se upp för ficktjuvarna

Så var mellandags rean igång vilket medför att det är dax igen för att se upp för ficktjuvarna på stan. Det som tydligen går mest av dessa dagar i mellandags rean är elektronik enligt VK. Jag är dock ute efter barnkläder och dylikt istället. Har inte köpt ett enda plagg för full pris på flera år känns det som. Mellandagsrean brukar även kunna resultera i billigare kläder än på vissa loppisar, de flesta tradera auktionerna och dyl.

Fast ja då får man ju inte de där super kända märkerna på kläderna men ska jag vara ärlig tror jag inte att mina tre yngsta bryr sig ett skit om märket på kläderna ^^

Ska även bli mycket intressant och se hur denna rea i kombination med SMHI:s utförande av en klass 1 varning för Västerbotten. Igår då vi var in till stan och lämnade stor barnen hos deras far så såg vi i alla fall en lastbil som kört fast i snön. VK ansåg att man borde ha lämnat bilen hemma men ja det är ju inte det lättaste då man har över 40 minuters bilfärd in till stan. Så ja mycket snö har det kommit och vi funderar på att köra in idag igen för att shoppa hem nyårs maten och titta lite på mellandags rean osv.

är nog den populäraste daggecko arten

Phelsuma madagascariensis grandisPhelsuma. m. grandis är nog den mest populära daggecko arten. Orsaken till att den är så populär är nog den mycket vackra färgen (grön med röda fläckar) samt att den är aktiv på dagen. Den blir dessutom ganska stor, mellan 25-30 cm. Den kommer ursprungligen från norra delen av Madagascar där den lever i regnskogsmiljö vilket även ger möjligheter för ägarna att  inreda riktigt snygga regnskogs terrarium.


gårdagen


Alicia ute på gårdenAlicia och Freja i snön


Bamse även han ute i snön


bilder från julen

 


Tyr en liten gladskit.


gubben lär Tyr att dricka ur flaskanalla fyra barnen med tomtenTyr och AliciaFröken Angelica

 


orsaken till varför fruntimmer läser

btw angående böcker så har jag lyckats väcka gubbens sug efter att läsa böcker. Ngt han tydligen aldrig har gillat. Hur jag har lyckats med det?


Spelade ett spel som vi ropade in på tradera, 24 karat, där var det ett slå vad om utmaning om hur ofta som dyker upp på en sida i en skönlitteraturbok. I den boken, den sidan vi hittade var det värsta snusk scenen så jag förklarade enbart för honom att det är mycket snusk och sex scener skrivna i böcker. Så nu har han sagt att han ska läsa muntergök och att han äntligen förstår varför fruntimmer alltid läser ^^


Före stormen

godermorgon. Idag är det en mer vardags dag igen för oss. Barnen leker med sina nya grejjer och gubben funderar på att fixa källaren så att den blir klar som han vill ha det.

Jag läste ut boken som jag har hållt på med nu ett bra tag. Före stormen skriven av Judith Lennox. En helt okej bok enligt mig. Det är en bok som även förklarar folkets historia så att man bättre förstår hur dom blivit dom de är och jag har alltid gillat böcker som är skrivna på det viset. Helt klart värd att läsa en gång i alla fall.


en trött fröken Angelica

Dagen har varit full av liv och rörelse, i alla fall för barnen. Skrik har det varit och spring :)

Har varit hemma hos gubbens ena syster och träffat nästan alla kusinerna till våra barn. Käkade middagen där och spelade spel m.m

Nu under kvällen så har vi fortsatt med spelande och lyssnandet på skrikande barn. Gubben står bakom mig, fisandes som vanligt, och inväntar att få ta över datorn för att få spela CS.

Är det ngt som får gubben att sätta igång (inte sexuellt men på sina egenheter) så är det just CS. Så med tanke på att han redan hela kvällen har fått en massa konstigheter för sig så lär det ju bli rätt mycket snart nu igen.

Kan jag få spel, spela, spela, spela nu... varför skriver du så, så så... :D

julaftonen

Julaftonen var så klart riktigt mysig för våran del. Tomten kom förbi och alla barnen var då nöjda med minst ett par av julklapparna. Under gårdagskvällen så lektes det som aldrig förr och Tyr kallades för Godsila eftersom han rivde ner det som byggdes gång på gång.

Ska inte sitta idag heller igentligen och data nörda mig. På jul ska man ju umgås med släkt och vänner så mer om våran jul kommer senare. Hoppas ni alla får en riktigt bra juldag.

god jul

eftersom jag inte kommer att sitta på datorn ngt imorgon så passar jag på att önska er alla en riktigt trevlig julafton nu ikväll istället :)

dan före den stora dagen

Så var det bara en dag kvar till den stora dagen, Julafton.

