EXPO stockholm

Sista förberedelserna nu inför resan. Freja sover så sött i sin säng (utan sin mor nu inatt.. haha) Gubben försöker att göra iordning det stora akvariumet så att det bara är att he ner djuren i stort sett när vi kommer hem tröttare än tröttast :D

akvarieställningen som är gjord för 4:a st 222 liters akvarium/terrarier. Ställt även två mindre ovanför just nu så att vi ska kunna få plats med alla nya djuren ;)


Gubben min fick lov att be en granne om bär hjälp för att kunna få upp detta akvariumet från källaren. 540 liters som blåtungan ska få flytta in i. Gecko gecko`sarna ska få flytta in i blåtungans gamla hem.

Jag ska nog strax hoppa isäng jag så att jag får några timmars sömn innan vi kör iväg. Ska bara packa lite saker osv så att man har det som behövs till kidsen.

EXPO STOCKHOLM nu kommer vi snart ;)


Kvinnomisshandel

Förbättring inom rättsväsenet dock krävs det betydligt hårdare straff än så oxå. Sist jag läste om en kvinna som blivit misshandlad i mer än 10 år av sin man så fick hon enbart 500 kronor som ersättning för den upprepade misshandlen. En karl som misshandlar en okänd karl eller kvinna utanför hemmet får så jäkulst mycket högre straff än en karl som upprepade gånger under flera, flera år slår sin kvinna i hemmet. Så fruktansvärt sjukt enligt mig. Idag kan man läsa på vk.se detta:

"Fängelse för grov kvinnofridskränkning


Sex månaders fängelse blev påföljden för en 61-årig man från Umeå, som upprepat misshandlat, hotat och kränkt sin hustru.

Kränkningarna har pågått i Umeå och på andra orter i Sverige under närmare ett års tid.
Gärningarna har varit ägnade att allvarligt skada hustruns självkänsla, skriver tingsrätten i sin dom."

Som sagt så hoppas jag att få se ytterligare förbättringar i straffen då det gäller dessa brott.


Uppfriskande

Det är mycket, mycket uppfriskande att få ta en riktigt varm dusch. Jag och Frejsan har duschat så nu är det i alla fall en sak mindre att göra innan resan i natt. Får låna broders kamera om jag vill dock var gubben inte alls sugen på att åka och hämta den före mässan, kan ju vara rätt förståligt oxå om han kört från Vindeln till Stockholm :)

Ja, ja jag får klara mig med min skit kamera då och bara ta ett par kort. Gud vad jag saknar att ha en fungerande digital kamera!

Här har vi som vanligt hunnit dammsuga lite, gav dock upp då det fastnade något skit papper i röret som jag inte lyckades få ut. Eldat som dårar och tvättat och hängt tvätt. Sådant där tråkigt vardags göra som måste göras i stort sett varje dag.

Snart borde oxå gubben komma hem så då får vi se hur han vill lägga upp kvällen och när han vill starta med körningen ner.


En underbar bild på min älskade lilla trollunge där håret verkligen står åt ALLA håll :P

Angelica + tjurig = Ostkrok

Inatt så sov jag ihop tryckt som en ostkrok i Frejas säng med Freja brevid mig och Tyr i spjälsängen just intill. Freja har en växa säng som är ihop tryckt till minsta längden så den är inte direkt lång. Var fan inte nice när man skulle kliva upp nu på morgonen kan jag säga. Ryggen måste se ut som en ostkrok där inne om inte annat så värker den och är stel.Dock får man kanske skylla sig själv då man är så satans tjurig och ska sova där. Ja första gången som jag och gubben sover i olika sängar när vi befinner oss i samma hus/lägenhet vad jag kan minnas.

Men ett stort DOCK inatt drar vi ner till Stockholm och djur mässan så man har i alla fall ngt skoj och se fram emot nu under dagen. Ska ju få träffa brodern cassi igen som åker över från Åland till Stockholm. Mamma tar bussen ner så det blir ju att träffa henne oxå även om man lika gärna kunde ha gjort det här uppe :P

Sedan går det ju icket att förglömma att vi ska på den första reptilmässan, hehe.. känns skit bra att få dra dit ner äntligen :)

Jäklar vad det har hänt på sidan :P

Ja sidan såg bra ut igår sist jag var o tittade. Nu, ser det förjävligt ut är väll bara och sitta och vänta på att det blir fixat gissar jag. Dock ser min sida betydligt värre ut än alla andras undrar vad det beror på? Kanske får sitta och göra om en massa skit sedan, men ja då är det ju meningen i så fall :)

Människan är det dummaste djuret!

Ja ytterligare ett bevis på hur satans dumt djur vi människan är. Finns det verkligen ngt annat djur än vi som torterar våra egna barn till döds och som sedan om det inte vore nog sedan vågar yttra sig med orden: "jag menade det inte" ??

"Inte ens när Riley Ann, samtidigt som hon blev piskad, sa "jag älskar dig" till sin mamma slutade slagen."

Detta går att läsa här på aftonbladet samt även här

Terrarie inredning för Kinesisk leopardgecko

Fick en fråga på hur man kan inreda till kinesisk leopardgecko (G. Luii). Personen som frågade sa att de tydligen inte ens visste på djuraffären hur dessa djur ska ha det. Förvånar mig kanske inte direkt heller då man vet att de oftast inte vet ett skit på djuraffärerna speciellt i alla fall inte på djurmagazinet här i Umeå, sämre djuraffär får man fasiken leta efter. Svarar personen som frågade med ett inlägg eftersom det bara känns drygt med mailkontakt osv. Har du, Sandra, dock fler frågor får du gärna göra det här :)

Goniurosaurus luii är en ödla som i mångas mun kallas för just grottgeckos. Det absolut viktigaste med just denna ödla är att de kräver hög luftfuktighet upp till 70%. Det är väldigt svårt att få upp denna luftfuktighet med en vanlig enkel inredning. Underlaget skulle jag köra med jord eftersom det då är lättare att hålla uppe luftfuktigheten i terrariet. Det är enkelt att se till att jord håller sig fuktigt. Man kan även köpa in ett vattenfall som man ställer in dit och som hela tiden får rinna även det hjälper till att få upp luftfuktigheten. Annars kan man även ställa in levande växter i terrariet som man sedan duschar med vatten så att man får upp luftfuktigheten.

Eftersom kinesisk leopardgecko lever huvudsakligen i grottor (därav smeknamnet grottgecko) så gillar de att ligga i små lite mörkare utrymmen (i alla fall de vi har) vi har byggt en bakgrund av frigolitskivor som vi sedan målat med en giftfri målarfärg. Våra grottgeckos älskar att klättra på den grottväggen och ligger ofta och gömmer sig i de avsatserna som vi satt fast. Den ena av grottgeckosarna älskar att krypa in i vattenfallet som vi har (kanske rätt förståligt då det blir som en liten grotta där inuti med väldigt hög luftfuktighet).

Vi kör med en grön konstgjord gräsmatta än så länge till dom eftersom de forfarande är barn. Viktigt är att det inte är för varmt för dessa ödlor. Vi löste det med att köra en väldigt liten värmematta i det ena hörnet så att de kan gå och värma sig då det behövs samtidigt som vi ville ha den större delen av terrariet lite svalar o fuktare. Vi har även en kork från en 1,5 liters läskflaska som vattenglas åt dom. Ifall de skulle bli törstiga.

Vårat terrarie är 110*45*45 cm stort. Fast vi använder oss faktiskt av ett akvarium snarare än ett terrarie :)
Med tanke på det så bör det nämnas att vi inte var direkt jätte smarta i början utan körde skyddsglasen så att öppningarna hamnade i hörnen. Inte bra då båda våra grottgeckosar lätt klättrade ut och gömde sig i lägenheten. Den första hittade vi efter långt letande bakom ett vitrinskåp den andra dröjde det flera dygn innan vi hittade, i ett par skor. Levandes dock till min glädje. Se till att det finns tak efter kanterna på terrariet :)


bakgrunden av frigolit med avsatser som de gillar att klättra under. Vattenfallet står där med sina fula grodor :P Vi har även en levande växt på den avsatsen som är högst upp meningen är att det ska växa neråt och täcka för de undre så att det blir mer grottliknande.


Grottgeckos behöver gömställen vi har lagt dit lite allt möjligt. Även deras vattenskål (flasklocket) syns på bilden


bakgrunden som vi byggde syns bra här. Brukar hitta dom klättrandes på väggen där. Värmemattan har vi på vänstra sidan av terrariet.


Här är det en bra närbild både på grottgeckosarna och bakgrunden :)


Här ligger båda grottgeckosarna innuti vattenfallet. Hittade dom så när jag tog bort baksidan av vattenfallet :)

Lyssna & njut

En pojk med riktigt bra sjung talanger. Lyssna och njut


Stiligt värre

Så här underbart stilig blev Tyr i sina nya kläder.

Utmaning

Jag blev utmanad av Emilie!

* Lista tre saker med din kropp du är särskilt nöjd med.
* Länka den du fick utmaningen av.
* Och skicka vidare till tre personer du tycker borde vara extra nöjda med sig själva!

1. Mina fräknar
2. mina axlar
3. mina ögon

Jag skickar utmaningen vidare till:
TUMADRE
annsan_s
Madeleine

Gjort stan osäker

Idag så har jag och de två småttingarna tagit bussen ner på stan och gjort den osäker :P

Första stoppet var på BVC där Tyr skulle mätas, vägas och få sin spruta. Han vägde enbart 4.900g men var i alla fall 60 cm lång nu. BVC tanten blev inte alls nöjd över hans vikt kurva som gått ner minst en linje och hon frågade vilken ersättning vi kör med. Nämnde att jag inte har den blekaste eftersom vi går på tummenstudien. Så nu blev det sagt att jag ska försöka tvinga i lillen mer mat än vad han äter normalt och så ett återbesök om 2 veckor.

Vaccinationen blev oxå gjord dock så överaskade BVC tanten oss med att det nu finns ytterligare en spruta utöver de vanliga som funnits i de senaste åren. Efter en kort beskrivning av sprutan som löd så här: den hjälper mot en viss förkylningsbakteri som kan sätta sig både som öroninflammation och lunginflammation, så beslutade jag för att inte ta den nu. Bad istället om mer information så att jag kan diskutera saken med gubben här hemma.

