sålde vi iväg ett stort lass


Under söndagen så sålde vi iväg ett stort lass med både kanin och marsvinsbebisar inne i stan. Då gubben jobbade så passade jag och barnen på att fira mormor på morsdag ute på gammlia. Att vi var just på gammlia beror på att Alicias träning är där senare under kvällen.


Först fikade vi bara ute tills det började regna och då gick vi in på minimus och pysslade. Pysslet var dock riktigt tråkigt för 3 av de fyra barnen så vi lämnade kvar 7 åriga Alicia som sydde en egen docka och så gick vi andra upp och tittade på bl.a världens äldsta skida på museet.


i björkarnas stad så ska man tydligen ha på sig kläder från björkar enligt ngn!?

Tyr bryr sig i alla fall inte om kläderna utan springer och drar i byxbena även på skyltdockan si så där som barnen brukar göra på vuxna då de vill ha uppmärksamhet. Just här kanske för att säga "hörre du flytta på dig så jag kommer åt bollen".


Sedan så avslutade vi gammlia besöket med varsin glass och promenerade iväg mot Alicias träning där vi andra fick roa oss i 1 timma och 15 minuter innan den var slut och gubben hämtade upp oss.


var mycket uppskattat


Våran lördag ägnades åt marknad där socialdemokraterna bjöd på röda fina ballonger och folkpartiet på sockervadd :)

Socialdemokraternas present gav enbart glädje och skratt medans folkpartiets gav garanterat Freja sämre tänder :P


Sedan så tog vi in alla kanin och marsvins bebisar. Tvättade, torkade och borstade dom. Vilket var mycket uppskattat av de två flickorna i familjen.

lördagen var Alicias middagsval och "lära göra middags" dag. Hon valde chili corn carne så det pysslade hon och Kristian med medans jag pysslade med annat.


hjula och rockringa


Alicia har tränat självmant på att hjula och rockringa under fredagskvällen.


fyra fulla


fyra fulla sådanna här korgar har jag plockat med maskrosor. Djuren blev ngt glada men så mycket maskrosor som vi har på gården så märks det inte ens att jag har plockat ngt.


besvikelsen blev stor

Berättade för de två stora barnen om förfrågan som jag fått om vi ville vara med på TV. Självklart så blev båda barnen eld och lågor. (vilket barn skulle inte bli det i detta sjukt media kåta samhälle) När jag förklarade för 12 årige Alexander vilket program det var så vart han än mer eld och lågor. Tydligen ett riktigt populärt program som alla ska se enligt sonen.

Besvikelsen blev stor dock då jag sa att jag inte alls är sugen på den grejjen och att det inte lär bli ngt av det.

två stora bitmärken


Tyr ute på gården under kvällen. Stackarn har två stora bitmärken på vardera kind. Man skulle kunna tro att han är rödrosig pga utevistelsen men nej det är ett litet kräk hos dagmamman som först bitit sig fast på den ena kinden sedan på hans andra kind.


Reptilmässan för oss riktiga norrlänningar

Reptilutställning


En utställning med exotiska sällskapsdjur

19-20 juni 2010

Bälingegården, Bälinge

(29,2 km från Bodens centrum eller 14 km från Luleå centrum)Ta med familjen och titta.


Öppettider:

Lördag 10:00-16:00

Söndag 10:00-16:00


En liten köp & säljmässa
kommer att arrangeras dessa dagar, försäljning av djur sker dock endast den 19/6.


Inträde:

Vuxen 40 kronor

Barn 7-15 år 20 kronor

Familj 100 kronor


5 % av intäkterna går till bevarandeprojekt


Arrangör:
NNHF (Norra Norrlands Herpetologiska Förening)


Info:

www.nnhf.zoomin.se

Mobilnr: 070-687 09 00


Creatures 2

Gud vad jag är sugen på att kunna spela detta underbara spel igen. Det är säkert snart 10 år sedan som jag spelade spelet men kan inte glömma bort hur fruktansvärt skoj det var. Hittade en gammal bränd skiva med spelet men tydligen funkar inte spelet på modernare datorer.

Jäkla skit.

