Earth hour...

En tanke bara angånde Earth hour...

Klockan 20.30 släckte bland annat Stockholms kommun belysningen i Kungsträdgården under en konsert. Konserten ska hållas enbart för att det är just Earth hour om jag förstått det hela rätt.

Drar nu inte en hel konseretydligt mer elförbrukning än vad belysnngen i kungstädgården gör i en timme? Om nu fallet är somjag tänker så är de ju totalt sinnessjukt att anordna en konser till Earth hours ära. Men, men kanske bara jag som inte har hängt med riktigt!?

Godermorgon

Godermorgon Uuuuuummmeå ;P

Jobb idag och sedan bara 2 dagar till sedan är det påskhelgen. I år så är de två stora barnen hos deras far under påsk så det blir lite mindre skoj för våran del, dock så kommer min mor och storebror hit på besök. Sker inte varje dag att storebror tar sig förbi oss :)

På fredag så har gubben gått på sin nya medecin i 2 veckor och det är tydligen tiden enligt läkaren för när man ska börja se hur effekterna är.

Ser rätt gulligt ut


Freja brukar vilja ha sin mössa bak o fram. Ser rätt gulligt ut faktiskt :)


Lite bilder från isshowen


Alicias grupp gör Snöviten uppträdandet.


Alicias grupp gör ett Austronat uppträdande


Alicia efter Isshowen. Glad och nöjd över sin egen insats.


Backyard Babies - AbandonI thought, release the endless pain
I think it'd never be the same
But I didn't cause the summer rain
I don't wanna see you here again

Again, again
Never again
Never again

I made a move I thought was right
I had a chance to stop the fight
But I looked away and to the side
I never thought I'd say, it'll be alright

Again, again
Never again
Never again

Cause I'm far away
from everything we knew
But all I see
reminds me so 'bout you
Face to face
I'm a hopeless case
We go on and I pretend
Cause I'm far away

I don't wanna live to reverse my life
I had it comin' cause of my lies
I'm not about being number one
But I'm so afraid that I'm right and you're wrong

Cause I'm far away
from everything we knew
But all I see
reminds me so 'bout you
Face to face
I'm a hopeless case
We go on and I pretend
Cause I'm far away

Again, again
Never again
Never again
x2

Cause I'm far away
from everything we knew
But all I see
reminds me so 'bout you
Face to face
I'm a hopeless case
We go on and I pretend

Cause I'm far away
from everything we knew
But all I see reminds me all 'bout you
We are face to face
such a hopeless case
We go on and I pretend
I'm far away

Again, again
Never again
Never again


dagen med stort I som i Isshow

Äntligen lördag och idag är det dagen med stort I som i Isshow :)

Jag och gubben har fixat barnvakt åt de två små barnen så att vi ska kunna titta på showen i lugn och ro. Barnen ska få vara hos fater Tiina som även råkar ha kalas samma tid som hon ska vara barnvakt. Var super snällt av hon att ställa upp på att vara barnvakt.

Undrar hur Alicia mår om hon är nervös osv. Får fråga hon idag hur det har känts om man nu springer på hon där.

Efter showen så blir det pizza med min mor och hennes ex gubbe som är lite av en morfar åt mina barn då min egen far inte har ngn kontakt med barnen eller ja mig oxå igentligen :)

Min dag blir nog riktigt nice och jag hoppas att eran blir minst lika bra.

Ytterligare en lång dag

Ytterligare en lång dag nu igen. Jobbat på som vanligt tills fyra och medans jag inväntade att mina kvälls aktiviteter skulle börja så tog jag mig en sväng om på stan. Orsaken var att jag har haft presentkort på kaphal som jag fick i julklapp och det var ett bra tillfälle att handla upp dom.