Då besöket var avslutat där så gick vi så klart över till öppnaförskolan. Känns som om det var evigheter sedan vi var där. Freja kände igen sig på en gång och tyckte det var riktigt skoj att få leka av sig där med barnen.

När vi lix ändå sprang runt på stan så passade vi på o köpa lite kläder på REA. Ett par byxor och en kjol åt Alicia samt ett par kostym byxor plus en skjorta med slips åt Tyr :)

Lätt irriterad

Här är det lätt irriterat för min del. Känner jag bara blir irriterad för ingenting och det beror säkert på att jag är så himla trött. Kan dock inte gå och sova ännu eftersom barnen är vakna. Imorgon blir det även en betydligt jobbigare dag då man ska åka iväg med småttingarna en sväng förbi BVC och vi far nog säkert förbi öppnaförskolan oxå en sväng, gissar jag.

Vem är bäst!?

Ja gubben tycker nog att jag är det nu eftersom jag hittade igen hans nycklar som klatterarslet lyckades tappa bort. Hittat dom nu efter många timmars letande under dagen och vart låg dom då?

Jo men självklart i Frejas säng eftersom han var så duktig o nattade henne där igår kväll.. hehe.. Så vem är bäst!?

Fått tummen ur

Nu äntligen så har fröken Angelica fått tummen ur och skickat in beställningen på den andra tävlingen som jag vann. Jag bestämde mig för att köpa dessa.


De är på rea just nu så passa på och beställ du oxå ett par på nicework :)

Värsta storbesök här på morgonen

Jepp värsta storbesöket har vi haft här nu på morgonen. Sotaren kom förbi och jobbade på med sina svarta kläder och utrustning. Stog på lappen att han skulle vara här mellan kl.09.00 och 13.00 men han var en halvtimma tidig, tur att jag klivit upp och hunnit klä mig :PJa, ja nu har han då gjort sitt och jag har då gjort alla morgon rutiner med barnen. Sitter och dricker kaffe som vanligt då jag sitter här. Bilden är lånad från: http://www.falkenberg.sotare.com/pub6.asp

Angelica leker med designen

Blir ju aldrig nöjd riktigt med min design på den här sidan så jag har suttit lite idag och lekt med designen. Vet dock inte riktigt om det blev för mörkt under texten så det blir svårt o läsa för er :)

Ja kommer ju mest troligast sitta o leka med designen imorgon oxå.

Har varit duktig ikväll och städat både i kök, hall och vardagsrum. Detta passade jag på medans gubben satt o spelade en massa CS på datorn. Vi har även hunnit se lite på silvermannen, matat djuren och låtit Hugo rasta av sig lite.

Hugo på promenad      
        

Hugo dricker vatten 
    
Ja självklart på sötisen igen :)

mockarutor

Ja mockarutor skickade min mor med mig hem igår. Så nu sitter jag här med kaffet i handen och mumsar i mig för fullt :D

Ska strax springa vidare här inne på internet till de ställen jag brukar kolla på morgonen. Apberget och aplotten har jag redan kört, och bloggen är kollad nu så dax för:

* mailen
* reptinet
* vk

Åter hemma

Barnen trivdes på kalasen samt att deras kompisar blev nöjda över presenterna. Jag var hos min mor med de två minsta älsklingarna. Gubben for till Peter o passade på o laga handbromsen där. När vi kom hem strax efter 17.00 så började gubben med maten, kött med potatisgratäng o svampstuvning, medans jag dammsugade, dammtorkade, körde igån en brasa i pannan, matade Tyr med välling o plockade undan lite. 

Freja slutade i alla fall att blöda efter ngn minut så vi slapp åka iväg o sy. Är inte direkt det roligaste man kan göra på en söndag, sitta på akuten, så glad över beslutet att inte åka dit blev jag :P 

CS, kalas & en massa annat

Här har vi gjort morgon för länge sedan. Vi har även hunnit äta lunch, göra vissa barn fina för här ska det åkas på kalas. Alicia på ett och Alexander på ett annat.

Gubben har börjat spela CS igen. Det absolut sista han bör göra eftersom han dampar loss totalt när han spelar det. Gårdagen blev mysig o bra. Bars in en massa ved, köptes godis och film. Spelades och mystes för fullt :)


Alicia har gjort sig fin för kalaset.

Gubben spelar CS för fullt

Medans jag satt här nu så passade Freja på o snubbla med tutten i munnen så hon spräckte sig rätt ordentligt i munnen. Blött ett tag nu men hoppas på att det snart slutar så vi slipper åka in med hon o sy. Blodet hann rinna på hennes fina skjorta o gubben ville så gärna att hon skulle ha på sig den så han handtvättade den o står med hårtorken nu o försöker få den torr :)

Bokade djur

Nu har vi bokat dessa djuren som vi ska hämta upp i stockholm på mässan :)

1.1 Gecko gecko
0.0.1 C.cranwelli
0.0.1 Phelsuma madagascariensis grandis
1.0 G. Luii

Foder
150 st. Blapticas dubia
150 - 300 st.  gryllus sp
150 st. Locusta sp
50 st kycklingar

Oj, oj.. vad jag längtar dit nu!

Billiga terrarier sökes hör av er om ni har till salu och bor i Umeå med omnejd.

morgonkaffet fixat

morgonkaffet är fixat och morgon vällingen är fixad åt Frejsan. Alla är vakna och uppe förrutom gubben som ligger o drar sig och Tyr som inte kan göra ngt annat än ligga i sin säng o antingen prata el skrika :)

Idag är det lördag vilket innebär att familjen ska umgås under dagen och sedan myspya under kvällen.


Frejas dag idag

Jepp gratta min lilla sötnos idag, Freja, som har namnsdag :D


Unik födsel


bilden är lånad från vk.se

Det går att läsa på vk.se att under tisdagen så föddes det otroligt nog två stycken små leopardsköldpaddor. Min gubbe är ute efter att köpa just sådanna där så känner ni ngn som säljer hör av er :)

Så här står det på vk.se:

"Unik födsel på Forslundagymnasiet


I tisdags föddes två stycken leopardsköldpaddor i djurhuset på Forslundagymnasiet. Det är mycket ovanligt att denna art av sköldpadda föder ungar i fångenskap, speciellt i Sverige.

Sköldpaddsmamman Lea lade sex ägg i början av oktober 2008 och nu har två ägg kläckts.
- Det varierar ganska mycket på hur lång tid det tar, ibland tar det tre månader och ibland kan det ta ett år innan äggen kläcks. Vi har två hanar här i djurhuset, Sebastian och Bobbo. Vi vet dock inte än vem som är pappan, säger Ulrika Lundgren, djurskötare på Forslundagymnasiet.

Ungarna vägde bara 19 respektive 21 gram när det föddes och är 4,5 centimeter långa. Mamma Lea fyller snart elva år och väger nu nästan 4 kilo och är ca 40 centimeter lång. Arten kan bli upp till 80 centimeter.
- Just nu har vi inga namn på de nya sköldpaddorna men vi kallar den en för skrynkel, han var lite hopvikt när han föddes.

Det är fortfarande oklar vad det är för kön på nykomlingarna utan det tar fler år innan man kan säkerställa könstillhörigheten.


Du kan lämna förslag på namn till de nyfödda sköldpaddorna i kommentarsfältet nedan."Skottkärra och lite annat

Nu har vi hunnit gå på en promenad, dra 4:a kärror med ved medans Alicia och Freja lekte ute på gården, äta lunch och dra upp en påse från frysen med lussebullar som sedan smaskades på framför TV:en och barnkanalen :)

Nu ska jag passa på o sitta här vid datorn en stund innan det är dax för lite måsten igen.

När du ser detta är du utmanad!

-Var det en tjej eller en kille som ringde dig senast?
Sambon
-Vad står det i ditt femte sms?
Ok ut på gården el ska ni nån annanstans

-Vem ringde dig senast?
Sambon

-Vad har du för bakrundsbild på din mobil?
ego som jag är, mig själv :)

-Vilket språk är din mobil på?
Svenska.

-Vad heter din ringsignal?
Save our souls

-Hur många sms har du i din inkorg?
rensade nyligen så bara 23 st

-Vad står det i ditt översta sms och vem är det i från?
Hohoo vad gör ni? från gubben :P

-Vad står det i ditt sms längst ner och vem är det i från?
Sur eller, du lät sur!?
Ajaa puss på dig älskling från gubben igen

-Vad står det i ditt tredje sms nedefrån och vem är det i från?
ja de e en tvångstanke man har då man måstdd rycka ett eller flera hårstrån från kroppen
ja gissa från vem :D

-Hur många sms har du i kategorin "skickat"?
19

-Vem är din 13:e kontakt?
brodern cassi

-Är din 20:e kontakt en av dina bästa vänner?
Nej absolut inte. En av gubbens kompisar som jag träffat typ 2 gånger

-Ogillar du nr 5?
min moster, nej absolut inte

-Vad har din mobil för färg?
svart

Lite bilder från igår


Freja med snuttefilten


Alicia ser TV och surar över att Freja pratar för mycket


Alexander spelar på datorn som vanligt


Tyr strax före han o mor hoppar in i duschen

morgon stund har guld i mun

ja så säger man men vet inte riktigt om jag håller med just nu. Alla barnen är hemma med mig idag och de lever om som ett helt dagis här. Den ena bråkar med andre och den tredje skriker efter uppmärksamhet medans då i sin tur den förste säger åt den tredje. Haha, och på tal om ljud så är det helt otroligt hur mycket ljud det kan komma från de pytte små liven.

Igår så fick djuren mat mot kvällen, pinkisar vart det.Skönt med frisk luft

Vi tog oss en liten promenad och så passade vi på o dra in lite ved här oxå. Blev dock bara 2 skottkärror då Freja vägrade lyssna utan skulle gå ut på storvägen hela tiden. Vågar inte ta risken att hon råkar bli överkörd. Det var däremot väldigt, väldigt skönt med lite friskluft kände jag. Skulle vilja gå ut igen nästan men lilleman skriker efter sin mat, så ja jag måste gå nu igen.

