Freja har klippt sig

 

Som ni ser så har Freja klippt sig. Anledningen var att håret blev så tovigt där bak. Spelar ingen roll hur många gånger man kammade det per dag. Var lika tovigt på en gång.

 

 


Parning nr 2 för året 2010

Skit kass bild men beviset på att parning nr 2 för året 2010 har beskådats i detta huset. Den här gången är det vårat Lygodactylus williamsi par som har haft nöjet att ha det mysigt ihop. Bara hålla tummarna nu då att det resulterar i ett par ägg som lyckas kläckas :)


Ni ser även här den klassiska parnings ställningen för ödlor. Som hos många ödlor så biter hanen honan i nacken när de parar sig. Sedan lyfter han hennes svans med sin och för in sin ena hemipenis.


Gissa vad?

Ja som det säkert har gjort i övriga sverige så har det även snöat en massa här de senaste dagarna.


Tänkte köra en liten lek, Gissa vad som ligger under snön på våran gård??Bild 1, man ser rätt dåligt men det ligger ngt bakom busken i snön. Gissa vad?Bild 2, kanske inte alltför svårt om man tittar noga :)Bild 3, vad kan detta vara?Bild 4, ligger även i bakgrunden i bild 3Bild 5, gissa vad detta är två saker är det :)Bild 6, vad gissar du på här?Bild 7, kanske inte heller alltför svår :)


PetvilleSkapa ditt eget husdjur på facebook och se det växa upp.


Det populäraste spelet på sociala nätverkssajten Facebook är utan tvekan Farmville. Det spelet har lockat nästan 70 miljoner spelare världen över och nu vill spelutvecklaren Zynga snärja alla djurvänner.

Detta ska göras med uppföljaren Petville och jag är en av de djurvänner som fastnat för detta spelet

I spelet skapar du ett husdjur som du sedan får se växa upp. Ditt husdjur kan även hälsa på hos andra vänners djur.

 


så trotsiga

Gud så trotsiga de två små har blivit.

Behöver införskaffa mig ett par hörselskydd.

Jag vill baka men saknar de förbannade äggen som vanligt.

Freja har ett mega hål i sin ena framtand (tror jag i alla fall). Blir inge mer sött för hennes del och sedan ringa tandläkaren på måndag.


Gekko Vittatus

Denna ödla går under väldigt många namn som du kommer märka om du googlar runt lite. Dessa är de vanligaste jag har sprungit på:
Artnamnet: Gekko vittatus
Svenska namnet: Vitrandig Gecko
Engelska namnet: White Line Gecko / Skunk Gecko


Livslängd: Vit randig geckos kan med rätt förutsättningar leva upp till 10-20 år men i fångenskap blir de oftast bara 3 - 4 år gamla. Dock går åsikterna isär lite om detta då vissa hävdar att de blir lätt över 10 år i fångenskap. Har ingen egen livserfarenhet av dess ålder så då går jag själv personligen på den lägre siffran :)


Deras storlek som vuxna individer: ca 20 - 25 cm


Utseende: Deras kroppar är brun, grön eller ljusbrun, och har en vit rand på vardera sidan av huvudet som konvergerar på ryggen och fortsätter ner till svansens bas (svansen har breda vita band). De har de speciella tå kuddarna som ger dem möjlighet att enkelt klättra.Ögonfärgerna finns i gul/grön, gul/orange och orange/röd


Gekko Vittatus sägs finnas i 3 eller fler olika typer


* Medium storleken med en vit linje
* Väldigt stora med en vit linje
* Små som föds med en vit linje men förlorar denna starka linje vid
vuxen ålder.


Gekko vittatus  Vitrandig Gecko  White Line Gecko / Skunk Gecko

 


Beteende: Vit randig geckos tenderar att vara mindre aggressiv än sin nära släkting, Tokay geckon. De är ganska snabb, något känslig, och kommer att bita om de känner sig hotade, så försiktighet krävs vid hantering.


terrariet: Vitrandiga geckos behöver utrymme för att klättra, så ge dom en blandning av grenar, drivved, korkbark och bambu på olika höjder och riktlinjer. Lägg till en mängd kraftiga levande växter (t.ex. Dracena, orm växter) som de kommer att gömma sig i och klättra på. Ge dom grottor, bark eller andra föremål som lämpar sig för gömmslen. En liten grund vattenskål kan förses med färskt vatten dagligen, men de kommer troligen föredrar att dricka vatten droppar från blad.