Gud vad jag önskar att jag kunde spela det igen. Förstår faktiskt inte varför det inte blev större än vad det vart med tanke på att det är tusen gånger roligare än The sims. Men creatures kanske helt enkelt var före sin tid.Det ska tydligen även finnas en Creatures 3. Undrar om man skulle kunna hitta åt ngt av spelen och lyckas få dom att fungera.. !?


nu händer det saker...

oj, oj nu händer det saker....

Torsdagen den 27maj klockan 13.00 öppnar Förbundets 16:e kongress. Kongressen äger rum i Essinge konferenscenter i Stockholm och pågår till och med söndag den 30 maj.

Kongressen i år består av 180 ombud och de 21 förbundsstyrelseledamöterna.Till kongressen har det skickats in 104 motioner.

Kongressen gästas av LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin och Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan som båda talar på torsdagseftermiddagen. På fredagen talar SSUs ordförande Jytte Guteland på morgonen och Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin talar på fredag eftermiddag.

Under fredagen behandlar kongressen de förslag och motioner som innebär att kongressen fattar beslut om en ny organisation i förbundet. I förslagen finns en ny avdelningsorganisation, en bantad förbundsstyrelse, att minska antalet i förbundsledningen från tre till två och en förkortad kongressperiod, från fem till fyra år.

För 5 år sedan så var jag en av de kongressombuden som var på plats i stockholm. Den absolut mäktigaste och roligaste grejj jag varit på, helt klart. Nu väntar jag med iver att få reda på besluten som tas på kongressen.


som vanligt sover alla

Gud så seg jag är. Som vanligt så sover alla, enbart jag och mig själv som försöker vara sociala med varandra. Men visst folk brukar ju säga att det är så man får de bästa svaren :P

Ska krypa ner under täcket jag med, sova så sött och drömma om mina nära och kära.

Sommaren kommer allt närmare och ju mer saknar jag min farfar. Sommar brukar alltid innebära farfar för mig. Farfar har alltid varit den bäste, den jag tyckt om mest. Hoppas du vilar i frid.

Natti natti på er alla.


Den eleganta dock så kalla världen..

Det viktigaste är inte det som sker utanpå. Det viktigaste är det som sker inne i människans hjärta. Vi rör oss i en otrygg och mycket farlig värld. Det farligaste man kan göra i denna världen är att visa sina känslor. Man får aldrig förlora ansiktet, man skall vara kvick, le, säga de rätta orden, uppträda som på scenen. Det är i den eleganta, kalla världen vi lever. Det allra farligaste är att gråta äkta tårar – falska tårar är klädsammare” //Bergman 1973

Fritt tänkande individer faller inte inom de sociala ramarna som råder i samhället. Vi försöker lära våra barn att tänka utanför ramarna i skolan men när ngn väl gör det på riktigt ute i samhället så döms de.

Är folk verkligen så rädda för fritt tänkande individer? Rädda för att deras egna verklighet ska försvinna som en liten bubbla som spräckts om ngn kommer och har andra åsikter och vill ngt annat än vad strömmen vill?

Förstår och ser inte människor hur de spelar dagarna in och ut för att på ngt vis sträva efter en social status. Ser dom inte hur de blint springer efter samhällets ledare och inflytelserika individer och bara är en liten kopia av en bild på hur männsikan ska vara enligt ngn annan.

Tänk att det finna så otroligt få individer som vågar stå för saker som går mot en hel grupps åsikter. Tänk så otroligt lätt en människa är att hjärntvätta. Tänk att mänskligheten är så fruktansvärt dumma så att de fortsätter i ren blindhet springa i hjulet runt och runt pekandes finger åt dom som funderar på varför vi ens springer i hjulet. Kanske inte så konstigt då de ifrågasättande individerna riskerar alla andras verklighet. Tänk så enkelt det kan vara att bara sitta och blunda.

Jag antar att människan vet, jag antar att den enbart blundar och söker livets sötma i mode-, penga- och makthysterin för att det är så mycket, mycket enklare att bara blunda och vara som alla andra.

Ett tips: Stanna upp och filosofera ett tag. Hitta en liten bit av dig själv som du inte visste fanns. På det viset har du vunnit en stor vinst.

Allergisäkert

Allergisäkert vad betyder det ordet?
Hur kan man använda sig utav ord som allergisäker häst, hund, får eller jordnöt? Tror verkligen människor i detta upplysta land att ngt överhuvudtaget kan vara 100% allergisäkert?

