Ointelligenta Martin!

haha.. har fått största dumma inlägget av herr martin,  självklart även anonymt som fegisar brukar göra :P

Han skriver att jag är pinsam eftersom jag skrev svennar och inte svenskar, han vill rätta mitt skriv fel!?

Denna martin kanske är så jävla dum i huvudet så han inte fattar att svenskar är alla medborgare i sverige idag. Även muslimer eller andra typer av invandrare som inte firar valborg eller andra svenska traditoner kallas för svenskar.

Svennar däremot är ett uttryck för svenskar som är och lever ett medelsvenssons liv dvs en svensk som  firar de svenska traditionerna bla. Ordet finns även idag i svenska ordböcker. Så anser mig nog i mitt ordval svenne vara mer korrekt i det sammanhanget än det du vill vara. Förstår däremot om folk gnäller på stavningen eftersom den är rå kass ;)

Börjar bli less på dumma kommentarer, reklam och skit i kommentarerna så ska nog ta mig en funderare på att istället godkänna kommentarer innan publicering snart.

En leopard i källaren

Alicia och Freja ligger i soffan och leker att de är döda. Jag frågar barnen vad de gör och Alicia svarar att de sitter och ser på leoparder på tv:en. Då svarar fröken Angelica att jasså ja men vi kanske skulle skaffa oss en söt liten leopard som vi kan ha nere i källaren med ödlorna.

Nej säger Alicia förskräckt som om hon verkligen tror att jag menar det på fullaste allvar. Sedan säger hon "Ja men i så fall så kommer jag ALDRIG mer gå till bilen genom källaren nå mer utan gå andra vägen istället". Då säger jag att ja men vi kanske skulle ta och springa ner i källaren istället och jaga leoparden och skjuta han så att det är fritt fram. Haha och ja Alicia tittar bara på mig som om jag är totalt knäpp i huvudet. Det var tydligen lite för omoget av fröken Angelica att vilja gå på leopard jakt nere i källaren :P

Varför fira valborg?På många platser i Finland och Sverige firas just denna helgen genom att bränna stora bål och även med fyrverkerier på vissa platser. Vilket jag är uppväxt med både brasa och fyrverkier.  Att tända eldar på valborgsmässoafton är en sed som kan ha många olika ursprung.

Jag personligen tror på att valborgseldarna har rent praktiska orsaker. Man har under alla tider behövt röjja undan mycket rat sk. ris under våren och då var det även tvunget att elda upp allt, varvid även stora bål blev nödvändiga.

På hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och de döda ansågs vara svagast under just denna natt. När Sverige blev kristet på 1000-talet gjorde de om de rådande högtiderna till kristna varianter. Vårdagjämningen faller in på en annan dag så antagligen är dagen flyttad av de kristna för att stämma in bättre med Valborgs historia.


De flesta av oss svennar firar dock inte heliga Valborg idag. Eldar tänds inte mot häxor utan för att bränna upp det gamla och ge plats för det nya. Dock ser dagens ungdomar även ut att ha tagit över lite av traditionerna till att det ska supas rätt rejelt denna helg. Vuilket jag personligen tycker är himla tråkigt eftersom det många, många gånger förstör firandet för andra.


Freja drunknar!?

Dagen ute på gården slutar med att stackars Freja som hatar att bada råkar ramla i diket som är fullt av iskallt vårvatten. Alicia säger förskrökt "Freja drunknar" och sedan säger hon "sådant där har jag bara sett på film tidigare, aldrig på riktigt"

Freja var helt hysterisk och blöt rätt igenom allt.

Nu ligger hon och sover så sött på soffan, Tyr sover i sängen, Alicia ser film och fröken Angelica bloggar ;)

Äter gräsTyr har fått åka lite karusell i mammas händer. Vilket innebär att han kastas upp och ner i luften till hans stora glädje. Alicia satte sig ner i sandlådan igen och byggde sandkakor för fullt.


Sedan låg Tyr och käkade gräs för fullt exakt som han trode att han var en älg :P

Älg bajs


Freja har hitta en hög med älg bajs på våran bakgård vid ena diket


Bäst att man plockar åt sig alla innan ngn annan tjuvar dom, tycks hon tänka


Sedan så ska man kasta dom i dikets vattnet så det säger "plopp"


sandlåde invigning

Sandlådan invigdes och jag drog ut sacko säcken som jag satte mig ner i och en lekmatta som Tyr kunde leka på. Hemtade in posten och såg till min glädje att overollen från ekobaby.se som jag vann kommit redan. Får ta och testa den sedan på ett tag.


Ärtsoppa

Här har det käkats ärtsoppa för fullt. Freja tyckte det var super gott och satt och sa "mmmm...." hela tiden. Alicia satt bara och rynkade på pannan och sa att det såg ut som kräk.. haha

Efter lunchen klädde vi på oss och gick ut och sådde ner solroserna i den fina trädgården vi har fått. Det blev på den ena sidan av huset som vetter ner mot vägen och de som vart över hamnade bakom trädet på andra sidan :)

Rackar ungen Freja.