Ljus: Vit randig geckos är nattdjur så de Måste inte ha speciella UV-belysning dock skadar det inte att ge dom det.


Du måste dock se till att nattaktiva ödlor kan gömma sig från ljus om så önskas. Dagtidslängden
beräknas till ca 12 - 14 timmar.

Luftfuktighet: Vit randiga geckos behöver en ganska måttlig luftfuktighets nivå, förfsök hålla den på 65-75 procent. Se till så att det är som fuktigast på natten då de är som mest aktiva då.

Temperatur: Under dagen 25°C i den svala delen och 30-32°C i den varma delen. Under värmelampan ska temperaturen vara 30°C. Under natten sänks temperaturen till 20°C i hela terrariet.Utfodring: Syrsor, larver och muspinkisar samt fruktpuré Vuxna bör matas 3-4 ggr/ vecka medans juveniler måste matas dagligen


Tillskott: Vitaminer och mineraler


Godsmack - bad magicDoes it feel so bad when you're taking a drag and when
you're looking at the world through tired eyes?
When you stare at it dead and you're giving it head and all those
things you say you love never come alive. oh yeah

If it feels so bad, Bad magick playing off of me.(feels so bad)
Oh no, I don't wanna be your friend.
feels so bad, bad magick laying into me.(feels so bad)
Oh no, I don't wanna hear it again.

When you get so high that you're wanting to dye but everything
around you is turning green.
When you're getting so low and I know you've been feeling like
a dried out leaf in a summer breeze. I don't like it!

[Chorus]

Getting back, Back on track, Get off of my back


blommor, växter och vattenfall

Ytterligare en dag snart slut. Känns riktigt skönt så att man får gå och sova i lugn och ro. Jag känner verkligen att jag kan behöva det.

Gubben har fixat till ett nytt terrarie där på övervåningen och det blev faktiskt riktigt fint oxå. Både blommor, växter och vattenfall.

tur att man är duktig

Ja har ju självklart varit hemma idag igen. Hoppas på att jag verkligen är bättre innan måndag då Alicia kommer till oss igen.

Datorn i detta huset har jag haft i min ägo typ i 10 till 11 år. I ca 5 år av dessa har den klarat sig felfritt utan ett virus program dock nu för ett par dagar sedan så har även denna lilla oskyldiga dator fått en sväng av ett gäng virus. Ja kanske inte så konstigt utan virus skydd men jag brukar nog inte röra mig på den typen av sidor där de finns.

Så antar att sonen får sig ett ordentligt snack nu när han kommer på onsdag för gissar på att det är hans surfande som fått in virusen. Virusen som hade nöjjet att radera halva hårddiskens utrymme med både program och lite annat smått och gott.

Tur att man är duktig på att spara skivor med de viktigaste programmen i alla fall.

Hemma dag

Har varit hemma idag från jobbet. Orsaken?

Ja ett huvud som känns som om det exploderat och typ förvandlats till tio storlekar större dvs typ som en jätte finne som är mer än övermogen bara ngt nuddar i det så exploderar det.. men, men hoppas på att det släpper snart.

Ska strax hoppa ner i sängen med en god tallrik friterade strips. Salt och fett smakar alltid gott när kroppen mår piss :P

Hoppas eran dag varit lite bättre än min

vill du förändra världen?

Vill du förändra världen?

Börja hemma!


Vinterhatarklubben

btw, hörde på radion i morse på jobbet att det finns en så pass sjuk förening som "vinterhatarklubben".

Enligt deras stadgar så får man absolut inte hålla på med ngn vintersport enbart vid risk för skilsmässa eller bli arbetslös får man det.