Gud vad jag är less på folk som sitter på fullständigt fel kunskaper och som tror sig veta ngt då fallet helt klart inte är så. Visst vissa saker kan vara mer allergivänligt men inte tusan kan ngt vara allergisäkert. Finns det dom som inte tål kyla, damm, solsken, elektrisitet, textiler, starka dofter och strålning från vanliga lysrör så finns det garanterat ingen häst i denna värld som ngn kan kalla för allergisäker.

Tänk om alla dessa människor som tror att ngt är allergisäkert skulle kunna tänka sig för innan de öppnar käften eller i alla fall kanske ta reda på lite fakta så att de får lite mer kött på bena.

Tänk dig ett barn som alltid önskat sig en häst eller hund och så kommer det fram en tant till barnet och säger ja men den här hästen eller hunden tål då minsann alla så be din mamma skaffa en sådan. Snacka om att först lura barnet att det är julafton och sedan blir det föräldrarnas jobb att försöka förklara för sitt barn att nej "tomten existerar inte så inte blir det ngn jul för dig här inte" (dvs. förklara för barnet att damen sitter på totalt fel kunskaper och att förklara att nej din främsta önskan kan ej uppfyllas pga du är fortfarande allergisk)

Hur förklarar man för ett barn att det finns så ointelligenta vuxna damer som har så totalt fel, ungefär som att förklara för ett barn i lågstadiet att nej en fröken i skolan kan även de ha fel i det dom säger i klassrummet. Det existerar inte i barnetsvärld att vuxna människor eller skolfröknar kan ha fel kunskaper.

Ja här är det ngn som har retat mig idag pga deras okunskap och ja självklart kunde fröken Angelica inte heller hålla tyst då ngn är så satans dum och säger glatt "och så är det en helt allergisäker häst oxå"

Hur fan kan man tro att ngt är allergisäkert???? Ngt som däremot är säkert är att jag får en fruktansvärd negativ reaktion på så dumma kommentarer, det är ngt som är sant i alla fall.


jag är rädd för russin


kroppen värker

kroppen värker. Den känns sliten och trött och jo jag vet jag har vabbat i en hel vecka och jobbat en dag nu den här veckan så jag borde ju vara utvilad. Eller vad då utvilad? efter en vecka med 2 sjuka småbarn hemma kanske man inte kan påstå sig vara utvilad :P

Kaninen hittade i alla fall Alicia åt idag. Den låg och chillade så sött på saccosäcken som vi har ute på altanen. Vi hittade även åt ett hål där nätet sitter fast i stommen så nu borde inte kaninen kunna smita igen.

ja vem vet varför !?

Denna söndag har riktigt sprungit förbi en. Vet inte riktigt vad jag gjort idag förutom typ dammsugit efter Tyrs sandhinkar som dras in och efter alla hans försök att sabbotera våra planterade blommor. Dammsugaren tömdes senare under kvällen på all dess sand och jord.

Gubben har i alla fall hunnit med och jobbat i dryga 4 timmar medans jag mest bara data nördat mig och stört mig på idioter som helt enkelt bara är idioter för att.. ja vem vet varför !?

Har en kanin bebis på rymmen här oxå. Vette tusan hur den bär sig åt men en och samma kanin rymmer gång på gång ur sommar betes buren. Får vi tag på den igen så får vi kanske sätta den med marsvinen istället och se om den hålls kvar där.

dax för lördags mys

Förutom att plantera vindruvor så har familjen idag varit och hällsat på Carina en sväng. Då vi licks var på Ersboda och hängde så for vi och våld gästade Anna - Lena och Roger en sväng oxå.

Stor handlat gjorde vi och nu är det snart dax för lördags mys gissar jag.


Är då inte jag


Hmm, undra vem som har försökt plntera vindruvor här hemma. Är då inte jag vad jag kan minnas?


deras torp

Eftersom barnen är på bättringsvägen nu så har vi passat på att åka ut lite och hällsa på folk. I Fredags så åkte vi ut till småttingarnas farfar. Närmare bestämt till dom och deras torp.


Inte behöver barn dyra leksaker inte, Det räcker med smutsiga gamla stenar bara man har lite fantasi så :)


Freja glad som oftast.