Julafton är nog den dagen som barnen längtar mest till och helt klart den största helgdagen för barnen, i alla fall i det här huset :)

Idag så ska vi ställa fram julgranen. Vi har en i plast som fungerar utmärkt år ut och år in. Är rätt van med plastgran sedan min lillebror Daniel var liten och allergisk mot just bla granar så mig gör det då inget att den inte är äkta :)


Joakim von Ankas fantastiska affärer

Igår så spelade vi ett av våra tre nya spel som vi ropade hem på tradera. "Joakim von Ankas fantastiska affärer" från 1989 var det spelet som fick äran att testas först. Ett helt klart super skoj spel för familjen med lite större barn och föräldrar. Alicia var med igår och spelade men hon förstog inte riktigt hur en börsmarknad fungerar, så man fick hjälpa henne under spelets gång så hon inte gjorde bort sig helt.


lite kärlek

tandläkarbesöket gick kanon fint. Ett hål och lite ultraljud för att ta bort tandstenen i  övrigt såg det bara bra ut.

Här har vi hunnit med att kokat knäck under kvällen och nu funderar vi på att sätta oss ner och spela ngt roligt spel.

Gubben psykar sig med att göra oljud i min närhet enbart för att jävlas, så jag gissar på att han antingen hamnat i psykos eller behöver lite kärlek.

tandläkaren blir det idag

Idag så ska fröken Angelica in till tandläkaren för första gången på ungefär 7 år. Under denna period har jag hunnit med två stycken graviditeter som bara det under den tiden gör att tänderna är sämre.

Sedan jag slutade snusa oxå för ca 1,5 år sedan så har jag fått fulla käften med tandsten. Ska bli mycket intressant och se vad detta tandläkarbesök resulterar i.

Tandsten är en hårdnad beläggning, en mineralisering, på tänderna. tandstenen kan avlägsnas med ultraljud och vassa specialinstrument vilket jag gjorde en gång per år innan jag fyllde 15 år. Efter den gyllene åldern så började jag snusa och tandsten fick jag aldrig mer, ja inte först nu igen då jag slutat med det.

vintersolståndet

Godermorgon på er. Nu äntligen går vi mot ljusare tider igen. 

Vintersolståndet inträffade igår klockan 18.47. Vid vintersolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt bort från solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin kortaste dag och längsta natt. Så nu går vi mot ljusare tider igen även om det är ett bra tag innan man tänker på vår och ljusa dagar :)

Norr om norra polcirkeln går solen inte ens upp den dagen.


Datum och tid (UTC) för
Solstånden
årSommar
Juni
Vinter
December
dagtiddagtid
2007 21 18:06 22 06:08
2008 20 23:59 21 12:04
2009 21 05:45 21 17:47
2010 21 11:28 21 23:38
2011 21 17:16 22 05:30
2012 20 23:09 21 11:11
2013 21 05:04 21 17:11
2014 21 10:51 21 23:03


Det finns inget som försvarar

Ja gubben min är vårdlös i trafiken ibland han oxå. Jag blir fullständigt vansinnig på han då han sitter med sin jävla mobil och kör samtidigt. Inget kan vara så viktigt så man måste prata samtidigt som en bil rullar. Sedan så har VK idag uppmärksammat en undersökning som vägverket gjort. Bilister som sitter och läser sms under körning eller ännu värre skriver sms under körning.

Vette tusan vad som kan vara så jäkla viktigt så att dessa människor måste sitta även och läsa och sedan svara på smsen innan de har tid att stanna av bilen?

Det finns inget som försvarar dessa bilförares beteende de både riskerar andras och deras egna liv. De borde helt klart bli av med körkortet enligt mig.

Så här går det att läsa på VK:

"Var tredje bilförare läser eller skickar ibland sms under färd.

-Detta är det farligaste av allt du kan göra i bilen. Du måste vara ordentligt berusad för att vara lika riskfylld som när du sms:ar, säger Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket.

Värst på att utgöra denna trafikfara är de mellan 15 och 34 år, 46 procent av dem knappar då och då på mobilen bakom ratten. De flesta är män.

Men 64 procent av förarna använder aldrig sms-funktionen, när de kör.

Siffrorna kommer från Sifos webbpanel, som i samarbete med Tele 2 frågat och fått svar av 3 331 personer.

-Tittar du bort från vägen i mer än 1,5 sekunder så ökar risken för en olycka ordentligt. Men att sms:a, bara inte det, suckar Tingvall."

"Ett annat bevis för att i stort sett varje människa inser att man inte ska ägna sig åt mobiltelefonen när man kör är att 85 procent tycker att det känns otryggt att åka med någon som sms:ar eller läser sms."

Jag är helt klart en av de sistnämnda. Hatar när folk överhuvudtaget pratar i telefonen och kör samtidigt så om ngn sitter och skickar sms under färd så skulle jag då absolut inte vilja sitta i bilen.

Hoppas verkligen gubben min får sig en tanke ställare samt andra läsare som använder telefonen i bilen när de ser detta inlägg.


livet är inte svart eller vitt

ja så har man suttit och pysslat med mors ena julklapp under hela kvällen.

Gubben har varit duktig och städat hela vardagsrummet riktigt fint och julpyntat lite. Blev riktigt fint och jag måste helt klart erkänna att gubben är lagd betydligt mer åt inredning än vad jag någonsin kommer bli. Skönt då man kompliterar varandras egenskaper och kunskaper i ett förhållande :)

Växel lådan ser ut att ha börjat bråka för oss nu oxå. Antar att det helt enkelt är på det viset att bilar och vi inte ska gå ihop. Tur i alla fall att vi har en ny reserv i den andra bilen. Bara ragga ngn nu då som kan byta den åt oss, typ gratis oxå. Tror vi kommer få det svårt och hitta ngn sådan ^^

Och ja jag håller med en av mina läsares kommentarer, livet är inte svart och vitt. Det ska alltid vara ngn som ska jävlas med en på ett eller annat vis :)

varm och god

ja så var Lycksele besöket över. Inte for vi förbi min far heller men, men det kanske blir en annan gång.