Ut i solen är vad vi ska på ett tag

Rackar ungen Freja har kommit tillbaka om det har med solens återkomst oxå vette tusan. Freja hittas först gåendes på en av fönsterbrädorna i huset som är tänkt för blommor, sedan så hittade jag henne nyss i köket där hon har stått och slevat i allt mitt kaffe pulver ner i hennes vällingpulvers burk. Så jepp nu får den lilla rackar ungen vara utan välling idag. Less hennes upptåg för dagen nu. Så här ska det fixas lunch och sedan ut och rasta av barnen.

Hur bygger man en billig kläckare?

Har fått frågan hur man går till väga när sin leopardgecko ödla har lagt ägg.  Vad bla en äggkläckare är osv. Så nu tänkte jag försöka skriva ihop ett enkelt men bra svar här.

Leopardgeckon lägger ägg med mjuka skal därför är det extremt viktigt att man inte snurrar på ägget. Ta upp ägget och håll det i samma vinkel hela tiden (annars dör fostret) tills du fått ner den i en liten låda med värmeceluit. Kläckare finns att köpa dock är de extremt dyra de vi sett på butik går på ett par tusen så vi valde att göra våran egen lilla kläckare hemma istället. Vi har enbart lyckats få ägg kläckta i en vattenkläckare än så länge därför tänker jag enbart ta upp det exemplet på hur man kan bygga den :)

Vi har tagit ett litet akvarium som vi lagt ner två stycken tegelstenar i. På dessa tegelstenar har vi sedan lagt ett antal lådor som vi fyllt med fuktad värmeculit (hur man blandar står på påsen). Värmeculit finns att köpa på djuraffär men hittas oftast billigare på blommaffärer eller trädgårdsavdelningar på större butiker.

Efter det så fyller vi akvariet med vatten ungefär så att det täcker tegelstenarna sedan droppar vi ner en doppvärmare dit ner som värmer upp vattnet. antingen så kan man koppla värmedopparen till en termostat eller så gör man som vi och lägger ner en termometer i en av burkarna där äggen ska ligga och när den visar en temperatur som man vill ha så lägger man en tejp remsa på var vatten nivån är och håller sedan koll på den och fyller på vatten eftersom det avdunstar. Ju mindre vatten du har desto varmare blir det av doppvärmaren.


Årets kläckare hemma hos fröken Angelica. Tittar man noga ser man tejpbiten på höger sida just ovanför vattnet. Dax att fylla på med vatten alltså :)

Sedan måste man ha ngt lock på akvariet vi har helt enkelt bara lagt dit en ICA påse som tejpats på ena sidan. Det är även viktigt att de små lådorna som äggen ska ligga i har ngt sluttande tak av ngt slag så inte det avdunstande vattnet börjar droppa och förstöra äggen. Detta har vi på ett enkelt vis löst genom att stoppa ner en bit av ett sugrör och sedan lägga en bit av ett plastlock över tex locket från ett smör paket :)Alla dessa delar har vi haft hemma så det har inte kostat oss ngt mer än själva elkostnaden för värmedopparen och värmeculiten. Kläckaren passar även utmärkt för andra typer av ägg. Vill du läsa mer om leopardgecko ägg så har jag ett inlägg HÄR

morgonfrost

Idag så vaknar man till morgonfrost. Minus grader idag igen dock soligt värre ser det ut och vara. Kommer nog bli kanon fint väder att gå ut till på ett tag :)

Soporna igår blev självklart inte utdragna i tid så nu får vi försöka passa på och bränna upp lite extra mycket av skräpet.

Jag undrar oxå vad gubben drömde i natt.. hmm!?

Vad göra på valborg?

Vad tusan ska man hitta på till valborg då?

Finns en brasa med sång och saker här i byn. Sedan så ringde tydligen gubbens ena syster och frågade om vi skulle fira hos dom och sedan äta ärtsoppa på logen. Sedan finns ju även alternativet att åka in till stan och titta på ngt mer märkvärdigt om man vill. Så vette tusan hur vi gör.

Tydligen så ville även gubbens syster att vi skulle vara "barnvakt" åt hennes största jänta, Carro, från fredag till söndag. Får se hur vi gör med den saken oxå eftersom vi funderade på att åka ut på Huggis exkursion nu i helgen med NHF:s medlemmar. Fast det är ju klart Hon skulle ju kunna haka på eftersom alla föreningens aktiviteter är öppna för alla och hon är ju inte direkt liten heller hon är ju 16 år så hon lär nog bara vara till hjälp med de två småttingarna gissar jag :)

Ja ja, vi får diskutera här hemma och se hur vi gör till sist.

Vittu, kom inte in hit!

Vittu, kom inte in hit nu för då jäklar! Stäppisen är lite små ilsk av sig sedan vi började försöka hålla han fuktig.Arminius har fått lite problem med ömsningen, vette tusan varför han har ju en fukt låda och en badplats. Men, men har börjat spreja lite fukt på varanen så får vi se om det blir bättre

Förskräckt Freja

Freja har börjat springa och dra av sig blöjan hela tiden. Denna gången så lyckades hon även kissa på golvet. Jag tog fram pottan för att försöka vara pedagogisk och sätta henne där och säga att där kissar man.

Tror ni jag lyckades vara pedagogisk?