Jag verkligen hatar att gå på stan eftersom det enbart är jobbigt och drygt men jag hittade mig ett par jeans och en tröja så mitt besök i stan var inte helt bortkastat :)

Kvällen har ägnats åt ngt så roligt som årsmöte och mötet hade besök av tre herrar som man inte har träffat på ett bra tag. Mycket skoj att få se att de ser ut att må bra osv. Blev omvald till representskapsombud i år igen min post i styrelsen var inte på omval så där sitter jag ännu. Nominerad blev jag till både ersättare som revisor till avdelningen samt en nominering till avtalsrådet flög oväntat in med mitt namn. Inte för att jag tror mig ha ngn chans att bli vald till det senare men, men skoj att det var ngn som ville nominera in mig dit :)

Kvällen avslutades med en kebabrulle från maria pizzerian och nu väntar min gubbe i sängen på mig för att kunna få se på en skit tråkig skit film, så godernatt på er.


syskonen de små


En härlig liten bild på syskonen de små.


2 ägg kom idagLygodactylus Williamsi - Electric Blue Dwarf Gecko

2 ägg lagda idag vad vi vet så brukar de kläckas mellan 60 till 120 dagar beroende på temperatur och uppfödare. Så då gissar jag att på ca 90 dagar så kläcks det ngt här om vi har tur :)

Denna gången så ska vi i alla fall garanterat se till att flytta föräldrarna innan äggen kläcks för på det senaste ägget så han den bli uppäten innan vi ens han se den.


renarna har börjatRenarna har börjat att störa oss efter vägarna rätt ordentligt nu igen. Förstår inte varför inte samerna kan sätta ut salt stenar i skogarna så att renarna slippe stå efter vägarna och slicka i sig saltet.


ufo i backen


Tyr får åka upp för backen med hjälp av ett papaply


Sedan fort ner för backen till Tyrs glädje

 


Alicia hade även hon riktigt skoj då vi åkte pulka i helgen


Freja tyckte för första gången att det var riktigt skoj och hon ville aldrig åka hem heller. Upp för backen med ufot gick hon hela tiden.


Alicia och Tyr passar på att visa syskonkärlek i backen under färden ner

 


Så här glad såg Alicia ut hela den dagen i backen


Puffärmarna fixade :)


Problemet med puffärmen löste sig. Tackar till ni som kom med förslag på olika lösningar. Vi hade turen att konståkningsfröken hade ett mönster på en puffärm så jag testade att sy efter det. Hur man gör ser ni bra på bilden :)


Så här vart slut resultatet på Snövitendräkten som Alicia ska ha på konståknings showen nu i helgen. Det som saknas på denna bild är ett par hudfärgade leggings som är införskaffade idag samt hjälmen som ska ha svart tyg och en röd rosett så att det ser ut som snövits hår.


Lösningen för att få tyget på hjälmen fixade jag på lättaste viset dvs. sydde fåror i tyget på vardera sida av tygbiten och sedan trädde in elastiska band så att det snörs åt. Så nu är det enbart en röd rosett som saknas till snöviten dräkten


en helg full av aktiviteter

En helg full av aktiviteter eller ska man säga jobb men får återkomma med att berätta vad vi pysslat med till ett senare tillfälle.

Hinner inte skriva så mycket mer just nu men, men isshow kläderna är i stort klara nu. Skönt att det är sytt och klart. Saknas bara ett par konståknings leggings och en röd rosett. Letat efter färdiga röda rosetter men tydligen så är det ingen efterfrågan på just rosetter eftersom det inte finns på affärerna.

Blivande årets kock?

Gustav Trägårdh från restaurang Basement i Göteborg är Årets Kock 2010 - svensk mästare i professionell matlagning. Kanske Tyr kommer bli en blivande åretskock i framtiden i alla fall skulle man kunna anta det eftersom han redan nu visar ett enormt stort intresse för matlagning. Inte för att det är ngt han ärvt från mig då jag verkligen ogillar matlagning.