Nu sitter jag bara här och myser med en god liten klementin samtidigt som jag inväntar en varm och god kaffe kopp.

Lycksele imorgon

Jaha så har man handlat klart julklapparna. Himla skönt att få det överstökat. Julmaten är även den inhandlad nu så pengarna är slut för tillfället.

Imorgon ska vi in till Lycksele en sväng får se om man ringer upp min far och gör en snabb sväng förbi där oxå. Vette tusan hur jag ska göra med den saken. Har ju inte träffat han sedan farfars begravning då Tyr låg i magen och innan det var det nog ett antal år sedan. Så ja det är ju inte direkt ofta vi ses.

äntligen..

äntligen är det lite varmare ute igen från gårdagens minus 30 är det nu idag minus 9 grader enbart. Detta betyder att vi säkerligen tar oss ner för att handla de sista klapparna och hinner byta julklappar med min mor som åker ner till Åland snart för att fira julen med mina bröder Daniel och Staffan.


brrr...

vaknade nyss i ett iskallt hus. Fasten vi eldade hela dagen igår så finns det ingen värme kvar.

Kanske inte alltför konstigt heller då det är minus 30 grader ute nu på morgonen. Stackars kaninerna som bor där ute. Hoppas dom inte fryser.

så fixar ditt sexåriga barn sin rumpa

Ja så var det problemet med det där om barn som tror dom är tjocka redan vid 4 - 5 års ålder. Undrar hur det kan komma sig och vart det kommer ifrån? Kvällstidningarna blundar inte för det problemet i alla fall, el!? Hur var det artikelrubriken löd nu på aftonbladet: så fixar ditt femåriga barn sin rumpa, stämmde det!?Så här såg det ut idag på aftonbladet sida vid sida låg länkarna till artiklarna. Vilken tror ni lockade mest läsare, få snygg rumpa som kändisarna eller är jag för tjock??

Undrar om aftonbladet någonsin själva har funderat om orsakerna till denna bantingshysteri bland våra flickor som är under 7 år!?

2 års trots

herre gud vilket humör Frejsan har. Så fort det inte blir som hon vill så är det gallskrik och tandagnissel. Vette tusan hur man ska lyckas få bort det där beteendet.

Ja hur som så är hon i alla fall i sitt rum o gallskriker för fullt nu för tillfället. Lite less på detta nu så hon får gärna sluta.

mockarutor

Ja inte blev det in till stan idag heller. Med minus 26 grader ute och ingen motorvärmare i kopplad så självklart startar inte bilen. Hoppas nu bara att vi kommer oss iväg till stan snart för jag verkligen super hatar att gå på stan då det är fullt av folk överallt.

Tinade nyss lite mockarutor så funderar på att gå och smaska i mig dom till en bok jag håller på att läsa.

Jurtjyrkogården 1 & 2

Har suttit och tittat igenom två gamla filmer från sin egen ungdom nämlingen Stephen Kings Jurtjyrkogården 1 & 2Ettan
som är en filmatisering från 1989, har från den släpptes till ett antal år efter det oxå varit en mycket omtalad rysare. Då jag nu såg om den efter alla dessa år så kan jag bara konstatera att detta är en riktigt bra klassisk rysare. Gillar den helt klart fortfarande
tvåan som är en filmatisering från 1992, är en riktigt skit uppföljare. Varken läskig eller bra på ngt annat vis. Eller ja, man fick sig ju några goda skratt åt en jäkla massa dåliga scener och film missar hela tiden. Så denna uppföljare är som de flesta andra totalt värdelös.

vandrar över vattenhålan


Kinesisk leopardgecko (goniurosaurus luii)
vandrar över vattenhålan med dimman.


ut vill han tydligen

nähä så somnade gubben på soffan så inte blev det ngn julshopping inte.

Får bli av imorgon då istället, antar jag.

Barnen är vakna och våran gröna leguan gör en massa oljd i sitt terrarie för tillfället. Vette tusan vad det är med han men ut vill han tydligen.

shopping?

Nä här är fröken Angelica dyng trött och seg. Funderar på om man ska försöka dra sig iväg ner på stan för att shoppa de sista julklapparna.

Gud vad jag hatar shopping och allt som har med det att göra, blä och urk.

Skulle kännas skönt om man får det bortgjort så man slipper ha ångest över julklapps shoppingen.

ormen åter

ja ormen är åter hittad. Dock så trode fortfarande inte gubben på att den kunde ta sig ur de hålen. Nä han hittade åt ett annat hål på taket som han trode den kom från. Jasså sa jag och sa att jag nog minnsan tror att det är de tunna avlånga hålen nere vid botten som den smiter ut från.

Tydligen så sätter gubben tillbaka ormen i terrariet och letar efter material för att laga hålen, men efter ett par minuter skriker han igen. Men va fan ormen är ju borta igen.

