Hmf...

Hmf...

Är det inte sjukt vad mycket skit man får ta. Skit från myndigheter eller andra typer av organisationer där man inte på ngt sätt kan klaga för att bli behandlad rätt eller ta valet att inte beblanda sig med dom. Man är ju rätt jävla beroende utav att deras jobb sköts korrekt och effektivt.

Först bråkar försäkringskassan med oss (har du missat, läs här) Sedan så får A-kassan för sig nu att jävlas så där lite extra genom att slarva bort de eftertraktade papperna som vi fick strula med att få från försäkringskassan. Så ja bara att börja om från ruta ett med att kontakta försäkringskassan för att invänta jävla brev igen. Snacka om att få vänta på pengar som vi måste ha för att få mat på bordet. Bajs, bajs!

Jäkla tur i alla fall att **** hörde av sig att h*n satt in en liten slant, arvodet, för ett styrelseuppdrag jag har. Utan dom skulle inte mina barn alltså kunna få lördagsgodis, mat eller annat. Ibland så löser sig problem på oväntade sätt. Än om nu detta var en mycket kortsiktig lösning då pengarna igentligen knappt är pengar man kan anse stora men många bäckar små blir en stor å. Om nu bara A-kassan oxå kan komma så vi får inbetalt de sista räkningarna.

speedad

Hittade nyss Tyr i soppåsen. Hela ungen var täckt av kaffesump... haha, gissar på att han kommer vara rätt speedad idag nu ^^

Sätt åldringarna i fängelse

Hittade detta inlägg inne hos bloggerskan Snejky och snodde med mig det för att väcka ett litet tanke frö hos er alla...

SÄTT ÅLDRINGARNA I FÄNGELSE

Töm fängelserna på långvårdsavdelningarna.
Låt åldringarna bo i fängelserna.
Där får de tillsyn och omvårdnad hela dygnet, raster, utflykter, terapi och betalt jobb.
Det serveras näringsriktig kost, som kostar tio gånger mer än den mat våra barn får i skolan.
Det finns TV på rummet, sexrum och framför allt gratis hyra. Inget dras av på penisonen.

På detta år kommer Sverige inom kort halvera antalet fångar - för vem vill göra något brottsligt och riskera en sådan behandling?

 

Fröken Angelicas tankar kring saken: Ja det är sjukt att  de som förstör samhället behandlas bättre än de som byggt upp och slitit för att vi alla ska få växa upp och leva i ett bra samhälle. Om struckturering av pengarna behövs det verkligen och är på tiden att ngt parti tar tag i. Om inte bara för att ge de gamla ett drägligt slut på livet så för att visa dagens ungdomar vilken typ av människor som vi prioriterar och satsar pengar på. Det ska märkas i ett samhälle att jobb och slit tacksamt tas emot genom belöningar och brott och förstörelse leder till ett sämre liv.


Frossade till

Frossade till det rejält igår kväll. Fröken Angelica var så extremt hungrig. Vitlöksbröd, varmamackor och lite sallad slank ner medans man såg Bad Boys från 1983. En gammal klassisk film som är helt okej att se även idag.


Brasses godis skåp

Här är fröken Angelica fruktansvärt sugen på ngt gott. Godis skulle jag knappast tacka nej till. Fast rabarberpaj skulle oxå vara fruktansvärt gott. Oj, oj farligt att vara så här sugen på snarra. Skulle Brasses godis skåp stå här så skulle jag helt klart nalla av hans godis ^^jobbat på hårt

Ja det märks helt klart att vi har jobbat på hårt ute idag. Freja blev skitigare än skitigast. Vette tusan hur denna ungen bär sig åt men skiten den dras helt klart till lilla fröken Freja.Nu så sitter i alla fall både hon och fröken Angelica ny duschade och fräscha igen :)


Tyr går

Tyr har börjat gå lite smått nu. Tre till fyra steg tas lite nu som då av han. Min duktiga lilla pöjk :)

rastlös i själen

Fröken Angelica är rastlös i själen för tillfället. Känner inget sug alls på att vara inne. Är jag inne känns det bara som om det kryper innanför skinnet på mig. Har ägnat morgonen åt att plocka svartavinbär och klippa ner buskarna lite. Tänker gå ut igen efter lunchen nu snart så kommentarena tar jag eftersom senare då jag har mer ro i själen :)

kokat lingonsylt

Gud vilken bort slösad dag det har varit här. Visst kokat lingonsylt och städat har hunnits med men annars har vi i övrigt bara slappat. Känner själv att jag börjar bli lite less att slappa vet dock inte va jag vill göra heller. Freja sover för stunden så får se om man hittar på ngt när hon vaknar till

FarmVille

FarmVille kan jämföras med en mindre variant av Sims. Det är ett Flashspel som körs i Facebook, vari man ska ta hand om en farm. Fröken Angelica är inte alls direkt förtjust i facebook men det här spelet faller mig in i smaken och helt klart beroende framkallande för mig. Skulle ha varit skoj att ha ett sådant här spel hemma på TV-spelet ^^

Hundarnas body art

"- När hundarna kommer till platsen för en uppvisning eller tävling har du absolut ingen aning om vad de kommer att bli, säger fotografen Ren Netherland, 48, enligt Daily Telegraph. I tio års tid har han rest land och rike runt för att fotografera pudlar i amerikanska så kallade "creative grooming"-uppvisningar.


Vovvarna skäller inte på sina ägare trots att de får slita hund, enligt Netherland.

- Hundarna verkar älska hela upplevelsen."


Panda


Häst


Ninja turtels


kamel


skelett (?)

Ja vad ska man säga? Det går att gämföra denna hobby med människornas body art, eller man kanske borde gämföra det med den Amerikanska sporten skönhets tävlingar för barn, eftersom hundarna likt barnen där inte har ngt att säga till om!?

Höst och lingon


Ja nu har hösten kommit hit. Gula löv överallt både på träd och mark


Vi har plockat c 8 liter lingon under dagen.


Tyr fick ta det rätt lugnt i vagnen hela dagen ^^sommar till höst

Thomas Järvheden - Sommar till HöstJag gjorde din sommar till höst
En höst som varar länge
Stack som en kniv i ditt bröst
Det blåser kallt ända hit
Jag kan inte njuta
Av min egen årstid
För hela min framtid
Viskar skrikande skrikandes ditt namn

Du var rätt för mig, jag var ett med dig
Men allting är så komplicerat
Det handlar om så mycket mera
Är det bara jag som vet
Att det finns en verklighet
Som handlar om så mycket mera
Allting blir så komplicerat, för mig

Jag sparkade undan dina fötter
Jag ryckte upp dig med din rot
Jag tvingar mig att se på
Så vi faller båda två
Jag försöker att förklara
Kanske mest för mig själv
Hur kan det vara jag,
Som plågar dig så?

Du var rätt för mig, jag var ett med dig
Men allting är så komplicerat
Det handlar om så mycket mera
Är det bara jag som vet
Att det finns en verklighet
Som handlar om så mycket mera
Allting är så komplicerat, för mig

Om du frågar mig, om jag saknar dig
Jo, men det är så komplicerat
Det handlar om så mycket mera
Är det bara jag som vet
Att det finns en verklighet
Som handlar om så mycket mera
Allting är så komplicerat

Snälla du fråga mig, om jag saknar dig
Jo, men det är så komplicerat
Det handlar om så mycket mera
Är det bara jag som vet
Att det finns en verklighet
Som handlar om så mycket mera
Allting är så komplicerat
För mig

familjen varit ute

Här har vi familjen varit ute ett tag. Fröken Angelica har varit i svartvinbärs buskarna, både plockat bär och börjat klippa ner dom lite. Gubben har stått med motorsågen och jobbat ett tag och Freja har ätit svartavinbär direkt från buskarna ^^

Funderar på om vi ska ge oss ut i skogen och plocka lite lingon eftersom våran lingonsylt tog slut till blodpuddingen som vi åt till lunch :)

Freja gillar att borsta tänderna själv


Freja borstar tänderna

lilla sötnosen våran

morgon och piggare

morgon och piggare i skallen idag. MYcket bra känns det. Får se om det blir skog eller svartvinbärsbuskarna som får sig en omgång under dagen :)

Nu ska fröken Angelica sätta på lite kaffe och överlåta datorn till gubben.

mängder av saker

Här har det hunnits med en mängda av saker. Städat hela bottenvåningen, kokat svartvinbärs gele, varit ute i skogen och plockat svamp och passat på att göra lite annat vuxen trevligt i skogen medans barnen sov i bilen.

Kom nyss hem och skulle försöka kontrollera hur många kantareller vi funnit och de var inte mer än 5 i alla fall, oturligt nog. Nu har vi i alla fall lite större humm på hur en kantarell ser ut så vi ska försöka ge oss ut imorgon igen. Skulle vara rätt trevligt med lite färsk svamp till maten.


Morgon och mulet

Morgon och mulet med rätt fuktig luft ute. Gubben är redan ute i köket och fixar, vilket behövs. Jag är lite för ny vaken ännu för att kunna ta ngt för mig. Räcker med blöjbyten som aktivitet för mig.

Freja fick en trippel skiva med Mora träsk låtar, 2 cd och 1 DVD, då hon fyllde år. De skivorna går sig riktigt varma här nu. Freja verkligen älskar musik och sång. Hon blir nog som Alicia för hon gör inget annat än dansar piroretter och dyl hela tiden.

Män som hatar kvinnor.

Förstår helt klart varför mer än halva sveige älskar denna film. Är helt enkelt ytterligare en typisk svensk wallander film i bara lite ny anda. Där två personer från helt olika generationer och livsstilar möts för att utreda sexistiska mord. Dock inte fröken Angelicas smak av film. Men alla som gillar en typisk Wallander film lär nog gilla den här oxå, gissar jag. Fröken Angelica blev ganska så besviken på den för man har enbart hört över positiva kommentarer om filmen och inte tyckte jag att den var nå speciellt bra. En medel, en i mängden, film helt enkelt.


gå i säng

Ska gå i säng nu. Tidig kväll blir det då fröken Angelica verkligen känner att hon behöver det.

Ger du ditt barn droger?

Än en gång är redbull i blåsvädret. Tidigare under året så kunde föräldrar förskräckt läsa om hur den energidrycken innehöll drogen Kokain.

Idag så är redbull och för övrigt alla andra energidrycker i blåsvädret igen. Det som fröken Angelica har reagerat på och funderat kring har tydligen även andra föräldrar reagerat på. Dessa drycker ska absolut inte användas av barn.

"- Även om det är en socialt accepterad drog så påverkar det nervsystemet som andra droger. Barn ska absolut inte dricka det. Det är klart att det inte är bra. På andra håll i landet har föräldrar och skola framgångsrikt lyckats övertala handlare att inte sälja energidrycker till minderåriga. Nu hoppas föräldrarna i Nacka att deras lokala handlare ska gå samma väg."

" I våras uppdagades det att barnen drack stora mängder energidryck som innehåller höga halter koffein och socker.

- Vi har sett negativa sociala effekter på barnen, de har blivit speedade och rastlösa, det är illa nog. Men vi är rädda att det går överstyr och att det skulle kunna vara en inkörsport till alkohol eftersom man får en kick av det, säger Staffans fru Christel Dopping."


Detta går att läsa på aftonbladet

Varför inte helt enkelt föra in en 15 eller 18 årsgräns på de produkterna?

Jag har aldrig accepterat den drycken till mina barn och anser att de inte ska få dricka sådant. Dock har jag delad vårdnad om de två äldre barnen med deras far där de får dricka sådant utan problem. Jag skulle helt klart önska mig att sådanna drycker skulle slutas säljas till mina barn.  Alla vuxna tar ju faktiskt inte eget ansvar och kollar upp vad saker gör med deras barn. De förlitar sig helt enkelt på att samhället ska kontrollera över de saker som är farliga med åldersgränser eller förbud.

I Norge, Danmark och Frankrike är energidrycker med taurin redan förbjudna.


När blir barn vuxna?

Myndighetsåldern var 21 år fram till 1969. Då sänktes den till 20. 1974 sänktes den till 18, ett gott förtoende för de nya "moderna" ungdomarna var det helt klart. Hur har då dagens ungdomar utvecklats? Är de mer vuxna idag vid en ålder av 18?

Ja frågar man mig så skulle jag helt klart svara att en så pass ung människa på 18 år inte alls klarar av det ansvar som en myndig ska. Eller, ja i alla fall de flesta som är 18 år klarar inte av det ansvaret. Undantag finns det ju alltid. Från då jag var 18 år tills nu så tycker jag mig se tendensen av att ungdomarna i 18 års åldern istället snarare är mindre mogna än vad personer var förr vilket då borde innebära att en höjning av myndighetsåldern borde vara på sin plats. 