Tyr ser nästan ut som en liten hustomte i storasyster Alicias mössa


kanin bebisar


nu finns det nya kanin bebisar här till salu.


8 veckor gamla


vabbar fortfarande

Här vabbar man fortfarande. Tyr är fortfarande lite febrig, hostig och snorig. För övrigt så är snoret på han blodblandat nästan hela tiden så antar han kommer bli ett näsblödar barn.

Vart för nyfiken på mailet som jag fick tidigare så kände att jag vart tvungen att ringa och kolla vad det var för ngt. Det visade sig vara ngt helt seriöst och om jag skulle tacka ja så skulle hela familjen få vara med i ett 30 minuters program. Men nej jag känner inte för att vara med då det inte var min grejj och varför skulle man vara med på TV bara för att få vara med!?

Skoj dock att dom hittade åt oss via bloggen :)

Labolinas dag

grön leguan myser i famnen
Jag och Labolina fångade på bild i en riktigt mysig stund.


Sedan fick Labolina hoppa in i duschen och svalka sig lite


Labolina frigående inne och satt mål mot mina planterade frön :)


Alicia som stolt håller upp sin fina teckning som fått äran att hängas upp på Labolinas terrarie.


ser ut att fungera kanon bra

Fröna som jag plockade från blommorna i höstas och sådde nu i våras med barnen ser ut att fungera kanon bra. Titta så grönt och fint det växer :)


fick detta mail idag

Fick detta mail nu idag. Undrar om det är ngt skämt eller om det kan vara seriöst. Ngn annan av er som fått det skickat till er?


"Hej!

------ heter jag och jobbar på ett TV-produktionsbolag som heter ------. Jag hittade din färgstarka blogg med alla dess härliga djur och barn och kontaktar dig därför!

Vi ska till hösten spela in ett nytt TV-program för TV4 och vill gärna berätta om idén över telefon!
Om det låter det minsta intressant får du jättegärna ringa på nedanstående nummer (mellan 9-17!)

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning
------


------ ------
Research"

Vilket seriöst TV program skulle vilja vara intresserade av lilla mig!? Men nyfiken på vad det ska handla om blev man ju :)mina barn skapar


Titta så underbar konst mina barn skapar...


Freja har haft riktigt hög feber

Freja har haft riktigt hög feber. Jag tror att man nästintill kan ha stekt ägg på hon idag. Synd nog så har vi förlagt barn alvedonen som stolpiller och den flytande får vi inte i hon. Har hon fortfarande så här hög feber imorgon så får vi införskaffa det.

Dagen har hon tillbringat i soffan sovandes.

kontakta oss

Här kan du snabbt komma i kontakt med oss om du tex, har frågor angående ngt, funderar på ett samarbete eller bara vill säga ngt positivt eller negativt?

Angelica: angelasdream@hotmail.com

usch för sommar förkylningar

Ja Alexander börjar bli frisk nu men typ alla andra är sjuka istället. Tyr, Freja och gubben har feber alla tre jag själv vabbar med barnen och har även själv ond hals oich en fruktansvärd hosta.

Natten har varit skit dålig för min del. En gubbe som feber pratar i sömnen, en febrig Tyr som vakna 3 eller fyra gånger, en febrig Freja som krypit ner i sängen och så ett skit varmt, klibbigt rum där jag själv har hostat ur mig lungorna nästan.

Usch för sommar förkylningar

ett par av djuren

Självklart så fick även ett par av djuren lite sommar sol på sig igår.


fåglarna kom ut ett tag


ett par av kaninerna och


marsvinen likaså


Årets första fiske

Igår så var det dock betydligt soligare här. Lite för soligt och varmt för min smak men bättre än att det regnar i alla fall :)


Alexander var rätt less på att bara hänga hemma så han frågade om vi inte kunde åka ut och fiska ett tag. Så vi drog iväg med barna högen och for iväg för att fiska.


Freja fick den första och största fisken den dagen. Mycket skoj när barnen får dra upp fisk för då blir allt så mycket roligare för dom.


Freja var dock rädd för fisken så att ta på den vågades inte. Men att fortsätta fiska var inga problem.