Hur som så är alla hålen fixade nu och ormen åter.

Varför lyssnar inte karlar på fruntimmer?

Varför lyssnar inte karlar på fruntimmer?

Jag säger: Jag tror ormen kommer att ta sig ut därifrån utan några problem. Det kan nog vara bra att sätta dit ngt nät för de där hålen.

Gubben säger: äsch inte tar den sig ut inte.

Vad händer om inte orm jäveln smiter och är borta. Alexander som verkligen älskar sin orm. Hur lätt är det sedan och hitta en liten jävla orm som är bara några månader gammal. Jävla skit att inte vissa lyssnar på en på en gång.

Så ja dax och hoppa i kläderna och leta orm nu då :S

Lichtenfelderi GeckoLichtenfelderi geckon lever i våta fjällnära skogar, parker och klippformationer med hög luftfuktighet, ofta relaterade till mycket små floder, fjällnära bäckar och andra rörliga vattendrag.
 
De tillbringar dagen i grottor, sprickor, under stenar och andra fuktiga gömställen i väntan på mörker för att komma ut på jakt. De ska föredra temperaturer på minst 20 ° C på natten för att bli mer aktiva.

Vuxna hanar av alla arter av Goniurosaurus kan lätt skiljas från honorna genom att ha stora hemipenal utbuktningar och utvidgade  sporer. Precis som på de flesta andra geckosarna som jag har stött på.

Könsmognad ska nås vid en ålder av cirka 12 till 15 månader i fångenskap.

Höga temperaturer på 30 ° C och mer under en kort period på sommaren i samband med fuktiga gömställen ska tydligen inte göra någon större skada på denna gecko, men samma temperaturer utan fuktiga gömställen kommer att döda dem snabbt.
 
Fukt är absolut avgörande för att hålla alla Goniurosaurus arter!

Parningsperioden sker vanligen från slutet av maj till början av september för dessa.  Äggen bör sedan föras över i behållare med fuktig vermiculit och kläcks efter cirka 70-80 dagar vid inkubation temperaturer på ungefär 26-28 ° C. Lägre temperaturer leder till en högre andel kvinnor, högre temperaturer resultat hanar.


Pepparkakshusen

Ja pepparkakshusen som vi skulle och gjorde igår var av märket Annas pepparkakor. Alla tre kartonger vi köpt var sönder. Två av dom använde vi i alla fall då det enbart var ena väggen eller ena takskivan som var sönder. Den tredje var dock totalt i småbitar/smulor så den gick inte att använda. Vilken jäkla tur att Alexander varit på ett sovaöver kalas och var så trött så han inte orkade med och göra ett pepparkakshus. Påminn mig nästa år att inte köpa från skit företaget Annas pepparkakor.

Så här blev i alla fall Gubbens och Frejas pepparkakshus:

 Så här blev mitt och Alicias:Ngn jävla jubel idiot

Ngn jävla jubel idiot körde grävmaskin utanför vårat hus i natt. Vaknade strax efter kl. 23.20 av den jäveln.

Fröken Angelica som kan sova igenom en väckarklocka klarar dock inte (konstigt nog) av några andra ljud. Stör mig som tusan om en TV är på eller ngt annat lever om. Så jag tar på mig kläderna illa kvickt och går ut och skäller för fullt på idioten som jobbar mitt i natten vid vårat hus med en grävskopa, att jag minnsan inte tolererar någon som jobbar och lever om utanför mitt hus mitt i natten.

Jävlar vad jag är less på folk som inte kan räkna ut att det stör när dom lever om mitt i natten. Trodde faktiskt man skulle slippa allt jäkla "leva om ljud" på natten då man flyttade ut på landet.

Helt klart dagens usch!!

bakning som gäller

Idag är det bakning som gäller. Vi ska fixa ett par stycken snygga pepparkakshus till familjen. Alexander ska få göra en, Alicia en och så får Freja hjälpa fröken Angelica och gubben min :)

Ska bli spännande och se hur de blir.

Gubben var uppe till 4 i natt eftersom han fastnade vid datorn igår kväll så jag hoppas då verkligen inte han kommer vara grinig nu idag. För med 4:a barn så blir det ju inte direkt några sovmorgnar där man kan ta igen sömnbristen ^^

kaninbebisar 7 veckor

När de är 6-8 veckor ställer tarmen och magen om sig till fast föda. Nu slutar de dia och avvänjningen påbörjas. Detta är en känslig period och man bör inte ändra eller byta mat under denna tid. Tidigast vid 6 veckors ålder får kaninbebisar skiljas från sin mamma enligt lagen. Så vid den tiden kan man börja leverera dom även om det inte är en nackdel att vänta tills de är 7 el 8 veckor under vintern.

Dessa två är fortfarande kvar:


pojke


flicka


Alexander och Freja


Alexander och Freja busas


Låt oss agera!

Låt oss för en gångs skull göra något mer än att bara gnälla över hur ruttet samhället är.
Låt oss agera!