Haha.. man kanske borde köpa ett sådant där koppel åt Frejsan som är så modernt idag :P

homosexuella o bröllop

trode att det redan var klart att homosexuella får gifta sig. Måste uppenbarligen ha missat ngn viktig detalj!?

På vk.se går det att läsa denna underbara rubrik, Äktenskap för alla från den 1 maj, den får mina små grå att börja fundera vad jag missat nu då. Vad jag vet så får ju homosexuella redan gifta sig.

sedan om man läser i texten så upptäcker man följande.

"Homosexuella ska kunna ingå äktenskap från och med den 1 maj i år. Det är innebörden i Moderaternas, Centerns och Folkpartiets motion som presenterades i dag."

i ett annat stycke strax under det första står det så här:

"Motionen innebär att bestämmelser i äktenskapsbalken och andra författningar som angår makar görs könsneutrala."

De två styckena i texten handlar ju inte ens om samma sak. I den första står det att de ska få gå in i äktenskap och i den andra att de ska ändra på lagtexterna så de blir könsneutrala. Uppenbarligen är det ju det andra stycket av dessa som är anledningen till artikeln men då kanske den som skriver artikeln borde hålla sig till ämnet el om inte annat läsa på lite bättre. Ja, ja idioter som är jornalister eller bara jag som är knäpp i huvudet och inte fattar!?

Hela artikeln finns att läsa här

" Äktenskap för alla från den 1 maj

Homosexuella ska kunna ingå äktenskap från och med den 1 maj i år. Det är innebörden i Moderaternas, Centerns och Folkpartiets motion som presenterades i dag.

Förslaget är i linje med betänkandet från regeringens utredning.

"Människor i fasta parförhållanden har, oavsett sexuell läggning behov av att manifestera sina känslor och sin önskan att leva tillsammans", står det i motionen. Tiden anses därför mogen för en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Motionen innebär att bestämmelser i äktenskapsbalken och andra författningar som angår makar görs könsneutrala.

Det nuvarande systemet där man kan välja mellan kyrklig och borgerlig vigsel behålls.

Kyrkliga vigselförrättare ska dock även fortsättningsvis kunna vägra att viga homosexuella par.

För uppdrag som borgerlig vigselförättare ska bara de komma i fråga som villiga att viga såväl en kvinna och en man som två personer av samma kön.

-Jag och många med mig ser fram emot att gå på bröllop i sommar där kärleken står i fokus och inte könet, sade Centerns Annika Qarlsson på en pressträff.

Folkpartiets gruppledare i riksdagen, Johan Pehrsson, pekade på att det finns klara likheter mellan de tre borgerliga partiernas motion och de tre oppositionspartiernas uppfattning. Han hoppas att dessa sex partier ska kunna skriva ihop sig om ett gemensamt förslag.

I riksdagen är endast Kristdemokraterna emot könsneutrala äktenskap."


vaken o trött

blev rätt sent i alla fall igår så jag är himla trött. Båda barnen är vakna men jag ska se om jag kan få dom att somna om en stund. I annat fall så får man väll börja göra nå nytta istället.

skit fitt dag

har haft en riktigt skit fitt dag här.

Bra musik en dag som denna är helt klart Queen Adreena med sin underbara röst.

Ska göra en riktigt tidig kväll idag så jag slipper få denna jävla skit dag att bli lång oxå.

Barnen sussar så sött

Ja barnen ligger och sussar så sött här ännu. Dock måste jag väcka upp dom här strax eftersom veden borde vara här på bara ett litet tag. Ska hinna byta blöja på dom båda småttingarna och så borde det ju vara smart kanske om jag hann ge dom lite välling oxå.

Ja, ja.. vi höres senare dax och slita mig från datorn nu.

inge ved och slut kaffe

kom ingen skit ved igår, kanske lika bra det då har man ju fått sova istället. Veden ska komma nu morgonen istället vid åtta, nie tiden. Satte på kaffe här insåg att ja det räcker till en kopp sedan är det slut. Får ringa gubben senare o fråga om han ids köpa hem nytt annars lär jag nog klättra på väggarna här imorgon :)

Varför ska det alltid strula till sig? Då man äntligen fixat hem en film som man försökt få tag på under lång tid så visar det sig att man hittar ingen undertext till den. Har googlat runt i evigheter men utan resultat, jäkla skit oxå.

skit ved

jäkla skit veden har inte ens kommit ännu. Vi kommer få stå hela natten typ med veden. Bajs orvar oxå!

ja pimpla kaffe nu så man pallar med o jobba med veden ikväll.

Leopardgecko ungen Hästskon

Under 2008 så födde jag och gubben upp leopardgeckos för försäljning för första gången. Dock så bestämde vi oss för att behålla den ena av dom som vi döpte till Hästskon. Jag har nyss varit och gosat med den och jag började lite smått tänka på hur mycket leopardgeckosarna ändrar sitt utsende med tiden. Tänkte lägga upp lite bilder på sötnosen här så kan ni själva se hur han (troligast en hane) växt till sig :)

Hästskon kläcktes 15/5-08 äggen lades 4/4-08 kläcknings temp låg på 27grader!

Visad 84 ggr

kläckningsdagen, döptes till Hästskon pga mönstret på ryggen. Guldis andra bebis som kläcktes 4 dagar efter den första.

Visad 77 ggr
5 dagar gammal

Visad 61 ggr
21 dagar gammal

Visad 56 ggr
28 Juni. De sk ränderna har börjat ändra sig nu och blekna bort och för att så småningom bli till prickar istället :)


Exakt på 8 månaders dagen. (ignorera bajset där vid nosen)


En lastbil kommer lastad med

Idag så kommer det en lastbil lastad med en massa ved. Så jag vet vad jag har att göra ikväll :P

Dagen har börjats med o läsa lite bloggar, skrapa aplotten (gick inge vidare som vanligt), druckit kaffe, bytt blöjor, fixat välling och umgåtts med de små.

Klumpe dunsen

Ja Freja har varit så himla klumpig idag. När jag var nere i källaren och höll på och hänga tvätt så hörde jag helt plötsligt: dunk, dunk, dunk, dunk det var Freja som ramlade ner för trappen. Tur nog så blev hon bara rädd, efter hon skrikit en lite stund så frågade hon efter tutten och sedan var hon lika glad igen. Ett tag efter det så får hon för sig att ramla huvudstupa ner i golvet från köks soffan. Gick lite värre det då hon fick sig en liten bula i huvudet och grät en lite längre stund.

Freja är i alla fall glad över att Alex o Alicia kom hem idag. Gud vad Freja har busat, skrikit och levt fan :P

väntar

Nu väntar jag bara på att gubben kommer hem och de två stora barnen. Här har vi dammsugat, tvättat, diskat och skurat toaletten. Känner att Freja har lagt en stinkbomb i blöjan så måste gå och byta på henne.

Har äntligen fått hem en film som jag försökt få tag på ett tag :)

Fått diskmedel injicerat i halsen

Ja tydligen så fick F...  diskmedel injicerat i sin hals så han dog. Har inte hört om den detaljen tidigare utan läste det inne på VK.se just. Men ja det måste ju vara ett bra sätt att vara säker på att man har tagit död på ngn med säkerhet. Undrar just vad nu F.. gjort för att förtjäna det slutet han nu fick. Visst jag vet att han både drogade och gjorde en massa annat fel men det är ett rätt starkt straff det där. Man lär ju verkligen ha retat helt fel person om inte annat.

Hoppas i alla fall att hans två pojkar har lyckats få komma över den värsta chocken och jag börjar som smått fundera på om de hunnit flytta iväg ännu!? Kanske snart dax för en sväng ´förbi en viss vän, var ju som ett tag sedan nu. Det tråkigaste med flytten ut hit är just isoleringen för mig som inte har ngt körkort.. men, men.. bussar går det ju.

Har jag missat ngt?

En gubbe ringer upp mig och säger.

"jag har fått ett samtal från det här nummret har jag missat ngt?"

Jag svarar:

"Min dotter har lekt ett tag med telefonen så jag tror knappast du har missat ngt viktigt i alla fall"

haha.. nu har Freja börjat ringa till främmande karlar oxå :P Undrar om det var en massa andnings och andra ljud som lät som stönljud för gubben :P

Vännäs Big Jump

Var nyss inne på apberget och skrapade självklart min aplott :) Såg reklam för Big Jump där nu ytterligare en gång. Skulle vara otroligt skoj att åka dit speciellt med de två stora barnen. Tror det skulle vara riktigt super skoj att se den showen. Dock är den först den 7 mars och då de gör reklam för ngt i så god tid så lär det ju kosta en hel del. Får se om man kan ta sig råd och fara dit med barnen. I alla fall så vill jag dela med mig av ett video klipp som dom lagt upp på deras hemsida. Varsegoda och njuta ;)


Diverse Night of The Jumps 2007 from Lukasz D on Vimeo.

Hittade priserna nu på hemsidan och såg att vi säkert kommer att ha råd.. Gud vad skoj :D

    Biljetter

    Vuxen - 100:-

    Barn -  50:-  ( 7 - 12 )
   
    Förköp vuxen - 80:-   information om förköp kommer snart..
    Förköp barn - 50:-

    Tid - Insläpp 12:00 - Avslut ca 15:00

sovmorgon

helt otroligt men jag är alldeles nyvaken här och klockan är över 09.00. Jag behövde verkligen få sova ut som jag har fått nu idag. Jag har bara behövt vakna en gång pga barnen, en gång av väckaren, en gång av att gubben pussade mig hej då samt sista gången nu när gubben ringde hem.

Helt otroligt fantastiskt så ligger faktiskt båda barnen och sover ännu. Har aldrig varit med om en sådann här sovmorgon på en attans lång period. Dessa dagar är så himla viktiga för att man ska få igen lite energi :)

men smaskens

Idag har familjen varit in till Vindeln och shoppat loss. Det som köptes var enbart mat, blöjor, två billiga filmer och ett FIA spel. Dock gjorde vi av med långt över 1000 spänn på ett litet kick, kanske inte så konstigt då man är stor familj och det går rätt mycket mat på en vecka. Sedan drog vi förbi pizzerian och beställde pizza som vi tog med oss hem. Gud så smarrigt det var med pizzan och mysigt med en film stund.