Så här hittade jag Tyr för ngn dag sedan:


han har dragit fram stolen till spisen...


och står och rör om maten väldigt försiktigt och omsorgsfullt.


Nässelutslag (urticaria)

Ja så var äntligen alla effekter från mitt nässelutslag över. Från att ha haft ett rätt stort nässelutslag under armhålan pga att det råkat komma en shampo fläck just där så utvecklades det utslaget till ett stort torrt område där man kunde dra bort stora hudflisor. Nasty, jo jag vet.

Saken är den att Alicia fick exakt så på våren och sommaren i sitt ansikte då hon var yngre. Knallrött och svullet ansikte som det sedan gick att dra bort stora hudflisor ifrån. Ja nästan hela ansiktet såg ut att lossna på henne då.

Nu är i alla fall även det torra och mindre trevliga läkta under min armhåla :) Känns riktigt bra att det är borta.

Lite bra kunskaper om just nässelutslag kommer här:

Nässelutslag (urticaria) är när kroppen reagerar med utslag mot något främmande. Det kan till exempel vara mot olika födoämnen, läkemedel, kyla, värme eller tryck. Nässelutslag kan både vara kliande eller på andra vis vara besvärande, men de är oftast helt ofarliga och försvinner av sig själva.

Nässelutslag är upphöjda röda, i mitten ljusare utslag som påminner om brännässleutslag. Storleken varierar från några millimeter till sammanhängande områden över flera decimeter. De kliar ofta väldigt mycket 

Man kan lindra utslagen och klådan genom att ta allergitabletter. Det finns receptfria att köpa på apoteket. Du kan även stryka på kylbalsam.


Är så otroligt less på idiotiska EX

Tänk att det ska vara så satans svårt för vissa människor att tänka klart så fort det kommer till pengar. Vissa familjer bryter all kontakt med varandra då de inte är nöjda över boupptäckningar och vad eller vem som har fått ärva.

Andra familjer eller ska vi säga föräldrar är så satans snåla så att de inte ens vill betala för sina egna barn. Dvs. sitt eget kött och blod.

Är så otroligt less på idiotiska EX som inte vill stå för ngn kostnad alls då det gäller hans egna barn. Varför kan man ju då undra och hans eget svar är:

 -Ja men du har ju barnbidragen på barnen så jag tänker då minnsan inte betala hälften av träningsavgifter eller andra nöjjes och behovs saker.

Visst barnbidraget ska ju täcka en del av barnets behov  som tex, klädinköp, barnförsäkring och dyl. Men om nu barnbidraget skulle vara tänkt att täcka alla barnets kostnader så skulle det ju inte finnas ngt behov av underhållsstöd, eller hur!?

Underhållsstöd betalas av en förälder som inte har sina barn boende hos sig lika mycket som hos den andra föräldern. Underhållsstöd ska ges för att hjälpa till med tex, kostnader för mat, husrum osv. och ja det är ju kostnader som delas av båda föräldrarna vid växelvistboende av barnen.

Dock så finns det även andra kostnader inräknade i just underhållsbidraget som tex barnens träningsavgifter, dagisavgifter och alla andra lite större och oregelbundna kostnader.

Så med andra ord så är det rätt självklart att båda föräldrarna ska dela på dessa kostnader även om det är växelvistboende och även om det enbart är den ena förälderna som får in barnbidraget. Just för att barnbidraget är ej räknat enligt det svenska samhället för att täcka de kostnaderna utan det är underhållsbidraget som ska täcka dessa kostnader.

Så vem kan få det till ngn annan slutsatts än att de båda föräldrarna delar på dessa kostnader eller att den ena förälderna betalar ett lägre underhållsstöd av ngt slag till den föräldern som måste stå för hela den kostnaden.

Jag anser att det är dax att den svenska staten ser över detta och beslutar över vilka kostnader som ska delas på vid växelvist boende. Så att det står svart på vitt exakt hur det ska vara. Tänk så enkelt det vore i så fall för så många föräldrar så att de slipper bråka och fundera kring de ekonomiska bitarna.