Freja vart ju bara hysterisk och pekade hela tiden på sin blöja. Hon blev tydligen helt förskräckt över att kisset bara rann ner för bena då man var utan blöja :P

Så Freja är nog inte riktigt  mogen ännu för pottan även om hon drar bort blöjan från och till. Pedagosgisk var jag nog knappast snarare skrämde jag nog upp jäntan lite med pottan!

Sopor & Alicia

Bajs oxå glömde ju dra ut soptunnan igår kväll. Fixade det nu dock har de säkert hunnit med att tömma den. Hur tusan gör man i så fall med alla sopor?

Ja, ja nu får man ju först och främst se om de tömmer el inte,

Alicia valde att stanna hemma idag från skolan (el rättare sagt 6-års) eftersom det var så mycket mysigare här hemma. Så ja vad vi ska hitta på i regnet får vi se. Tänkte att vi kanske skulle kunna gå ut och sätta några fina plantor i rabbatten men då får det nog först torka upp lite bättre.

Helvete så glömsk jag blivit

Jäklar oxå nu har jag glömt bort stackars minstingen igen. Han har ju hunnit bli ett halvår. Egentligen borde han ha blivit firad igår på sin stora dag men får bli idag istället. Kanske passande då även de två stora barnen kommer hem idag. Fattar inte hur jag kan ha blivit så glömsk. Nu har jag bommat halvårsdagen, han ute i solen så han brände sig lite grann samt när hans två första tänder kom. Nu får fröken Angelica skärpa sig.

Hur som stort grattis till lill älsklingen min :)


Värsta bästa morgonen jag fått

Även om det reganr ute så får man leta efter en bättre morgon. Först så har man haft små mys med gubben sedan sova och fått lite sovmorgon. Då man sätter på datorn upptäcker man att man först har lyckats få in en bild på blogg.se första sida på vår nya ödla trippel1.
 

Sötnosen trippel 1 får vara kändis för en dag ;)


Sedan upptäcker fröken Angelica även att hon har äntligen vunnit en ny tävling. Denna gången så vann jag ett valfriplagg och jag valde detta underbara plagg till minstingen Tyr.

Tack prinsessans dagbok för den fina vinsten.


 


Han dog idag

Våran Tokaygecko (Gekko gekko) hane dog medans vi var borta idag. Himla tråkigt men det tillhör ju naturen både död och liv.

Ska ta och gå nu för gubben säger: "Nä nu får du ta bort han för han är ju död" Så ja nu får jag ta och städa bort han så att gubben slipper tjata och honan se på sin döda partner.

BINGO

Dagen har ägnats till arbete på gården sedan åkte vi in till stan och lämnade småttingarna hos min mor. Därefter så fick jag och gubben vår första helt barnfria tid tillsammans på snart två år :)

Hur tillbringade vi då tiden jo med att åka och spela bingo. Himla skönt att få stressa ner lite i lugnet med pensionererna. Blir helt klart att göra om


Slitit upp en massa rötter

Idag så har vi varit ute i stort hela dagen. Röjjt upp en massa och jag har slitit upp en massa rötter från trädgården. Jäklar vilka rotsystem det kan finnas. Hittade ett gäng mjölmaskar oxå så dom slänger vi ner i odlingen så vi får in lite nytt blod i den.

Glömde bort att Tyr satt i solen så han har bränt sig på halva sidan av ansiktet. Så ja en skit mamma är vad jag har varit idag. Han ser jävligt rolig ut. Röd som en kräfta på halva ansiktet och blek som en snögubbe på den andra :P

Sedan har det städats för fullt, tvättats, vikt tvätt, eldats och nu äntligen en stund här på datorn. Fast gubben sitter bakom och stressar mig :)

Blir en skön dusch ikväll och imorgon har vi bokat barnvakt till de två små så att vi ska kunna hitta på ngt på egen hand ett tag på dagen.

Bilder från dagen


Freja ute på gården


Tyr i baby sittern ute på gården


111 (namnet) 2 dagar gammal.

trädgårdsarbete

Idag så ska familjen ut och jobba lite i trädgården. Fröken Angelica har förberett lite jobb tidigare och igår så inhandlades en massa trädgårds prylar :)

Vi ska mest bara fixa barnen nu och sedan ta oss ut var det tänkt

Jubel idioter ska rensas bort

Nu jävlar så ska det rensas bort ogräs i fröken Angelicas liv.

Jag är så jäkla less på alla dessa jubel idioter, så nu har jag tänkt sluta träffa dessa människor. Göra som gubben min redan gjort och rensa bort lite idioter i min närhet. Han har då i alla fall inte ångrat sig en enda dag över det beslutet. Så då borde det funka bra även för mig :)

Dock vet jag ju redan att dom finns överallt så det lär vara omöjligt att få bort allt ogräs som man har i sitt liv så en uppföljare kan ni säkerligen räkna med. Exakt så som samhället är uppbyggt i övrigt oxå idag. Uppföljare på uppföljare tills allt från början som en gång i tiden var jävligt bra även det blir förstört.