Är vi kvinnor så satans dumma i huvudet!?

Ja nu kan jag inte hålla käften igen.. vad fan är detta för nå sjukt som kommit!?

Sprang in på en sida där ett företag erbjuder att sälja sina tabletter med örter som får brösten att börja växa igen och bli större utan kirurgiska ingrepp. Är verkligen vi kvinnor så satans dumma i huvudet och fåfänga så vi betalar pengar för sådant skit, ja skit är fasiken vad det är!!

Blir så fruktansvärt trött på att vi kvinnor är så satans dumma i huvudet så att vi låter en sjuk och vriden samhällsbild av kvinnor påverka oss så mycket och låter oss bli så psykiskt negativa mot våra egna kroppar. Inte fasiken vill jag att mina små tjejer ska behöva växa upp och tro att deras kroppar inte duger bara för att de inte ser ut som en fjortis i kroppen som samhällsbilden av kvinnor är idag. Jag vill att mina jänter ska vara nöjda och stolta över att växa upp från en tonåring och blomma ut till en vacker kvinna dvs en normal individ med hängbröst, bristningar och en rumpa som går och ta på :)

Ju fler som fixar till sig och mår dåligt över sitt utseende pga att de är som man normalt ska vara desto sämre kommer dagens och framtidens ungdomar att må över sig själva. Att vi kvinnor är så satans dumma i huvdet så vi skapar denna onda cirkel enbart för att vi vill vara den attraktivaste kvinnan för våra män, ja det går över mitt förstånd. Varför inser vi inte att det är vi själva som förstör den normala bilden/synen av hur en vacker kvinna ska se ut och att det är vi själva som skapar denna sjuka samhällsbild? Det är enbart är vi själva som kan få ett stopp på det!

Läs mer om denna sjuka produkt på deras hemsida men för guds skull beställ inget av dom!

kaffe och bus

ja nu har man fått i sig kaffe, legat i sängen och busat med Freja samt vaknat till lite mer :)

Dax för mig att gå in på apberget och skrapa min lott, ska vinna över emilie denna månad hade jag tänkt :P

tröttare än tröttast

gud så trött jag är. Har inget annat att säga än att jag vill sova, sova och sova!!

Barnkalas & spelkväll

Idag har vi varit på barnkalas. John fyllde 9 år så vi blev bjudan på tårta och go fika. Efter kalaset så åkte vi hem till gubbens syster yster, Tina. Där bjöds vi på go maten, fläskfile och potatisklyftor, sedan satt vi och spelade en massa kort under kvällen samtidigt som det pimplades kaffe och fikades. Kvällen var mycket trevlig.

Gubben försöker "sexa" sig

måste bara visa en film som visar vad jag får dras med här hemma. Gubben min försöker "sexa" sig för mig antagligen enbart för att jag har gett datorn mer uppmärksamhet än han... haha, min sjuka lilla gubbe ;)


OBS gubben är inte seriös utan gillar att sjuka sig mycket

YouTube

försöker fixa in en rolig film åt er läsare men vette tusan hur man gör. Sitter och fifflar här för fullt och gubben sitter och lyssnar på musik

Taken

suttit alldeles nyss och såg filmen taken med gubben. Var inte den bästa filmen jag har sett utan snarare en rätt vanlig/normal hollywood action/triller.Hoppas på att barnen strax ska somna så att vi kan passa på och ha lite egen vuxen tid för oss själva. Det är ngt som man aldrig kan få för mycket av ;)

Helt otroligt

jag måste ha fått tvär otur i kärlek för helt otroligt nog så har jag vunnit ytterligare en tävling här i bloggens värld :)
Denna gången vann jag ett presentkort på 500kr hos NiceWork. Super bra ska gå in dit här till dagarna och beställa mig ngt fint.

Tack Tant Ulrika för den fina vinsten.

Posten

Blev glatt överraskad av posten idag. Paketet från Maria Nyckelpiga hade redan kommit. Snabb leverans har dom och en glad överraskning låg i paketet två små söta choklad nyckelpigor, sitter och mumsar i mig den ena i denna stund  :)

Kläderna provades så klart på en gång och så här blev resultatet.
ute i kall vädretVi var duktiga i alla fall och gick ut ett tag. Tyr fick bara ligga i bärselen medans jag och Freja rörde på benen och gick på en promenad. Var riktigt svinigt kallt ute så det vart iongen lång promenad

leopardgeckos - eublepharis macularius

Den absolut lättaste ödlan som man kan ta hand om enligt mig. Barnvänlig på många vis. Det här är den första ödlan som jag köpte. En ödla till min son och han döpte henne till Lizzy. Vi köpte henne år 2005 och efter det så har intresset för ödlor enbart växt hos mig :)


Art: Eublepharis macularius
Utbredning: Östra Iran, Sydöstra Afganistan och Nordvästra Indien
Storlek: ca 20 - 25 cm
Temperatur: Kall zoon 25c varm zoon 30cTill en av dessa ödlor är minsta tillåtna yta 30*30*30 men själv tycker jag det är för litet, knappt att ödlan kan vända på sig. Vi har L 100 B 40 H 40 till våra leosar och har 3 st i varje en hane två honor.Som bottenmaterial har vi finkornig sand och skulle dom då råka få i sig lite av det skiter dom bara ut det tillskilnad från grov sand då det kan leda till förstoppning.
Dom bör även ha en massa gömställen och en fukt låda underlättar för ömsningen! (Fucktlåda går att göra genom en plastburk och en fuktad trasa) Även en vattenskål ifall dom blir törstiga eller vill bada (det brukar iaf våra göra) leosarna är marklevande och av vad jag har hört har dom inget "höjdseende" så man bör inte bygga för högt åt dom.

Temperaturen har vi från 25c på den kalla sidan till 30c på den varma Värmen kommer från värmematta och det kommer även lite värme från lysröret. vi har valt att inte ha uv ljus till våra eftersom dom är natt aktiva men det skadar inte att ha.

Rengöringen är lätt, bara att ta en liten sandlåde spade och ta bort basjet med. 2 av våra 3 avelsgrupper har valt ett specielt hörn dom alla går och bajsar på sanden byter vi ut helt och hållet 2 gånger per år.

Foder

Leosarna äter nog nästan allt dom ser men vi matar dom med syrsor, gräshoppor, mjölmask och pinkisar vi matar dom 3 gånger i veckan.Dom får syrsor/gräshoppor Måndag/fredag och muspinkisar eller Mjölmask på onsdagar! Insekter ger vi dom tills dom är mätta och 1-2 pinkisar beroende på hur feta dom är. All mat ska pudras med kalk vid varje matning. vitaminer ca 1 gång i veckan,detta för att undvika bristsjukdomar.is och minus 32 grader

Vädret i Umeå just nu

-19,2 °C

Vind: 1,1 m/s (V)
Nästan stiltje

står det så vackert  på Vk.s. Dock kan jag ju tala om för er läsare att hemma hos oss så är det minus 32 grader.
Vaknade nu på morgonen och tog några fina bilder på isiga fönster som vi har :)

och ja bilderna är tagna inomhus och visar isen som finns på insidan :P


Som ni förstår så har jag redan sprungit ner i källaren och eldar för fullt. Skönt att det dock äntligen är den vintern det brukar vara här under januari månad :) Får se om jag ids gå ut ngt med småttingarna idag eller om vi tar oss en inne dag.

Fy fan!

vk.se går det att läsa om den 30 årige undersköterskan som polisanmäldes av sin fru efter hon hittat barnporografi i hemmet. Polisen hittade därefter ca 188 barnpornografiska bilder i deras lägenhet i Umeå.

Anser att artikeln är i sin ordning kan reagera lite på det låga straffet som diskuteras, böter. Dock reagerar jag väldigt, väldigt starkt på en av de kommentarer som har lämnats där.

"Det är ett sjukt samhälle där innehav av bilder är straffbart. Men som vanligt är det mer skrämmande att läsa kommentarerna här på vk.se. Demokratin är bortom all räddning när gemene man har blivit ett blodtörstigt monster som enbart vill straffa människor och förstöra ännu fler liv."

skrivet av: Kroffe den 15/01 20:48

Det är ett sjukt samhälle där innehav av bilder är straffbart.
Ja kan ju bero på att bilderna var på barn som utnyttjades. Skulle det inte finnas ett intresse av sådanna bilder så skulle ju inte heller lika många barn utnyttjas.

Demokratin är bortom all räddning när gemene man har blivit ett blodtörstigt monster som enbart vill straffa människor och förstöra ännu fler liv.
Den som förstör andras liv är ju de pedofiler som utnyttjar och förnedrar de offer om och om igen genom att hålla dessa bilder kvar och se på dom medans de tillfredställer sig själv. Om nu mannen ifråga skulle ha varit icket skyldig till det han anklagas för torde han ju istället för att behålla bilderna som han själv säger sig ha hittat och inte vågat gå med till polisen istället kanske förstört dom. Så jävla blåögd kan man ju fan inte vara så man tror att denna person är oskyldig. Dock en stor eloge till frun som ringde in till polisen och gjorde anmälan mot mannen.

Sjuka, sjuka jävla åsikter vissa sitter på. Pedofiler ska fasiken ha riktigt ordentliga straff då det är ett riktigt sjukt, äckligt och vidrigt brott dessa gör. Fy fan!


börja gå utan underkläder!?

Båda barnen sover så sött båda två just nu. Inte ofta det sker att de gör det sammtidigt. Ska strax passa på och hoppa in i duschen här. Så otroligt skönt då man får duscha i lugn och ro utan något barn som stör en :)

Strax kommer gubben hem oxå han skulle åka förbi på vägen hem och hämta ett klädpaket åt mig som kommit fråm H&M. Bestälde en massa underkläder som var på rea, var på tiden att det blev köpt. Dock attans sjukt dyrt med underkläder... tror snart att jag gör som en kompis, syr egna, eller så kanske man snart borde börja gå utan underkläder!?

btw

Såg btw att vi har fått ett besök från Vaasa. Roligt och kanske inte alltför konstigt då gubben kommer från Vaasa och har både familj och vänner där. Dock kan man ju fundera på hur ryktet om denna sida har nått dit bort redan!?