Anledningen till detta inlägg?

Ett satans snålt EX som inte förstår ngt så enkelt som att lyssna på familjerätten. Familjerätten har informerat honom för flera år sedan att HAN ska stå för halva kostnaderna för just den typen av kostnader som cykel, träningsavgifter m.m. Detta har de även punkterat att han ska stå för även om jag (mamman) plockar in hela barnbidraget. Det jag ska stå för när jag tar in hela barnbidraget är tex, kläder, veckopeng osv.

Det mitt sura och snåla EX har betalat under ca 5 år är drygt 400 kronor per termin för en fotbollsavgift. Alltså ca 800 kr per år.

Det jag har betalat är betydligt mer bara dagisavgifter för över 1500kr/månad. Alla större kostnader som tex, dagisavgifter ska han ha delat med mig så med andra ord har jag daltat med mitt EX och låtit han få dra ett ytterst litet strå till barnens kostnader. För snäll? ja antagligen är jag det.

Ni kan ju själva räkna ut att enbart en av mina kostnader per år blir minst 18.000kr medans EX:et stått för 800 kr.

Nu så står det fanskapet och gnäller och säger att han ska då minsan inte betala för Alexanders fotbollsträningar nå längre för att JAG är så satans snål och får barnbidraget och därav ska han slippa betala även om han som ensam får ut ca lika mycket i lön som både jag och min nya sambo får ut tillsammans.

EX:et säger att han inte har ekonomi för att dela på Alicias träningsavgifter som ligger på 2000kr på ett år. Han skulle enbart ha behövt betala 1000 kr men nä det har han inte råd med. Nästa månad så går EX:et och köper sig en motorcross för 9000kr.

Jävlar vad jag är less och EX:et intalar Alexander att det är jag som är snål. Nä fy fasiken vad jag är less på störda snåla jävla fitt EX!!!!!!!!!

besök på jobbet igår

ja så har Tyr äntligen sovit nu två nätter i rad utan förkylnings tecken. Dvs inga vakna perioder, inga hosta attacker och inga skrikperioder. Han har även lyckats sova isin egen säng, riktigt skönt.

Igår så fick jag besök av Tyr och Freja på jobbet medans Kristian skulle iväg till doktorn ytterligare en gång. Besöket på jobbet var rätt trevligt men tror nog att det får ske så sällan som möjligt. Jag är en av de personerna som inte riktigt anser att jobb och barn hör ihop och jag är mycket tacksam för att vi i sverige har den förmånen att vi får vara hemma med barnen då de är sjuka osv.

Gubben min fick i alla fall äntligen en medecin som han ska testa. Ska bli super spännande och se hur den fungerar på han.

Nu ska jag upp och hjälpa de två älsta barnen till skolan och sedan mig själv till jobbet.... fredag idag :)

åka till jobbet

gud så trött jag är. Behöver verkligen sova ut nu snart annars känns det som om jag kommer gå i väggen av sömn bristen. Tyrs och min förkylning har varit pricken över iet denna vecka. Sista gången som  Alicia hade konståkningsträning på våra veckors tisdag i alla fall så nu kommer dessa tisdagar inte bli lika långa. Var hemma igår 19.30 på kvällen och jag sov säkert vid 21.00 så mycket tid hemma till lugn och vila får man inte de dagarna.

Alicia och de andra flickorna var i alla fall och tränade för fullt inför isshowen och de var allihopa jätte duktiga. Kul att se hur Alicia utvecklas inom sporten och gör framsteg :)

Nä ta kaffe koppen i handen och åka till jobbet. 

förkylda är vi ännu

Ja förkylda är vi ännu men både jag har varit på jobbet och Freja och Tyr hos dagmamman i ffem timmar som de brukar vara tre gånger i veckan pga att gubben är arbetslös. Skönt att jag och Tyr inte blev sämre av utedagen igår.