I Sverige kan man nästan säga att det är obligatoriskt att gå i gymnasiet nu för tiden. För vem får ett jobb utan att ha klarat av gymnasiet idag? Så länge vi kräver att våra barn går i skolan för att kunna leva ett normalt vuxet liv därefter har vi också ansvaret för dem. Det enda rimliga borde vara att höja myndighetsåldern till 20 år. För nog skulle jag gärna vilja få in i alla dessa myndigheters papper att föräldrarna har en insyn i barnens liv och leverne till den åldern i alla fall. Så att man inte hela tiden blir stoppad att hjälpa sina barn pga stämpeln, de är myndiga nu. Du som förälder kan inte göra ngt åt saken att din 18/19 åring har det svårt. Vet att ett antal föräldrar fått höra de orden från olika myndigheter då deras ungdomar hamnat snett och behöver hjälp.


Grattis Tyr på 10 månaders dagen


Grattis lill prinsen på din 10 månaders dag.

Resa sig uppGissa vem som är stora pojken och har börjat resa sig upp helt själv utan stöd? Ja minsann är det inte vår älskade lilla Tyr som börjat bli så stadig på bena :)

Kaninvisan
Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
Öronen mina är långa och fina
och viftar som öronen ska, vift, vift

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
Tänder mina är långa och fina
och gnager som tänderna ska, gnag, gnag

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanlig fin
Rumpstumpen min är liten och fin
och gumpar som rumpstumpen ska, gump, gump

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
bakbenen mina är långa och fina
och skuttar som bakbenen ska, skutt skutt

Leva på luft och kärlek?

Gud vad less jag är på myndigheter. Ingen utbetalning får gubben av A-kassan denna vecka. Vilket då innebär att vi enbart har att leva på barnbidraget plus fröken Angelicas mammapeng. Gissa hur bra det kommer att gå? Vi har inte ens till alla räkningar för tillfället. Har vi tur så kanske A-kassan kan ge oss en tidigare utbetalning så vi i alla fall får några pengar om en vecka!?

Men vad gör man om de inte kan det? Leva på luft och kärlek? Vem kan överleva under sådanna omständigheter?

Vad händer om man tar bort bra bakterier?

Alcogel, handdesinfektion och bakteriedödande våtservetter - allt noteras just nu som "tillfälligt slut" på Apotekets hemsida.


I spåren av influensalarmet uppges företag ha beställt lådvis med pumpflaskor och andra produkter.

- Nu är det slut från leverantören. Vi hoppas få in nytt nästa vecka igen, säger Gun Alexandersson på Apoteket vid köpcentrat A 6 i Jönköping till Sveriges Radio Jönköping.

Kan tala om att fröken Angelica inte är delaktig i denna konsumtion av handsprit och liknande medel. Fröken Angelica tror att lite skit och ngn förkylning/influensa nu och då bara stärker kroppen och dess imunförsvar i längden. Vi har ungefär 400 olika arter bakterier och de är anpassade till olika nischer i våra kroppar. De finns därför inte bara i tarmen utan även på huden, i håret, i munnen, könsorganen och många andra ställen och det finns faktiskt fler bakterier än det finns celler i kroppen.

Vad händer om man tar bort bra bakterier?

Anledningar till att bakteriefloran är rubbad idag jämfört med förr
# Mindre och sämre bakterier i maten
# Lägre intag av naturliga prebioter som fibrer
# Ökad hygien vilket leder till att vissa tvättar sig för mycket
# Användning av antibiotika
# Användning av antibakteriella diskmedel och skurmedel?

Detta kan troligen orsakas av en skadlig bakterieflora:
# Irritable bowel disease (IBD)
# Försämrat immunförsvar
# Inflammatoriska tarmsjukdomar
# Infertilitet och missfall

Här följer några dokumenterade effekter av goda bakterier
# Tycks ge ett skydd åt levern
# Möjligen bättre näringsupptag
# Kan skydda mot tjocktarmscancer
# Stärker immunförsvar och skydd mot sjukdomsalstrande mikroorganismer
# Bättre tandhälsa
# Skyddar mot urinvägsinfektion
# Minskar födoämnesallergier då de hjälper tunntarmen att reparera sig själv
# Kan möjligen hjälpa vid crohn´s sjukdom och ulcerös kolit
# Motverkar förstoppning
# Kan kanske lindra mild reumatism
# Kan lindra irritable bowel disease (IBD eller IBS))
# Minskar infektionsbenägenhet hos känsliga patienter
# Minskar atopiska eksem
# Kan användas för att bekämpa magsårsbakterien helicobacter pylori
# Kan hjälpa dig att gå ned i vikt då de förbrukar en del av näringen du äter


Hur ser ni på det med barn och läxor?

Barn ska under lågstadiet och mellanstadiet få lära sig en bra och effektiv studiteknik tycker jag. Det är inte enbart föräldrarna som ska lära barnet det utan jag tycker nog nästan det främst är skolans uppgift. För inte ska barnens skolgång påverkas av sina föräldrars okunskap!?

Självklart ska föräldrar hjälpa barnen med läxor men de som har i uppgift att lära barnen kunskapen till att kunna studera själva på egenhand med rätt verktyg, dvs i detta fallet rätt studieteknik, är ju skolan.

På de två äldsta av mina barns skola erbjuds läxhjälp på fritds vilket jag anser vara ngt självklart och därför ngt jag tar för givet. Den hjälpen brukar även lärare kunna erbjuda efter lektionstiden om en student ber om hjälp.

Så artikeln i aftonbladet där det står att läxan är för svår för var fjärde förälder förstår jag inte alls. Det är ju inte direkt föräldern som ska studera för att lära sig eller lära ut kunskaperna till barnen. Dock kan man ju hjälpa till med läxorna på många andra vis som förälder.

Hur ser ni på det med barn och läxor?

Så säger föräldrarna

Brukar du hjälpa ditt barn med läxorna?


Lågstadiet:

Ja, ofta (75.6 %)

Ja, men jag tycker det är svårt (2.7 %)

Ja, men har har svårt att hinna (12.5 %)

Nej, jag hinner inte (0.7 %)

Nej, det är för svårt (1.6 %)

Nej, jag behöver inte (6.9 %)


Mellanstadiet:

Ja, ofta (64.9 %)

Ja, men jag tycker det är svårt (8.3 %)

Ja, men har har svårt att hinna (13.1 %)

Nej, jag hinner inte (0.9 %)

Nej, det är för svårt (2.5 %)

Nej, jag behöver inte (10.4 %)


Högstadiet:

Ja, ofta (42.6 %)

Ja, men jag tycker det är svårt (19.6 %)

Ja, men har har svårt att hinna (11.4 %)

Nej, jag hinner inte (1.6 %)

Nej, det är för svårt (6.5 %)

Nej, jag behöver inte (18.4 %)


barnen är lite för vakna nu

Oj, oj.. barnen är lite för vakna nu. Energin flödar i de två minsta så dammet yr här inne. Freja är i ena stunden på vår (min och gubbens) säng och hoppar, i andra och drar i lillebror Tyr så han gallskriker och i tredje stund och klättrar på gubben min så att han blir irriterad och får en liten kärleks hälsning genom att få ont i sin härliga "manlighet".

Vilket då innebär att fröken Angelicas stund på datorn är slut nu för ett tag.

Gran Torino

Clint Eastwoods avskeds film. Jag gillar inte alls Clint Eastwood anser att han som oftast har valt riktigt dåliga filmer som han är med i och skådespeleriet hans brukar variera rätt rejält. Dock så gjorde han ett ytterst bra jobb i den här filmen och manuset var riktigt bra. En små rolig men samtidigt lite sorjlig. Den är helt klart en godkänd film enligt fröken Angelica och den kan jag rekomendera. Det är så oerhört svårt att hitta filmer som det ligger lite hjärnverksamhet bakom idag men här finns det en som krävt mer än den klassiska Hollywood filmens upplägg.


The lazarus projekt

En av de sämsta filmerna jag sett på länge. Inget jag vill se igen och jag skulle klara mig utan att ha sett den. Ja dåliga skådespelare och ett ur uselt manus. Film missar som tex när ngn är i skogen på natten så syns solen helt plötsligt mellan trädtopparna. Billigt skräp enligt fröken Angelica :)Sedan ett litet tillägg om filmfodralet lite närmare bestämt texten som ska locka tittare. Nu vet inte riktigt jag vem som sitter och skriver de där texterna men denna gången lär det ju ha varit en riktig hjärntvättad idiot då denne skriver: "Ben tacksam för allt han har i livet -en vacker fru, en bedårande liten dotter och ett fast jobb." (För ja det absolut viktigaste och det man ska vara tacksam över då det gäller sin frus egenskaper är ju om hon är vacker!? Hur bra hon är på alla andra vis eller hur mycket hon älskar sin man och familj det är ju inte så relevant, el?)

Bläckhjärta

Vi åkte in till Vindeln och hyrde tre filmer. Den ena hette Bläckhjärta och är en familje äventyrs film. Passar nog perfekt för barn som är i Alicias ålder dvs. 7 år. Handlar om en 12 årig flicka och hennes familj som oväntat hamnar i en massa olika äventyr.


Fröken Angelica tyckte dock att manuset var lite torrt och livlöst. Skådespeleri insatserna var oxå rätt dålig av en del och det fanns ett antal riktigt stora film missar. Dock en OK film om man ska ha en hemma kväll med barnen framför TV:en.

Kaninerna

Kaninerna nyss hem komna. Allas blickar är på kaninerna :)


Tyr spanar på de nya kompisarna. Nu bor kaninerna i hundkojan bakom den lilla buren4:a söta små kaniner.

En gammal kompis


Lukas 6 månader och Tyr 9 månader

Igår så svängde hela familjen in till en gammal kompis till fröken Angelica där vi både blev bjudna på mat och där bilen äntligen lagades till. Nu så har dom lyckats bjuda oss ett antal gånger på både mat och fika samt hjälpt oss på många, många vis så det är på hög tid att vi bjuder tillbaka nu snart.

Hela familjen på fotbollen

Här kommer ett gäng bilder på hela familjen från när vi var på fotbollen igår.


Älskling med minstingen Tyr hängandes på magen samt en fröken Alicia en bit bak


Alicia passar på att hänga som en fladdermus ett tag ^^


Spännande match. Här ser ni gubben min och lite fotbolls spel


Alexander på väg in för ett byte


Freja tyckte gungorna där bak var betydligt trevligare än matchen :)

nu ska jag springa vidare

Här har vi hunnit med att både köra in till stan och fixat lite saker som ska göras. Fröken Angelicas kaffe står klart för att drickas och Tyr har skitit (så klart) så nu ska jag springa vidare här...

Tackar alla snälla ni

Tackar alla snälla ni som röstade fram min blogg till veckans blogg. Jag tycker att ni alla läsare ska ta er en liten titt inne hos dom, finns ett gäng riktigt bra bloggare i den här listan:

Lairama

Attis

Tesz

Mia

Linda

Viktor

Ida

Jennie

Alma

Linda

Penny

Marie

Veronica

Marie

Henke - hoppelajnen

Moonlight Malo

Anna Erikssohn

Malin

Amanda

Menjagvetinte - Lite snyggare, lite bättre

Metalnallen

MissyElliot

Ztefan

Caroline

Mindy

Jimmy - Snyggfarsan

ÄNA

E M E L I E [FOTOBLOGG]

Stephanie

BOMAN

Mötley Annika

Johanna - MyShoebox.se

Sandra

enligt domaren

Ja sent och nyss kommit hem. Barnen har skola imorgon och lär ju vara lite sega imorgon på morgonen då det vart så sent. Dock kan jag tala om för er att Alexanders fotbollsmatch slutade 8-1 enligt domaren och enligt Alexander så blev det 9 - 1 en stor vinst med andra ord än vad resultatet nu vart ^^

Bilen låter dessutom som smör nu så våran granne kommer inte längre kunna hälsa till oss med huvudet i backen och bara utav ljudet av bilen då vi kör förbi, haha.

Nja det kan ni nog list ut av er själv

dagen har redan varit full av aktiviteter. Kanske inte direkt alla rent fysiskt men då har det varit för knoppen. Lite matte räkning, matte förståelse och sedan en tripp till stan för att hämta upp 5 st kaniner som vi nu har i familjen.

Bild kommer att komma senare men nu ska det fixas lunch och sedan ska det byggas en kanin bur här på gården.

Behöver jag säga att barnen är överlyckliga? Nja det kan ni nog list ut av er själv ^^

big and chunky

Ja så har man ätit mat oxå ytterst gott var det och ngt som vi inte ätit på säkert över ett år. Tacos stog det menyn och det var helt klart en frossar middag för mig. Man skulle helt klart kunna konstatera att både jag och gubben är big and chunky nu för tillfället...CHUNKY!
I Like Em BiG
I Like Em Chunky
[ChunkY!]
I like em big
i like em plumpy
[PLUMPY!]
I Like em round
with something something
[SOMETHING!]
They Like My Sound
They Think Im Funky
[FUNKY!]
i like em
CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!

