet 100% av sin mors tid.

Märks att solen lyser och vädret är varmt för här har det varit riktigt lågt med trafik den senaste tiden. Vette tusan vad folk gör kan bara ana mig till det då de inte sitter vid datorn ^^

Vill ni ha mer trafik till din blogg/sida så funkar dessa två sidor utmärkt och ger dig en rätt bra statestikökning på en gång.

HÄR

&

HÄR

Jord kittlar döskönt i kistan


Jord kittlar döskönt i kistan ser det ut som Tyr tycker här. Blicken hans tolkar jag till "ta inte ifrån mig denna godis skål mamma för då blir jag förbannad"Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
 

glöm bort bekymmer, sorger och besvär.


Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.


Varthän jag än strövar, varthän jag än går
står djungeln och snår kring mina spår.


Jag älskar bin och deras bon för
honung är ju min passion
och vill du av myror få munnen full


så ta en titt under sten och mull.
-Kanske smaka på ´rom


-äta myror?


-Ha ha det är världens käk,
kittlar döskönt i kistan.
-Mowgli, se upp!!


DUNK


Vad nöjd med allt du ser
och allt som livet ger.


Men när?


Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser


glöm bort bekymmer, sorger och besvär.


Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.


Var nöjd med livet som vi lever här.


Om frukter dig lockar
banan eller bär.
se till att du plockar dom utan besvär.


Vill du plocka frukter av bästa klass
så använd din höger och vänster tass
men klorna dom skall du dra in
så fort du skall ta dig en fin apelsin.


-Hoppas att du har förstått?


-O ja tack Baloo


-Ojoj så utomordentligt fånigt.
-Come om katten, det svänger ju
Va nöjd me livet som vi lever här..
bland träd o bär.. vi lever här


Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.


Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.


Varför ger inte BVC ut sådanna här?

Hittade denna fina lista inne hos en annan bloggare. Tyckte den var skit bra. Tänk om BVC kunde göra en liknande och ha som exempel till barnföräldrar. Det är ju bara att skicka med en sådan till alla som får barn så ser föräldrarna svart på vitt hur fruktansvärt varmt det blir i en bil. Då kanske man skulle kunna förhindra alla dessa olyckor som slutar med kvarlämnade barn och slutligen deras död i bilen.


Sex, Barn & Nätpedofiler

Äntligen så gäller den ny lagen mot en mycket sjuk och farlig brottsling. Nätpedofiler ska nu kunna anmälas innan de ens har träffat barn i omyndig ålder. De ska från och med idag kunna anmälas för lagbrott om de så ens pratar med barn på ett sexuellt vis via nätet och bokar träffar med barn. Detta tycker jag är skit bra för det är ett mycket växande problem för barnen idag att de kommer i kontakt med både den ena knäppgöken och den andre. På ngt vis så ser det ut som om dagens karlar har glömt bort att 11 till 15 åriga flickor är barn ännu, hur man nu kan göra ngt sådant? Eller så kanske enbart det ökar kraftigt med människor som har den fruktansvärda sexuella störningen och som är medvetna om deras fruktansvärda brott, vad vet jag?

"- Oftast är det personer som är väldigt unga - oftast barn i åldern 11-15 år - som är måltavorna för de här aktörerna. Jag tycker att det som är viktigt i första hand är att man pratar med någon som är vuxen, mycket viktigare än att man vänder sig till polisen direkt. "

Ja det kan nog vara bra att vända sig till en vuxen men självklart ska man även anmäla om det kommer ngn äckel gubbe och snackar snusk med en. Varför skulle man annars ha en lag för? Det är en oerhört farlig brottsling som sitter i sitt hem och försöker på antingen det ena eller andra viset ha SEX med ett BARN och dessa jävla idioter ska in bakom galler jävligt fort enligt mig innan de lyckas förstöra ett barn eller fler barns liv.

Det enda felet med lagen är

1. att det var aldeles för kort straff för de skyldiga borde höjjas till minst 10 års fängelse enligt mig. För det är sjuka människor som vill ha SEX med BARN.

2. Man ska kunna göra det olagligt redan så fort ngt sexuellt ord används inte att man ska behöva vänta tills ett möte är bokat eller dyl.

