Låt oss agera!

Låt oss för en gångs skull göra något mer än att bara gnälla över hur ruttet samhället är.
Låt oss agera!


En liten flicka säger att pappa har kissat på henne och att pappa har tjockt kiss. Hon berättar att pappa sagt att hon inte får berätta deras hemligheter, om hon berättar så kommer mamma att dö, att det är pappa som ska döda mamma och att hon då måste hon bo hos honom för detta har pappa sagt.
Detta har berättats för personer som hon är trygg med och en del uttalanden finns inspelat på band, men familjerätten vägrar se och höra eller lyssna på vad flickans mamma försöker berätta för dem för de anser att informationen är irrelevant.

Familjerätten vägrar att se den film som finns inspelad där Matilda berättar och visar hur och var hennes pappa slår henne för de anser att den informationen är irrelevant. Hur kan det vara irrelevant att ett barn berättar om det fruktansvärda hon upplever? Hur kan det vara irrelevant i fråga om vårdnad? Tydligen så ÄR det irrelevant, för familjerätten föreslår tingsrätten att besluta att flickan skall bo hos pappan på heltid.

Läkare och BVC-personal har anmält pappan till Socialtjänsten och till polisen. Skador har dokumenterats, men inget händer. Socialtjänsten agerar inte på anmälningar från läkare och BVC! Matildas mamma hittade tusentals porrbilder och porrfilmer i pappans dator på enligt socialtjänstens bedömning ”klart minderåriga personer”. Polisen har speglat datorn och anser att materialet som pappan har i datorn är obehagligt men inte olagligt. På bilderna och i filmerna figurer 11-12 åringar som är fotograferade eller filmade i rosa barnrumsmiljöer med Hello Kitty motiv och Barbie i syfte att förstärka ”barntemat”. Pappan har på fråga under muntlig förberedelse i tingsrätten medgivit att han onanerar till bilderna. Att Matilda varit ensam med sin pappa i bostaden när han både laddat ner och tittat på sitt material i datorn kan styrkas av logg-filer från hans dator. Denna pappa får ensam vårdnad! Denna man skall nu ha hand om lilla Matilda.

När mamman fick beskedet att pappan fått interimistisk (tillfällig) ensam vårdnad om dottern, såg hon ingen annan utväg än att gömma sig med Matilda. De lämnade allt som betydde något för dem för att skydda flickan. De lämnade familj och vänner. Mamman satsade allt.
Tyvärr så hittades de för några dagar sedan så Matilda är nu i händerna på den man som hon säger har förgripit sig på henne och mamman sitter fängslad.
Vem kan hjälpa Matilda nu?

Låt oss hjälpa Matilda. Låt oss för en gångs skull göra något mer än att bara gnälla över hur ruttet samhället är.

Låt oss agera!

Namninsamlingen kommer att skickas till Socialdepartementet, Justitiedepartementet, den berörda socialtjänsten, familjerätten, politiker på lokal- och riksnivå och till media.

En utredning om ett barns utsatthet måste innehålla en riskbedömning och det har inte gjorts i detta fall.
Grava fel har begåtts hela vägen och Matilda 4½ år får betala ett högt pris för det.

Vi protesterar tills Matilda är trygg igen. Tills mamman är fri och tills Socialtjänstens och Familjerättens agerande utretts av rätt instans.

KLicka på länken å skriv under


http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3997

Kommentarer
Postat av: Cajsa.

Jätte söt blogg, allt bra med dig?

2009-12-12 @ 03:12:33
URL: http://worldofcreation.blogg.se/
Postat av: Vicke

då ska jag gå in och skriva på nu, jag hoppas att du får en trevlig helg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0