De ska även ha "hemliga" katastrofplaner som de redan nu har tagit i kraft med tanke på katastrofen nere i södra sverige. Även om man nu själv kanske anser att det är snarar mänskliga brister som vet att sverige är ett land med både snö och kyla har ignorerat detta och inte kunnat planera för en svensk vinter.

Sedan så vräker människan i radion ur sig att vintern är ju så fruktansvärd och man borde förbjuda fotografering av "vita" människor under vintern för då är man ju så sjukt ful och vit. Men hallå, vi kanske är vita och borde vara lika stolta över våran underbart fina hudfärg som vi nu påpekar att "svarta" ska vara. Sjukt med ett mode i samhället som uppmuntrar till solnings hysteri som bl.a kan framkalla hudcancer men minst lika sjukt är det även att det gör att vi ska behöva skämmas för våran hudfärg som är vit och grann enligt mig :)

Människan i radion ansåg även att det är sjukt fult med vintern pga. att naturen blir så ful. Vette tusan vad den människan tycker är vackert?

Kanske sönder brända kroppar med hudcancer bölder och tropisk natur istället passar henne bättre!?

Ja, ja hur som helst sjukt vad vissa människor kan ha för åsikter...

"Fakta: Vinterhatarklubben

Vinterhatarklubben startade 1987 efter en vinter som påminner om den nuvarande.

Klubben får ha maximalt 15 medlemmar. I dag består den av 14, de flesta från Värmland och Dalsland, men några också från Göteborg och Stockholm.

Några utdrag ur stadgarna:

Bara kvinnor tillåts bli medlemmar.

Man måste vara över 20 år.

Man måste hata vintern.

Det är förbjudet att idka vintersport (såvida man inte riskerar att bli av med sitt arbete eller riskerar skilsmässa).

Man ska tycka om sommar och sol.

Man ska tycka om allt som underlättar under vintern, som god mat, gott vin, god litteratur och bra filmer.

Man ska ha överseende med mänskliga svagheter, känna empati och vara tolerant.

Man får gärna var ynklig och ömka sig."

Källa: dt.se  och  radion


just kommit hem

Har just kommit hem från tandläkaren. Fixade mitt hål där så nu är läppen lagomt bedövad och go :)

Sonen fick besked från fotbollsklassen idag att han tyvär inte kom in men står kvar som reserv. Han kom dock in på den andra klassen med lite mindre extra fotboll, dvs en timme fotbollsträning per vecka i skolan. Tråkigt då sonen såg fram emot och hade hoppats på att få komma in i den klassen där de tränar tre pass fotboll per vecka.

Har lagt syningen av snöviten dräkten på hyllan ett tag då den satans dryga sy maskinen enbart vill jäklas med mig.Tråd spänningen är åt helvete så det blir bara enorma öglor på undersidan. Vette fan vad jag har gjort men får ta tag i det problemet senare.

ödlor lapar vattenFör de flesta reptilerna är en hög luftfuktighet nödvändig för överlevnad och många av dom får i sig vätska genom att dricka daggdroppar från växternas blad. Därav är det viktigt att spraya inne i terrarierna. Vi brukar ha vattenskålar åt de flesta av våra reptiler även om vi duschar åt dom oxå dagligen.

På bilden ser ni en av våra gröna anolisar (Anolis Carolinensis) som lapar vatten från ett blad.


Söt liten riddareTyr i tröjan som jag hittade åt han på rean i stan under början av månaden. En riktig söt liten riddare blev han :)


Konståkningsdräkt - snövit

På tal om konståkning så passade jag på att börja med att försöka sy lite på Alicias snöviten dräkt som hon ska ha till isshowen.

Passade på då gubben var på Alicias konståkningstärning och hade Freja med sig dit. Lite lättare att pyssla på med enbart ett barn som är lite yngre än med två, även om man då oftast är två vuxna närvarande oxå.


Så här fint såg högen ut från början innan jag började klippa och sy i det :)Eftersom jag inte hade ngt mönster eller dylikt så tänkte jag att det borde ju fungera med en vanlig tröja som mall om man bara fixar ärmarna efter på annat vis.

