Varför äter min reptil dåligt?

Som svar på Johannas kommentar

"hejsan!
Har nyligen köpt två G.Luii och har lite svårt för att hitta fakta om denna art. Har ett litet problem, de verkar inte vilja äta så bra. Har Andra leosar som har haft svårt att äta men har lyckats få i dem tillräckligt och nu äter de som de ska. Grottgeckona verkar vara lite annorlunda. Lägger man en syrsa i munnen på dem så håller de bara kvar den i munnen och sväljer inte.

Hälsningar Johanna och micke"

Ja att reptiler äter dåligt kan bero på många saker. Jag är ingen expert men av egen erfarenhet så har orsakerna till att våra reptiler ätit dåligt kunna bero på

1. Tillåter inte sig att matas från pincett. Åtgärd lägg in en skål med mjölmask, syrsor eller vad den nu äter i en skål i terrariet så äter de då de känner sig lugna och trygga.

2. Fel tid på dygnet. Åtgärd reptiler äter helst på natten eller kvällen testa och mata då.

3. För kallt reptilerna behöver värme för att kunna stimulera matsmältningen. Utan värme slutar det att fungera. Åtgärd kolla temperaturen i terrariet och kolla upp vilken temperatur som just den reptilen bör ha.

4. Stress av olika anledningar. Kanske ny miljö då den just har flyttats från ett terarrie till ett annat, att den lyfts på och tas på för mycket, för livlig miljö runt sig. Åtgärd försök låta ditt djur vara ifred reptiler är inte sociala av sig själva. Låt den få tid på sig att lära känna sin nya miljö.

5. Just grottgeckos brukar äta på det viset att de håller syrsan i munnen tills den är riktigt död och först då sväljer den. I alla fall så har vi en grottgecko som beter sig på det viset. Åtgärd låt den få god tid på sig att äta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0