Aint Nothing Wrong
With Loving Chunky
[CHUNKY]
I like em funny
i like em spunky
[SPUNKY!]
i like em Witty
i Like It Smart
With BRASSSSSSS
i like your big
[Voice]
what you Said?
your big old Heart
what?
girl you crazy
[way she move]
WAY SHE MOVE!


CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
CHUNKY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!
PLUMPY!
chunky
chunky
chunky
chunky
chunky
chunky
CHUNKY!

Pust

Pust, min mor har varit på besök. Ibland fungerar det ytterst bra att ha henne på besök eller träffa henne men ibland så kan hon vara lite "jobbig". Hon är ytterst speciell och har hon hakat upp sig på ngt så är det så det bara är. Går inte alls att diskutera med henne då hon likt förbannat inte alls ser ut att lyssna snarare kanske mer i tankarna om vad eller hur hon ska formulera nästa grejj på ett lite snällare vis. Fast det skulle hon nog inte behöva lägga energi på för likt förbannat kommer det någon groda ur käften på na lite nu som då...

Min mor var på det humöret idag så hon hakade upp sig på vissa saker hela tiden och ansåg att hon som inte ens tillhör familjen har ensamt beslutande rätt i detta huset. Något som stör mig så jävulst och ngt som tar all min energi.. så jag avslutar detta inlägg med ett litet suckandes, pust!

läst på lite

Snart så kommer äntligen Alicia hem igen. Även om det nu oftast blir tusen gånger värre rent ljud mässigt och vifta på hela kroppen mässigt (ja för Alicia alltså och inte för fröken Angelica) så känns det roligt :)

Har suttit mest och bara läst på lite om vad olika vitaminer är bra till och vad de olika typerna av reptiler behöver, kött ätande, bland ätare och växt ätare.

Nu så sitter Alexander och spelar en massa Wii och Tyr skriker efter välling tror jag. Så jag ska springa vidare och göra det som ska göras...

Starzinger

Gubben min älskade Starzinger serien som liten pojke. Nu för tiden så äger han alla skivorna på DVD och ser dom imellanåt med barnen. Då gubben brukar små pyssla med lite saker som tex, plocka bär, diska, städa eller annat så sjunger han ibland på denna ur gulliga låt... Gubben låter faktiskt gulligare än vad orginal artisten gör ^^


Prinsessan Aurora du är så söt! Mycket sötare än jag mitt nöt!
Dig för mitt hjärta så häftigt slår! Ibland så fäller jag en tår!
Du är bättre än all den mat jag får! Jag får!

städa, städa, städa, städa...

Städa, städa, städa, städa... jepp det ska jag göra nu. Barnens mormor och bonus morfar kommer ju idag :)

Glöm inte rösta på fröken Angelica

Fröken Angelica skulle bli jätte glada om ni ville rösta på henne HÄR inne på nr 2 som är min blogg. Som tack så länkar jag alla senare om ni hjälper mig till en vinst genom röster.

en röst per ip nummer så rösta en gång räcker för er att visa att min blogg bör vinna ^^ Dock har ni tillgång till två ip adresser så får ni ju gärna rösta från båda då oxå ;) Glöm inte bort att hojjta till om ni röstat så att jag vet om det ifall jag vinner och ska länka!

Fröken Angelica skulle bli jätte glada om ni ville rösta på henne HÄR inne på nr 2 som är min blogg. Som tack så länkar jag alla senare om ni hjälper mig till en vinst genom röster.


ser nästintill ut som en zebra

Här fick man då ingen sovmorgon. Tyr vaknade strax före kl 08.00 och ja han sov faktiskt i sin säng hela natten även om han vaknade till ett par gånger. Freja hadde vaknat före oss och tydligen så hittade hon sig en svart krita så nu är vårat bord intill sängen ser nästintill ut som en Zebra dock då med brun grund färg med svarta ränder. Jäkla tur att krita går att sudda bord väldigt effektivt med ett vanligt sudd.

Fröken nattugglaNu när äntligen Tyr sover och för den delen även resterande av min familj så sitter fröken Angelica här som värsta nattugglan. Jag tror att jag snart kan börja kalla mig själv för fröken nattuggla istället. Om jag är smart för tillfället då jag sitter här och trycker i min ensamhet då världens goaste gubbe ligger så sött i sängen och väntar sovandes djupt på att jag ska kommma och klia lite på hans rygg m.m? Nja det är jag knappast kan jag tänka mig men jag har en känsla över mig som säger att så fort jag lägger mig ner i sängen så vaknar Tyr och gnäller och ylar som han nu gjort de senaste nätterna. Men, men det hjälper ju inte att sitta här så god natt till er alla.

tandborstvisan

Ja så var det natt tid för barnen. Tänderna borstade som de ska vara och ett barn med namnet Tyr sover i min famn, ett med namnet Freja sover i soffan där Alexander ser fotboll, ett barn eller hmpf.. en ,man som sover på sängen och så förhoppningsvis en Alicia som sover hos mormor.
Tandborstvisan

Jag är en tandborste, tandborste
Här kommer jag
Och jag gör tänderna rena
Jag gnolar när jag borstar
Och borstar var dag
När jag gör tänderna rena


Freja och Tyr


Freja som har dragit ut under käken som hon alltid har gjort lite nu som då. Hon ser faktiskt inte riktigt klok ut då hon gör på det viset


Tyr som passar på att käka sin välling under bilresan.

Ser rätt kul ut faktiskt


Hubert på promenad. Den rackaren har blivit väldans förtjust i våran sköldpadds lampa.


Han älskar att ligga på den på det här viset. Ser rätt kul ut faktiskt ^^

Än en gång

Ja så har kvällen runnit på med blixt fart som vanligt. Spela har vi hunnit med och göra, jorden runt på 80 dagar. Än en gång helt klart värt pengarna som vi betalade för det på loppisen :)

bara försvann, switch..

Ja här har vi hunnit fara iväg in till stan och inhandlat ett gäng saker samt lämnat andra. Alexander fick hämtas lite tidigare och Alicia ska hänga nere på stan med mormor samt sova över där. Imorgon så ska hon även få träffa bonus morfar innan de drar hit för att fira lillasyster Frejas födelsedag som var nyligen.Under turen på stan så lurade Alexander in oss på godishuset så 70 spänn bara försvann, switch..

glatt överaskad

Blev glatt överaskad igår då jag upptäckte att föräldrabloggarna valt ut mig och min familj till en av de bloggarna som ska ingå i deras första testpanel. Känns underbart skoj att få den äran och ni kommer helt klart att få veta mer då jag vet mer om saken :)

Nu ska fröken Angelica gå och äta lite lunch..


Bajs till frukost!?Hörde hur Tyr harklade till för ett tag sedan så där som barn gör då de har råkat få ngt som irriterar i halsen. När jag går dit ser jag bajs fan överallt. Samt hur Tyr sitter med handen i blöjan och sedan drar den in i munnen för att käka sitt bajs.

Fy fan så vidrigt där sitter Tyr på golvet och käkar sitt eget bajs till frukost. Känns inte alls trevligt kan jag säja, usch!
Bara gå och tvätta av pojken och golvet....

Hjälp mig till en vinst

Fröken Angelica skulle bli jätte glada om ni ville rösta på henne HÄR inne på nr 2 som är min blogg. Som tack så länkar jag alla senare om ni hjälper mig till en vinst genom röster.

OBS: Tydligen så är reglerna ändrade i sista sekunden även om det stog i anmälningsinlägget att de gamla reglerna gäller så det blir en bökig tävling helt plötsligt vilket jag inte hadde tänkt mig. Från att man enbart får rösta en gång per IP adress under hela perioden har det nu blivit en häxjakt på rösta så jäkla många gånger du vill och IP adress. Ngt som jag inte alls skulle ha ställt upp på om jag visste de reglerna från start. Men, men vi kör nu i alla fall då eftersom jag är anmäld....... ändrat tillbaka till en röst per ip nummer så rösta en gång räcker för er att visa att min blogg bör vinna ^^ Glöm inte bort att hojjta till om röstat så att jag vet om det ifall jag vinner och ska länka!

Fröken Angelica skulle bli jätte glada om ni ville rösta på henne HÄR inne på nr 2 som är min blogg. Som tack så länkar jag alla senare om ni hjälper mig till en vinst genom röster.


Har forskarna äntligen hittat ungdomenskälla?

Har forskarna äntligen hittat ungdomenskälla?

Ska man tro på det aftonbladet skriver så borde fröken Angelica redan ha funnit den eftertraktade ungdomskällan, för snart ett år sedan. Vad hände då i fröken Angelicas liv just kring den perioden?

Jo hon födde en frisk son, hon fyllde 31 år och hon flyttade ut på landet. Av de tre omnämnda sakerna så är det den sist nämnda som forskarna tror leder till ett längre liv.

"Flytta ut till landet och få ett längre liv säger forskare från England nu. I England är medelåldern för en kvinna 76 år, men om hon bor på landet med vidsträckta ängar och doftande hagar ökar livslängden till 86 år, visar en ny undersökning.

Forskarna i England tror det handlar om "biophilia", alltså att vi har ett medfött behov av att komma ut i naturen. Så njut av skogen, lyssna på fåglarna och passa på att se vågorna vid havet."


andra komplikationer

Ja med tanke på Tyrs tå så ser den inte alls infekterad ut och inte alls sårig. Bara nageln som av ngn anledning har släppt. De jag har pratat med och de flest som kommenterat ser ut att tänka som mig så jag av vaktar ett tag och låter den läka av sig själv så länge det inte är besvärande för Tyr eller blir andra komplikationer.

Kyckling och ris

Efter allt spring fram och åter på olika ställen så for vi för att hämta hem Alicia från fritids och åkte och tittade på då Alexander hadde fotbollsträning. Där var de några bortskämda ungar som fröken Angelica störde sig på då de tog upp yta från fotbollstränings plan och var spydiga mot tränaren.

Nu är vi i alla fall hemma igen och maten står i ugnen. Kyckling och ris blir det för oss idag.


Peder som vi sprang på

Har kommit hem från stan nu. Alicias första riktiga skoldag är gjord. Jag och gubben for och shoppade loss lite kläder till Alexander efter Alicias upprop. 3 par byxor, 3 par t.shirts och ett 10 pack sockar blev det. Han har tvär vuxit nu under sen sommaren så han hadde rätt många byxor som var rätt nya som likt förbannat var för små.

Efter det så köpte gubben en ny grej till avgasröret som är pajj så att vi ska kunna laga det. Peder som vi sprang på stan sa att han har en svets hemma och att han kunde hjälpa oss med jobbet så vi får boka in oss en dag med ett trevligt besök hos dom om ngn dag :)

Gubbens syster Carina fick bjuda på lite kaffe medans vi spelade två omgångar klöver åtta och fröken Angelica hann bli lite smått rinnig och så av hunden och katten. Fast det var helt okej och inte så faligt som det kan bli ibland.

Chips till Järn jätten

Oj, oj skolstart imorgon för Alicia och Alexander. Extra spännande för Alicia som börjar ettan :)

Sista sommarlovs kvällen firades i alla fall med chips och dip framför en riktigt super bra familjefilm. Än om den är gammal så är den grymt bra. Rekomnderas av fröken Angelica om ni inte sett den ännu. Filmen heter Järn jätten.


Uppsöka en vårdcentral?


Lillebror har slagit upp nageln. Ser jävligt otäckt ut.


Närbilden är inte direkt trevligare. Ja infekterat är det inte. Vette tusan om man bör dra bort nageln eller uppsöka en vårdcentral?

då han lämnat allt kaoset

Gubben har kokat saft idag på vitavinbär och gele på rödavinbär. Oturligt nog så råkade han springa upp i en minut (enligt han själv) så hälften av gelen kokade över och rann ut över exakt hela spisen samt under den, snacka om skoj ^^

Exakt i samma sekund som han står i köket och svär så kommer ena grannen förbi och vill låna våran vattenslang. Så han fick sig ett gott skratt efteråt gissar jag då han lämnat allt kaoset som utspelade sig i vårat hem för stunden.

Har även tittat till i lillemannens mun och ja det är faktiskt två tänder på G. Varulvständerna där uppe. Så hans humör kanske beror på tandsprickning trots allt då.

Mat daxMat dax. Kackerlackor och mjölmask skakade i kalk.

trodde gräset var grönare på andra sidan

Freja har hittat åt en bullpåse i skafferiet. Både hon och lillebror Tyr satt och smaskade så gott på bullar. Alla bullar hadde ngn tuggat på. Så vette tusan om det var ngn av barnen som trodde gräset var grönare på andra sidan och bara var tvungen att smaka på alla bullarna för att se vilken som var godast.

ngn ny på G

Ja här slutade det med att Tyr sov i våran säng en natt till. Fröken Angelica behövde sin sömn så hon gav upp rätt fort med att försöka få han att sova i sängen. Förstår inte vad det är som tagit åt han eftersom han somnade i sin säng men vaknade hysterisk efter kanske en timme. Tror inte det beror på några tänder för så har då han aldrig reagerat på tandsprickning tidigare och inga andra av mina barn heller. Fast man kanske borde titta in i hans käft i alla fall bara för att se om det är ngn ny på G.