Har nyss kommit hem från jobbet. Hade tagit ledigt sista timmen från jobbet idag eftersom Alica hade utvecklingsamtal på skolan. Ersättaren för den sista timmen kom dock inte i tid eller ja jag vet ju inte ens om det har varit ngn ersättare där överhuvudtaget. Hur som så fick jag skynda mig att snabbt räkna ihop kassan osv. i cafeterian, tur att den stänger exakt klockan tre så att man kunde åka iväg till utvecklingsamtalet även då ersättaren inte kom i tid..

Ska slänga i mig sista slurken med kaffe nu och sedan gå ut i snön och dra in ved så att vi får ngn värme i huset idag oxå.

trotsat förkylningen

Medans vissa har suttit och skvallrat samt snackat en massa dynga som vanligt så måste jag erkänna att jag själv och familjen istället har trotsat förkylningen och varit ute ett tag i solen och snön :)


Sen vintern är nog den absolut bästa årstiden. Otroligt vacker och underbar natur.


Freja flyger fram


medans kristian och Tyr tar det betydligt lugnare på sin sida. Håll nu tummarna för att förkylningen inte har blivit värre för våran del.


termite hill geckoVårt nya införskaffande är ett par termite hill geckosar. Deras latinska namn är Hemidactylus triedrus och denna art av gecko går att hitta i södra Asien. Tyvär så är det otroligt lite fakta ute på internet om denna art men jag kommer säkerligen återkomma med lite fakta åt mina trogna läsare senare då jag och gubben har hunnit spana in deras vanor och dyl. lite närmare.

Otroligt vackra kan jag dock konstatera redan nu att dom är :)


var tionde sekund

Lite smått små förkylt här. Tyr har nog lite feber och är allmänt snorig och hostig. Jag är även jag lite drabbad av hostan och snoret inte bara genom att Tyr hostar och snorar ner mig utan även genom att jag själv hostar och snorar.

Gubben leker igen med sina terrarier och ja jag har tänkt och göra lite nytta snart genom att gå och hänga lite tvätt, mata kaninerna och snyta mig var tionde sekund :S

fortfarande grus i ögonen

Hmm, ny vaken och fortfarande grus i ögonen för min del.

Tyr vet dock hur man får upp en trött mamma blixt snabbt ur sängen. Man tar nämligen av sig sin bajsblöja med lite halvdiaree och visar stolt upp dess innehåll för sin mor som ligger i sängen. Tur att jag passade på att byta på han under den nattliga vällings given.

I övrigt så har det börjat komma folk i min närhet som tror sig veta och se saker dom fasiken inte har ngn aning alls om. Men visst göra antaganden är tydligen ngt som tillhör den mänskliga gåvan av att vara just människa. Eller vem vet djur kanske oxå gör antaganden i sin vardag!?

Hur som helst så kan det ju vara bra i alla fall att vissa människor håller käften innan de ska ge vissa människor idiotiska tankar i huvudet. Idiotiska tankar som enbart leder till skit. Men visst de människorna tror säkert de hjälper utan vetskap att de fan bara gör saker värre.

Så ja kanske dax för vissa människor att tänka innan de talar, tack!


så ingen blir ledsen

Snart är arbetsdagen slut och jag inväntar på att gubben hämtar upp mig så att vi kan besöka min moder sedan. Hon fyllde 55 år under veckan så bäst att man grattar hon så ingen blir ledsen :)

Sedan så är det förhoppningsvis en skön helg som väntar mig.

lill klittan mellan bena deras

Jaha fredag igen. På fredag ska man käka kyckling men glömde matlådan hemma så det blir ingen kyckling för mig idag.

