nyfödda marsvins ungar


Idag kom denna lilla kull med 3 små marsvin. En ser ut att bli crested, en slät hårig och en virvel. På bilden är de alldeles nyfödda.

En normal förlossning för marsvin brukar ta ca 15-20 minuter. Honan krystar och drar ut ungarna en och en genom att huka sig och dra fram dom med munnen. Varje marsvinsunge slickas ren på fosterhinnor, och navelsträngen bits av. Därefter äter mamman upp moderkakor och annat "slisk" eftersom de innehåller mycket näring. Mamman blir brunstig redan en timme efter att ungarna föds.

Ungarna föds fullt utveckade, med öppna ögon, päls och tänder. De är små miniatyrer av marsvin som redan första dygnet går runt i buren och undersöker sin omgivning. De diar sin mamma i ca tre veckor, men redan under de första dygnen brukar de börja smaka på fast föda.


Kommentarer
Postat av: P

Ååh vad otroligt, aldrig nånsing sett nyfödda marsvinungar eller kaninungar förrän du lagt upp bilder på dem.. :) spännande.

2009-12-05 @ 10:14:17
URL: http://mpea.bloggspace.se
Postat av: MissyElliot

Åh, så pluttinuttiga små varelser. (När jag var liten hade jag ett virvelmarsvin som hette Jocke. Han var såååå snäll, nästan som en liten hund...)

;-)

2009-12-05 @ 13:46:57
URL: http://missyelliot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0