Ja, ja hur som helst skoj att du eller ni oxå läser :P

Jäkligt trötta här idag

Freja den lilla (go) skiten har hållit oss vakna nästan hela natten. Bara gnällt, gnällt och gnällt. Riktigt skumt för det brukar hon aldrig göra när hon erbjuds att ligga i våran säng bredvid oss. Men i natt så fungerade inget alls. Så idag är jag jäkligt trött och jag vill inte ens veta hur trött gubben är han som är på jobbet och försöker jobba ihop våran mat och/eller nya djur åt oss.

Nä ska ta och dricka mitt kaffe nu och gå in på de sidorna som jag har som ritual att gå in på morgonkvisten :)

Vilket drama :)

Ja det ser ut att ha blivit värsta dramat nu för emilie och sara i bloggens värld. De har tydligen fått en massa skumma och sjuka kommentarer av någon de känner rätt nära. Jag själv är jäkligt glad att jag slipper sådant. Dock lär det nog ske för mig oxå någon gång gissar jag och det får man ju räkna med då man vänder ut och in på sig samt därefter visar det offentligt på internet :)

Så nyfiken som mänskligheten är så kommer det direkt oxå frågor såg jag om vem det är.. haha.. ja snacka om att lägga näsan i blöt där den inte hör hemma. Låt människan få skämmas i fred utan en massa offentlig förnedrelse oxå, tycker nog jag. Men gillar ni drama så ja gå till deras bloggar och läs.

haha.. svettigt värreJa fy attans så svettigt det blev. Tog och gjorde i ordning båda småttingarna och satte dom i syskonvagnen. Sedan tog vi oss en liten promenad eftersom vägen var plogad vard et inga större bekymmer med den saken. När vi kom tillbaka så lät jag barnen sitta kvar i vagnen medans jag tog fram snöskyffeln och började skotta. Gud vad jobbigt det kändes idag, blev jätte svettig. Då det var fixat så passade vi ju självklart på att vara ute en stund oxå så vi fick i oss lite extra frisk luft :)

haha.. och så ringer gubben strax efter vi kommit in och frågar om vi är nyvakna och sedan påpekar att det har snöat rätt rejält ute. Jo jag svarar ju självklart att jag har sett att det har snöat och nä jag är knappast nyvaken och att man knappast får nå mycket sovmorgon här om han trode det  ;)Tyr ute i vagnenFreja ute i vagnenFreja leker i snönsvettiga jagFreja med rosen röda kinder och snö i håret :)

jättevinsten på 110 551 909 kronor

vanns av en familj som tydligen firade julen utomlands och rättade raden först nu under dagarna stog det i aftonbladet. Attans vad jag hade velat haft de pengarna eller rättare sagt så nöjer jag mig nog även med lite mindre :) Kommer dock aldrig hända mig då jag så sällan spelar om pengar jag har dock vunnit något annat som är betydligt mer värt än 110 miljoner kronor... min storvinst i livet har varit en underbar gubbe och fyra stycken helt sjukt underbara barn. Alla är de älskade och speciella på något vis ;)med kaffet i handen

sitter jag här och läser igenom ett antal bloggar. Ser att rätt många mammor är i bantar, tränar eller diet tider. Med tanke på det ämnet så kan jag ju nämna att jag nu under de senaste två graviditeterna lyckats gå upp 20 kg exakt samt nu efter den underbara julen lyckades jag gå upp ytterligare 3 kilo på det. Så jag skulle verkligen behöva sluta sitta med mitt kaffe i handen och börja röra på mig lite mer. En bra start skulle ju vara att gå och skotta upp den trevliga snön som landat på vår fina gård :)

Någon vänlig själ här som vet om ngt bra träningsställe där man kan ta med sig två barn ett på 16 månader och den andre på 2 månader? Nä tror knappast det finns något sådant ställe här i stan så jag lär ju få sitta ett tag till med mina extra kilon. Tur att det inte är alltför hälsofarligt ännu och gubben min lär väll älska mig även med lite extra vikt, hoppas jag :P

Film

Här har vi suttit ner och sett en av mina favorit filmer Amélie från Montmartre en otroligt skön film och helt i mitt tycke :)
Gubben matar djuren. Freja sover och Tyr käkar sin modersmjölkersättning just nu.

jäkla skit dammsugare

Nu är jag jäkligt less på våra dammsugare. Båda två är trasiga med delar som bara lossnar när man ska dammsuga. En normal dammsugning går rätt fort men med våra skit dammsugare tar det ju fasiken evigheters evigheter att dammsuga. Sket i att dammsuga klart nu o får se om jag ids brottas med den imorgon istället. Har däremot tvättat och vikt tvätt samt röjjt upp en hel del saker som barnen dragit till helt fel ställen.

Det regnar bebisar här!

Från ett litet sött knyte till bebis som man enbart kan lägga vart man vill och vara säker på att den/han ligger kvar så har jag fått mig en ålandes bebis som far runt överallt. Visst det tar sin lilla tid för han att ta sig från den ena sidan av vår säng till den andra dock så finns risken nu att han ramlar ner. Vilket försvårar hanteringen av honom :)

Det var på tal om ramlande bebisar på det viset som jag upptäckte att han har börjat åla sig fram. Helt plötsligt så hörde man en duns här på golvet och ett gallskrik. När jag tittar åt det hållet som ljudet kom från så konstaterade jag att tydligen så har det börjat regna bebisar här nu när det helt plötsligt bara ligger bebisar på golvet.

Ja skulle det inte ha varit för att han faktiskt fortfarande är för liten för att kunna åla sig fram så skulle detta aldrig ha hänt. På Föräldrar och barn finns det att läsa att detta oftast är en förmåga som barnen lär sig då de är 7 månader(!?)

"För när bebisen ligger där på golvet och ålar fram och snurrar runt sin egen axel som en solfjäder så kommer också de första försöken att komma upp på knäna. Barnet skjuter upp rumpan - och kan till slut skjuta upp rumpan så mycket att hon/han kan ta sig från krälande position till sittande.
Väl där blir allt plötsligt väldigt härligt, för nu får ju bebisen för första gången lite perspektiv på saker och ting, utan att mamma eller pappa hjälper till och håller upp."

Exakt så gör Tyr nu ålar fram och snurrar runt sin egen axel. haha.. dock tror jag ju knappast att han kommer att försöka komma upp på knäna på ett väldigt långt tag framöver :P


beställt kläderna

Nu äntligen har jag fått iväg beställningen till maria nyckelpiga, tävlingen jag vann. Det blev en sådann här till Freja:


och en sådan här till Tyrmed frakt och allt så blir jag enbart skyldig 79 kronor :D

Budget

här görs det försök med att lägga upp en budget för januari månad. Vi ska försöka räkna ut om vi kan tänkas ha råd med en resa till mässan i slutet av januari. Efter en jäkla massa räknande så kom vi fram till ett beslut... VI ÅKER!!

Jippi ska bli kanon skoj att få åka ner dit. Bara allt nu funkar med friska barn osv. Vi ska försöka o boka ett gäng kackerlackor till mässan så vi kan passa på o ta med direkt därifrån så att vi slipper beställa denna gång med post paket.

Långtråkig....

jepp så har min dag sett ut idag, piss långtråkigt. Ska strax gå och elda här nere och sedan blir det nog en till kopp kaffe. Får se vad jag ids göra sedan. Funderar på lite spigo eller kanske fortsätta med min släktforskning eller kanske om jag är riktigt duktig så börjar jag röjja undan lite här.. haha.. men det tror jag knappast jag känner för ;)

Lite bilder

Lite bilder på mor och son

Freja i full fart med boxarhandskarnaälsklingen min myser med Hugooch så en ego bild på mig ;)Ny vaket

jepp nu var det ny vaket här. Kaffet är påslaget och en kanna med vatten står på spisen. Barnen är det bytt på och Freja sitter och ser på barnkanalen.

Varan äter syrsa

Ja kvällen har ägnats åt att mysa med barn och djur. Vi har även matat varanen. Hela högen med barn har somnat så nu ska jag och gubben lägga oss i sängen och se på en film Bristande bevis. Med lite tur blir det lite mys sug nu före :P

Stäppvaran
Titt ut!


Varanen spanar in sitt byte.

Tiliqua gigas gigas

Tiliqua gigas gigas är en blåtunge skink. Vi var och köpte den idag och gubben döpte den nyss till Hugo :)

Den har problem med sina ögon en grå hinna över ögonen som kan bero på kanske gråstarr?? Vette tusan vad det är men tydligen har den haft det sedan den föddes. Hugo föddes 21/6 08 så han är lite äldre än Tyr ca 4 månader äldre.

Hugo är en riktigt söt liten rackar som ligger mest bara o sover stilla i famnen på en. Gubben min säger att Hugo tydligen gillar att bli klappad på huvudet.

blåtunge skink, ödla, Tiliqua gigas gigas
Hugo nyss hem kommen

blåtunge skink
Visar sin blåa tunga som är orsaken till deras namn blåtunge skink


Här ligger han i min famn och sover

Mys och pys

Mys och pys blev kvällen igår. Maten var himelskt god och så såg vi en film Natt på museet. En riktigt bra och rolig familjefilm som kan rekomenderas. Den barnfria kvällen (dvs efter att barnen somnat) ägnades åt en dator och en massa googlande på skinkar. Vi har länge varit intresserade av att köpa en blåtunge skink dock har vi aldrig riktigt tagit oss råd eller tid för att skaffa en. Nu kollades det i alla fall upp en massa om dessa djur.


Game of life

Jepp vi har hunnit vara iväg och handlat, spelat brädspelet game of life, diska undan, förbereda maten och lite annat sådant där vardags göra. Gubben min ska göra en potatisgratäng och kyckling som serveras med en god sallad. Ska bli himla mummsigt att få äta det på ett tag :)

Ät upp ditt öga och få livet tillbaka!?

Ja det är så jag uppfattar denna artikel på aftonbladet. Den dödsdömde mannen som tog kål på sin exfru sitt barn samt ett spädbarn käkade upp sitt öga och nu säger tydligen advokaten så här: "- Han är galen. Nu kommer han äntligen att kunna få den vård vi vädjade om från första dagen"

Ja men tacka tusan vem skulle inte offra sitt öga mot sitt liv. Ska dom verkligen ändra på dommen enbart för att han käkade upp sitt öga? Tar man fasiken död påsin exfru och två barn så är det självklart att man är sjuk i huvudet och nog tusan anser då jag att man kan dömma sådant folk till döden.