Riktigt hurrven är jag oxå med minus 15 grader så har det helt klart blivit kallare igen och jag hoppas att jag slipper se idiotiska tonåringar/undomar som springer barbenta idag. Igår så såg jag beviset ännu ett år för våra barns dumhet då det fanns minst ett barn som var barbent nertill gåendes på snöiga gator...

Även om barnen i norrland har fryst bort sina hjärnceller så behöver de ju inte även frysa sönt bena och lill klittan mellan bena deras. Förstår inte alls hysterin bland små flickor att behöva ta av sig kläderna så fort som möjligt, speciellt inte då gatorna är fulla av snö ännu.

Nä jobba nu klockan är 2 minuter över sju, ha en bra dag alla nu.

doo doo doo, doo ...Holly came from Miami FLA
Hitch-hiked her way across the USA.
Plucked her eyebrows on the way
Shaved her leg and then he was a she
She said, hey babe, take a walk on the wild side,
Said, hey honey, take a walk on the wild side.

Candy came from out on the island,
In the backroom she was everybody's darling,
But she never lost her head
Even when she was given head
She said, hey baby, take a walk on the wild side
She said, hey babe, take a walk on the wild side
And the coloured girls go, doo doo doo, doo ...

Little Joe never once gave it away
Everybody had to pay and pay
A hustle here and a hustle there
New York city is the place where they said:
Hey babe, take a walk on the wild side
I Said hey Joe, take a walk on the wild side

Sugar Plum Fairy came and hit the streets
Lookin' for soul food and a place to eat
Went to the Apollo
You should have seen him go go go
They said, hey Sugar, take a walk on the wild side
I said, hey honey, take a walk on the wild side

Jackie is just speeding away
Thought she was James Dean for a day
Then I guess she had to crash
Valium would have helped that dash
She said, hey babe, take a walk on the wild side
I said, hey honey, take a walk on the wild side
And the coloured girls say doo doo doo, doo ...


pojkarna i familjen


Tyr och Alex


Alicias snöviten dräkt inlägg nr.2


På tal om konståkningen så är det även det som jag har ägnat helgen åt. Sy på hennes snöviten dräkt. Sydde ett gult bälte som kjolstyget ska hänga från.


Sedan satte jag det färdiga bältet runt Alicias midja och började nåla dit tyget som jag även vek in lite så att det ska bli vidare och lättare att åka skridskor i :)Gjorde dock bommen att jag sydde fast det tyget med symaskinen så att det gick igenom bandet som ska vara elastiskt och forma sig efter hennes kropp. Hon kan dock ha det även om midjan blev lite stor så jag ids inte sprätta upp det. Som ni ser så har jag även sytt ijop tröjans delar. Det som saknas just nu är puffärmarna och hur jag löser det problemet vette tusan ännu. Kan ni sy så kom gärna med förslag hur jag gör dom :)


Isshowen - Decennia 70 år på isAlicias Isshow går av stapeln den 27 Mars kl. 15.00 i Umeå Arena

Decennia
- 70 år på is

heter den och konståkare från UIK konståkning, gäståkare och UIK skridskoskola kommer delta i showen. 


Fri parkering • Lotterier • Puckkastning •

Biljettpris: Vuxen 60 kr, Barn (3 –15 år) 30 kr, Familj (2 vuxna, 3 barn) 140 kr


Tyr hand i hand


Tyr hand i hand med...... Hubert. Vår gröna leguan :)


Hand i hand - Magnus UgglaDen siste hippien ett gårdesfreak,
munspel och gitarr, en kvarleva från sextiosju,
likt en oplundrad julgran med ting och tang,
krimskrams, bjällerklang, i förväst och hatt från Peru.

Ohh, han står i en portuppgång och sjunger en sång,
han leker Che Guevara, Lech och Onkel Tom.
Den hesa gälla rösten sjunger "we shall owercome".

Hand i hand
tillsammans gick vi kvinna man och höll om varann,
vi slängde av oss allt och gick nakna i striden.
Hand i hand
vårt budskap gick från land till land,
våra kroppar brann vår kärlek var vår kraft,
vad jag njöt av den tiden.