Ja jag har då fått sova bra även om min rygg är stel efter att både karl och två barn på slutet har legat intill mig. Fröken Angelica är den typen som måste röra sig på nätterna för annars är hela kroppen stel och ond efteråt.


konstgräs istället för riktigt gräs

Ja det är helt klart ngt med Tyr. Inte alls sig själv. Grinig, kinkig och allmänt bara jobbig. Han ser inte heller ut att ha ngn aptit så kanske ätit ngt olämpligt el magsjuka på G?

Hur som så är både Alexander och hans kompis nere på stan nu. Tydligen ville Alexander passa på och sova över där i natt så de kunde passa på och leka ett tag till ihop. Nog för att de fick stanna här en natt till om de ville men det finns ju mer att göra inne i stan som tex konstgräs istället för riktigt gräs som finns här på landet, haha.

Ja, ja hoppas de får det skoj.

Var kommer potatisen ifrån?Så här dumma behöver inte våra barn bli för redan nu så hjälper de till i potatislandet.Det är Freja som hjälper till på denna bilden

Slog ihjäl sin 13 åriga dotter

Sitter med kaffe och försöker vakna till samtidigt som jag läser aftonbladet.


Där går det idag att läsa om en stackars liten tjej på 13 år som blivit ihjäl slagen av sin far med en skifnyckel. Ett tjugotal slag ska fadern ha slagit sin dotter i huvudet och ansiktet.

Hur kan det då komma sig att en far tappar förståndet så pass mycket under en stund mot sitt eget barn?

I detta fallet så säger faderna att han gjorde det i rent raseri efter att den 13 åriga dottern flippat ut totalt efter att hennes 17 månaders lillebror kommit in oanmält på hennes rum. Den 13 åriga flickan ska ha blivit så förbannad så hon tog en kniv (än om det var en hobbykniv så en kniv) och "petade" upprepade gånger på sin far med den så att han började blöda.

Dottern visar ju självklart stora tecken på att må dåligt då hon gör på det viset och man kan ju bara anta att hon vuxit upp i ett hem med våld eller ngt annat dåligt för en normal 13 åring har vett att knivar inte ska användas vid bråk. Vem vet vem hon hadde petat in  kniven nästa gång. Lillebror på 17 månader?

Självklart så försvarar jag inte faderns sjuka beteende men jag ställer mig frågan vad är det för värld vi lever i då 13 åringar springer och drar fram knivar då de bråkar med sina föräldrar!?

Jävlar vad jag oxå skulle ha sett svart om min 12 årige son skulle ha gjort som hon, även om jag inte skulle ha slagit ihjäl han men antagligen kanske skickat han på ngn psykisk utredning el dyl.

Ja, ja bara att konstatera att världen är grymt hård och våldsam idag, usch!

Skit natt

Skit natt. Här har man knappt fått sova ngt överhuvudtaget. Tyr den minsta har inte alls varit sig själv utan bara skrikt så fort han blivit lagd i sin egen säng. Det enda som till sist fick tyst på han var att göra det stora NEJ:et lägga ner han i vår säng. Bara det nu inte skämmer bort han så han vill göra det till en vana.

Får se om han har ngn sjukdom som påverkat han lite under natten eller om det bara är ngn utvecklingsfas eller mardrömmar!?

Natti natti på er

Dax för sängen här nu.

Freja, Tyr och Alicia sover redan. Alexander och kompisen Jonas har just valt en film som de ska se på hans rum innan de somnar så nu lär det snart vara lugnt här nere.

Gubben kom nyss oxå med några goda havreflarn med chokladöverdrag. Sådant som vuxna kan tjuv äta då barnen har smygit sig undan ^^

Natti natti på er

landets baksida

Livet på landet har börjat visa sig bli rätt likt alla "sägner" dvs i detta fallet att grannarna bara kommer inklampandes utan att ringa på dörren. Första stor besöket kom under kvällen mitt under middagen då han plötsligt stog i köket ^^

Så ja nu kan det ju vara bra att tänka på att man har denna typen av grannar då man ägnar sig åt de lite mer vuxen aktiviteter som man gör imellanåt. Jag menar hur många vill ha sin granne i sovrummet då man håller på och "knullar" för fullt, nja inte jag i alla fall!?

Tji fick jag

Tji fick jag. Precis hadde lille mannen somnat så vaknade han igen på en gång. Nu är det knappast ngn ide att han somnar. Bättre han håller sig vaken tills det är dax för natt sömnen. Bara så otroligt jobbigt att höra hans gnälliga skrik hela tiden, usch!

Gubben har tvärt sprungit ut för att hjälpa bönderna dvs. våra grannar att få in en kviga som är på rymmen. Haha, skulle vilja se han då han står där och försöker göra det jobbet ^^

Evert Taube - Byssan Lull

Har försökt få Tyr att somna nu i evigheter till Byssan lull av Evert Taube. Nu äntligen har lillemannen somnat in. Gick lite bättre då Alicia gick ner i källaren för att spela lite TV - spel. Lite tystare då runt han :)

Evert Taube - Byssan LullByssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen.
Byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen.

Den ene, ack så halt,
den andre, o så blind,
den tredje har så trasiga kläder.

Byssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor.
Byssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor
Den ena är så vit,
den andra är så röd,
den tredje är månen den gula.

Byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen.
Den första är en bark,
den andra är en brigg,
den tredje har så trasiga segel.  

Byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer.
Byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer.
Den första är vår tro,
den andra är vårt hopp,
den tredje är kärleken, den röda.  
 

så man kan visa djuren lite, hehe

Ja så har man varit ute ytterligare en sväng och plockat ännu mera bär. Ska ut strax igen bara barnen lugnar ner sig lite.

Gubben har satt sig i bilen och kört in till stan där han ska hämta upp Alex och en av hans kompisar. Jonas som han heter ska även sova över här. Känns riktigt skoj att Alex även vågar ta med sig kompisar hit äntligen. Annars är det ju enbart Alicia som har haft kompisar som varit här och sovit över.

Jonas gillar djur oxå så det blir kanon bra så man kan visa djuren lite, hehe

mängder med tårta

Vitavinbär finns nu att rensa. Även en hel hög med fika kvar så ja känner du för att dricka lite kaffe, plocka bär, rensa bär och fika så kan du ju komma förbi och hjälpa till lite ^^

Finns mängder med tårta, och fika eftersom det enbart var en familj som komme förbi på kalaset igår :)

dock sitter jag fortfarande

Morgon har det varit länge här dock sitter jag fortfarande bara invirad i mitt täcke ännu. Både gubben och Alicia har hunnit gå ut så ska ta och göra de två minsta barnen redo och sedan gå ut även vi.

Ser ut att vara riktigt soligt och skönt ute idag :)

Tillägnad till idioten nr. 1

En låt tillägnad till idioten nr 1. Ja inte är det då gubben min som man skulle kunna tro om man läser hela texten för honom älskar jag. Detta är tillägnat till världens största idiot. En större idiot än mitt ex och ja det säger rätt mycket om hur stor idiot detta är. Antagligen fattar du oxå att det är dig jag menar, jepp exakt just dig.. jubel idiot.

Läs den feta texten så ser du vad jag känner för dig och antagligen ett gäng till som inte ännu vågar stå upp mot ditt makt missbruk. Du är ett jävla stort Glitch

För övrigt en jävligt skön låt som helt klart är värd att lyssnas på.

Nomy - Self Therapy


 

You lying fucking whore
I dont want you anymore
I dont need your fucking lies that's for sure
(Mark my words)

No matter if you cry
I dont care if you would die
so go fuck yourself you bitch 'cause you're the glitch

But it hurts to sing this song
and in my heart I know I'm doing wrong

Can you let go baby please stay away
everything that you said it you just fucked up my head
You made me crawl and bleed over something I dont need


SO GREETINGS antichrist
you made yourself my kryptonite
If I would like some cola you'll be cola light

Your doing is not right
you're not even worth the fight
cause honey I want cola but you're cola light

It was writting on a paper what I once felt you see
can you tear that shit and burn it up for me
I hope you find your sorrow and brake down as I did
I hope you never fall in love so god forbidd

I made this song for you but nothings true
I'm missing you But that I think you knew
Ok I made this song but its for me
self therapy self therapy

dubbelmoral på badplatsen

Ett förbud för små, tajta badbyxor har tydligen införts på ett familje badställe. Anledningen till detta förbud är att stilen varken är folksamlings- eller familjevänlig.

Det som inte framkommer i artikeln på aftonbladet är vilka regler det är för kvinnor på den badplatsen. För jäklar om det är OK för kvinnor då att gå omkring i små tajta badbyxor och bikinsar, string badbyxor, baddräkter eller annat som kan anses vara likvärdigt med vanliga tajta badbyxor för män. Skulle inte alls förvåna mig om kvinnor får springa omkring i de kläderna utan problem för kvinnor ska tydligen få vara objekt för männen men vice versa ska inte kunna vara ok för då kan ju våra barn helt plötsligt kunna ta skada!?

Fröken Angelica blir ngt irriterad av denna dubbelmoral.

Ferdéns ödlor

Har suttit och fixat en ny blogg. Inte en som ska överta denna utan en mer säljes blogg där jag och gubben ska försöka sälja lite reptil relaterade saker som vi kommer ha. T.ex torkade växter som med stor fördel kan ges till bla landsköldpaddor, nya reptiler som vi fött upp m.m.

Finns inte så mycket just nu för tillfället men gå gärna in och titta och på peka gärna här om ngt ser tokigt ut.

Ferdéns Ödlor

Frejas 2 årsdag i bilder


Freja väcks på morgonen med presenter


Alicia har kommit med en egen present till Freja. En ny dryckes mugg


Freja inväntar fikat på sitt kalas


Tårtan med två ljus. Freja och så Linda längst bak


Freja med en av presenterna. Ett paket fullt med bak grejer. Passar oss perfekt. Hoppas bara det funkar i vanlig ugn nu :)


Tyr hittade ngt betydligt godare än tårtan ser det ut som ^^

kalas blir det

Kalas blir det om ca 1,5 timma. Gubben ska åka iväg lite senare för att hämta upp Alicia som ville vara med på Frejas kalas. Alexander skulle fira henne senare och stannar därmed kvar hos sin far.

Blir ett litet kalas då min mor inte kan ta sig hit ut. Bussarna går så satans dåligt och det fanns inte plats för henne i ngn av de andra bilarna. Gubbens ena syster Tina skulle nog mest troligast inte heller komma. Så då blir det enbart de två andra av hans systrar med familjer som kommer. Mina bröder kommer inte då de bor en så pass lång bit bort. Den ena i Finland t.o.m. så de räknar vi inte med att de kommer.

Freja öppnade sina första presenter i morse. Tre leksaks bilar, en tröja, och en spade var vad hon fick av oss denna gång. Synd att pengarna inte räckte till lite mer saker men vi kan ju alltid köpa något extra till hon senare.

Bilarna blev en riktig hit och här brummas det för fullt nu efter golvet :)

hurra för Freja

Hipp hipp hurra för Freja som fyller år om 4 timmar och 20 minuter.Freja 0 dagar gammal. Nyss kommit hem till lägenheten och fått träffa syskonen. Freja föddes kl. 03.20 på morgonen den 16 Augusti. Hon är det sekigaste barnet på att ta sig ut. Förlossningen tog ca 2 timmar och 20 minuter.

sötaste lilla rödhåringen

Ett gäng bilder på mammas minsta guldklimp. Den sötaste lilla rödhåringen man kan ha :)


Tyr riktigt glad


haha, vilken stil han har på bilden ^^


Fingrarna används fortfarande flitigt som trygghets känsla

Impulsiva barn? kasta mobilen i så fall!

Nu finns det ytterligare en anledning att lägga till i listan över de negativa sakerna med mobiltelefoner och barn. En ny studie visar på att mobiltelefoner göra våra barn och ungdomar dummare.

Anledningen ska vara stavningsprogram.


Eftersom du inte behöver slå in mer än en eller ett par bokstäver förrän mobilen själv ger förslag på vilket ord du ska använda, tränas ungdomarna att bli snabba - men inkorrekta i sin stavning.

- Mobiltelefonen ändrar sättet barnen lär sig på och gör dem mer impulsiva i sitt beteende, säger professor Michael Abrahamson vid universitetet Monash i Melbourne.

Så har du impulsiva barn? kasta mobilen i så fall för dom!
Dock så börjar fröken Angelica fundera på hur i hela fridens namn ett stavningsprogram kan göra barn impulsiva!? Jag kan inte förstå var sambandet finns där.