Nä nu ska det rensas bort både det ena och det andra missfostret (harkel, ogräs var det ja)

Länsrätten ringde

Idag så ringde en tant upp från Länsrätten och sökte några papper på beslut som vindelns kommun tagit. Dock så såg det ut som om det inte fanns kvar hos kommunen.. öh??

Ja jag har då letat efter de papper som jag fick och jag tror att jag hittat åt dom som kommunen slarvat bort. Så ja då får jag skicka iväg dom till Länsrätten.

Skoj och veta att de redan har börjat titta på papperna i alla fall så det inte blir liggandes alltför länge där oxå :)

Detta blev jag väckt av

Detta väcktes jag av och det var den första synen jag hade då jag vaknade i morse. Rackar ungen Freja har hittat åt glass och nöjdare än ett barn på julafton satt hon och kletade in sig full i glass. Bajs hon som hatar att duscha oxå.

    

StiligEn bild till ära vår nya fina skäggis hane. Visst är han stilig!?

Deklarationen

Deklarerat och klart och det ser bra ut, så skönt.

Diskutera med de som saknar intelligens

Vet du hur svårt det är att diskutera med människor som totalt saknar intelligens?

Testa att diskutera med de folk som jag råkar springa på lite nu som då så har du svaret, suck!

Årets första bebis


Titta så underbart söt bebis som tittat ut hemma hos oss idag. Det är Guldis som är mor åt den och det är familjen sförsta leopardgecko bebis som kikar fram för året :)


Dom är så otroligt söta så man kan knappt ta bort blicken från dom.

ny kläckt leopardgecko
Flyttad från kläckaren till nytt hem :)

Varningsmärken

Haft en underbar dag. Soligt värre ute och mysigt inne. Gubben har varit duktig och fixat det cp aktiga listerna på ett terrarie så nu ska det fungera bättre att ha skäggisarna där. Sedan blir det till att bygga ihop två av dom så att dom får två våningar :)

Jag har suttit på datorn och försökt photoshopa ihop några coola varningsmärken som vi ska sätta fast på terrariern så att folk ser att det kan finnas mindre trevliga djur i dom.

Kan lägga upp bilder senare på hur de blir men är inte riktigt klar ännu.

Här har jag även hållt på och måla lite i Frejas rum på väggarna.

skäggis hane

Hittade en annons på blocket där de sålde en skäggis plus ett terrarie. Ringde dit och den fanns kvar så vi satte oss i bilen för att åka ner till Ö-vik för att se om det var ngt till våra två nya honor. Tittade på den och det var då en hane som det stog i annonsen och den såg ut att må bara finne mang :)

Köpte den och innan vi var hemma igen var klockan över tie på kvällen så det som var kvar att göra var enbart natta barnen och gå i säng själv.

De nya djuren

Våra nya djur som kom hem igår.En hona och en hane av Anolis Carolinensis. På bilden honan.Två honor av Pogona Vitticeps. På bilden den med hel svans.

Överklagan angående skolskjutsen

Ringde in idag till Vindelns kommun för att höra var min överklagan ligger eftersom det tagit så extremt lång tid denna gången att få ett beslut på våran överklagan angående skolskjuts vid varannan boende i olika kommuner. Kvinnan jag talade med sa att den åkte iväg igår till Länsrätten och att hon har absolut ingen aning själv om hur lång tid det tar för länsrätten att ta beslut. Så ja vi får sitta ner helt enkelt och vänta på att få svar.

Satan vilken lång tid sådant här strul tar. Blir den dock inte godkänd så har kvinnan (som fick igenom sin överklagan i exakt liknande situation som vi) lovat oss att hjälpa till att skriva nästa överklagan. Har fasiken tagit oss snart ett halvår med överklagan hit och dit utan ngt resultat än så länge.

sovmorgon

Hm, fått värsta bästa sovmorgonen idag. kl 08.30 vaknar jag av att Freja sitter i vår säng och pratar med mig. Måste ha sovit så enormt tungt och hårt i natt, vilket jag behövde oxå. Var dyng trött hela dagen igår.

Under denna tiden som jag har hunnit vara vaken så har gubben hunnit ringa hem två gånger och gett mig 5 uppdrag att gör. Har bara idats göra det ena än så länge.

Ska strax ner till källaren för att fixa två av de andra uppdragen måste bara hoppa i nå kläder först.

Glad ute dag


Freja i sandlådan


Tyr stackarn får som vanligt bara ligga i babysittern.

Stoppa in fingret här om du vågar?Ja vågar du stoppa in fingret i Tokaygeckons käft?

Knappast det första jag vill göra med tanke på hur deras bett ska vara.
För att läsa mer om dessa vackra djur kan du gå in här

Benjamin Syrsa

Här har det sovits rktigt fitt dåligt!
 
Vi har våra söta grandisar i ett enormt terrarie inne i sovrummet just brevid sängen våran och de hade helt klart inte käkat upp all mat som de fått. En jävla skit syrsa har spelat i terrariet hela fitt natten. Känns helt klart som om man inte har sovit ngt alls på hela natten. Jag önskar att man kunde få en lika duktig sångare till syrsa som Benjamin syrsa är.When you wish upon a star
Makes no difference who you are
Anything your heart desires
Will come to you

If your heart is in your dream
No request is too extreme
When you wish upon a star
As dreamers do

Fate is kind
She brings to those to love
The sweet fulfillment of
Their secret longing

Like a bolt out of the blue
Fate steps in and sees you through
When you wish upon a star
Your dreams come true

6 barns mor?