Alexander var dock för trött att fiska han höll ut i ca 10 minuter sedan tog orken slut. Så vi åkte hem ganska fort och grillade fisken vi fångade och åt stripes till. Mycket god lunch vart det. Freja vågade dock inte smaka på fisken sedan hon såg att fisken kom från vattnet och sprattlade för fullt på kroken :P


på väg att insjukna

Idag så har vädret varit grått men varmt. De flesta i familjen är fortfarande sjuka eller är på väg att insjukna. Alexander har dock kunnat börja äta mat igen som vanligt så nu släpper nog sjukan greppet om han strax. Gubben ligger i feber, Tyr har även han feber och jag har hosta och tappat rösten totalt.

Trots detta så måste vi ner en sväng på stan i alla fall. Alicia har ju träning och sedan måste vi inköpa sommar skor åt alla kidsen. Det ska hinnas med innan Alicia åter ska till sin far för annars blir det antagligen ett jävla liv från deras fader. Exakt som det blev då huset hade brunnit och då vi bodde på hotell ett antal veckor och försökte fixa allt med försäkringsbolaget och annat viktigt runt det, då gnällde han på att vi var snåla och aldrig köpte vinter kläder åt barnen. Själv tycker man att det kanske är förståligt om man inte hinner med allt i en sådan situation men, men. Så bäst man åker iväg idag och fixar skorna så att man inte retar den gubben med nå fler sena inköp av kläder.

bjuda på en trevlig bild

Idag så har dagen varit händelserik. Ids inte berätta fö er just nu då gubben väntar på att få sova här. Kan dock bjuda på en trevlig bild från fredags kvällen. Alicia, Freja och Tyr ute på gården ätandes grillat kött. Alexander kände sig rätt dålig så han gick in och åt istället i lugn och ro. Stackarn har varit riktigt sjuk länge nu.gymnastikringar

Medans vissa sådde frön så fixade vissa andra med att hänga upp gymnastikringar på altanen. När gubben var klar med det besväret så roade sig barnen ett bra tag med att hänga där. Var faktiskt länge sedan jag såg sådanna ute på lekplatser. Kanske var betydligt vanligare på tidigt 80 tal då man själv var ung :)


Tyr testade med vuxens hjälp ett par gånger


Freja testade super många gånger med hjälp av en pall


Alicia testade lite mer avanserade saker


så en hel hög med frön

Sedan så satte jag mig ner i gräset med de tre yngsta barnen (eftersom Alexander fortfarande är sjuk) och började så en hel hög med frön. Närmare bestämt de frön som jag sammlade in från våra blommor på gården i höstas. Barnen tyckte det var jätte skoj. Den som gav upp först var minstingen Tyr som började gå lös på det vi redan planterat så han fick lämna oss ifred efter ett tag. Sisten kvar (ja förutom jag då) var Freja 2 år som hade otroligt skoj med den kreativa och skapande sysselsättningen. Jag blev himla förvånad över hur lätt och snabbt hon lärde sig att följa instruktioner. En endaste gång förklarade jag hur man gjorde och efter det så gjorde hon exakt så alla gånger om och om igen.


Tyr som slappar i gräset när vi sår frönAlicia hjälper till


och så Freja som även hon hjälpte till


 


dricka kaffe på bron

morgonen här startades med en massa ute lek. Kratta lite till på gården, dricka kaffe på bron och barnen gungade samtidigt.


sport på TV är skit tråkigt

nä tror jag ska gå och natta nu. Gubben sitter och tråkar sig framför jätte tråkig hokey på TV.

Nu när alla barnen sover eller ligger till sängs så kan det ju vara passande att gå och ta igen lite sömn ifrån i natt då jag sprang upp ett antal gånger.

Gud vad jag tycker sport på TV är skit tråkigt.

moroten på fasaden saknas

Känner mig riktigt trött idag. Alicia har sovit hos mormor i natt pga tränings passet, så hon har inte stört mig ngt. Dock de tre andra barnen Tyr, Freja och Alexander har alla tre vaknat och ropat under natten. Så en trött fröken Angelica är jag.