Inte kärleksfull fruktjuiceSatt nyss och skickade in ett klago mail till drycken MER:s konsumentkontakt. Tidigare i veckan som var så fick Alicia en sådan dryck och hittade ngt vidrigt, rött och slajmigt där i. Så slogan med Kärleksfull fruktjuice stämde då verkligen inte in då. Får se vad de säger om de ger pengar tillbaka eller ngt annat.

Hubert käkar


Hubert käkar mat

försökt se klart

ja nu har vi försökt se klart filmen de 12 apornas arme två kvällar i rad. Dock så har vi somnat ifrån den även om det är en bra gammal goding till film.

Imorgon är det kalas här så det som gäller är ju självklart lite fix och städning. Gubben har redan hunnit ta tag i tvätten medans fröken Angelica försöker vakna till. För det tar evigheter innan fröken Angelica lyckas vakna till ordentligt och sur är hon oxå på morgonen.

möblerat om

Här har det möblerats om lite i sovrummet vårat. Tanken är att Tyr ska vänja sig vid att inte ligga i spjälsängen alltför nära sängen som han gjort tidigare.

Synd att han fortfarande vid en ålder av 9 månader käkar mat 2 gånger om natten. Kunde han bara sluta med nattmålen så skulle man ju kunna flytta in han i Frejas rum. Vilket så småningom ska få bli deras gemensamma rum.

Sovit jävulst dåligt

Natten har varit usel. Sovit jävulst dåligt. Drömde rätt sjukt där jag och gubben bråkade så pass att jag drog iväg med en kondetoribuss och skulle slagga hos Kiwi en person jag enbart träffat en snabbis en gång i mitt liv :P

Ja, ja man får ju vara glad över att det bara var en riktigt dålig dröm. Ska fixa kaffe här nu snart så man kan vakna till.

2 dagar kvar

Ja så var det bara 2 dagar kvar till Frejas fördelsedag. 2 år ska min ena lilla plutt bli på söndag. Skönt att bakningen redan är fixad men om det blir tårta får kontot avgöra. Står det på mindre än vad det kostar att göra en så får besökarna nöjja sig med fikat.

Presenter har vi köpt även om det inte blev för ngn stor slant. Fast hon är ju inte heller brydd över den biten ännu och saker har hon ju ärvt av de två äldre syskonen oxå. Så leksaker finns det i mängder.

Fy katten, vilken usel lögn!

    

Polisen i Florida hittade över 1000 barnporbilden i den 48-årige Keith Griffins dator. Griffin, som bor i Jensen Beach, Florida, USA hävdar att han är oskyldig, skriver brittiska Guardian. Enligt han själv så ska det vara hans katt som laddat ner bilderna. Detta ska ha skett när han höll på att ladda ner musik i sin dator och gick ut ur rummet en kort stund.

Och då ska, enligt hans version, katten hoppat på tangentbordet och börjat leka med musen. När han kom tillbaka såg han "konstiga saker" på sin skärm, hävdar Keith Griffin. Som ni själva försår så blev han i onsdags åtalad för innehav av barnpornografi.

Argumentera om varför det är en lögn ids jag inte ens då det är så självklart att en katt inte kan ladda hem över 1000 bilder. Fy katten, vilken usel lögn!


Skvaller

Blir så less på folk som enbart är ute efter skvaller. Kan ni snälla i alla fall låtsas som om ni är intresserad av ngt annat än enbart skvallret.

försäkringskassan

Åkte iväg idag och fixade försäkringskassan inne i Umeå. Så nu är i alla fall den biten fixad, känns riktigt skönt. Hoppas nu bara att allt det stämmer så att man får några pengar annars lär vi ju få svälta denna månad.

Ex:et ringde oxå och meddelade om att han har bokat en tid hos familjerätten för att få tala ut om vissa saker. Då Alexander har träning efter skolan två dagar i rad så har han alltid blivit erbjuden att få sova och äta hos sin far den ena kvällen där. De har haft en extra myskväll bara far och son vilket jag tycker är skit bra att de kan få med varandra dock tycker ju jag då att de kanske kan ta det under ex:ets vecka genom att ha barnvakt åt jäntan istället. Nu har även ex:et som han förklarade i telefonen fått känslan av att det blir så att han måste anpassa sig och offra lite mer tid till sin son och ska de fortsätta såatt sonen är där ska det finnas juridiskt på papper oxå.

Så vi får ju se vad de på familjerätten säger om de tycker att sonen ska hamna där en dag extra även på papperet eller om det nu går att ordna den speciella pappa son kvällen under ex:ets veckor. Dock dröjer det nog innan vi får en tid gissar jag då det inte direkt är ngt akut. Tycker ju personligen att man kan ordna den biten själva men, men tydligen tycker inte ex:et det :)

ha sex ofta, helst varje kväll

Den australiska sexterapeuten Bettina Arndt tycker att man på ett effektivt sätt kan rädda äktenskapet efter första barnet: genom att ha sex ofta, helst varje kväll. Vare sig man vill ha sex eller inte. Med sexlust är det som med aptit, den kommer när man äter säger hon.

Så om nu fröken Angelica vill ha sex 5 gånger om dagen så ska min gubbe ställa upp på det? även om han inte vill. Även om hans kuk nu blir sårig och till slut inte ens vill stå upp?

Vilket äktenskap går att rädda genom att tvinga sin partner till sex? vilket äktenskap är bra om man måste tvinga den andre till sex bara för att förhållandet ska hålla? Om man nu inte har ngt annat gemensamt med sin gubbe/kvinna än enbart den sexuella biten så har man jävulska problem som knappast går att fixa genom att tvinga den andre till ngt den inte vill.

Då börjar fröken Angelica fundera vad ska man då göra  efter det andra, tredje och fjärde barnet för att rädda äktenskapet. För är det nu så hemskt att få det första barnet så vette gudarna oxå att många barn tar död på sex livet!
 
...eller är det kanske en myt. En sjuk gammal myt att barn innebär dåligt sexliv och att man inte längre vill utföra den njutningsbara aktiviteten?

haha, ja för fröken Angelica och i hennes värld är det då en mycket sjuk myt. Det finns garanterat lika många kvinnor som får ökad sexlust efter de fött barn som det finns män som får minskad sexlust efter att kvinnan har fött. Sedan att vissa kvinnor spricker el dyl så att det rent av gör ont eller kan vara skadligt att ha sex den närmsta tiden efter en förlossning är ju ngt helt annat och beror inte på minskad sexlust.


Fy fan så dum i huvudet ni är

Hur dum får man bli?

Dessa jävla störda myndigheter som gång på gång visar att de inte kan tänka. Gubben är arbetslös, inget nytt, nä jag vet. A-kassan hans kräver ett intyg från försäkringskassan att jag fröken Angelica verkligen är mammaledig. Gubben ringde förra veckan för att ordna just det intyget, han läste t.o.m upp exakt hur det stog på papperet som A-kassan hade skickat med begäran om intyget. Visst än så länge är allt som det ska men så idag så blev man ytterligare en gång övertygad om att försäkringskassan måste anställa jubelidioter ibland.

För istället för ETT papper med intyget på hur min föräldraledighet har sett ut och ser ut i framtiden så skickar de för att vara exakt TJUGO olika papper med en översikt av alla mina verkställda utbetalningar. Hur jävla dum i huvudet får dom bli? Gubben ringde försäkringskassan igen för att få rätt intyg men blir då upplyst om att det kan ta upp till en vecka innan papperet kommer hem i brevlådan för de har ENBART B-post på försäkringskassan.

När fröken Angelica hör det så säger hon bara dom är ju fan dum i huvudet själv fallet har dom även A-post. Gubben testar och ringer A-kassan för att höra om de TJUGO olika papperna duger men får till svar NEJ det vi ska ha är ngt helt annat.

Saken är den att gubben måste ju skicka in intyget till A-kassan nu för att kunna få nå jäkla pengar denna månad.

Så ja han ringer igen till försäkringskassan och berättar hur läget är och vill ha en tid bokad till kontoret i Vindeln så att vi kan hämta intyget där. För saken är den att CP försäkringskassan i Vindeln enbart har öppet för bokade möten samt inget eget telenummer utan man ska ringa det nummret som hjälper till med alla frågor i hela landet.

Till svar av telefonisten får gubben till slut att NEJ ni kan inte boka någon tid här till kontoret i Vindeln utan ni måste åka dit och ta det med dom på kontoret. Nähä säger han och så drar vi ner in till Vindeln för att boka en tid som man tydligen inte ska kunna där men ja vi testar då eftersom dom säger att vi ska det. När vi kom fram dit tror ni det var öppet? Tror ni man kan boka tid där överhuvudtaget? Nej deras skylt som hänger på dörren säger ring detta nr ............. som visar sig vara exakt det samma nummer som gubben ringde till tidigare där de tydligen inte kunde boka tider till kontoret i Vindeln.

Ngt irriterade sitter vi i bilen och gubben ringer dit igen. Jo då denna gång var det en karl som tydligen hade lite mer vett i skallen för han kunde då både boka tid och skicka post med jävla A-post utan några problem. Dock märkte han att min ansökan med mammadagar bara räckte till 1:a augusti så jag är tydligen inte mammaledig just nu!?

Ja då säger ju fröken Angelica att: ja men ni ska ju fan skicka papper då dagarna tar slut och ja visst säger han och uppmärksammar mitt kryss som jag satt i rutan där det står att man vill ha ny ansökan då den där går ut. Så nu kommer då det papperet att skickas oxå.

Men jävlar om inte vi hade ringt dit nu och han inte heller hadde märkt att min ansökan behöver förnyas. Då hadde jag ju inte varit mammaledig denna månad och inte fått ett öre. Vad skulle det ha inneburit för min gubbe om inte att han antagligen oxå skulle bli utan A-kassa eftersom jag inte är mammaledig och kan intyga det från försäkringskassan. Så ja då hadde vår inkomst varit för att vara exakt BARNBIDRAGEN. Vilket inte ens räcker till hyran.

Fy fan så dumma i huvudet ni är försäkrinskassan!

hoppas jag

jo då han fick sin remiss dock har de tydligen inga sådanna doktorer i denna kommun eller i grann kommunen umeå så han ska få gå till en privat läkare.Det löser sig säkert nu snart, hoppas jag.

dax för vällingen...

Ja gubben har åkt till herr eller fröken doktor. Eftersom avgassystemet är totalt paj på bilen så kan man ju inget annat än vakna då han åker så nu är fröken Angelica uppe. Ska bli mycket spännande och få se vad doktorn anser och om min gubbe får en remiss eller inte. Jag kan då säga att jag blir fullständigt knäpp om det visar sig att dom inte skickar remiss, för jag är ngt less.

Tyr är åter hungrig hör jag så dax för vällingen...

Den nya hemmagjorda vitavinbärssaften

Nä nu ska jag hoppa ner i sängen med gubben. Han har värmt en påse med bullar så det blir till att käka sig lite "fetto" nu under kvällen. Den nya hemmagjorda vitavinbärssaften ska vi dricka till, mumma.

Barn lär genom lek

Dockan "Bebe Glotan" - den glupska bebisen, låter unga flickor och pojkar leka att de ammar.  För att få dockbebisen att sluta gråta för barnet dockan till sitt bröst. En bh-liknande topp med blommor som symboliserar bröstvårtor följer med dockan, som redan mött motstånd bland brittiska föräldrar. Jag har även sett att det finns svenska mammor som reagerar på denna docka. Slänger ur sig för att vara ordagrann "Det är väl en sak om de härmar ens mamma eller nån annan de har sett som har ammat sitt barn...men att ha en docka som man ska amma är väl inte normalt.."

Nähä så det är fullständigt normalt att dockorna ska matas med flaskor men så fort det blir ett bröst är det sjukt och onormalt??

Vad är orsaken till att kvinnor har bröst? Att trycka in silikon och som sex symbol?? eller är det för att amma sina barn?

Barn ska leka det är så de lär sig, bearbetar och utvecklas. Att få leka att de ammar är nog det normalaste lekar ett barn kan leka. Fast nu kanske alla de där feministerna ska skrika ut sina klago ljud och säga att minsan både kvinnor och män ser exakt likadana ut upp till och man ska lära barnen att kvinnors bröst inte ska användas till ammning utan visas upp istället på badhus så att kvinnor kan bli offentliga sex "ting"!?


Nä vette tusan alltså varför ngt så löjligt som en docka som ska ammas skulle väcka motstånd bland föräldrar då det är det absolut normalaste och finaste som finns, en ammande kvinna!?


Där kom svaret på vart männen tar vägen

Enligt aftonbladet så ska min gubbe spana på kvinnor i över 43 minuter och detta då fördelat på ca tio olika kvinnor dagligen. Gubbens favoritställe att titta in andra kvinnor på är mataffären enligt samma tidning i alla fall om han är en normal man.