Fick testa på att vara 6 barns mor igår ett par timmar. Peter svängde förbi och hjälpte gubben min med bilen och sakerna som behövdes fixa. Det var Peters vecka med Conny och John så de lekte här hemma hos oss med mina barn. Kan nog säga att jag inte blev så himla sugen på att bli 6 barns mor.. haha.

Helt klart nya modetAlla dessa enorma solglasögon är moderna igen. Freja följer tränden och har här hittat ngt riktigt snyggt som passar både bra i hemmet att leka i, på stranden som sand skydd och i vattnet som skydd för vattnet :)

Sätta livet till

Var en mindre bra dag igår för ett gäng syrsor och mjölmaskar här i huset. De fick sätta livet till för att mätta våra ödlor.


Hästskon käkar en syrsa


Hästskon käkar mjölmask

Liten och go


En bild till ära Tyr som är en riktig super go bebis :)

Oväntat besök

Får man oväntat besök så ska man då inte ha Queen Kaffe hemma. Jävlar vilket skit kaffe med äcklig metall eftersmak.

Igår så fick vi ett riktigt oväntat besök. Peder, Erica och den lille Lukas kom förbi en kort sväng. Var en riktig sötnos till pojk rund och go. Syns helt klart att det var mest drag från Ericas släkt. Brevbärarn sa Peder :P


Lucas föddes ju i början av Februari men vi har inte hunnit träffa dom eftersom han haft sådan otrolig kolik lill pojken. Alla Ericas barn har haft oturen att få det och jag kan säga att jag är himla glad för att jag sluppit få barn med det. Det var även första gången som Erica träffade Tyr.

Hur som så var det även otur att de kom just i helgen eftersom det enda kaffet jag hade hemma var just Queen Kaffe och jag kan ju säga att det inte heller var direkt omtyckt av Erica.

bara fitt hanar

Ser ut som om våra 2 st okönade Kinesiska leopardgeckosar är hanar trots allt. Bajs orvar oxå. Vi har alltså just nu 3 st hanar vilket innebär att vi borde få tag på minst tre honor av våra grottgeckosar, G.luii, annars blir det 3 olika terrarier med enbart en hane i varje.

Ni råkar inte ha ngn

Kinesisk leopardgecko (Goniurosaurus luii)

hona till salu??
fjuttig 1000 lapp

Fick sålt den ena bilen igår. Bilen som motorn skar på fick vi en liten fjuttig 1000 lapp för. Dock jäkligt bra med tanke på att alla våra pengar är helt slut. Behövde pengarna för att ha råd och ge barnen veckopeng.

Alla våra kanske planer blev inställda så vi har inget överhuvudtaget planerat för dagen. Känns rätt skönt det. Drar kanske ner en sväng till stan i Umeå för att köpa godis och/eller ngn skit del till bilen.

Gubben har även bokat upp sig på fyra ödlor som han fick billigt 0.2.0 Skäggagam (Pogona vitticeps) samt 1.1 grön anolis (Anolis Carolinensis)

Har Freja fått svans??


Men vad är det jag ser? Har Freja gått och fått sig en liten svans?


Nä hon har ju bara fått en boll innanför strumpebyxorna :P

Påsken över, här får vi dock mer ägg!

Här är påskfirandet över dock så har vi fått fler ägg. Inte ägg som är fyllda av godi eller dyl. utan nu är det Lizzy som lagt ytterligare 2 ägg. Dock ser det ut som att det enbart är ett av dom som är befruktade. Ett gott tecken på att de ska vara befruktade är just om man ser en röd/blodig fylld ring på ägget. Den här gången hittade vi äggen lite sent så de hann fastna i varnadra. Kom ihåg att inte vända på ägg som legat ett tag eftersom fostret dör då.


Alla ligger och sover

Här i huset ligger alla och sover ännu. Bara jag som är vaken. Har satt på kaffet och inväntar på att familjen ska vakna. Så otroligt tyst i huset jus nu så man kan höra hur det droppar från taket, så himla mysigt. Förstår inte riktigt hur min familj kan ha vänt dygnet så mycket så de fortfarande sover så sött. Bäst jag är varlig så jag inte väcker upp mina små älsklingar.Björnen sover, björnen sover, i sitt lugna bo.
Han är inte farlig, bara man är varlig.
Men man kan dock, men man kan dock, honom aldrig tro.


Vinnaren korad

Snögubbe tävlingen som familjen hade för ett tag sedan är nu avklarad och den ni tyckte skulle vinna var Alicias bidrag.


Grattis tjejen min :)


Snögubben som vann

Lite söta bilder på några av djuren

Passade på och ta lite kort igår sammtidigt som jag körde igenom den ena fuktnings turerna i terrarierna. Titta och njut av ett par stycken av våra sötnosar


Blåtungeskinken, Hugo


Leopardsköldpaddan, Bowser


Leopardgeckon, Guldis


Kinesisk Leopardgeckos (grottgeckos)


Bowser har flyttat

Gubben har byggt nytt åt Bowser och Arminius under hans påskledighet/pappaledighet.