 


Ja det var attans svårt tyg att sy i märkte jag, i alla fallö för mig som inte har några direkt avanserade sy vanor :)

sicksackade i alla fall först runt tygbitarna som jag klippt ut och sedan nålade jag ihop sömsmånen. Vette tusan om man gör så..? Minns inte riktigt från då man hade syslöjd i högstadiet. Men, men nu vart det så här och det blir förhoppningsvis bra ^^


Konståkningsmärke 1

Alicia klarade av sitt första konståkningsmärke igår. Hon var otroligt glad och nöjd. Fröken Angelica var ju självklart super stolt oxå :)

Så här ser märket ut och dessa kunskaper krävs för att få ta det:Märke 1

 

Chaplingång framåt


Omvänd chaplingång bakåt


Bubblor framåt, minst tre i följd


Köttbulle framåt, huksittande till stående


letade lösningar

letade lösningar på en snöviten dräkt till Alicias show. Var på myrorna och kupan men hittade inget av värde. Så vi svängde förbi en tyg affär istället och shoppade loss på lite tyg osv. medans Alexander var på sin fotbolls träning.

Så ja, nu ska det bli spännande och se om fröken Angelica lyckas sy ngt utav det där tyget :)


familjen utan pengar

Usch vad jag tycker det är äckligt med semlor. Varken vackra att se på eller goa att äta.

Tror jag har fått nog av semlor för i år redan enbart av att se på dom :P

Fått veta att 7 åriga dottern ska uppträda i isshow med sin konståkningskola i slutet på Mars. Till detta kräver dom att man ska sy eller köpa två helt olika dräkter. Snövit och austronat. Hmm, familjen utan pengar och utan sy kunskaper funderar då dock hur tusan löser man detta!?

Ja, ja blir till och fundera ett tag till för nog tusan ska då jäntan få vara med även om vi inte är de rikaste personerna :)


värsta utbrottet

Usch så trött man var idag då..

Jag antar att det beror på att jag först för 10 minuter sedan fick min första sittande lugna stund (ja om man nu bortser från att Tyr ligger i sin säng och gnäller).

Storhandlat är vad vi gjort efter min arbetsdag för närmare bestämt 2.900 kr. Samtidigt som vi shoppade mat så passade Freja på att få värsta utbrottet på affären gallskrek, sparkades och revs. Ja så där lagomt trevligt då man är på en affär ^^

Ska ta och krypa ner i sängen nu strax här. Hoppas eran dag varit bra.


När får man sälja djurbebisarna enligt lag?

Eftersom vissa anonyma kommenterar och påstår att lagen säger att man inte får sälja kaninbebisar vid 6 veckors ålder så tänkte jag ta och lägga ut en printscrin på självaste lagen som säger att den absolut tidigaste åldern för att sälja en kanin ligger i dagsläget på 6 veckor, guldhamster ligger på 3 veckor och marsvin på 4 veckors ålder. Eller ja ska man vara ORDAGRANN så står det ju inte sälja utan att de kan separeras från sin mor vid den åldern. Men vad har det för betydelse om nu bebisen ligger i egen bur i rumet bredvid eller i ett annat hus!? Det är nog den lagen som används som grund för när man separerar djuren från modern genom bl.a att sälja djuren.

Så ja ni som nu påstår att ni kan lagen och vet den mycket väl kan ju kanske förklara då för mig varför ni säger ngt helt annat än just lagen som ni hänvisar till!?

Ja, ja visst det kan ju vara bra om bebisarna får stanna en eller två veckor extra men enligt lagen så får bebisarna säljas vid dessa åldrar....lagen finns att läsa i sin helhet HÄR

Vila i frid Emmas kanin

VILA I FRID

EMMAS KANIN

Idag så föll Emmas kanin offer för ett svenskt rovdjur. Hittade nämligen Emmas kanin sönder sliten och biten. Lägger inte upp ngn bild på synen som mötte mig dock kan jag säga att den inte var vacker...

...ett ben där, en kanin där, en prematurbebis där, lite tarmar kors och tvärs, ett nyckelben avgnaget där samt en massajäkla kanin hår avslitet som låg som en bädd på snön blandat med blod.