Så vette tusan hur sugen jag blir på att gå och köpa käk nu nå längre i mataffären med min gubbe. För är det sant det som står och stämmer in på min gubbe så skulle då bara jag anse det vara förnedrande att gå och handla med han. Då kanske det är bättre att karlarna får fixa mat inköpen hädanefter så man slipper vara "ivägen" som kvinna.

Fast om man nu ska tro att aftonbladet har rätt i detta resultat så skulle det ju innebära oxå att jag som kvinna skulle spana i min tur 20 minuter per dag på i genomsnitt sex olika män på puben. Så eftersom jag inte tillbringar ngn tid på puben så kanske det vore på sin plats att jag nu då får fara ut och spana lika ofta som gubben min spanar på ICA dvs då pub besök minst en eller två gånger i veckan. Så här kommer jag puben... eller ska man verkligen tro på sådan sjuk statestik!?

Nja jag tror då fan inte att min gubbe spanar på det viset och jag vet då garanterat att jag överhuvudtaget inte ens ser åt en annan karl på det "spanar" viset även om jag sitter på en pub och har supit. Dock skulle ju helt klart denna statestik förklara vart alla dessa män tagit vägen som bara råkar försvinna från fru och barn då de ska köpa tidningen eller cigg. Tydligen har de hittat sig ngt bättre på affären under sin spaningsrunda ^^

smakade helt okej

Varit ute rätt länge idag för att försöka ta hand om alla bär vi har på gården. Här har vi plockat vinbär näst intill hela dagen. 10 liter vita vinbär och ca 5 liter röda vinbär. Låter kanske inte så mycket men ja det tar sin lilla tid speciellt om man oxå har två små som vill hjälpa till, äta och plocka ^^

Har fruktansvärt mycket bär kvar på buskarna så det blir till att plocka mer oxå. Får se om man ids göra det idag eller senare ngn dag.

Gubben kokar i alla fall saft nu i saftmajjan på de vita vinbärerna och det smakade faktiskt helt okej.

En elefant balanseradeEn elefant balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte han var så intressant,
så han gick och hämtade en annan elefant.

Två elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Tre elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Fyra elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Fem elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Sex elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Sju elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Åtta elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Nio elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Tio elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
men nu fanns det inte någon mera elefant

.

Undrar om denna elefanten har fått höra på denna barnsång för mycket. Den ska tydligen ha varit ute och spatserat med sin ägare när den plötsligt bara försvann. Den rasade rakt ner i ett hål och blev sittande i flera timmar.  Så denna gången så såg det inte ut som att spindeltråden riktigt höll för elefanter (om det nu fanns ngn tråd där) Tur nog så kunde den i alla fall dras upp även om det tog ett antal timmar och den klarade sig bara fint.


Var är Freja?

Freja har hittat sig ett nytt gömställe i och med att hon lärt sig öppna och stänga dörrar själv. Var är Freja?
Lillebror och storasyster letar henne kan ni hjälpa till och se var hon är?


retsticka

Vem har sagt att inte stora syster oxå kan retas med syskonen när hon rockringar?


dax för middags görat

ja så var det dax för middags görat här. Fisk med ngt ihop slängt till sås så att vi får oss en fiskgratäng att smaska i oss. Var på stan för ett tag sedan och då passade vi på att inhandla lite penslar, lack och fogskum. Ska användas till ett terrarie som byggs till den ena leguanen.

kanske nästa år

Har läst lite av de nya stadgarna och ja det är ju kanske synd att man inte åkte iväg med barnen i alla fall (även om de inte godtog barn på mötet) till det mötet då de nya stadgarna valdes och röstades in.

Var ett gäng stora missar enligt mig i de stadgarna och även några som borde relativt fort ändras eller ja läggas till lite kanske. Tex så har man ju en revisor av två otroligt viktiga anledningar alltså inte bara en anledning. Dock så ser det ut som att en av deras viktigaste uppgifter har lyckats smyga sig bort från dessa stadgar. Nämlingen revisorernas uppgift att granska så att styrelsen verkligen sköter sig och handlar korrekt. Hur ska man annars kunna ge styrelsen ansvarsfrihet om man nu inte har ngn som kollar att de gör saker korrekt!?

Sedan står det inte heller att en revisor inte bör vara vänn, släkting eller på ngt annat vis "nära" kassören pga fusk och förskingris risken.

Här har vi nu stadgar som ger styrelsen i föreningen ensamt beslutanderätt på alla möjliga vis utom en gång per år där medlemmarna får göra sin röst hörd på årsmötet. Dessutom så finns det ingen som kontrollerar att de då under året gör det arbetet som beslutades under årsmötet. Styrelsen får även INTE föra några mötesprotokoll enligt stadgarna för gör man så så bryter man mot dom så även om det vore bra att skriva ett protokoll just en gång av ngn speciell anledning så är det strängt förbjudet. Priset in till föreningen kan inte i nuläget heller avgöras av denna förenings medlemmar på årsmöterna då det är deras "moderförening" som tar de besluten årligen enligt deras stadgar. Kan verkligen en underförening ha stadgar som motsäger sig moderförenings stadgar?

Nog för att vi redan har tagit upp den frågan av en på moderföreningen och den personen lovade oss medlemskap enligt deras listor och priser än vad under föreningen beslutade i den saken men borde det då inte vara så för alla?

Sedan för det tredje så spelar det ju ingen roll hur de än gör.... För stadgarna är helt omöjliga att uppfylla då den motsäger sig själv. I den ena paragrafen står det att styrelsen består av 4 olika poster/personer. Lite längre ner så helt plötsligt ska styrelsen bestå av 6 st poster/personer eller ja kanske ytterligare en dvs 7 st då poster/personer oxå om de ska ha två kontaktpersoner som de har i nuläget. Så ja synd att revisorn inte har ett måste att kontrollera att styrelsen sköter dessa stadgar för det skulle ju bli omöjligt för dessa att godkänna styrelsens jobb vid års slutet ^^

Ja, ja som sagt mycket av de stadgarna som såg mycket, mycket skumt ut enligt förken Angelicas åsikt men nu är det ju dom som gäller i alla fall i minst ett års tid så bara chilla läget och då kanske försöka förändra lite under nästa årsmöte om man nu lyckas hitta ngn barnvakt. Fast ja det stog ju faktiskt inte i stadgarna om att barn inte är välkommna till årsmötet samt att alla oavsett ålder är välkommna som medlemmar så det är nog helt i sin ordning att man tar dit dom nu nästa gång då.

PUSH


En film som hamnat i kategorin action av ngn underlig anledning. Enligt fröken Angelica borde denna film mer hamna under Science fiction då hela filmen är mer än overklig. Detta var den bättre filmen av de 3 vi såg denna omgång enligt mig och helt klart värd att se i alla fall en gång även om den enbart får ett OK från mig.

En av skådespelarna gjorde ett riktigt kasst jobb enligt mig vette tusan vad hon heter men hon var en av nyckelpersonerna i filmen så det sabbade lite. Kunde ha blivit en betydligt bättre film med lite bättre insatts av henne eller en bättre skådis möjligen!?

Pride and glory

Edward Norton gjorde en riktigt svag insats enligt mitt tycke. Han brukar vara en bra skådespelar men här kändes han lite torr och tråkig. I och för sig kanske den rollen han skulle ha men då var det en riktigt tråkig person som skildrades i filmen.


Helt OK film enligt fröken Angelica dock seg och tråkig vissa bitar. Filmen avslutades dock men en bra låt enligt gubben min, enligt fröken Angelica så var det kanske mer än bra text som lästes upp med musik i bakgrunden ^^

Waterline - Sage Francis


I just sit there, and let the thoughts flood
And I remind myself: "it's all right, it's all good, it's all love"
It's not though. Cuz there's a kink in the armor
A pot hole I'm sinkin' in, while I think of the drama
So I stand up, I start to pace in my living room
Set my eye to the highway, knowin' that I'll play chicken soon
There's a vanity plate, wit my name on it
There's a Davy Crocket hat with a Masonic fat cat under it
A musket rifle spittin' at my feet
They want me to dance in the middle of the street
And I respect my elders, so I do as I'm told
But I offset the bell curve when I do it with soul. Losin' control.
Guilty feet do have rhythm
They just dance to the wrong theme music to amuse the villain.
Instead of killin', I spare the raccoon
And start fillin' sand bags as I stare at the moon and let the thoughts flood.
Blessed are those who are damned
When the levee broke, how many choked on the steps of a slow dance?
A staircase to a hug with no hands
Accountability hung out to dry on the line of command
We let the thoughts flood
We remind ourselves it's all right, it's all good, it's all love"
It's not though. Cuz there's a kink in the armor
A pot hole I'm sinkin' in, sharing a drink with my father
It's a family affair, the vanity we share
The water line is rising and all we do is stand there


Det är så sant att många i samhället bara står och ser på då folk felar och inte vågar göra ngt åt saken. Rädda och skrämda går de med dåligt samvete för att de inte vågar stå med huvudena resta och stå för de åsikter de har. Samt så är det många av oss som vågar säga till då ngt är fel som sedan därefter blir på hoppade och försökta till antingen hålla käft eller bli upp diktade som ett hot mot det gamla (som många gånger målas upp som de gamla goda tiderna) genom antingen uteslutning ur gruppen, svart målade med lögner och/eller bara bli hotade till tystnad av en ledare som är den räddaste av dom att bli av med sin makt.


 

Så var alla filmerna sedda

Ja nu så var alla filmerna sedda. Båda de små sover, inte illa att desomnade samidigt för en gång skull. De två stora barnen sitter i källaren och spelar TV-spel och gubben fixar lite lunch.

På ett tag så ska de två stora barnen åter till sin far och vara där i en hel vecka igen. Nästa gång de kommer hit så hinner skolan starta för dom igen. Skönt i alla fall att de fått slippa gå på fritids och dylikt denna sommar så lovet kanske upplevs som längre även om vi uinte haft råd att åka iväg på nå semester mål.

Tänk om jag hade en liten apa  Tänk om jag hade en liten apa

umba, umba, fallerallerej

Tänk vad folket skulle stå och gapa,

umba, umba, fallerallerej

Inte på mig men på min lilla apa

umba, umba, fallerallerej

Inte på mig men på min lilla apa

umba, umba, fallerallerej


Tänka sig att fröken Angelica redan har en liten apa
umba, umba, fallerallerej
världens goaste lilla apa som klättrar
umba, umba, fallerallerej
Tänk vad folket skulle stå och gapa
umba, umba, fallerallerej
inte på mig utan på min lilla klättrande apa
umba, umba, fallerallerej


gubben klättrar i ett träd som han ofta skryter med då barn ser på ^^


över

Ja så var fotbollsmatchen över, 4 - 0 vann sonens lag med, och det var deras första gång som dom spelade som 11 manna lag. De laget som de mötte hade däremot kört ett par stycken förut så det var riktigt bra av sonens lag att ta hem den segern.

Oturligt nog är det bastu värme ute och ytterligare en match ska spelas under kvällen. Så om vi nu far hela familjen för att titta på så blir maten serverad vid ca 21.00 ikväll. Nog för att man tappar aptiten i sådan här värme men det är i det senaste laget för småttingarna. De brukar ju nästan gå i säng den tiden.

Från fotbollsmatch till hundpensionatet

Fotbolls match står det på schemat idag. Känner mig ngt less på att behöva åka iväg på dom och titta, men vad gör man inte för sina barn!?

Här sågs det två filmer igår och det var mycket trevligt även om både Tyr och Freja levde jävul ett bra tag under den första som var en riktig barnfilm, Hundpensionatet.Ja en riktig barn/familjefilm alla i familjen kan se den. Handlar om två föräldralösabarn en tjej på 16 år och en pojk på 11 år. Barnen har haft svårt att anpassa sig till ett nytt liv med fosterföräldrar och lever ett kriminellt liv samtidigt som dom försöker skapa sig en ny egen familj genom ett gäng hundar och ett hundpensionat. Helt okej fast man får försöka blunda för ett antal film missar osv som det oftast är i barnfilmerna. Inget jag dock skulle se igen.

mycket sällan som vi faktiskt..

oj, oj.. svettigt och drygt.

Har varit och vandrat i berg med barnen idag. Gubben bar upp Freja och jag Tyr snacka om tungt, pust. En karl som vi mötte efter vägen såg ut att idiotförklara oss efter vägen då han först kommenterade att gud vad bra gjort att gå upp här med två så pass små barn. Efter jag sa att ja men har man inte så brottom kan man ju sitta och vila hur mycket man vill efter vägen så skakade han då bara på huvudet åt mig.

Efter det så åkte vi vidare för att leta nå fina rötter och dylikt som vi ska ta in i terrarierna åt djuren. Där passade vi även på att leta efter lite mer padder, groder och annat i skogen.