På väg till jobbet så ser jag hur dagens barn förstör genom klotter och kludderi på alla byggnader. Inte alls vackert och kostar oss bara en massa pengar. Dock den som fixade moroten på länsstyrelsens fasaad måste jag erkänna hade en mycket rolig och fin ide med den. Den passade riktigt fint på huset och utan att uppmuntra andra att klottra dit den igen så måste jag erkänna att jag faktiskt saknar den oranga stora moroten som passade in på husets fasad på alla sätt och vis.


bilden är lånad


jaha så somnade gubben

jaha så somnade gubben direkt efter middagen idag igen. Fattar inte alls varför han blir så slut nu. Kombinationen av att ha börjat jobba och den nya medecinen eller om det helt enkelt bara är ngn förkyllning på gång. Hur som så börjar det bli lite smått tråkigt nu på kvällarna då gubben och de andra sover.

Alexander mår lite bättre idag. Han yrade en massa igår på natten mot idag. Sedan så ringde han mig idag på jobbet och sa att han kräkts oxå. Känns lite tungt att låta han vara hemma själv då han är så pass dålig men ja är dom över 12 år så får man ju inga pengar om man är hemma med sjuka barn.

Alexander ligger sjuk

Stora pojken Alexander ligger riktigt sjuk. 40 graders feber har han och han har sovit hela dagen. Gubben är även han tydligen lite seg och trött. Han somnade direkt efter middagen var avklarad så nu när även de tre yngre barnen sover så har jag lite ego tid. Sådan tid som man väldigt sällan får ha som mamma.

Tidigare idag så var jag ute med de tre yngsta barnen och tittade på då de lekte i rutchkanan som vi flyttade under helgen med Willes hjälp. Det blev en hit då den hamnade på bakgården i närheten av de andra barn sakerna och den användes flitigt och med glädje under dagen.

godis och pizza

Helgen har varit underbart härlig här. Idag så har vi bytt till sommar däcken, krattat och donat på gården. För övrigt så har det varit en riktig slappar dag här hemma med mio min mio, godis och pizza.


Freja leker i det ihop krattade höet under lördagen.


sitter och förstör bloggen...

sitter och förstör bloggen...

inte med flit men mina försök i html koderna resulterade i lite problem som jag inte får till just nu. Men, men lite för rosa och utan en meny så ser ni ju i alla fall inläggen och texten här. Det är ju ngt positivt i alla fall ;P

solig och varm dag

oj vilken solig och varm dag det har varit idag. Här har vi krattat stor del av bakgården, flyttat rutchkanan, grillat och haft stor besök av Wille och Simone. Känner mig trött och sova sugen nu så ska strax krypa ner under täcket.

Hoppas eran dag oxå varit trevlig.

här händer det rätt lite

Här hemma händer det rätt lite. Jobbar på gör vi båda två just nu så tiden är rätt knapp. Idag så passade jag och Freja på att inviga krattorna för i år medans gubben stog och fixade med maten.

Sedan så används gungorna friskt här nu sedan de tinade fram. Tyr riktigt älskar att gunga men när farten blir för hög så visar han att det känns lite smått otäckt. Inget som mina tre tidigare barn har känt obehag inför. Så han är nog lite känsligare på snabba rörelser än de tre andra.

gungili gungili gung


Lilla vän vad tänker du på, hur får du tiden att gå, du ligger alldeles ensam men du ska veta.. att jag håller dig så kär......... så kär

ref.
Kom och gung gung gunga.. Gunga med mig så ska jag.. gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig... Kom och gung gung gunga ... gunga med mig.. så ska jag gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig..... gunga dig!


gungili gungili gung

du är så söt så oskuldsfull.. försöker stå men du rammlar omkull..Jag rycker till du fnittrar glatt med stora ögon brister du ut i ett skratt... i ett skratt!

ref.
Kom och gung gung gunga.. Gunga med mig så ska jag.. gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig... Kom och gung gung gunga ... gunga med mig.. så ska jag gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig..... gunga dig!

Lilla vän du är det bästa jag vet så liten och söt i din knubbighet... Du vet att jag gör allt för dig å jag säger aldrig NEJ!

ref.
Kom och gung gung gunga.. Gunga med mig så ska jag.. gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig... Kom och gung gung gunga ... gunga med mig.. så ska jag gung gung gunga Ohohoh jag ska gunga dig..... gunga dig!gallskrek

Idag så har jag och de tre minsta barnen varit inne i stan från kl 14.00 till kl 18.15. Gubben jobbade den tiden och eftersom Alicia har träning i lite mer än 1 timma på kvällen som slutar kl 18.15 så passade vi på att sammåka och sedan roa oss med lite annat medans vi inväntade Alicias träning.