Den skyldige var ngn rovfågel av ngt slag eftersom det inte fanns några spår på marken runt hundkojan. Enbart fågelvägen kan den skyldige ha tagit sig in och ut.

Så ja vila i frid nu Emmas kanin


hjärtproblem?

Grattis alla på alla hjärtansdag. Själv brukar vi inte fira det men, men alla andra som gör det hoppas jag inte enbart bara köper saker till varandra utan göra fina saker med varandra istället :)

Borde inte alla hjärtansdags konsumtions hysteri istället kunna nyttjas till att skänka de pengarna till de med hjärtproblem istället för de med kärleksproblem?

Tänk vilken stor nytta vi skulle kunna göra då :)

Ja, ja ha en bra alla hjärtansdag nu

på sitt favorit ställeEn bild på en av våra Gröna Anolisar på sitt favorit ställe dvs. på den vackert blommande växten ^^


Parning har det varit idag

Två av våra Gröna Anolisar (Anolis carolinensis) parade sig idag. Bevis på den saken fastnade även på bild som ni ser nedan :)Hanen börjar med att uppvakta honan genom att visa sin vackert röda haklapp. Ifall honan är könsmogen biter han tag i nacken på honan och fullbordar parningen. På bilden ser ni klart och tydligt hur hanen biter sig fast i honans nacke och hur själva parnings ställningen ser ut hos ödlorna.

Två veckor efter en lyckad parning lägger honan ett ägg på en varm och fuktig plats, så ja nu är det bara att hålla tummarna nu då :)


lycklig över att få skäll!?


glad skiten våran har blivit en riktig liten "devil". Han gör rackartyg och så fort man säger till han på skarpen så gap flabbar han åt en. Man hör riktigt hur lycklig han är över att ha gjort rackartyg och över att få skäll.


dagmammor och tvättlappar

Jaha, så var det tydligen fredag igen. Jäklar vad veckorna springer förbi en för tillfället.

Dagmamman våran har börjat gnälla på små saker som man överhuvudtaget inte tycker att man ska kunna gnälla om, i alla fall inte om man har valt att jobba som dagmamma ^^

Hur som så påpekade hon en dag åt gubben att ja men kan ni inte börja köpa våt tvättlappar hit till mig istället? (lämnar nämlingen enbart torra som vi även kör med här hemma då jag anser att våt servetter enbart är dyra, miljöovänliga, oftast även sämre för barnens rumpor) Gubben hade svarat att nej men vi kör dom hemma oxå så vi kör med det då får han till svar att ja men ni får gärna köpa in hit till mig för det skulle underlätta så mycket för mig (dagmamman). Haha, ja i alla fall så har vi absolut inte tänkt gå och köpa våt tvättlappar åt hon dock skojade jag och gubben till det lite hemma senare och sa till varandra om hon gnäller igen om det så blöter vi ett par torra tvättlappar som vi lägger ner i en påse åt hon :P

Ja sedan så hade hon nu tydligen påpekat igår åt gubben (som är arbetslös och därav 15 timmars dagmamme tid) att hur viktigt det är med rutiner och tryckte på att det är ju väldigt bra att barnen kommer samma tider varje vecka så de har fasta rutiner. Gubben svarar ju så klart då att ja men självklart dock ska jag till läkare, arbetsintervjuer eller annat liknande så måste jag ju få lämna dom andra tider istället (huvudsaken är ju att man håller sig inom de 15 timmarna som man har till godo). Ja vet ni vad dagmamman svarade!?

Ja men du kan ju planera in de sakerna under de tiderna som barnen BRUKAR vara här hos mig. Ring till läkarna och arbetsgivarna och ändra dina tider så att det underlättar för min del som dagmamma.

Helt seriöst så tror hon att man kan ringa läkare på sjukhus och vårdcentraler för att passa in sina läkarbesök efter barnens dagmammas behov. Ja det är fan sjukt hur den människan måste tänka. Vi betalar ju för barnen heltid och har dom inte mer än de 15 timmar som man ska ha rätt till då den ena föräldern är arbetslös.