Så snart vi tagit oss in till vindeln igen så hyrde vi ett par filmer så vi kan bara sitta och mysa framför TV:en ikväll. Är ju mycket sällan som vi faktiskt sitter och tittar på dumburken alla ihop.

Bilder på småttingarna idag


Tyr äter gräs som vanligt. Kan man anta ngt annat nu efter alla inlägg/bilder på det!?Freja har tydligen tagit körkortet före mig ser det ut som ^^Bollar är alltid populära hos barnen

underbart väder

oj så underbart väder, ngt för varmt bara.

Imorgon så har vi tänkt grilla har vi bestämt så kött är framtaget. Fick även en inbjudan idag till gubbens ena syster som fyller 40 år i september. Fest ska det vara enbart för vuxna oxå så gissar på att vi kommer få svårt att ta oss dit. En barnvakt som känner för att ta emot fyra barn är inte direkt så lätt att hitta. Sedan är ju gubben min oxå hel nykterist så han brukar ju inte uppskatta "dricka" fester. Får se vad vi känner för lite närmare datumet.

Behöver Sverige införa barnaga igen?

Sverige var i juni 1979 det första landet i världen att göra det olagligt att slå barn även i uppfostringssyfte. Idag så har vi en hel bunt med frustrerade ungdomar som springer runt i samhället och misshandlar, utför grupp våldtäkter, knarkar, vandaliserar, skriker, hotar, rånar, snattar m.m.

Enligt svenska Ruby som är ordförande för den Nordiska komitten för mänskliga rättigheter så har det svenska förbudet mot aga förstört samhället på många sätt och anser att man borde enligt lag få uppfostra barnen med just aga.

Behöver sverige införa barnaga igen eftersom vi vuxna känner mer och mer att vi är rädda för våra egna barn eller andras barn? Kan vi tygla våra barn genom att slå dom? Kan vi få bukt på den respektlösa attityden som de flesta barn och ungdomar har mot vuxna idag?

Det första som man då börjar fundera på då är vad som händer då om man slår barn?

Blir dom snälla, lyhörda, lär sig hantera konflikter bra, känner sig trygga, lär sig vad respekt är?

Fröken Angelica tror absolut inte att det är rätt metod med att slå sina barn för att få respekt av dom. Jag tror enbart att våld föder våld och att dagens problem med ungdomarna beror på ngt annat än just avsaknaden av att slå dom. De barn som blir slagna sägs få fel värderingar, fel konfliktlösnings metoder, en känsla av ilska, sorg och vanmakt. Vissa ska även få psykiska problem som de går med resten av livet. Är det vad vi vill ge våra barn?

Vilka barn och ungdomar är det som utför vålds och andra typer av större brott? Det är det första man måste ta reda på för att kunna komma åt den gruppen av barn och ungdomar.

Den respektlösa attityden som finns hos de flesta barnen och ungdomarna idag beror knappast på att barnen inte blir slagna utan min teori över det är helt enkelt att vi föräldrar och andra vuxna i samhället uppfostrar dom till att bara bry sig om sig själv och skita i alla andra.

Ett bra exempel på hur vi ALLA vuxna i samhället lär våra barn och ungdomar att de ska skita i alla andra än i sig själva är just när vi blundar och inte vågar säga till andras barn eller personer som felar. Många av oss vuxna då oxå föräldrar skiter fullständigt i lagar och regler. Lär barnen direkt att regler och lagar är ngt man inte ska respektera och försöka bryta så ofta vi kan bla. genom att köra för fort, gå över vägen när det lyser rött, inte plocka upp hundskiten efter hunden varit ute, ta med sig hundar till platser där det står skylltat att hundar ej får vara, låta barnen få moppe då de är 13, låta dom cykla utan hjälm, köpa ut sprit åt dom m.m.m.m. Finns miljarder olika exempel att dra upp där vi vuxna visar barnen hur fel det är med så många olika lagar och regler och därmed bryter dom.

Sedan att näst intill ALLA har slutat våga säga till då dom går förbi då barn felar eller ännu värre då vuxna felar som har barn med sig, är ju ngt betydligt värre för då visar vi ju våra barn att det är helt 100% rätt att bryta mot lagar och regler för ingen bryr sig om man bryter mot dom. Bara polisen och dom är ju likt förbannat bara dum i huvudet, el?

Så mitt svar blir att nej för guds skull låt inte denna kvinna få sitta kvar på sin post. Hon har hamnat på helt fel ställe. Aga är ngt som är olagligt pga att det inte finns ngt som helst bra med det. Våra problem i sverige som hon använder som ex för att återinföra aga på andra platser i världen är problem som beror på hela den svenska attityden och det farliga beteendet med att jag skiter väll i dig huvudsaken är att jag mår bra, du ska då fan inte säga till mig hur jag ska uppfostra mina barn, du ska då inte säga åt mina barn vad de får eller inte, jag får bryta mot vilka jävla lagar och regler jag vill för jag får då minnsan göra hur jag vill!

Denna attityd finns exakt överallt även i grupper av vuxna människor i olika former tex, arbetsplatser, föreningar, klubbar, sociala nätverk.

Hur ofta hör man inte det snäsiga svaret: "men skit i dom..." om man tar upp faktiska problem som kan uppkomma för vissa människor om man tar det eller det beslutet. Helt otroligt enligt mig att denna omännskliga empatilösa attityd har blivit så otroligt accepterad av samhället i så pass stor utrsäckning. Tänk bara hur många som har glömt bort orsaken till fackförbund och a-kassan. Det är helt enkelt ett skyddsnät som tog lång tid att skapa för att lägga in pengar för att hjälpas åt om ngn blir arbetslös eller får problem. Dock så blir det enbart mer och mer som går ur med anledningen av att: jag kommer då minnsan inte behöva den hjälpen för jag kan sköta mig själv.

Jag funderar på var denna egoistiska och empatilösa känsla för andra mindre lyckade personer kommer ifrån? Beror det på att vi är okänsliga monster idag eller beror det på att människor enbart utnyttjar systemem med olika skydd så de som vill hjälpa tappar sugen!?

Hur som så anser fröken Angelica att det är denna attityd som käkar upp vårt samhälle på alla sätt och vis alltså inte att borttagandet av barnagan är orsaken.rensa upp i luften

Jäklar vad barnen har levt om idag. Sprungit fram och åter i vardagsrummet medans de såg ut att ha en tävling i vem som kunde skrika högst..

...samtidigt låg fröken Angelica i andra delen av vardagsrummet, som är gubbens och mitt rum, och försökte läsa en bok. Gissa hur bra det gick!?

Nu sover dock alla och man får en rätt lugn stund förutom gubben som står just bakom mig och försöker få min uppmärksamhet med: 20 i 8, och så 10 där och 3 där, så då blir glasen så höga, älskling kom nu, älskling...

Äckligt väder är det oxå för fullt här det behöver åska, så det får rensa upp lite i luften här.

De 10 nyttigaste bären/frukterna

Idag tog vi oss en dag bärplockar dag igen. Dock ute på gården denna gången. Jordgubbar, rödavinbär, smultron och hallon plockades. De svarta vinbärerna var inte riktigt mogna ännu. Tänk så himla bra det är att man kan plocka allt detta gotta på sin egen privata gård och att det både är gott och nyttigt skadar ju inte alls ^^

Ett par deciliter bär och minst en frukt om dagen är en lagom dos, enligt Aftonbladets kostexpert, Ulrika Davidsson.

Här nedan tipsar hon om de nyttigaste bären och frukterna.Tranbär

tranbar150

Bra mot urinvägsinfektion.

ci Tranbär är bra för den som ofta drabbas av urinvägsinfektioner. Tranbär innehåller ämnen som förebygger och läker urinvägsinfektioner.

Tips! Torkade tranbär finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.Björnbär

bjornbar150
Ger bättre syn.
 ci Björnbär är rika på betakaroten, som är bra för synen. Hjälper dig behålla falkblicken intakt.

Hallon

hallon150
Ger starka ben. ci Hallon är toppen för dig som vill få starka ben inför höstens joggingrundor. Bären innehåller höga halter av kalcium och stärker skelett och tänder.

Lingon

lingon150
Med antioxidanter.

ci Lingon är är inte lika C-vitaminrika som de andra bären, men i gengäld innehåller de antioxidanter och ämnen som kan läka och förebygga urinvägsinfektion.

Tips! Lingon innehåller ett eget konserveringsmedel, bensoesyra, som gör att sylt eller lingon i vatten kan hålla sig länge utan att socker tillsätts.Plommon

plommon150
Hjälper mot järnbrist.

ci Plommon blir gravida kvinnor ofta sugna på. Det är helt logiskt, eftersom de är mycket järn- och betakarotenrika. De passar därför bra som tillskott för den som väntar barn eller har järnbrist.

Tips! Torkade plommon är ännu nyttigare än färska, eftersom de innehåller mer järn.Svarta vinbär

svinbar150
Stoppar höstsnuvan.
 ci Svarta vinbär förebygger höstens förkylningar. De innehåller massor av C-vitamin, men också antioxidanter som sänker kolesterolvärdet och minskar cancerrisken.

Körsbär

korsbar150
 För dig som är gravid.
ci Körsbär bör du frossa i om du har järnbrist eller väntar tillökning. De söta sommarbären innehåller nämligen mycket järn.

Aprikoser

aprikoser150
Fixar persikohyn.

ci Aprikoser bör du mumsa i dig om du vill behålla din sommarfräscha persikohy. De innehåller betakaroten - bra för både hud och syn.

Tips! Torkade aprikoser är lika nyttiga som färska.Blåbär

blabar150
Kan skydda mot cancer.

ci Blåbär kallas inte för inte för "superbäret". Blåbär är proppade med antioxidanter, som "slukar" de fria radikalerna, vilket i sin tur sänker kolesterolvärdet och minskar cancerrisken.

Tips! Frysta blåbär är lika nyttiga som färska.Jordgubbar

jordgubbe150
Bygger upp musklerna.

ci Jordgubbar innehåller nyttigheter som betakaroten, folsyra och K-vitamin. Folsyra bygger upp skelett och muskler och är därför bra för den som är gravid. K-vitamin är bra för upptaget av kalcium.

Tips! Osockrade frysta jordgubbar är lika nyttiga

Källa: Aftonbladet


Mama, Im coming homeTimes have changed and times are strange
Here I come, but I aint the same
Mama, Im coming home
Times gone by seem to be
You could have been a better friend to me
Mama, Im coming home

You took me in and you drove me out
Yeah, you had me hypnotized
Lost and found and turned aroound
By the fire in your eyes

You made me cry, you told me lies
But I cant stand to say goodbye
Mama, Im coming home
I could be right, I could be wrong
Hurts so bad, its been so long
Mama, Im coming home

Selfish love yeah were both alone
The ride before the fall
But Im gonna take this heart of stone
I just got to have it all

Chorus
Ive seen your face a hundred times
Everyday weve been apart
I dont care about the sunshine, yeah
cause mama, mama, Im coming home
Im coming home

You took me in and you drove me out
Yeah, you had me hypnotized
Lost and found and turned around
By the fire in your eyes

Angelica och Hubert


Fröken Angelica och Hubert. Ja den nya leguanen visade sig vara en hane. Som vanligt har tydligen folk svårt med att se skillnad på könet. Dock var bommen denna gången ngt bra eftersom vi har en hona redan hemma ^^

bakat hela kvällen

Här har vi bakat hela kvällen. Blev alldeles nyss klara här. Det som bakades var: blåbärskaka, muffins, havreflarn och kanelbullar. Kan ju tala om för er oxå att det tar sin lilla tid att baka med två barn som är så duktiga att de hjälper till samt med ett barn som kryper efter golvet som värsta dammsugaren av allt som trillar ner dit :P

Men nu är det klart och himla skönt känns det.

går inge vidare ihop

Denna dagen har än så länge slösats bort på stora Nolia inne i Umeå. Jäklar vilken värme och vilket folk det var. Vi hade inte pengar över till att köpa ngt men var skoj att få ge barnen lite miljöombyte. För fröken Angelica var det i stort sett olidligt för jag och värme och folksamlingar går inge vidare ihop :)

Hajen 3

Oj vad tiden bara har sprungit förbi här för oss.

Igår så tog vi lite burkar och satte oss i bilen för att plocka blåbär och vandra upp för Tavelsjö berget. Tänkte visa barnen nå små grottor som tydligen ska finnas där. Vi tog hur som helst helt fel väg med barnen och fick ge upp efter ett himla långt tags vandring ^^

När vi kom hem så fixade gubben tunn pankaka till familjen som vi satt och åt till Hajen 3. Den var då fruktansvert seg den filmen hade typ 3 hajen scener kändes det som och då talar vi  om en hajen film. Dessutom alla dessa ur dåliga 3 D effekter som var så populära på 80 talet. Fattar inte hur det kunde bli så populärt som det var då.