När han druckit färskpressad morotsjuice,
Ätit sin ryska ros,flyger han högt genom stan,
för ett inköp och likt en fransk gourmet och vinkännare,
han provar ibland Pack och Afghan.

Ohh, smugglades in i en korg via Trelleborg,
försvinner in i dimman till sitt sextiotal.
Vad var det som gick snett vad gjorde vi med våra ideal?

Hand i hand
tillsammans gick vi kvinna man och höll om varann,
vi slängde av oss allt och gick nakna i striden.
Hand i hand
vårt budskap gick från land till land,
våra kroppar brann vår kärlek var vår kraft
vad jag njöt av den tiden.

Ett mörklagt rum med Doorsmusik,
han sitter ibland kuddar, mysk och indisk lyrik.
och faller i gråt då han minns tiden dom gick framåt.

Hand i hand
tillsammans gick vi kvinna man och höll om varann,
vi slängde av oss allt och gick nakna i striden.
Hand i hand vårt budskap gick från land till land,
våra kroppar brann vår kärlek var vår kraft
vad jag njöt av den tiden.
Hand i hand
tillsammans gick vi kvinna man och höll om varann.

gladskiten


gladskiten våran. Gladare unge får man leta efter. I alla fall i våran familj där de flesta andra har trotsåldrar på G för fullt ^^


barn och veckopeng

Hur gör ni det med barn och veckopeng? Som jag har förstått det så får mina barn göra rätt mycket för pengarna och får rätt lite pengar för deras ålder om dom jämför med sina klasskompisar. Tycker nog i så fall att de flesta barnen är rätt bortskämda om det stämmer det mina barn säger ^^

Alexander som är 12 år måste själv komma ihåg att rummet ska städas före lördagar kl. 18.00. Sedan ska han även bära ner smutstvätten in i tvättstugan, duscha utan tjat före kl. 18.00 dagen innan han ska till sin far. Sedan får han ett ytterligare litet ansvar över att hjälpa Alicia med att åka till skola ibland osv. För det får pojken 150 kr varannan vecka. För dom pengarna ska han även då köpa presenter till kompisar och deras kalas, godis och extra utgifter för nöjjen.

Alicia som är 7 år ska med tillåtelse av att vi tjatar ha städat sitt rum före kl. 18.00 på lördagar, ha duschat på söndagar före kl.18.00 även där med tillåtelse av att vi tjatar på henne. Bära ner sin smutstvätt ner till tvättstugan. För det får hon 30 kr varannan vecka och då ska hon enbart köpa godis eller annat extra som tex tidningar för dom pengarna varannan vecka då hon är här.

De två minsta barnen på 2 och 1 år får ju självklart inga egna pengar ännu.


få tummen ur

Jaha så vard et lördag igen. Veckorna bara springer förbi och fröken Angelica måste få tummen ur och börja kolla upp snöviten dräkten igen. Är ju inte alls länge kvar nu till is showen som konståkningsklubben ska hålla.

Tyr har börjat bli en lite hjälp nu för man kan be han springa iväg med saker till andra personer så man själv slipper kliva upp och gå iväg medd et :)

på tal om fredag

Underbara helgen har tagit sig in i vårat hus igen. Underbart känns det och jag håller tummarna på att det kommer vara lika soligt och fint som det varit de sista dygnen :)

På tal om fredag så anses Freja av vissa vara anledningen till fredagens namn.

Godermorgon

Så ska spydigheter börjas igen. Från nya människor från nya föreningar. Suck vad tragiskt detta känns.

Godermorgon till alla er andra som inte beter sig som små bebisar med bajsblöja och vällingflaska i käft!