Stäppvaranen, Arminius, har fått hela mat förrådet i källaren. Han är lite skygg ännu så som de kan bli då de för flyttas till ny miljö. Får se hur han trivs senare.


Leopardskölpaddan, Bowser, har även han fått nytt hem. En gammal överdel till en bokhylla har fått bli hans nya hem

Testa att uttala dessa ortnamn!?

Vi norrlänningar är ganska lata då det gäller att uttala ord och ortnamn. Ett bra ex är att vi inte ids uttala bokstaven Å i orter som Umeå, Luleå osv.

Den latheten kan dom som bor i Bangkok inte ha haft då de innehar världsrekordet på det längsta ortnamnet. Ja som ni själva kan räkna ut så är det inte namnet Bangkok som gett orsaken till rekordet utan det är Bangkoks längre ceremoniella namn:

Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit
(กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์, krung thêep máhǎa nákhɔɔn àmon ráttànákoosìn máhǐntháraa yúttháyaa máhǎadìlók phóp nópphárát râatcháthaanii bùriirom ùdom râatchaníwêet máhǎasàthǎan àmón phímaan àwáttaan sàthìt sàkkàtháttìyá wítsànú kampràsìt)

vilket gör det till världens längsta ortnamn. Världsrekordet på det näst längsta namnet på en plats har:


Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronu- kupokaiwhenuakitanatahu

som är en 305 meter hög kulle i Nya Zeeland. Namnet är maori och ska ha betydelsen "Stället där Tamatea, mannen med det stora knät; som gled, klättrade och slukade berg; känd som landätaren, spelade på sin näsflöjt för sin älskade". Invånarna som bor i närheten av platsen ska tydligen göra som vi norrlänningar och förkortar i dagligt tal ofta kullens namn. De kallar platsen för Taumata.

Prova ni och uttala dessa namn jag kan erkänna och säga att jag lyckas inte ;)


grillat korv

Här har vi varit hurtiga och varit ute i vår solen. Åkte iväg med Carina och hennes barn Emma, Conny och John sedan grillade och lekte vi ute. Eller lättare sagt barnen lekte tagen och kurragömma med dunk. Vi vuxna gjorde allt annat :)


Alicia käkar lunch


Alex står på muren


Carina m.fl.

Freja klär lillebrorFreja har tagit på lillebror kläderna genom att lägga dom på hans rygg. Hon har även tagit på han en jätte snygg mössa, kanske nya modet? :)

Freja kanske borde bli kläd designer då hon blir stor, vad tycks?


Glömt?

Follow Angelica - Fyrbarnsmamman

Har du glömt att du kan följa bloggen med bloglovin?
Lägg till den nu då, vett jag :)

mormor


Freja målar

Igår var vi iväg och käkade lunch hos min moder. Freja lekte för fullt men vi lyckades få henne still ett litet tag då hon fick rita. Rita älskar värkligen Freja och det kan man se hemma hos oss då det är målat på väggarna lite varstans just nu. Mindre skoj för oss men Freja är alltid lika nöjd med sina väggmålningar.

Hos mormor igår så spelade vi lite domino och fikade en riktigt smarrig chokladkaka. Fick även höra lite skvaller om storebror som man ser så sällan nu för tiden även om han bara bor 3 timmar bort med bil.


barnens mormor

Kort

Satt och spelade kort hela kvällen med Carina och Emma. Alexander har börjat bli stor så han fick oxå vara med denna gången. Jonh och Conny lekte med Alicia och spelade ps2. Var riktigt skoj synd bara att Conny fick så tråkihgt efter ett tag.

Nu idag blir det att åka till min mor vid lunch tid. Hoppas ni alla får en riktig skoj dag :)

Ändrade planer

Jaha ändrade planer här helt plötsligt då min mor råkade säga fel dag. Blir att fara dit imorgon istället. Får ta och gå ut i solen då idag istället och kanske bjuda över Carina och hennes familj!?

Ja vad vi hittar på får vi se då vi slängt i oss gröten som strax är klar här

Dagen

Idag ska vi hällsa på min moder där vi ska få bli bjudna på påskmat. Blir säkerligen lite spelande oxå.

Glöm inte bort att rösta på vilken snögubbe som är finast i inlägget nedanför :)

Vilken blir vårens snyggaste snögubbe?

Här kommer bidragen se till att rösta nu så vi kan kora en vinnare i familjen. Barnen väntar med iver att få se vem ni tycker ska få vinna.


28 årige Kristians bidrag "två söta snögubbar"


31 årige Angelicas snögubbe "polisen avspärrad halsduk"


11 årige Alexanders bidrag "spiderman"


6 årige Alicias bidrag "skottkärran"

Påskig lunch

Här har vi haft super skoj :)

Ätit en påskig lunch, varit ute i ett riktigt super vår väder. Soligt och droppar hur mycket som helst från taket. Haft snögubbe tävling och fått sol i ansiktet. Sedan har vi käkat godis och bara myst i sängen ja i alla fall jag, Tyr, Freja och Alicia. Gubben har suttit och spelat CS och Alex sitter och ser på film i vardagsrummet.