Snåla jävla iddi

Kom på en så jävla sjuk kommentar som min 12 årige son vräkte ur sig när vi kom hem. Gubben frågade varför han inte hade sockar på sig och sonen svarar: "jag fick inte ta på mig sockar för pappa för tar jag på mig sockarna så kommer dom aldrig tillbaka"

Vad är det för jävla sjuk kommentar av etts barns far. Nog för att han är så jävla snål och alltid är så jävla penga fixerad. Han ska alltid gnälla om små penagar hit och dit fasten han vet att han slipper betala ett gäng saker som han igentligen ska göra enligt familjerätten. Men börja vägra sonen ta på sig sockar för att han upplever det som om de inte kommer tillbaka. What!?

Han har ju fan alltid sockar på sig då han åker till sin far, vart tar dom vägen då??

Nä nu vill jag ha en kopp kaffe och ngt att gnaga på.

Monster från filmen fanns en gång i tiden

Hotet från underjorden minns ni den filmen? Det ska tydlign finnas bevis nu för att dessa jätte monster en gång i tiden har funnits.

Spanska forskare säger sig ha funnit bevis för att en jättemask som kunde bli upp till en meter lång levde för 475 miljoner år sedan. Så jäkla sjukt att det funnits sådanna odjur en gång i tiden även om de nu inte var riktigt lika stor som i själva filmerna ^^


Enligt forskarna levde varelserna på havsbotten i horisontella gångar som var fem meter långa och 15-20 centimeter i diameter.Källa: aftonbladet

plockat blåbär och smultron

Har varit ute i skogen och plockat blåbär och smultron. Sedan bakade gubben min en blåbärskaka som nästan är helt uppäten redan.

De två stora barnen är på övervåningen och ser på TV. Känner mig rätt seg här själv så blir nog en tidig kväll gissar jag.

öser ner

Det bara öser ner regn. Det fuktiga gräset här på gården lär vi få leva med inser jag. Det finns ju ingen chans att det hinner torka de soliga dagrna då det öser ner så mycket och så ofta som det görs nu.

Strax ska vi ner på stan och hämta upp de två stora barnen. Kommer bli kanon skoj.

extremt sjuka metoder för att uppnå skönhet

När jag besökte en annans blogg idag och fick se en bild så insåg jag en sak. Den bilden jag såg var en av miljareder olika bilder som slängs ut på olika bloggar så varför jag stannade upp just denna gången och fick se en helt annan bild i mitt huvud vet jag inte. Även om den bilden jag såg idag inte alls på långa vägar är densamma som bilden jag fick i huvudet så inser jag att det faktiskt helt klart är så himla skrämmande likt. Jag har inte läst om det andra fenomenet på många, många år skulle tro det var ungefär för ca 10 år sedan vilket gör det så otroligt att just idag stannade fröken Angelica upp och såg det framför sig. Vilken bild var det som väckte min förskräckelse?Ja nu funderar ni säkert vad en sådan där bild kan väcka så stark känsla hos fröken Angelica så hon t.o.m måste sitta i bloggen och fundera/diskutera kring saken!? Det finns många nackdelar med att bära högklackade skor man kan både förstöra rygg, hälsenor, knän, fötter, tår m.m. det känner nog vi alla redan till och jag kan medela er om att det inte heller är det jag tänker diskutera eller fundera kring nu.Lägger man upp en bild brevid den första så ser man klart och tydligt en skrämmande likhet i formen på dom båda. Vad är det då den mittersta bilden föreställer? Är det en fot som missbildats av högklackade skor? Är det en röntgenbilder från en fot från ngt djur?

Den mittersta bilden föreställer en inte alltför så gammal tradetion som förekom i det gamla Kina. Där ansåg man att det var så otroligt sexigt och sensuellt med så små fötter som möjligt. Det modet resulterade i att flickebarn som var i ca 6 års åldern fick sina fötter bundna under så hemska förhållanden och metoder så hela foten blev desformerad. Deras metoder ska ha varit fruktansvärt smärsamma för de små flickorna som dessutom oftast inte ens kunde gå på fötterna efteråt.


deformerade fötter pga fotbindning

Att denna brutala metod lyckades leva sig kvar ända fram till 1900-talets början är något många av oss förundras över här i västvärlden idag. Hur kan man tillåta sig att bli så sjukt modeblind så man t.o.m binder sina barns fötter under mest troligtvis smärtsamma skrik tills de blir missformerade och inte längre går att gå på? Hur kan man i ett samhälle tillåta sådanna saker?


En fot på en kinnesisk flicka eller ung kvinna som genomgår ett av många steg av fotbindning. Tårna tvingas närmare och närmare hälen för att de ska se små ut.

Ja liknande frågor skulle vi nog oxå kunna ställa oss själva nu idag. Idagens samhälle så binder vi inte fötterna på våra barn utan idag så svälter vi oss själva, skär upp våra kroppar och sprutar in både det ena och andra främmande föremålet, käkar piller så vi får fett diarrer och går i skor som kan deformera våra ryggrader och hälsenor, engelska läkare säger att de märkt av att fler och fler kvinnor skadar ryggen pga högklackade skor.  Att ha högklackade skor under utekvällen bör inte ge så mycket problem, men att ständigt bära dem medför ett konstant tryck på den nedre ryggen, som kan skapa ryggont. 30% av alla kvinnor har ryggproblem som ett resultat av trenden med höga klackar enligt Ian Horsley, sjukgymnast som bl.a. behandlar tv-stjärnan Claire Young, som fått bekymmer pga. högklackat. Läkare rekommenderar att endast bära högklackade skor på fest.

Det är ganska lätt att förundras över hur andra kulturer och hur människor i andra tidsepoker har kunnat utföra saker enbart för att anses vackra. Betydligt svårare att titta på oss själva hur extremt sjuka metoder vi använder av oss idag. Jag hoppas innerligen att vi ngn gång i framtiden kommer till våra fulla förnuft och blickar tillbaka med skakande huvuden över hur man kunnat göra så med sina kroppar under tidigt 2000 tal och det enbart för att anses vackra ur samhällets/modets syn precis som vi gör över de gamla kinesernas metoder som användes till tidigt 1900 tal.

Titt ut


Freja genom en toalettpappers rulle

Pippis nya outfit

Gubben min som har en rätt sjuk humor lite smått nu som då. Fixade även ett jätte snyggt plagg till Pippi Långstrump.

Pippi långstrump med string
Ett par läder string fick hon tydligen.

Sy din egen sele till ödlan / reptilen

Här så har vi lyckats fixa till en egen leguan sele så att vi ska kunna gå ut med han om vi känner för det ngn solig dag. Helt klart det billigaste alternativet för oss att få en fungerande sele som inte klämmer åt deras lapp under hakan eller stör på andra vis. Gubben tog fram några läderbitar som han en gång i tiden fått som ett roligt skämt. Sedan klipptes de om till en mycket stilig sele. Två hål för benen samt en bit från ett kaninkoppel knöts fast. Funkade riktigt bra. Se själva.


Gubben min syr ihop två lösa läderlappar där vi har klippt två stora hål (ett på varje läderbit). Vi har även gjort två små hål så man kan dra igenom ett koppel snöre från ett kaninkoppel.


Så här ser selen ut då allt är fast satt. Sömmarna och skarven har vi lagt utåt så att inte ödlan ska känna obehag av den.


På den ena sidan satte vi bara stopp med hjälp av en stor knut. på sidan som man inte ser trär vi på en plast stopp från en jacka som alltid sitter nertil i snören runt livet på vinter jackan.


Den satt skit bra och fungerar hur bra som helst. Man trär nu enbart dit ett hundkoppel eller ngt liknande så har du värsta bästa selen till din reptil / ödla.


Nytt terror dåd i USA?

Över hundra personer behandlades på plats, 34 fördes till sjukhus - tolv med ambulans.

Alla de 34 personerna fick syptomen på sin arbetsplats som var en bank i USA. Vad var det då som fick så många att bli dåliga? Svininfluensan? Giftgas? Nytt terror dåd i USA?

Hmf.. nä då inte alls utan det var resultatet av ngt sjukare dock ändå ngt jag personligen helt klart kan förstå hur det har kunnat hända.


Det visade sig snart att en parfym låg bakom det udda bankdramat. Enligt räddningstjänsten hade först två personer klagat på yrsel sedan en medarbetare sprejat parfym i rummet. Ett av många problem som finns i dagens tätbebodda samhälle är just över konsumtion av parfymer. Jag är helt klart en av dom som är känslig för vissa speciella dofter och verkligen hatar då människor ska behöva slänga på sig ngt så jävla sjukt som konstgjorda dofter.

Att människor har olika dofter är mycket viktigt pga många olika anledningar en av dom är den teorin som pekar på att vi väljer våra levnads partners med hjälp av dennes dofter.

Ja, visste du inte att det kan vara bra att känna din karls/fruntimmers svett doft innan ditt slutgiltiga beslut att för allid leva med och/eller före du skaffar barn med denne? Tycker vi inte om partnerns svettlukt så passar vi mest troligtvis inte heller ihop med varandra.

Döljer vi då våra dofter med så mycket parfymer som de flesta gör idag speciellt på platser där vi söker en partner. Discotek, arbetsplatser, pubar m.m. så borde ju rimligen resultatet oxå bli att vi människor oftare råkar välja fel partner pga parfymen.

Vad är det som talar för att denna teori är sann och vad är det då som gör att just dofterna är så viktiga innan vi väljer våra partners?

Det finns mycket som tyder på att vi dras till varandra på grund av lukten. När försökspersoner får känna olika lukter ser forskarna att de delar av hjärnan som bearbetar sinnestämningar, känslor och minne aktiveras.
Kvinnor har bättre luktsinne än män, det beror förmodligen på östrogen. När de känner lukten av en ny man kan de samla fakta om hans lämplighet som partner. Under tvålen, schampot och väldofterna har vi alla en unik och personlig doft (dofttypen), som ett fingeravtryck. Vi dras till dofter som är olik vår egen. Kanske därför att det finns tecken på att dofttypen är kopplad till gener som bestämmer vårt immunförsvar. När vi söker en partner tvärs över dofttyperna kan det alltså vara ett evolutionärt knep för att försäkra oss om att våra barn får ett bredare immunförsvar än vi och vår partner har var för sig.

Så vilken är den bästa doften jag vet?

Ja inte är det då hinkvis med flaskor av parfymer utan snarare min karls älskade dofter ^^


ingen storvinst

Ja ingen stor vinst blev det för fröken Angelica inte heller för gubben min. Så det blir inte att fira söndagen med att gå och shoppa loss på ngn halva rea priset affär.

Men, men lika lycklig var fröken Angelica för det. Har haft en kväll vid datorn och lärt mig otroligt mycket nyttigt rent fakta mässigt. Så otroligt skönt för kropp och själ då man lär sig ngt nytt. Har även suttit och tittat på snuten i hollywood som gick på fyran ikväll.

Dax för mig att krypa ner i sängen nu eftersom resterande av familjen sover för fullt redan.

Hur få tag på torkat foder till reptilerna?

Vill eller kan man inte gå och plocka och därefter torka själv en massa olika växter som reptilerna behöver i sin kost så kan man ju beställa via butik på nätet. Nog för att det kanske blir lite dyrt i längden så kan man ju kanske lyxa till det lite nu och då för sin/sina reptiler. Tycker ibland att det är svårt att hitta bra butiker som säljer torkade örter och växter som reptilerna kan äta och behöver äta. Hittade dock en riktigt bra sida med en hel hög olika torkade saker om man vill variera kosten till sitt djur. Dock kom ihåg att kolla upp vad just din reptil art behöver för växter för att må bra.

På dessa sidor finns tex. torkade hallonblad, maskrosblad m.m. (fyller på listan eftersom jag hittar mer sedan) 

1. Örtagubben

2. Grönadraken

3. Ängsgården/Örtboden

4. Foder land


Håll tummarna nu

Nu så har fröken Angelica spelat på v75 för först gången på typ 3 år.

Jag brukar alltid spela helt jäkla skumt så brukar aldrig vinna men tycker det är rätt skoj i alla fall :P

Lopp 1: 3
Lopp 2: 2, 5
Lopp 3: 1, 8
Lopp 4: 3, 7
Lopp 5: 2, 6
Lopp 6: 2, 4, 9
Lopp 7: 1, 10

Håll tummarna nu på stor vinst ^^

det helvetet blev klart ngn gång

Morgonen är här. Kvällen igår ägnade jag åt att sitta nere i källaren med de två små barnen och spelade lite PS2 medans gubben satt uppe och roade sig med annat i lugn och ro.

Ser ut som om det blit en jävligt lugn lördag får se om vi ids dra ner till stna ngt och se på ngn av Alexanders fotbollsmatcher eller om vi kanske gör ngn annan nytta som tex. fixa det absolut sista med veden. Skulle vara skönt om det helvetet blev klart ngn gång.

RSS 2.0