Spanat efter killars könsorgan

Jepp jag har spanat efter om jag kunnat se något manligt könsorgan. Dock var det lite för svårt och se med bara ögonen så jag tog kameran till hjälp och fotograferade deras könsorgan. Du kan själv se bilderna här nedan.

Man ser att det antingen är två honor eller att det rör sig om icket könsmogna hanar
.


Den lite lugnare grottgeckon ej fått ngt namn ännu


Den andra grottgeckon den vildare av de två även denna har ej ngt namn ännu

Burit ved som satan

så nu är all ved inne. När den här är slut så får vi frysa röven av oss eller så får vi helt enkelt betala för att få en massa ny ved hit. Snart ska vi iväg på affären o köpa godis och mat. Huvudet bara dunkar av allt ljud. Gubben lyssnar på riktig skit musik, TV:en är på, barnen pratar/skriker och Alex dunkar ngt i soffan. Ja alldeles för mycket ljud på en o samma gång för mig.

nyvaken och trött

vaknade nyss har bara hunnit vara på toa, bytt på barnen, satt på kaffe och en kastrull med vatten på spisen. Känner mig jätte trött fasten jag fått sova länge beror säkert på att vi tre äldsta satt och spelade Nya finans rätt länge igår kväll. Freja vaknade oxå väldigt tidigt vid kl. 05.00 då hon lekte i sängen och gullade med lillebror. Tur nog så somnade hon om i alla fall till slut. Idag är det lördag och vi ska ha myskväll med gotta.

Hysterin om att råka vara kränkande!

Det har hänt ngt mycket konstigt med dagens samhälle. Vi vågar inte använda den svenska flaggan för då är vi invandrar fientliga, vi vågar inte säga dvärg för då förolämpar vi de kortväxta, vi får inte använda oss av gamla hederliga namn på bakverk som tex. negerbollar för då är vi hatisk mot mörkhyade, vi vågar inte fira våra skolavslutningar i kyrkan nå längre för då är vi kränkande mot invandrare med annan religon, vi måste starta en massa olika religösa byggnader åt invandrare med andra religoner annars är inte det svenska samhället jämställt, vi måste översätta alla viktiga texter till ett 20-tal språk för att samhället ska kunna vara jämställt istället för att lära invandrarna svenska och nu vågar vi inte ens längre berätta gamla klassiska sagor för våra barn nå längre enligt aftonbladet för då är vi för rädda att skrämma våra barn med elaka styvmödrar eller kränker de kortväxta med ord som dvärg osv.

Nog har väll ändå denna hysteri kring att man ska vara rädd för att vara kränkande gått alldeles för långt idag. Vart tog den svenska stoltheten och bevarandet av den svenska kulturen och det svenska språket vägen? Bara för att vi är ett land som tar emot många människor som mår dåligt så betyder det ju inte att vi måste utvecklas och bli som deras länder. Nu är det säkert många som tror att jag är invandrar fientlig eller något liknande men det kan jag lova er att jag är långt ifrån. Jag tror det är väldigt viktigt att vi tar hand om och hjälper varandra även om vi kommer från olika kulturer och länder dock så vill jag ha ett så pass jämställt Sverige så att man ska kunna våga vara sig själv och vissa sin svenska stolthet med en svenskflagga utan att vara rädd för att trampa någon på tårna. Den svenska kulturen är ju även den viktig att bevara. Fullständigt sjukt att vi nästan inte vågar göra någonting idag utan att vara så hysteriskt rädda för att vara "ojämställda" och kränkande mot andra.

Mystiskt odjur hittat i storbritannien

haha.. satt och läste på aftonbladet och sprang på den här artikeln

Tydligen har de hittat kvarlevorna från något oidentiferat djur i Storbritannien och vad är det första som händer?
Jo det börjar direkt talas om gamla legender och "besten från Exmoor". Gud vad pinsamt det måste ha blivit för de som på fullaste allvar ansåg det vara ett odjur från gånga tider när det bevisades vara kvarlevorna från en gråsäl ;)

Dock skulle det ju vara himla trevligt och spännande om vi sprang på en ny större däggdjurs art som vi inte har vetat något om sedan tidigare :)

matdagboken

Vi (el rättare sagt Tyr) är ju med i tummen studien här på NUS. I och med den så måste vi föra bla en matdagbok under 3 dygn i rad en gång i månaden fram tills Tyr är 6 månader. Därefter blir det betydligt mer sällan :)

Så jag tänkte att jag kan ju föra in här hur hans matrutiner ser ut. Vi har bara hunnit med en månads dagboksförande än så länge dvs. 3 dygn vid 2 månaders åldern.

Matdagboken för Tyr 2 månader
dag 1dag 2dag 3
Kl.Vilken matMängd matKl.Vilken matMängd matKl.Vilken matMängd mat
01.44Ersättning120 ml.00.30Ersättning120 ml.04.00Ersättning150 ml.
04.55Ersättning150 ml.04.00Ersättning150 ml.10.10Ersättning150 ml.
09.40Ersättning150 ml.09.00Ersättning120 ml.14.00Ersättning150 ml.
13.20Ersättning150 ml.14.20Ersättning150 ml.19.20Ersättning150 ml.
16.53Ersättning150 ml.19.50Ersättning150 ml.23.40Ersättning150 ml.
20.37Ersättning150 ml.23.50Ersättning120 ml.   

Enligt papperna som jag fått så ska barn äta under åldern 2 månader till 4 månaders ålder ca 140 ml. till 200 ml. per måltid ca 5 gånger per dygn. Sammanlagt ska de äta ca 700 ml till 1000 ml. ersättning per dygn. Så Tyr ser ut och få i sig ungefär det som är normalt för hans ålder :)

piercare - seriösa studios eller oseriösa hemmapulare!?

Att göra piercings är något som ökar starkt idag. Även en hel del hemmapulare dyker upp i en massa olika äckliga, smutsiga vrår. Om man har otur så kan man få en infektion av sin piercing. Dock kan det underlätta risken om man går till en seriös studio. Hur tusan vet man då att en studio är seriös?

Ja det är något jag har funderat på väldigt länge visst det finns vissa saker man kan gå på bla medlemskap i organisationen APP (Association of Professional Piercers) och/eller dess systerorganisation ASAP (Association of Safe Piercing). Alla seriösa piercingstudior är medlemmar i minst en av dessa organisationer.

Jag själv har länge letat efter hur man kan kolla upp hur dessa organisationer fungerar, vilka riktlinjer de ska följa och hur ser man om min piercare är medlem där?

ASAP - Idag har jag hittat åt deras hemsida. Det bästa med den sidan är att man kan läsa direkt stadgarna, listor på medlemmar osv.

APP - vette tusan hur man kollar upp det. Dock har jag hittat åt en sida som har tagit upp hur deras riktlinjer osv ser ut. Perfekt för den som vill kolla upp om sin piercare följer deras stadgar. Vet dock någon om hur man kollar upp hur man får reda på om sin piercare är medlem där så hör av er till mig, tack snälla :) Kör texten som jag hittade här nedanför. Texten hittades här.

Association of Professional Piercers

 

The Association of Professional Piercers, APP, har givit ut en manual. Den

fi nns i en engelsk version på CD-skiva. Nedan följer en sammanfattning av

de delar som handlar om lokaler och inredning, hygienrutiner och åldersgränser.

Lokalens utformning och inredning

• Vid samlokalisering med annan hygienisk verksamhet måste piercingverksamheten

ha egna avskilda lokaler.

• Tvättställ med behållare för fl ytande tvål respektive engångshanddukar

skall fi nnas. Kranarna skall inte vara handmanövrerade.

• Väggar och dörrar i behandlingsrummet skall ha en yta av ickeporösa

material som kakel, vinyl eller blank/halvblank färg. Affi scher, tavlor

och dylikt bör vara inglasade eller laminerade.

Bilaga 1

• Golvet i behandlingsrummet skall vara av linoleum, vinyl, klinkers, trä

utan springor eller annat ickeporöst material. Det skall fi nnas stänkskydd

10-15 cm upp efter väggarna.

• Belysningen i rummet skall vara klar och justerbar.

• Luftreningsaggregat skall fi nnas i lokalen och vara dimensionerade utifrån

lokalens storlek.

• Skåp, lådor och andra förvaringsenheter skall fi nnas för förvaring av

förpackningsmaterial, burkar, steriliserade instrument, verktyg m.m.

• Separata och avskilda utrymmen för hantering av använda redskap,

smycken och verktyg skall fi nnas. Den idealiska lokalen har två rum

för rengöring, desinfektion och sterilisering så att man kan separera

smutsigt och rent. Många verksamheter har begränsat utrymme och

måste placera processerna i samma rum. Detta kan göras effektivt förutsatt

att momenten kan separeras ordentligt. Ickeporöst material som

plexiglas kan användas för att separera zonerna.

• Utrymmen för rengöring, desinfektion och sterilisering skall placeras

så långt som möjligt från kunder och skyltas med "Varning! Smittrisk!

Endast personal!" så att man undviker att kunder går in i utrymmet.

• I utrymme för rengöring, desinfektion och sterilisering skall det fi nnas

tvättställ, utslagsvask, autoklav, ultraljudsenheter och förpackningsmaterial

för det som skall steriliseras.

• Skåp, förvaringsenheter och liknande skall vara gjorda av ickeporöst

material som är lätt att desinfektera, samt ha fl era lådor för förvaring av

luft- och ljuskänsligt material.

• Kundstolar bör vara bekväma, justerbara och lätta att desinfektera.

• Stolsöverdrag och liknande skall vara av ickeporöst material som vinyl

eller läder. Engångsmaterial är det optimala.

• I toaletten skall fi nnas tvättställ med varmt och kallt vatten, behållare

för pappershanddukar, fl ytande antibakteriell tvål i pumpbehållare samt

avfallsbehållare.

Lokalvård

• Väggarna skall desinfekteras minst en gång i veckan.