En liten flicka säger att pappa har kissat på henne och att pappa har tjockt kiss. Hon berättar att pappa sagt att hon inte får berätta deras hemligheter, om hon berättar så kommer mamma att dö, att det är pappa som ska döda mamma och att hon då måste hon bo hos honom för detta har pappa sagt.
Detta har berättats för personer som hon är trygg med och en del uttalanden finns inspelat på band, men familjerätten vägrar se och höra eller lyssna på vad flickans mamma försöker berätta för dem för de anser att informationen är irrelevant.

Familjerätten vägrar att se den film som finns inspelad där Matilda berättar och visar hur och var hennes pappa slår henne för de anser att den informationen är irrelevant. Hur kan det vara irrelevant att ett barn berättar om det fruktansvärda hon upplever? Hur kan det vara irrelevant i fråga om vårdnad? Tydligen så ÄR det irrelevant, för familjerätten föreslår tingsrätten att besluta att flickan skall bo hos pappan på heltid.

Läkare och BVC-personal har anmält pappan till Socialtjänsten och till polisen. Skador har dokumenterats, men inget händer. Socialtjänsten agerar inte på anmälningar från läkare och BVC! Matildas mamma hittade tusentals porrbilder och porrfilmer i pappans dator på enligt socialtjänstens bedömning ”klart minderåriga personer”. Polisen har speglat datorn och anser att materialet som pappan har i datorn är obehagligt men inte olagligt. På bilderna och i filmerna figurer 11-12 åringar som är fotograferade eller filmade i rosa barnrumsmiljöer med Hello Kitty motiv och Barbie i syfte att förstärka ”barntemat”. Pappan har på fråga under muntlig förberedelse i tingsrätten medgivit att han onanerar till bilderna. Att Matilda varit ensam med sin pappa i bostaden när han både laddat ner och tittat på sitt material i datorn kan styrkas av logg-filer från hans dator. Denna pappa får ensam vårdnad! Denna man skall nu ha hand om lilla Matilda.

När mamman fick beskedet att pappan fått interimistisk (tillfällig) ensam vårdnad om dottern, såg hon ingen annan utväg än att gömma sig med Matilda. De lämnade allt som betydde något för dem för att skydda flickan. De lämnade familj och vänner. Mamman satsade allt.
Tyvärr så hittades de för några dagar sedan så Matilda är nu i händerna på den man som hon säger har förgripit sig på henne och mamman sitter fängslad.
Vem kan hjälpa Matilda nu?

Låt oss hjälpa Matilda. Låt oss för en gångs skull göra något mer än att bara gnälla över hur ruttet samhället är.

Låt oss agera!

Namninsamlingen kommer att skickas till Socialdepartementet, Justitiedepartementet, den berörda socialtjänsten, familjerätten, politiker på lokal- och riksnivå och till media.

En utredning om ett barns utsatthet måste innehålla en riskbedömning och det har inte gjorts i detta fall.
Grava fel har begåtts hela vägen och Matilda 4½ år får betala ett högt pris för det.

Vi protesterar tills Matilda är trygg igen. Tills mamman är fri och tills Socialtjänstens och Familjerättens agerande utretts av rätt instans.

KLicka på länken å skriv under


http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3997

en sväng

Usch, vad trött jag är.

Har hunnit in en sväng till stan och shoppat klappar i alla fall. Nu så är Frejas och Tyrs klara dvs. bara två kvar av barnen och de är de personerna som är svårast att köpa åt. Sedan blir det bara ngt ytterst litet till minmor och bröder då ekonomin ser ut som den gör just nu. Hoppas de inte blir besvikna men det ska ju vara tanken som räknas sägs det :)

Gubben har suttit vid datorn halva kvällen och spelat CS medans jag har slagit in klappar

Leucistic axolotl


Detta är våran Leucistic axolotl som har bott med oss nu ett par år. Leucistic betyder att axolotlen är vit men inte albino. Denna morph går att skilja från albino varianterna genom dess ögon som är mörka. Många av dom brukar kunna få mörka fläckar på huvud eller kropp men det finns även de som håller sig riktigt vita genom åren så för att se skillnad är det absolut enklast att titta på ögonfärgen.


Fasiken vad svårt

Vad tusan ska man köpa åt en pojk på 12 år i julklapp?

Han önskar sig enbart en laptop och inget annat. Ja en laptop kommer han ju inte att få av oss så långt är jad säker på vad det inte blir. Men vette tusan vad man ska hitta på.

Han älskar fotboll men det är enbart det han är intresserad av samt då att data nörda sig. Fasiken vad svårt det är med julklappar då barnen börjar bli större.


Expo Stockholm 2010

Expo Stockholm, en köp- byt- och säljmässa för grod och kräldjur, terrarietillbehör och mycket mer.

Lördagen 30 januari funderar vi på att åka ner till stockholm på reptilmässan där. Är ngn sugen på att åka med så rymms det 3 personer till i bilen ner från vindeln/Umeå. Skulle vara bra om man kunde dela på bensinkostnaden :)

Mer om mässan:

Råstaparkhallen, Sjövägen 58, Solna

Klockan 12.00-16.00

Entré 7-14 år: 40:-
Entré: 70:-
Entré SHRmedlemmar: 10:-

10 kronor från varje entréavgift kommer skänkas till ett bevarandeprojekt.

