Måndagen var en skit dag

Måndagen var en riktig skit dag för mig. Ringde till ordinaredagmamman och frågade om det inte fanns några andra avlastningsdagmammor som dom kunde sammarbeta med än de två vi har för tillfället.

En insident som skedde i fredags känns som om den nu är droppen som fick bägaren att rinna över.

1. Tidigare så har de total vägrat att ta barnen ifall min arbetslöse sambo råkar få jobb på tidig morgon samma dag som han ska rycka in. Detta skulle i så fall ha resulterat i att gubben förlorar a-kassa och till saken hör att vi betalar full avgift för att ha barnen där heltid. Dom vägrade dock att ta emot barnen. Ett telefonsamtal till rektorn löste det problemet blixt snabbt.

2. Låter pojken på 1 år springa med bajsblöja i minst 6 timmar pga att vi glömt att fylla på blöjorna. De kunde inte hitta ngn provisorisk lösning på det problemet utan lät barnet springa runt i bajs i flera timmar. Inte ens djur behandlar man så illa.

Nu då vi hämtade hem pojken från dagmamman så stog det totalt främmande människor i deras hem och grillade, lagade mat och var bland våra barn. Dessa människor var dagmammans privata bekanta som de skulle ha en middagsbjudning för. Hon har aldrig frågat om vi tycker det är OK att hon har privata tillställningar eller fester under arbetstiden då hon ska jobba som dagmmamma åt våra barn. När vi hämtade barnen så kände hon inte heller spontant för att hon bör nog presentera dessa människor för barnens föräldrar osv.

När jag lämnar mitt barn hos en dagmamma så antar jag att hon jobbar och inte bjuder över sina kompisar och umgås med dom. Tänk vad spännande det skulle vara om läkare tar in sina bekanta under en operation. Trode det var självklart att en vuxen människa förstog att när man jobbar så jobbar man. Vill man umgås och ha fester/tillställningar så gör man det INTE under arbetstid.

Hur som helst så ringde nu denna dagmamma upp mig för att diskutera saken och då min måndag var full matad av måsten runt barnen bl.a träningar, hjälpa till att plugga infär franska prov. Så det slutade med att jag ringde dit först vid halv tie på kvällen för att diskutera med en dagmamma som tagit väldigt illa vid sig och som tjatade på som en 7 åring hela tiden. Dvs skyller ifrån sig och tjatar hela tiden om att ja men den gör si och den gör så, så då borde jag oxå få göra så. Tänk att det kan vara så svårt att diskutera sitt eget beteende istället för att luta sina egna fel mot andras beteende.

Ja, ja kanske inte världens största bom men jag har nog snart tappat allt förtronde för denna sk. pedagogiskt utbildade dagmamma. Ska hon ngn gång börja agera som en vuxen tänkande människa!? Kan hon verkligen lösa situationer som måste lösas om det skulle uppkomma ngn gång med mina barn?

Hennes telefonsamtal gjorde ju inte heller situationen bättre för min del. Snarare tappade man ännu mer förtroendet för henne, suck.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Jösses, hade ju knappt velat lämnat min (hypotetiska) hund hos en sådan dagmatte. Förstår att du är upprörd!

2010-06-02 @ 21:10:31
URL: http://teaaftereight.blogg.se/
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Men fy.. Jag hade bytt dagmamma direkt, utan tvekan! Och fanns det ingen dagmamma så hade jag bytt till dagis.

2010-06-03 @ 11:38:13
URL: http://dolphin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0