• Golven torkas dagligen med rent vatten och desinfekterande medel.

• Lampor som berörs under behandlingen måste desinfekteras ofta.

• För att minimera risken för korskontamination skall ytorna vid autoklaven

rengöras med desinfektionsmedel före och efter användning.

Bilaga 1

• Inredning måste desinfekteras minst två gånger dagligen och dessutom

vid behov.

• Kundstolar måste desinfekteras efter varje användning, även om man

inte ser någon förorening. Skabb, parasiter och liknande kan överföras

från hår eller kläder till bord och stolar.

• Toalettstol, tvättställ, dörrhandtag och andra fl itigt berörda ytor skall

rengöras noggrant varje dag och desinfekteras vid behov.

Avfallshantering

• Sopkärl skall vara av plast eller metall, fotpedalsmanövrerade, täckta

(lock) och tydligt märkta. De skall placeras lätt åtkomliga för personalen

men inte för kunderna.

• De fl esta piercingverksamheter har inte så mycket blodbemängt avfall

att de måste använda ett speciellt uppsamlingssystem för smittförande

avfall. Det kan dock vara lämpligt att hantera avfallet enligt de regler

som gäller för sådant avfall. Kolla upp de lokala bestämmelserna om

avfallshantering!

• Om man inte använder sig att systemet för smittförande avfall kan det

vara lämpligt att förpacka avfallet i dubbla påsar innan förvaring och

borttransport.

Hygienrutiner

Handhygien

• Det är viktigt med noggrann handtvätt. Tänk på naglarna, utrymmet

mellan fi ngrarna och handlederna.

• Antibakteriell handlotion rekommenderas.

• Handskar är absolut nödvändiga. Tänk på följande:

- Händerna skall alltid tvättas före och efter användning av handskar.

- Många använder desinfektionsmedel före handskar tas på.

- Naglarna skall hållas korta för att undvika skador på handskarna.

- Handskar skall bara användas vid kontakt och inte kontinuerligt.

- Handskar är engångsmaterial och skall inte tvättas eller återanvändas.

- Handskar skall förvaras på rätt sätt. Håll handskar borta från ljus,

värme och fukt.

- Handskar skall väljas efter den uppgift som skall utföras.

Bilaga 1

Handskar bör användas:

- vid beröring av kunden

- när man arbetar med desinfektion och sterilisering - använd olika

uppsättningar av handskar för att öppna och stänga dörren till

autoklaven, för att lägga in förorenade instrument och för att ta ut

det sterila innehållet

- vid städning och avfallshantering.

Handskar skall bytas:

- När de är skadade

- När man går från smutsigt arbete till rent

- Under piercingproceduren, t.ex. inför följande moment:

1. Inledande iordningställande av bricka och instrument

2. Inledande rengöring/desinfektion och märkning av huden

3. Öppning av autoklaverade förpackningar

4. Piercingingreppet

5. Rengöring/städning efter ingreppet.

Utrustning

• För sterilisering av instrument m.m. är ångsterilisering i autoklav den

enda praktiska metoden. Sportester är absolut nödvändiga för kontroll.

• Använda piercingredskap/verktyg skall förvaras inneslutna i ickeporösa

lådor eller behållare som i erforderlig omfattning är utformade så

att spill av vätska undviks.

• När autoklaveringen är klar och föremålen har torkat skall de sterila föremålen

förvaras så att risken för förorening av föremålen minimeras.


Kunden

• Ytan (huden/slemhinnan) som skall piercas skall vara så fri som möjligt

från fett, svett, smuts och bakterier.

• De kemiska medel som används för desinfektion av kundens hud skall

ha följande egenskaper:

- Ett brett antibakteriellt spektrum

- En snabb effekt som håller i sig en tid.

- Ska ge minimal irritation eller överkänslighetsreaktioner.

- Ska kunna appliceras snabbt.

Alla medel måste användas enligt tillverkarens anvisningar.


Bilaga 1


• Vid piercing i munnen skall kunden skölja munnen under minst 30 sek

med en liten mängd antimikrobiellt munvatten.

• Vid piercing i läppar måste båda typerna av desinfektion göras.

• Efter det att huden desinfekterats måste kunden få anvisningar om att

inte röra hudytan med händer som är otvättade eller utan handskar.

Om kunden rör i eller intill den preparerade ytan måste desinfektionen

göras om.

• En kund som tagit alkohol eller någon annan drog för att t.ex. dämpa

sin oro bör inte behandlas. Endast sådana som är vid sina sinnens fulla

bruk skall piercas.


Åldergräns


Reglerna beträffande piercing av minderåriga varierar mellan länder/stater.

I USA är 18 år vanligtvis den ålder när en person juridiskt anses vara i stånd

att ta ansvar för sina handlingar. En omyndigs kropp är juridiskt ett ansvar

för dennes föräldrar eller motsvarande. Det innebär att ett kontrakt/avtal

som skrivs under av en omyndig, utan att den som juridiskt är ansvarig har

skrivit under, inte är juridiskt bindande.

En vanlig tillämpning är att vägra att behandla någon som är under 18 år.


Zoonen.com

En bra sida på nätet för djurintresserade

Zoonen

Jag heter hotmail där om ni vill gå in och se på några av våra djur.

Godermorgon

blev en halv tidig morgon idag. Klev upp före väckarklockan ringde satte på en kopp kaffe efter jag gjort välling och mjölkersättning åt småttingarna. Ja och efter att både 2 barn och gubbe gett sig av mot skola och jobb så hamnade jag här.

Igår så tingade vi oss en 1.0.0 (hane för er som inte förstår) grottgecko från stockholm. Vi ska hämta upp den där då vi lix åker ner dit på mässan och för att fira ena av mina bröder som fyller år i slutet av januari.

Expo Stockholm

är en köp, byt och säljmässa för grod och kräldjur, terrarietillbehör och mycket mer. Den kommer att gå av stapeln lördagen  den 31:a januari. Det här kommer bli våran första reptilmässa som vi besöker då det inte direkt finns några i våran närhet. Då det gäller olika arrangemang osv så kan man lätt känna sig isolerad i denna del av Sverige. Vi kommer bila ner dit och det tar ju inte direkt bara någon timme utan ett antal jäkla timmar. Himla tur att jag tycker det är mysigt att åka bil vette tusan dock vad småttingarna kommer anse om bilresan.

Grottgeckos (G. Luii)


Idag så har jag och småttingarna kelat lite med våra grottgeckos (Kinesisk leopardgeckos som dom igentligen heter eller det latinska namnet Goniurosaurus luii).

Detta är min absolut favorit art just nu bland ödlor. Dom är så otroligt vackra och häftiga på samma gång. Lite fakta om ödlan för er som har reptiler som intresse :)

Art: Goniurosaurus luii
Utbredning: Södra Kina, Vietnam
Storlek: ca 20cm
Luftfuktighet: ca 70%

Denna ödla kallas för grottgecko av dom flesta, men heter igentligen kinesisk leopardgecko. Det finns totalt 3 st upphittade arter av Goniurosaurus i vietnam. Den första dom hittade var en hona av Goniurosaurus luii och den är den största ödlan av dessa arter. De som är upphittade i vietnam är Kinesisk leopardgecko (Goniurosaurus luii) Kinesisk tiger gecko  (Goniurosaurus araeneus) och Goniurosaurus lichtenfelderi. Det finns även flera olika arter som är upphittade i andra områden.

Se till att terrariet dom bor i inte är för varmt, för den största dödsorsaken i fångenskap är värmen och dom torkar ut, så mkt fukt är ett måste!

Dom lever ofta kring älvstränder med mkt stenar.
Dessa ödlor är nattaktiva,men kan även ses på dagen,men oftast sover dom bort dagen i  grottor, under stenar eller andra håligheter.

Terrariet

Våra geckosar bor i ett terrarie med måtten 110*45*45. Vi har byggt en bergsbakrund åt dom med några klippor att klättra på och gömma sig i. Botten materialet är för tillfället en grön "gräsmatta" eftersom dom är så små men då dom blir större blir det sand eller jord, jorden är bra för  att hålla bra fukt i terrariet! Sen har dom även några stenar och grottor att gömma sig i på marken, dom har även fått ett litet vattenfall som hjälper till att hålla fukten där också!
I det ena hörnet har vi en liten värmematta ifall det blir kallt för dom!

Föda

Vi matar våra grottgeckosar med syrsor som basföda och mjölmask någon gång!


Visst är dom underbart vackra!?

Snöar och minus 13 grader

Ja idag så snöar det igen dock är det betydligt varmare med sina 13 grader än vad det var under helgen här. De två stora barnen är på skolan, första skoldagen för det här året. På tal om skolan så ringde jag till Vindelns kommun idag och frågade hur det går med min överklagan på deras beslut angående skolskjutsen. Överklagan skulle vara inne 1 vecka före den 12 december för att den skulle hinna vara med på sammanträdet i nämnden det datumet. Dock så sa nu personen jag pratade med i telefonen att den kommit in till dom den 5:de december och att den inte hunnit med att åka vidare till nämnden den omgången. Så nu får vi vackert vänta till den 4:de Februari då nästa sammanträde i nämnden äger rum.

Har även skickat ett mail o klagat på ett skit företag som inte klarar av att skicka de varor jag beställt och som redan är betalda. Skit företaget vägrar oxå svara på frågor man skickar dit. Så jag varnar er för att beställa från detta skit, skit, skit företag www.akvarieshopen.com

Du din dumma, dumma jävel!

Ja det var exakt de orden som jag skrek åt min gubbe inatt då han uppenbarligen hade undanhållit något för mig. Jävlar vad förbannad jag var på han.

Det var även de första orden han fick höra från mig nu på morgonen. Du din dumma, dumma, dumma, dumma jävel! vräkte jag ur mig när han steg upp på väg till jobbet. Han var dock totalt obrydd i de orden eftersom han känner mig så väl och visste att jag måste ha drömt något knäppt nu igen :P

Nya Finans

Ja som vanligt så ägnades en kväll åt spel även denna gång blev det Nya Finans mellan mig, Alex och Kristian. Tyr satt och hejjade i sin babysitter som stog på bordet (ja jag vet de bör ej stå där) och den store vinnaren visade sig bli JAG :)
Det är inte ofta som gubben låter någon annan vinna i det där spelet så man blir alltid lika glad då man lyckas slå han i det.