Mänskligheten slutar aldrig förvåna en. Undrar om det kan bero på att dagmamman är lat eftersom hon inte har andra barn just de andra tiderna så hon missar antagligen lite egen tid om nu gubben måste iväg till läkaren och arbetsintervjuer.

Skit kass

Skit kass på att svara på kommentarer för tillfället. Har inte direkt idats lägga ner tid på det nu när man jobbar osv.

Förkylningen har nog börjat lugna ner sig för min del. Känns bättre i halsen för mig idag. Bara hoppas man har rätt så man slipper vara hemma från jobbet senare.

Alexander har idag haft uttagnings prov till fotbollsklass som startar nästa år. Hoppas att det gick bra för han och att han tagit sig in nu. Håll gärna tummarna ni också för fotbollen brinner den pojken för.

Gubben har varit på arbets intervju idag så hoppas på att även det gick bra. Jag passade på att gå en sväng på stan och hittade en söt liten tröja åt Tyr :)

Dreamer - Ozzy


Gazing through the window at the world outside,
wondering will mother earth survive hoping that mankind will stop abusing her sometime?
After all there’s only just the two of us and here we are still fighting for our lives
watching all of history repeat itself time after time.


I’m just a dreamer, I dream my life away
I’m just a dreamer, who dreams of better days


I watch the sun go down like every one of us,
I’m hoping that the dawn will bring a sign,
a better place for those who will come after us, this time.


I’m just a dreamer, I dream my life away
I’m just a dreamer, who dreams of better days.


You’re higher power maybe God of Jesus Christ,
it doesn’t really matter much to me,
without each others help there aint no hope for us,
I’m living in a dream of fantasies,
oh yeah yeah yeah.


If only we could all just find serenity,
it would be nice if we could live as one,
when will all this anger, hate and bigotry, be gone.


I’m just a dreamer, I dream my life away, today
I’m just a dreamer, who dreams of better days.
oh yeah I’m just a dreamer,
who’s searching for the way,
today I’m just a dreamer,
dreaming my life away,
oh yeah, yeah yeah!


bara så ni vet

bara så ni vet börjar bli en sjukling här...

hosta och riktigt ont i halsen...

kanin och marsvins bebisar


Nya sötnosar till salu. Hermelin bebisar bruna eller svarta och marsvinsbebisar i olika färger.


Lika svåra att fota som små barn. En rumpa kommer fram lite nu som då ^^


En riktig liten skönhet


Tokaygecko honan våran. En riktig liten skönhet.


bilder på sötnosar


Lilla Frejsan


lilla tyria


värsta hotell frukosten

lördagen ägnades åt en massa saker. Lite synd bara att barnvakten blev sjuk så att man kunde ha fått sitt sagt men nu så godkänns ju inte barn där så då fick vi andra saker gjort. Alexander fick bla. nya vinter kläder som han verkligen behövde så det var ju super och Alicias skridskor blev slipade efter konståkningspasset.

Gubben överaskade familjen med värsta hotellfrukosten idag. Våfflor, fil, mackor, ägg, juice av olika slag, massa olika pålägg, flingor m.m.

Allt för att Alexander jämnt säger att han alltid vill bo hotell som vi gjorde efter att huset brann för på hotell får man värsta lyx frukostarna. Så ja nu fick sig bäde Alexander och vi en super god hotellfrukost.

Karlarna förutom Tyr ska ner på stan nu igen för att Alexander ska på träning och gubben får passa på och fixa annat "måsten".

Men, men fredag idag

Gissa vem som fick sova sina timmar i natt!?

Ja gissade du på att det var jag så gissade du helt åt skogen fel :P

Tyr höll mig vaken till efter 24.00 så ja inte blev det mer än 5 timmar i natt igen. Jag som är den typen som behöver ca 10 timmar varje natt, är rätt trött kan jag lova

Men, men fredag idag så imorgon kanske man får sova ut :)

missade ett viktigt möte idag.

