Rätt eller fel att abortera handikappade?

Allt fler aborter görs vid kromosomavvikelser, detta går det att läsa mer om på alltombarn. Så ja då är ju frågan är det rätt eller fel att få göra abort om man upptäcker att det väntande barnet förväntas få handikapp?

Jag gör enbart en snabb kopiering av vad jag sagt tidigare den 2009-10-14 i bloggen om denna fråga dvs detta:

Alla där ute som tycker det är fel att ta bort barn pga de förväntas få handikapp, tycker även ni att det är fel att ta bort friska barn?

Jag brukar oftast få svaret av folk som man ställer den frågan till att: vanliga aborter är jag för men man ska inte få abortera barn/foster för att det är sjukt, handikappat eller har fel färg på ögonen.

Jag håller med att man inte ska få ta bort barn bara pga att ögonfärgen är fel. Dock om man nu tycker att man bör och ska kunna fatta beslutet själv om man vill behålla ett friskt barn eller inte pga olika anledningar som tex, ekonomiska, ej mogen, fel period i livet osv. osv...

Borde man då inte heller tycka rent teoretiskt att ett handikappat barn ska kunnas få aborteras av samma orsaker. Man kanske har en ekonomi, livssituation, jobb som klarar av ett friskt barn men inte ett handikappat barn. Vad är det stora felet med att ta bort de barnen på samma grund som man tar bort ett friskt barn?


Är handikappade barn/foster mer värda än "normalt friska" barn/foster?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0