Skottat och dragit in ved

Gubbens första arbetsdag det här året och jag har skottat och burit in ved idag. Tyr låg ute i barnvagnen och sov så sött medans jag, Freja och Alicia jobbade på och skottade och bar in ved. Alexander den latmasken satt bara inne och data nördade sig.
Bara för att

Vill bara påminna er om att ni kan prenumera på min blogg. Bara klicka på denna icon på den högra sidan ;)


Ja så kanske man i alla fall kan få in en prenumerant. Haha.. så man slipper känna sig så ensammen :P

Turis

Idag så har jag/vi haft en himla tur eftersom jag vann tävlingen från Maria Nyckelpiga som fanns hemma hos Robins garderob. Första blogg tävlingen som jag har vunnit och ja säkert en av de första gångerna jag vunnit överhuvudtaget eftersom jag har så attans otur i spel. Dock har jag ju haft en himla tur i kärlek nu på slutet ;)

Här är mitt julrim som hjälpte mig att vinna:


Den här ska du få ha när du och jag ska
mysa
Du kommer bli så fin och som en tomte i huset
lysa
Jag kryper gärna nära och känner dig med denna så
mjuk
Ja med denna runt din kropp du ska få slippa bli
sjuk
Sedan vi får hoppas att den inte blir snodd av någon
björnliga
Att vi allt detta får kan vi tacka bästaste
maria nyckelpiga

Tråkig!?

Ja det är vad gubben kallar oss alla :)

Han tycker att vi ska hitta på ngt skoj men alla är vi upptagna med ngt Alicia spelar ps2, Alex leker med Freja för fullt, Tyr sover och jag hara data nördat mig lite igen. Ska snart försöka slita mig härifrån och umgås med min underbara familj. Fast slita och slita mig ifrån är nog helt fel uttryck då det inte direkt känns jobbigt att umgås med dom. Gubben har börjat bygga på ett nytt terarium nere i källaren och det ser ut som om det kommer bli kanon fint. Det lär dock dröja innan man ser hur det kommer se ut då det är färdigt eftersom han börjar jobba nu imorgon igen.

Ett smak prov på hur han har börjat men som sagt var så är det långt ifrån klart ännu :)
skridskor

Gårdagen blev riktigt bra :)

Barnen öppnade klapparna och båda var då nöjda och glada. Sedan spelade vi Nya finans ett par timmar. Kvällen avslutades med en bra film och glass i mängder.

Nu idag så vaknade jag och gubben av att Freja klev upp i sängen. Vid en närmare titt på jäntan fick vi syn på att jäntan var full i skit... trodde vi i alla fall i ett par sekunder innan vi insåg att det var chokladglass hon var kletad i från topp till tå :P

Idag så var vi en sväng in till Vindeln och åkte skridskor i ishallen deras. Skulle även ha köpt pizza där inne men ägaren hade tydligen sprungit in på ICA och stor handlat så vi sket i att vänta in han och köpte frys pizza istället på ICA där vi sprang på pizza gubben. Billigare vart det med frys pizzorna och inte smakade dom dåligt heller.
mini julafton

Jajjemen mini julafton är vad vi ska ha idag. Äntligen ska de två stora barnen komma tillbaka hit och de ska få öppna sina julklappar.. hihi.. gud vad skoj!

Gud vad jag har saknat dom det är alldeles för tyst och stilla här utan dom. Jag hoppas barnen kommer bli glada över sina klappar, även om deras far alltid kommer ha råd med mycket dyrare saker. Dock är det ju tanken som räknas om jag nu inte minns fel ;)

Gubben är redan på väg ner till stan för att hämta upp dom medans jag har slagit in de sista julklapparna som de ska få. Är jäkligt kallt här idag. Minus 25 grader var det för någon timme sedan och huset har vi inte hunnit få upp värmen i ännu. Veden börjar oxå snart ta slut så vi måste köpa in ett nytt lass nu strax. Gud vad det går ved i ett hus under vintern men det är ju i alla fall både billigare och mysigare med vedning så jag ska kanske inte klaga så mycket.

IKEA

Vi var hemma vid 22.30 igår kväll. Himla skönt att få hela dagen att gå åt till något annorlunda. Det var Rea på Ikea så vi hittade lite saker som vi köpte. En skattkista som vi ska ha i hallen som ett förvaringsutrymme för handskar o vantar samtidigt som man kan sitta på den. Varrdagsrummsbord hittade vi oxå så nu har vi äntligen ett bord vid soffan. Två barnstolar och en massa krims krams vart det oxå :)

Bilresa

Senaste dagarna har varit tråkiga så nu drar vi ner till Sundsvall på en liten minisemester. Far ner nu på ett tag och kör hem senare på kvällen. Igentligen har vi inte råd med resan men man måste ju göra något oxå annars blir man ju knäpp till slut. Gubben börjar ju jobba nu snart igen så bäst o passa på nu då :)


Pulka

Idag så tog Gubben min med sig Freja för att åka lite pulka i den lilla backen som vi har här utanför huset. Freja gillade inte alls att åka gnällde bara men Kristian såg dock ut att gilla det eftersom han tog skranan och åkte ett par gånger extra utan ett barn i famnen :)

Jag och Tyr stog bara och hejjade på de två som åkte men blir ju rätt fort kallt när man bara mest står stilla. Vi hade minus 18 grader idag här mitt under dagen inte alls farligt kallt men frös det gjorde jag i alla fall.Lång väntan på akuten!?

Läste denna artikel på VK och blev så irriterad på folk. Förstår inte alls problemet som den artikeln försöker belysa. Vissa människor tror verkligen att de är jordens centrum och ska ha förtur till allt. Även ett gäng kommentarer där stör mig väldigt som tex, att vi har gratis sjukvård. Vad jag vet så är den inte gratis och har aldrig varit så. Vad tror dom skattepengarna går till??

Nä satte dit en liten kommentar jag oxå på VK:s hemsida. Känns så attans irriterande att det ser ut som att folk verkligen är så himla blåsta och okunniga i dagens samhälle så att de inte ens vet vad som är gratis och vad de betalar till. Att även viss människor tycker att deras barn som har öroninflammation ska få komma in till läkare före kanske de med hjärtproblem, brutit benet osv. är fruktansvärt irriterande. Är vi verkligen så självupptagna idag?!

min kommentar på vk blev så här:

Gratis är sjukvården knappast. I vilken värld lever du om du tror att man får något gratis idag. Vi betalar all sjukvård ur våran egen ficka genom skattebetalningen. Därför är det väldigt viktigt att vi ställer krav på den oxå.

Däremot anser jag inte det vara så himla farligt att man får vänta när det igentligen inte är ett akut fall. Barnen ska ju inte komma före bara för att de är barn. Man hjälper ju självklart de personer som är i störst behov av hjälp först. Förstår inte alls problemet ifråga som denna artikel försöker lyfta fram. Den dagen då sjukhusen väljer sina patienters prioritet utifrån ngt annat än patientens sjukdomsbild den dagen kan ni snarare börja bli oroliga.

Håller med mamman ifråga om att man många gånger skulle kunna spara in pengar/resurser genom att ha någon annan typ av sjukvårds erbjudanden öppen även under dessa högtids dagar. Så att de som verkligen är i behov av akut sjukvård kan få det i tid.

Besiktat nya bilen

Ja idag åkte vi alla ner en sväng på stan eftersom den nya bilen skulle besiktas. Gick exakt som vi trode handbromsen måste fixas på den dock så borde vår stora bil vara lagad innan det är körförbud på denna så vi slipper laga den här nu på en gång. Blir ju bättre för ekonomin om vi kan vänta ett tag innan vi tar tag i den här bilen oxå.

Sedan for vi en sväng på Willys o köpte käk, mjölkersättning, tvättlappar, lite filmer och godis. Resten av dagen har vi bara slappat framför TV:en med film och mys, pys.

Nyårsdagen

Var vi enbart hemma. Tog det lugnt och vilade upp oss från den sena natten :)

På kvällen ringde Peder oss och frågade om vi ville ha besök. Så vi snabb städade lite medans vi inväntade storbesök från Erica, Peder, Elin och "lill" Alexander. Tog ett bra tag innan det ringde på dörren och det första Peder säger är: "det blev bara vi" och då menade han att min kompis Erica stannade hemma medans då Peder hennes gubbe och deras två barn kom hit. Erica hade tydligen lyckats igen med ngt helt omöjligt enligt mig. Skulle upp och byta om innan de åkte hit men istället lyckades hon somna.. haha.. en helt otrolig människa den där :P

Hur som helst var det väldigt trevligt med Peder och hans barn på besök. Väldigt sällan blir det mellan vi träffas men det blir ju oftast så då man har familj osv.

Freja blev även hon väldigt glad över att få lite lek kompisar ett par timmar.

Nyårsafton 2008

Nyårsafton blev riktigt trevlig satt hela dagen och kvällen hos gubbens syster, Tina, och hennes familj. Satt och spelade mycket spel Buzz, kort och brädspel. Tina bjöd oss även på en otroligt smarrig oxfile, potatisgratäng, sallad och flera olika såser till. Jag drack några cider till maten vilket var himla gott då man varit alkohol i dryga 2 år nu. Gubben drack cola som barnen eftersom han slutat för några år sedan med allt som innehåller alkohol.

De två stora barnen var fortfarande hos sin far så hur de haft det får jag veta senare. De två småttingarna hade skit skoj, ja i alla fall Freja hon lekte ju med sina kusar, Carro, Jennie, Josefine och Natalie :P

Tyr och Freja blev inte alls rädda för fyrverkeriet trodde Freja skulle bli det då hon var helt hysterisk förra nyåret även om vi bara var inne med henne. Hon har tydligen växt på sig så pass så hon förstår att det inte är ngt att vara rädd för

Vi åkte hem vid klockan 02.00 dock så vaknade Freja till en sväng då vi bar in hon till sitt rum och den övertrötta jäntan gallskrek tills klockan var kring 05.00 på morgonen. Tur att vi alla lyckades sova till klockan 12.00 i alla fall dagen efter.


RSS 2.0