Jaha så råkade jag tydligen även missa ett viktigt möte idag. Trodde av ngn skum anledning att de på familjerätten faktiskt skickade ut kallelser även till fortsättnings möterna men, men tydligen inte. De ringde i alla fall upp mig på jobbet och kopplade in mig på högtalar telefonen så jag vart på sätt och vis delaktig på mötet hur som helst, skönt så att man slipper boka in en ny tid där.

Jävligt less i alla fall på mitt EX som tydligen inte riktigt kan bestämma sig hur han vill ha det. På förra mötet vi hade så pratade han nämlingen så gott om Alexanders fotbollsintresse och hur viktigt det är för Alexander osv. osv. Dock så punkterade han klart och tydligt idag på mötet att han inte en enda gång kommer att göra ngt för Alexanders fotbollsträningar nu det kommande året, varför denna dubbel moral?

Jo nämlingen som en hämnd aktion mot fröken Angelica eftersom hon enligt han inte gjorde ngt förra året eller tidigare.

*Att den ena tränaren lovade att (den nyblivna fyrbarnsmamman där två av de barnen var under 2 år samt att fröken Angelica bodde 40 km längre bort än de andra föräldrarna) skulle få slippa vara disco vakt ett par timmar under kvällen hade ingen betydelse enligt mitt EX.

*Att våran bil pajjade kvällen innan vi skulle vara fikaförsäljare 40 km bort från platsen där man ska vara har ingen betydelse heller enligt mitt EX. För då har jag ju inte gjort det jag ska enligt mitt EX fasten jag bakat och fixat iordning allt till den dagen och sedan ordnade med en lösning av problemet med hjälp av tränaren.

*Att efter utan överdrift ha meddelat fyra olika tränare i sonens lag både genom mail, telefon och samtal IRL, ja säkert sammanlagt över 10 olika tillfällen att JAG vill ha informationen till min mailadress och inte höra det genom mitt EX som jag har så lite kontakt med som möjligt (pga en hel del olika anledningar). Har dock inte fått ett enda mail eller liknande om information vad som ska ske, göras eller dyl. I det sista mailet sa jag även klart och tydligt att jag har lessnat och om dom inte skickar mail direkt till mig så tänker jag inte heller göra ngt som tex, baka och sälja åt föreningen. Men nej det är ju mitt fel att dessa tränare efter alla dessa turer vägrar skicka mig information och jag borde vara tankeläsare och fatta utan information när fan det är föräldramöten, fikaförsäljning och all annan skit.

*Att min nya gubbe har tagit på sig tidigare år när jag var höggravid med Tyr och Freja var oxå det tydligen förjävla dåligt och räknas inte som om vi (läs jag) har gjort ngt jobb åt fotbollsträningen eftersom det är jag som är mamma och kristian enbart styvpappa. Det är enligt mitt EX alltså enbart det JAG gör som räknas som uppgifter som fixas. Jag anser snarare skit samma vem som bakade bullarna och skit samma vem som sålde dom så länge arbetsuppgifterna görs som ska göras på dessa jäkla idrotter.

Mitt EX tycker tydligen att det är så otroligt jobbigt att fritidspersonalen på Alicias skola ställer frågor till han om hur hon ska vara under lov och vid andra tillfällen så att han inte ens klarar av att be de prata med mig istället så jag blev tvungen att medela Alicias fröknar nu att de absolut inte får ta sådanna frågor med barnets far utan ALLTID ta dessa frågor med mig. Lite löjligt och pinsamt tycker jag nog att det var att gå fram till personalen och meddela dom att inte ta frågorna med barnets far.

Ja, ja mycket skit blev det sagt och jag är riktigt less den skiten. Synd bara att jag bommade tiden nu då EX:et tydligt och klart punkterade typ tre/fyra gånger: att hur ska man kunna lösa ngt då inte ens den ena parten vill komma på utsatta möten?

Bara ytterligare en sak som han mest troligast kommer att gnälla om nu ett par år framåt...