"- Lagen kräver att ett antal villkor är uppfyllda, bland annat en ganska långt gången kontakt: att man bokat möten - vilket exemplifieras med att man försökt beställa hotellrum, eller biljetter, och så vidare. Det räcker inte med att man snackar snusk på nätet, det ska vara ett försök att träffa någon, som jag uppfattat det. "

Jag upprepar mig denna lag är skit bra men den måste även ändras på så sätt att det är lättare att sätta dit dessa extremt äckliga och sjuka människor

Så lyder den nya lagparagrafen:
10 a § Den som, i syfte att mot ett barn under femton år begå en gärning för vilken straff föreskrivs i 4, 5, 6, 8 eller 10 §, träffar en överenskommelse med barnet om ett sammanträffande samt därefter vidtar någon åtgärd som är ägnad att främja att ett sådant sammanträffande kommer till stånd, döms för kontakt med barn i sexuellt syfte till böter eller fängelse i högst ett år.

Måste lägga till att det självklart finns sjuka, sjuka fruntimmer oxå som är nätpedofiler. Glömde bort det i stundens hetta men gubben min påminde mig allt om dessa fruntimmer ^^

Källa: aftonbladet


småbarnsföräldrar är fan inte dum i skallen

Ja så har det tydligen kostat oss skattebetalare 50 miljoner kronor under ett år enbart för administrativa och portokostnader för att regeringen fått för sig att småbarnsföräldrar fuskar på ett jävla idiotiskt vis.. Det är den nya VAB lagen som man nu kan se reultatet av. De nya kontrollerna, som infördes den 1 juli 2008, innebar att föräldrar måste fylla i ytterligare ett intyg som sedan ska godkännas och stämplas av skola/förskola när de vill få ut ersättning för tillfällig föräldrapenning. Detta medför ett extra jobb för redan en arbetsplats där de har för få personal. Samt att föräldrar till sjuka barn ska behöva vänta extra länge på att få pengar som så oftast redan brukar vara sena.

När regeringen drev igenom lagen om vab-intyg motiverade man den med ett missbruk på 22,5 procent och 650 miljoner förlorade skattekronor per år.  Så med den kunskapen i bakfickan så borde ju resultatet ha blivit en stor vinst för oss skattebetalare, el hur?

Vad blev det då för resultat av den dyra kostnaden dvs. 50 miljoner kronor som det projektet har kostat oss. Nu, ett år senare, är det oklart om intyget haft någon effekt alls på det omdiskuterade fusket. Preliminära beräkningar tyder på att antalet uttagna dagar är desamma - men att pappersexercisen är större och den ökade handläggningstiden har skapat förseningar i utbetalningarna. Administrationskostnaderna beräknas uppgå till 40 miljoner om året. Dessutom tillkommer en portokostnad på 10 miljoner.

Nog för att jag kan vara rätt jäkla virrig och ha tusen miljarder tankar i huvudet som småbarnsförälder men inte fan gör det mig så dum i huvudet så att jag tror att man kan lura staten dvs skattebetalarna på deras pengar genom att både jobba och ta ut VAB dagar samtidigt. Tror fan nästan ingen är så jäkla dum i skallen. Det stora fusket i VAB utagningen tror jag snarare är föräldrar som är trötta och sluta som sjukskriver sina barn för att de själva som föräldrar vill vara hemma. Den dagen som regeringen kommer på hur man löser det problemet känar de in en satans mycket pengar som de istället kan använda till att minska grupperna på dagis, ge dom mer resurser till nya leksaker eller låta dom åka på mer utflykter. 

Källa: aftonbladet

Tyr har börjat

Tyr har börjat att gå efter möblerna nu oxå. Riktigt skoj att det går framåt men nu tror jag att han snart f¨år lugna ner sig. Vill inte att han ska bli lika tidig på att gå som sin yngsta syster som började gå på sena 8 månaders dagar. De ramlar så himla mycket och slår sig då de är tidiga. Bättre då att ta det lugnt.

Dagen i bilder


Tyr kröp ner i poolen idag igen. Plaskade för fulla muggar och trivdes som fisken i vattnet.


De små sötnosarna sitter tillsammans och myser på gräsmattan


Lillebror Tyr drar sig upp på exakt allt nu, även mammas armar, rygg, ben, ja allt.


Tyr fångad på bild igen

ngt vettigt att göra

Ja morgon har det varit länge här nu. Natten var rätt olidligt varmt. Vaknade ngn gång under natten av att det regnade för fullt och lite åska som dånade långt borta.

När jag vaknade var det dock lika fint som de flesta andra dagrna här soligt och varmt dock fläktar det rätt skönt idag.

Freja är less tror hon vill hitta på ngt speciellt idag men vette tusan vad det skulle vara. Hon bara sliter i mig hela tiden och säger kom mamma och då jag följer henne så är det inte ngt speciellt hon vill egentligen. Så lite störande är det då hon bara sliter i kläderna på en hella tiden och tjatar.

Ska ut och roa henne nu så att hon kanske hittar ngt vettigt att göra.

RSS 2.0