Innan klockan 12.00 har endast försäljareoch medhjälpare tillträde till köp- byt- och säljmässan. Medresenärer får uppehålla sig i fiket. Biljettkassan öppnar klockan 12.00, samtidigt som insläpp till köp- byt- och säljmässan. Det går inte att förköpa biljetter, utan alla får hålla en plats i kön.

Pälsdjur är inte tillåtna i lokalen.


Kommande reptilmässor

2009

DECEMBER :

12 December i Hamm / Tyskland. Info www.terraristikahamm.de

 

2010

 

JANUARI :

30 Januari (EXPO Stockholm) / Sverige . Info www.shr-herp.com/Expo

 

FEBRUARI :

7 Februari i Zwolle / Holland. Info www.ter.nl

 

MARS :

13 Mars i Hamm /Tyskland . Info www.terraristikahamm.de

 

APRIL :

11 April i Houten / Holland. Info www.ter.nl

 

MAJ :

1 Maj BREEDERS EXPO/ Tyskland . Info www.breeders-expo.de

 

JUNI :

6 Juni i Houten / Holland. Info www.ter.nl


barnomsorgen

Har fått besked nu om barnomsorgen. Inte för att de själva hörde av sig utan för att vi själva var tvungna och ringa dit för att höra om de fått plats eller inte.

Barnen får båda två plats hos dagmamma dock inte från första januari utan från 11 januari. Då blir det inskolnings start för de små trollen.

Så får medela chefen imorgon om att jobb starten blir lite förskjuten. Oj, oj nu är det inte länge kvar alls till jobb (nervös nånting även om jag jobbat ett antal massa år med det jag gör)

Alltid lika mysigt

Sitter fortfarande utan kläder på här vid datorn. Har legat och dragit mig i sängen tills för 30 minuter sedan. Ska strax gå ut en sväng och ta hand om kaninerna och ge dom lite varmt vatten och gosa med dom.

Har varit rätt mycket små tjaffs och strul runt om i olika sammanhang både från det ena och andra hållet så har inte haft så mycket energi över till bloggen.

Passade i alla fall att slå in de första julklapparna igår kväll. Alltid lika mysigt med de första julförberedelserna, om man bortser från julstädningen då :)


medans barnen sover

ytterligare en dag som bara har sprungit förbi mig. Förstår inte hur dagarna kan gå så himla fort då man inte heller gör ngt speciellt igentligen

Var i alla fall och tittade på då Alicia hade konståkningsträningen så att man fick komma ut lite.

Gubben väntar ivrigt på att få sätta sig ner och spela, CS gissar jag på. Så jag passar nog på att kanske slå in lite julklappar då medans barnen sover.


vad är en barndom utan julaftnar?

Jaha, lite piggare i huvudet är jag idag. Dock så har ju storbilen som hela tiden strular haft punktering så vi var tvungna att åka in och köpa nya däck. Ännu en kostnad som vi inte har pengar till. Lagomt trevligt så nu ser vår budget ut så här:

42kr och 20 öre till julklappar och julmat :D

Så vette tusan vad vi ska hitta på. Barnen måste ju få en jul, vad är en barndom utan julaftnar? Så ja det ser ut som banken får sig ett litet besök av oss till veckan.

kommentarer om kaninerna

Ja det är ju super skoj med kommentarer i bloggen så inget illa menat nu men det kan ju vara bra om ni lämnar mail eller hemsideadress om ni vill ha svar.

Har nu fått två frågor minst om vad det är för ras på kaninerna men inga möjligheter att svara.

Men, men kör in svaret här nu då snabbt så om ni läser bloggen flitigt så ser ni ju svaret här :)

På de 2 som är kvar är rasen "dvärgkanin" dvs. blandat av allt möjligt bland dvärgraserna. Finns dock lite belgiskjätte lite längre bak på dom.

fittigt trött

Nä fittigt trött här. Huvudet känns som om det ska sprängas. Orsaken?

Hm, ljudnivån gissar jag på är orsaken. Nya skor som Freja fick av faster Carina som spelar musik i höga toner då man står i dom. Olidligt och undangömda för den delen nu. Sedan har de två små levt om hela dagen. Inte en sekund av tystnad har jag haft.

Hur som så har dagen varit bra utöver det. Ett besök hos gubbens ena syster Nina och hennes gubbe Peter. Ska strax hoppa ner i sängen nu.

ingen ide

Snöar för fullt här idag. För oss blir det en biltur och loppis om nu gubben kliver upp ur sängen ngn gång och skottar ^^

Fast det är nog ingen ide att skotta innan all snö har dalat ner annars får man ju göra om det strax igen.

pink eyed white Abessinier marsvinFick ytterligare en ny kull igår kväll med tre små söta marsvins bebisar. Den ena var vad man skulle kunna tro ett albino marsvin men som jag har förstått det så har inte marsvinen denna gen utan det ska vara enbart en framavlad färg som kallas pink eyed white som förkortas PEW. Jag har dock svårt och tro det då denna kommer från två riktigt färg glada marsvin. Denna ser ut att bli en Abessinier dvs ett virvel marsvin. Otroligt söt var den i alla fall.


nyfödda marsvins ungar


Idag kom denna lilla kull med 3 små marsvin. En ser ut att bli crested, en slät hårig och en virvel. På bilden är de alldeles nyfödda.