Frejas rum

Har börjat måla lite motiv på Frejas väggar oxå. Kommer nog bli kanon fint bara man får bli klar någon gång. En tjuv titt för er fasten det inte är klart ännu på långa vägar.

                       

Alicia har tappat tanden

Det första nästan Alicia nämner när vi kommit hem är att hon äntligen har fått tappa sin första tand. Hon var den näst sista i klassen som tappade en tand.

Ganska sent med tanke på att gumman fyller ju 7 år bara på ca 2,5 månad. Hur som så hade hon fått en 10 krona av tand fen så hon var riktigt nöjd och glad. Tror hon växte ett par centimeter då hon berättade nyheten :)

Ett svin till karl

Var och hämtade upp stor barnen igår hos deras far. Vårat år att få ha turen och fira påsken med dom. Oturligt nog så är ju vissa människor totalt störda i skallen. Ett bra exempel på en störd människa är tex stor barnens far.

Fattar inte hur man kunnat levt med den människan i över 11 år. Det va tänkt att vi skulle hämta barnen redan på torsdagen dock önskade barnens far att få ha dom en dag längre för att kunna ta iväg de till backen för att åka slalom och snowboard Visst tyckte jag, ha dom en dag till eftersom du ska ut i friska luften och aktivera dom.

När vi kommer för att hämta dom på fredagen strax före middagen, den tiden vi alltid brukar ha. Då sitter de och äter påskmiddag hos farmor deras och tydligen har de inte heller varit ute i backen utan hos farmor hela dagen. Gud så irriterande att en människa måste hålla på och ljuga på det viset bara för att få ha påsk med barnen. Vilken jävla tur att det inte blev som vi först hade tänkt att hämta barnen och sedan åka till min mor och bli bjuden på påskmiddag. I så fall skulle ju det ha blivit förstört både för oss och min mor. Så jävla less på att bli sviken på detta viset nu så jag ska försöka och hålla mig till reglerna till punkt och pricka så man slipper bli ljugen för och över trampad av ett svin till karl.

Pornografi och sex i butiker

Skärtorsdag var det igår. Blev förvånad av att barnen fortfarande i byn springer som påskkärringar. Inne i stan var det enbart vid helloween som ungarna sprang och tiggde godis. De svenska traditionerna har gett vika för de amerikanska där. Tråkigt nog så hade vi ju inge godis hemma för att ge till den söta påsk kärringen.

På kvällen blev vi rätt så himla sugna på godis och beslutade att köra in till vindeln och köpa hem lite. Men oj i lilla staden vindeln var fan varenda affär stängd tom macken var stängd. Körde runt och till sist hittade vi en liten turk kiosk med en grill. I kiosken så stog det ett gäng olika snusk tidningar helt synligt för alla kunder. Tex bakom kassan stog en "Rapport" tidning med en uppfläckt brud på omslaget på ett sådant vis så att alla som ska betala inte kan missa den. Tänkte säga åt na att man kan ju inte ha porr på det viset med pornografiska bilder som barn under 18 kan se, dock fattade turk bruden inte ens vad gubben sa då han frågade om man kunde betala maten i samma kassa, så ja jag gav upp den ideen just då.

Hur ser egentligen den svenska lagen på pornografi och sex i butiker där alla människor rör sig i alla åldrar? Kan man skicka en anmälan på att de visar porr för mindeåriga, dock gissar jag på att det är rätt kört då den svenska polisen fan inte ens har tid med att utreda våldtäcktsfall på flera, flera år, suck var är det svenska samhället på väg!!?

Herr gurka

Freja är ett sådant där barn som sjunger före hon kan prata. Idag väcktes jag så vacker av henne då hon nynnade så fint på Herr gurka melodin. Det var Alicia som började sjumga den låten för Freja och av någon anledning så har den fastnat totalt i Frejas hjärna :)

Otroligt gulligt är det i alla fall då Freja sätter igång.


Här dansar herr gurka

både vals och masurka

Grön är herr gurka

grön är hans bror

Båda har strumpor

men ingen har skor


Hur svårt kan det va?

Gubben skulle in till vindeln igår efter jobbet så jag bad han att köpa med sig blöjor eftersom dom är helt slut. Jo, jo det skulle han minnsan göra. Dock visar det sig under dagen igår att nä han tog inte med pengarna eftersom han inte ids fara till vindeln. Ja men blöjorna påminner jag han om och ett "ja just det" suckades fram ur gubben.

Han blev alltså tvungen att först köra hem och sedan köra in en sväng till vindeln för att köpa blöjorna. Helt perfekt tyckte jag för blöjorna är helt slut.

Upptäcker till min förbannelse när jag senare ska byta en blöja på kvällen att men va fan det är ju enbart blöjor i storlek nr 2 inte ens Tyr drar den storleken nå längre och blöjorna var köpta åt Freja.

Går och frågar gubben: "Vilken storlek drar freja på blöjorna"? haha, som jag gissade han hade inte koll fick bara ett "inte vet jag" till svar från han.