Vi for förbi minimus på gammlia där man kan sitta och pyssla och göra roliga saker. Sedan var vi runt där inne på museet och tittade runt. Blev dock en riktig jobbig dag då Tyr var på riktigt skit humör och bara slängde saker runt sig när han blev sur och less. Freja fick sig oxå ett ordentligt utbrott och gallskrek så där härligt så att alla människor på mils avstånd stirrar och funderar om man slår ihjäl ungen. Men, men inte kan man ge vika bara för det och efter ett bra tag så tog hennes ilskna luft slut och satt tyst och snällt i vagnen igen.
super lång promenad


Idag så for vi iväg och tog oss en riktigt super lång promenad med de tre yngsta barnen


Alicia blev ibland så trött så att hon bara var tvungen att sätta sig ner i snödrivorna och vila ett tag


de två minsta hade ju turen att kunna åka i barnvagnen när de blev trötta


eller ja varför inte bli burna av storasyster Alicia


vägen som vi gick efter var rena lervällingen så rena drömmen var det för en liten rackar unge som älskar klet och gegga mojja


att det hade börjat blomma redan ute i skogen gjorde mig förvånad men en trevlig liten överaskning :)


Tyr trött och seg i bilen på väg hem igen


Internationalen

1:a maj

Internationalen den internationella arbetarrörelsens kampsångUpp trälar uti alla stater,
som hungern bojor lagt uppå.
Det dånar uti rättens krater,
snart skall utbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset.
Slav stig upp för att slå dig fri.
Från mörkret stiga vi mot ljuset,
från intet allt vi vilja bli.

Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.
Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.

I höjden räddarn vi ej hälsa,
ej gudar, furstar stå oss bi.
Nej, själva vilja vi oss frälsa
och samfälld skall vår räddning bli.
För att kräva ut det stulna, bröder,
och för att slita andens band,
vi smida medan järnet glöder
med senig arm och kraftig hand.

Upp till kamp ...

I sin förgudning avskyvärda,
månn' guldets kungar nå'nsin haft
ett annat mål än att bli närda
av proletärens arbetskraft?
Vad han skapat under nöd och vaka
utav tjuvar rånat är,
när folket kräver det tillbaka,
sin egen rätt det blott begär.

Upp till kamp ...

Båd' stat och lagar oss förtrycka,
vi under skatter digna ner.
Den rike inga plikter trycka,
den arme ingen rätt man ger.
Länge nog som myndlingar vi böjt oss,
jämlikheten skall nu bli lag.
Med plikterna vi hittills nöjt oss.
Nu taga vi vår rätt en dag.

Upp till kamp ...

Till krigets slaktande vi dragits,
vi mejats ner i jämna led.
För furstars lögner har vi slagits,
nu vill vi skapa evig fred.
Om de oss driver dessa kannibaler,
mot våra grannar än en gång,
vi skjuter våra generaler
och sjunger broderskapets sång.

Upp till kamp ...

Arbetare, i stad på landet,
en gång skall jorden bliva vår.
När fast vi knyta brodersbandet,
då lättingen ej råda får.
Många rovdjur på vårt blod sig mätta
men när vi nu till vårt försvar,
en dag en gräns för dessa sätta,
skall solen stråla mera klar.

Upp till kamp ...


valborg


Valborg firades för våran del med gubbens syster Tiina och hennes familj


Brasa såg vi och värmde oss i den kalla kvälls luften


barnens kusin Caroline


barnens kusin Natalie


Alicia vid brasan


barnens kusiner Josefine och Emma


Tiina säger: "ta tillbaka din son han luktar ju skit"

Så ja kvällen där vid brasan blev inte alltför länge utan åktes hem till Tiina för att byta blöja på pojken och för att senare spela lite kort osv.


Vinnaren av tävlingen

Lotto dragningen
utfördes av våran jänta Alicia


Av 47 olika lotter så drogs nr...


14 som vinnare.

Nr 14 och vinnare blev

Grattis Sara till ett par nya babyskor från Ping Pong barnkläder :)

maila mig på angelasdream@hotmail.com  din adress och i vilken storlek du vill ha dom i så skickas vinsten till dig.


RSS 2.0