En normal förlossning för marsvin brukar ta ca 15-20 minuter. Honan krystar och drar ut ungarna en och en genom att huka sig och dra fram dom med munnen. Varje marsvinsunge slickas ren på fosterhinnor, och navelsträngen bits av. Därefter äter mamman upp moderkakor och annat "slisk" eftersom de innehåller mycket näring. Mamman blir brunstig redan en timme efter att ungarna föds.

Ungarna föds fullt utveckade, med öppna ögon, päls och tänder. De är små miniatyrer av marsvin som redan första dygnet går runt i buren och undersöker sin omgivning. De diar sin mamma i ca tre veckor, men redan under de första dygnen brukar de börja smaka på fast föda.


slut på den billiga arbetskraften

Bärföretaget Weskar Produktion i Lycksele tvingas nu att betala in 5,2 miljoner kronor i obetalda arbetsgivaravgifter. Företaget fälldes i kammarrätten tidigare i höst och Regeringsrätten har nu beslutat att inte ta upp ärendet till förnyad prövning. Mer kan du läsa på VK.se


Arbetsgivaravgifter
är de avgifter som arbetsgivare ska betala in till socialförsäkringssystemet, beräknat på den totala lönesumman för de anställda.


De olika avgifterna varierar från år till år, men är för inkomstår 2009 följande för anställda födda 1941 eller senare:

  1. ålderspensionsavgift med 10,21 procent
  2. efterlevandepensionsavgift med 1,70 procent
  3. sjukförsäkringsavgift med 6,71 procent
  4. föräldraförsäkringsavgift med 2,20 procent
  5. arbetsskadeavgift med 0,68 procent
  6. arbetsmarknadsavgift med 2,43 procent
  7. allmän löneavgift med 7,49 procent 

 Den sammanlagda arbetsgivaravgiften för 2009 blir därmed 31,42 procent.

Mycket bra tycker jag för då kan inte företag leta billig arbetskraft utomlands genom att skita att betala in arbetsgivaravgifter. Mycket bättre då att våra ungdomar får dessa jobb så de får komma in på arbetsmarknaden och inte en massa billiga slavarbetare från utlandet.


Lovar att det ger många nya besökare

Lovar att det ger många nya besökare.

Vill du ha mer trafik till din blogg så har jag två super bra tips. Båda sidorna bygger på att man surfar runt på andras bloggar och sedan får egna besök. Allt är helt gratis så gå in och testa. Tryck på bilderna ovan för att se vad det är.snöat inomhus

Här har det snöat inomhus. Hittade köksgolvet alldeles vitt och vackert. Knastrade väldigt mycket oxå under fötterna då man gick på det Hur det tagit sig dit?

Ja det var ju så klart rackar ubngarna som varit och lekt med en äggkartong som var full av äggskal så att hela köket såg lika vitt och vackert ut som snön ute på gården. Undrar om barnen försöker säga till mig att de är sugna på att gå ut och leka i snön?

Alexanders orm


Majsormen
(Pantherophis guttatus, förr Elaphe guttata) är en art i släktet råttsnokar. Majsormen kan ha otroligt många olika vackra färger. Just den på bilden ovan är våran son Alexanders orm som är av färgen Snowcorn.

Snowcorn
kallas färgen på en majsorm som saknar både svarta och röda pigment. De har även röda ögon som ni ser på bilden ovan.


Nya funktioner för dammsugaren


Ja inte är man dum inte bara för att man är ett år.

Nya funktioner för dammsugare kan man nog komma på, som tex. en liten stege för att nå till terrarier och slänga ner filmer till djuren. Och ja vem vet djuren kanske har varit sugna på att få se på dom lite, vad vet jag!? Men nog fick Tyr höra ett litet ajja bajja från sin mor nog än hur det ligger till med den saken.


En grann gubbe

En grann (som i granne och inte vacker ^^) gubbe kom förbi just och lurade ut gubben min. Bäst och passa på då att sitta vid datorn ett tag :P

Gubben har börjat spela CS igen så datorn används betydligt mer flitigt av han nu. Har försökt städa undan lite dammtorkat osv men det syns som vanligt att man inte har gjort ngt alls för i sekunden efter har barnen dragit saker och skitat ner igen.

en liten smyg alkis

Ja så är det ju snart jul då. Ser ut som om det enbart blir vi till jul i år. Två vuxna och fyra barn. Känns lite smått tråkigt faktiskt. Men vad kan man göra då de man bjudit har tackat nej. Får se vad vi kan hitta på för ngt skoj så det känns som jul även utan besökare här.

aftonbladet så varnar dom ytterligare en gång för självklara saker. Många, många barn känner ett obehag inför julen eftersom många föräldrar passar på att fira med alkohol. Det skadar ju aldrig att på peka saken men själv tycker jag att det borde vara så självklart att man inte firar med alkohol då barn är med. Skulle jag ha ett behov att fira julen med alkohol så skulle jag skaffa barnvakt och fara på en vuxen fest istället.