PS: och till er som är så pass ointelligenta så ni inte förstog att nässelutslaget var 3 dm högt på min kropp dvs. från magens håll upp mot armhålan och armen då den sträcks uppåt. Nässelutslag kan nog knappast bli 3 dm från kroppen ut i luften ;) Så ja då vet ni det nu oxå.

Helvete vad ont

Helvete vad ont jag har i/under armhålan...

Har ett fett stort nässelutslag som är ca 3 dm högt. Har i alla fall kommit på vad som orsakat min allergiska reaktion. Hittade åt en schampoo fläck just där så då vet jag att shampoot jag använder ej är ngt jag borde fortsätta med då jag reagerar så jäkla mycket nu.

Wellas 2 in 1 shampoo blir det till att bojkotta nu för min del. Fittigt störande med ett mega nässelutslag under armen. Man måste ju röra armarna hela tiden i mitt jobb. Men, men slut på dagen nu och dax att roa sig med annat än jobb :)

ni är ju som ni vart

Ytterligare en lång dag i stan väntar idag. Sonen har fotbollsträning och vad jag hittar på då vette tusan ännu.

Har fått värsta utslagen under högra armhålan. Rött och nässelutslag. Vad det beror på har jag inte listat ut ännu. Bara det inte är ytterligare en ny allergi att lägga på listan.

För även om vissa människor tror att de vet bättre än själva personen ifråga så kan jag lova att ni är helt klart inga läkare, borde ta och tro mer på vad folk säger till er (alla människor är inte uppblåsta lögnare som säger saker som är lögner som en viss styrelse gör hela jävla fitt tiden enligt min åsikt). För om ni skulle kolla upp mina läkar papper så ja skulle ni se på en hel hög av allergier som jag har. Min son har desto fler och betydligt allvarligare (så han reagerar om vissa ämnen enbart finns i luften och kan dö) min ena dotter har även hon fler allergier än siffran noll. Sedan bara så ni vet vi har ALDRIG krävt ngt vi har enbart haft ett önskemål som enligt ett medlemsmöte och dess deltagare var eniga om att det inte lät fel alls och att det kan föreningen fixa. Men, men visst ljuga om både det ena och andra på olika vis det har ni bevisat er vara jävligt fitt duktiga på. Känn er träffade ni som förtjänar det och hoppas ni fan i mig skäms!

Så ja vräka ur sig till en hel jävla fitt förening att jag ljuger och att ingen i min familj är allergisk är det mest patetiska jag varit med om i mitt liv. Synd att ni inte inser er egen ointelligens, dumhet, lögner, intriger eller kalla det vad ni vill.. men, men ni är ju som ni vart :P

Föreningen i fråga är NHF dvs norrlandsherpotologiska förening där en styrelse tydligen anser att fakta - åsikter som inte alls stämmer (dvs. lögner om mig som privatperson, ja de säger på papperet som skickats ut till alla medlemmar att jag inte är allergisk eller ingen i min familj för den delen är allergiska.) Vette fan hur dom kan ens anta ngt så jävla sjukt eftersom jag klart och tydligt sagt att vi är det.. men att ta ett sådant sjukt beslut dessutom att skicka sådan information som grundar sig på sjuka, sjuka antaganden från ngn sjukt ointelligent typ, runt till folk där det står att ingen i min familj är allergisk.. Nä jag har aldrig varit med om maken... Mitt dagens usch går helt klart till den typen av dåliga beslut från styrelsemedlemmar.

Freja och tandläkaren

Är tillbaka på jobbet sedan i måndags både på gott och ont :)

Freja fick tid hos tandläkaren igår på e.m efter att gubben ringt in dit. Resultatet blev ett par hål. Det mindre bra var att de tydligen inte lagar hål på så pass små barn så hon får helt enkelt sluta små äta, inga mellanmål, inget socker förutom i samband med riktig mat eller på lördagarna då. Så nu vet alla det som har tänkt bjud oss på fika att det är lika bra att låta bli :P

RSS 2.0