Nä sova nu, mindre än 5 timmars sömn vart det i natt så tänker satsa på att få fler den som kommer nu. Natti natti på er.
lång dag

Lång dag har det varit idag upp klockan 05.00 för att ta sig själv till jobbet och för att få de två stora barnen till skolan. Sedan så har pojken haft fotbollsträning så vi hängde nere på stan och roade oss med att shoppa loss lite. Alicia köpte sig en trollerilåda för en del av slanten som hon fick efter branden och jag och gubben köpte två nya brädspel till familjen. Sedan inhandlades det ett gäng blommor oxå till ett terarrie som vi ställer i ordning åt de nya ödlorna long tailed lizards :)

Hur som så var vi hemma först vid kl 19.00 så det känns verkligen att det är långa dagar för min del då det blir så.

en roterande sparkande pojk

haha, klockan är strax efter åtta på kvällen och jag längtar så efter sängen redan :P

Har enbart slappat idag och löst korsord samt suttit vid datorn. Gubben han har suttit och spelat wii samt tittat på cops som vanligt. Så han och jag har knappt setts idag känns det som. Barnen har roat sig med det som de är duktigast på dvs. Tyr busat, Freja klättrat på mig medans jag försökt vila eller så har hon frågat efter tutten som hon tappat bort för tusende gången under dagen, Alicia har suttit jämte mig och broderat och Alex data nördat sig :)

Har flyttat in spjälsängen till vårat sovrum igen eftersom Tyr med sin förkylning inte alls känner sig trygg i eget rum. På så vis så kan han sova i sin egen säng samtidigt som han känner sig tryggare och vi slipper en roterande sparkande pojk i sängen.

Nya reptilerna från Solna

Bilder på de nya djuren som vi införskaffade nere i stockholm. Inte de bästa bilderna men det kommer säkert bättre och fler bilder i framtiden.


Lygodactylus williamsi hanen är blågrön och honan grönbeige


Long tailed lizard (Tackydromus sexlineatus) Lång svans som ni serTvå stycken nya anolisar samt en vitrandig gecko som jag ej hunnit fota ännu.


två marsvins hanar till salu


Har fortfarande 2 st marsvinshanar kvar till salu som är ca 2 månader (född 4/12) nu. Denna är super gullig, har en liten man på ryggen :)


virvel hane


tur att det finns kaffe på jobbet

Gud så trött jag är idag. Fyra sjuklingar hemma och en av dom är gubben. Har försökt sova med två sjuka småttingar och en sjuk gubbe i samma säng och ja inte gick det ngt vidare för min del.

Säger bara: Jäkla tur att det finns kaffe på jobbet ^^

Vem är du i arbetslivet?

Gjorde ett litet test på VK för skoj skull. Testet hette "vem är du i arbetslivet?"

Detta fick jag som svar:

Du är en fackanställd

Du är ett barn av "rörelsen". Redan som liten tågade du under fanor. På din fars sida är du släkt med Stig Malm. Du fick solidaritet, rättvisa och broderskap med modersmjölken. Numer njuter du dock själv av hushållsnära tjänster (när man sysslar med klass kamp har man ju inte tid med att städa och hamra har man inte gjort sen barnsben). Nyligen investerade du i ett nytt mahognyskrivbord. I vinter ska du till Sydafrika och skriva en konsultrapport för SIDA.

Okej för att jag brinner för fackliga frågor osv på jobbet men att jag skulle använda mig av hushållsnäratjänster och inte ha rört en hammaresedan barnsben stämmer nog lite mindre bra.

Sugen på att göra testet? Gå in HÄR och gör det

reptilmässan

Resan var trevlig och hotellet riktigt bra även om det var riktigt billigt, så en bra kombination där.

Mässan var som den brukar mycket till salu och mycket roligt att se på. Tog inga bilder på mässan för en mässa är ju alltid likadant på dom. Dvs mer som en loppis med en massa saker med en speciell inriktning till salu eller till uppvisning :)


Hotellet såg ut så här


Gubben och Freja på hotellet med lite nya reptiler som vi haft råd med efter lite annat som vi sålt


Tyr leker titt ut i garderoben på hotellet


Fläkt helvetet gick ju sönder nere i stockholm så vägen hem fick vi bädda ner oss ordentligt.


RSS 2.0