Nej här är i vårat hus är allt alkoholfritt för våran del och även för våra besökare. Så svårt borde det ju inte vara för andra heller att ha på det viset. För det kan ju knappast vara alkoholen som gör festen, tradetionen eller det lilla extra!? För anser man det så låter det snarare som att personen ifråga är en liten smyg alkis ^^

Har ni några bra förslag på juliga aktiviteter får ni gärna slänga in dom i en kommentar :)

snart slipper man dig

morgon och trötter fortfarande. Kallt och fortfarande snö ute, trevligt värre :)

Ja det är ju kanon bra att vissa föreningar har ordföranden som har noll koll och som vägrar inse deras dåliga kunskaper i de kunskaper de ska ha eller i alla fall åtminstone borde ta och skaffa sig då de sitter där de sitter. Så jävla less att den personen vägrar se sina okunskaper och vägrar ta emot kunskaper från folk som nämner dom åt dom.

Ja, ja snart slipper man dig i alla fall på alla sätt och vis, så skönt det ska bli att få slippa en ljugandes liten parasit jävel!

Hoppas ni andra oxå snart upptäcker den individens sjuka maktbegär, svarta tunga som uppkommit av alla dennes lögner och dennes "herren på täppen stil" som denne använder sig av.

pappan hotade åttaåringar

Pappan var förtvivlad över att hans lille son blev mobbad i skolan och gav sig själv iväg dit. Ilskan gick ut över åttaåriga barn. En av dem skulle pappan kidnappa och gräva hans grav om han inte berättade var en av de som pappan ansåg plågade hans son befann sig. Pappan kom även andra gång till skolan, upprörd och skrek otäcka saker till sonens klasskamrater. Nu åtalas han i Göteborg för olaga hot och ofredande, skriver Metro. Pappan nekar till brotten. Han säger att hans son mobbats i ett år utan att skolan gjort något.

Jag förstår pappan även om det nu är att gå för långt och hota barn som enbart är åtta år. Men då inte skola eller föräldrar gör ngt åt saken så måste ju ngn göra ngt åt saken. Detta problem med människor som tror att de kan utesluta andra människor genom att mobbas finns både i vuxen världen som i barn världen och det är ngt man absolut inte bara ska sitta och titta på utan att göra ngt.

Lär sig nu dessa barn som mobbar att de kan bete sig hur som helst utan att ngn ingriper så kommer de ju självklart att fortsätta på det viset genom deras liv. Alla har vi nog oxå stött på den typen som använder sig av mobbningsmetoder som vuxna, antagligen för att de inte fått lära sig som barn att det är fel och eller andra metoder för att lösa konflikter och problem.

Jag tycker att det borde vara lättare för föräldrar att få hjälp med denna typ av problem av skolorna. Det är trots allt på skolan det sker och då det är skolans uppgift att se till att alla barn känner sig trygga där så borde det ju inte vara så svårt för skolan att få tummen ur tycker jag. Varför inte bara låta dessa problem barn efter ett visst antal varningar få flyttas till ngn specialskola där de kan få den hjälp de behöver? För det ser ju ut som att dagens metoder inte alls hjälper överhuvudtaget. Kanske dax att sluta att dalta med dessa barn som (även om de själva mår dåligt) får en hel hög andra barn att må förjävligt dåligt. Varför istället inte plocka bort mobbaren som förstör för en stor grupp och istället laga den och hjälpa den på annat ställe!?

Rätt eller fel att abortera handikappade?

Allt fler aborter görs vid kromosomavvikelser, detta går det att läsa mer om på alltombarn. Så ja då är ju frågan är det rätt eller fel att få göra abort om man upptäcker att det väntande barnet förväntas få handikapp?

Jag gör enbart en snabb kopiering av vad jag sagt tidigare den 2009-10-14 i bloggen om denna fråga dvs detta:

Alla där ute som tycker det är fel att ta bort barn pga de förväntas få handikapp, tycker även ni att det är fel att ta bort friska barn?

Jag brukar oftast få svaret av folk som man ställer den frågan till att: vanliga aborter är jag för men man ska inte få abortera barn/foster för att det är sjukt, handikappat eller har fel färg på ögonen.

Jag håller med att man inte ska få ta bort barn bara pga att ögonfärgen är fel. Dock om man nu tycker att man bör och ska kunna fatta beslutet själv om man vill behålla ett friskt barn eller inte pga olika anledningar som tex, ekonomiska, ej mogen, fel period i livet osv. osv...

Borde man då inte heller tycka rent teoretiskt att ett handikappat barn ska kunnas få aborteras av samma orsaker. Man kanske har en ekonomi, livssituation, jobb som klarar av ett friskt barn men inte ett handikappat barn. Vad är det stora felet med att ta bort de barnen på samma grund som man tar bort ett friskt barn?


Är handikappade barn/foster mer värda än "normalt friska" barn/foster?

Är det bara jag?

Är det bara jag som är fruktansvärt dålig på att se skillnad på Löfbergs Lila brygg och kok kaffe?Fan vad dålig smak det är på kok kaffet som bryggs....!!

Skärpning nu Löfbergs Lila, dax att fixa till lite större skillnader på era jäkla paket. Är man stressad på affärn så rycker man till sig fel paket alldeles för lätt.

Underbart vackert ligger snön


Så här underbart vackert ligger snön hemma hos oss idag


snöade hela dagen igår så nu hoppas jag oxå att den stannar ett tag


Kaninen Bamse är ute i snön


RSS 2.0