Ja det jävligaste är att jag sitter utan körkort så jag tar mig inte till affären idag och jag har lyckats leta reda på 2 st blöjor som ska räcka under dagen. Jag förstår inte hur jäkla svårt kan det vara att köpa blöjor?

två små fötter och två små tänder


Har börjat och försöka se om Tyr vill sitta snart. Haha och som ni ser så nä här ska det nog inte sittas på ett bra tag. Han hänger ju över bena för att kunna få lite kontroll och det ser riktigt skoj ut tycker jag med de två små fötterna som sticker fram där under magen :P


Upptäckte här idag att lillemannen faktiskt har hunnit få två små tänder i käften. Opps, vad man kan missa på han då. Vet alltså inte vilket datum som ska in i bebis boken för första tanden men, men det blir nog bra i alla fall :)

Fågelinfluensa?


Utanför altan trappan hittade vi idag en jätte söt Gråsiska. Passade på att ta fram kameran och ta lite kort. Ett tag efter börjar jag märka att fågeln mår inte alls bra. Svårt att andas har den, kommer en massa saliv och bubblor ur näbben. Ser även ut att ha svårt med och stå ordentligt, ser ut att vara lite svagare på den ena sidan av kroppen då jag petar på fågeln faller den oxå bara omkull. På undersidan ser man även att den söta fågeln har haft diaree. Själva förloppet från att se jätte pigg ut till att den var död gick otroligt fort. Finns det någon som vet vad dessa symtom pekar på för sjukdom? Är ju inte direkt trevligt om det råkar vara fågelinfluensa som vi fått hem till vår tröskel. Är det viktigt idag att anmäla sjuka fåglar om fallet är så var gör man det i så fall?


Mums mums

Den nya bilen gick inte igenom besiktningen handbroms o ngt spindelnät skulle fixas. Men jäklar sedan ska vi sitta med en fungerande stor bil igen, nice!

Gubben kom hem med mums mums oxå dock är det redan i våra magar för länge sedan. Gud så gott det är :)

Den som sår får skörda!Det gror, det gror redan här hemma hos oss. Solen skiner och våren den kommer. Idag har vi underbart väder här hemma hos oss. Vad skoj det ska bli att få visa Alicia på fredag så fina blommor vi sått :)Blåsippan ute i backarna står,
niger och säger, "nu är det vår"
Barnen de plocka små sipporna glatt,
rusa sen hem under rop och skratt.


Mor, nu är våren kommen mor!
Nu får vi gå utan strumpor och skor.
Blåsippor ute i backarna stå,
ha varken skor eller strumpor på.


Mor i stugan, hon säger så:
Blåsippor aldrig snuva få.
Än får ni gå med strumpor och skor,
än är det vinter kvar, säger mor


Full rulle

Full jäkla rulle var det igår. Barnen och jag hade som sagt min mor på besök och sedan var det möte. Mötet tog en jäkla tid, tror att drygt hälften drog innan mötet var avslutat. Barnen klarade dock av det utan problem. En av de vuxna deckade och låg på typ golvet och slappade men Freja sprang piggt omkring där oberörd av den sena timmen. Barn har så otroligt mycket energi i kroppen :)

bilder, bilder och bilder


Tyr och Freja leker ute på gården


sötnosen Tyr


the moder för fröken Angelica


Freja helt vild som vanligt med sylt runt hela käften


Tyr, Alicia och Freja som "rider" på Alicias rygg

har du missat?


Har suttit här och gått med i ett gäng tävlingar, har du missat? gå in
här

få inte för er ngt annat

Gud så skönt det är på morgonen då man är som mest utvilad på dagen. De två stora barnen har redan åkt till skolan och jag Inväntar min mor här då hon kommer på ett litet tag med en buss för att hällsa på.

Får se hur denna dag kommer att gå då jag oftast faktiskt har ganska lätt för att reta mig på henne, vette tusan vad det är men jag brukar vara rätt slut efter en dag med min mor. Många gnäller på sina svärmödrar osv men jag måste få säga att den som irriterar mig mest som finns i min närhet är garanterat min mor. Dock så betyder hon väldigt mycket för mig så få inte för er ngt annat :P

Nä kaffe ska bryggas, bajsblöjor ska bytas och välling ska fixas.

fy fan för 6 års trots

Imorgon kommer min mor på besök. Tidigt på morgonen så även om barnen skulle råka ta sig sovmorgon mot alla odds så blir det ingen för mig. Hon åker hem strax efter middagen och då ska vi åka vidare iväg på möte oxå. Så ja hela dagen lär ju vara bokad som det ser ut nu.

Gubben min är fortfarande iväg och lagar den förbannade bilen, barnen har krig här! Freja råkade knyckla till ngn prinsess affisch som Alicia har vilket ledde till gallskrik och tjut ngt så jäkulst. Före det så har Alexander och Alicia retats och små jävlats med varandra så inte har det då varit lugnt här. Jag är tröttare än tröttast just nu och ska ställa mig och göra lite potatisbullar.

Alicia skriker: "Allt i hela världen är mitt fel, aaaaaaaaahhhhhhhhhh.........". Ja, ja ignorera tills det är lugnt och prata ut senare. Jobbigt dock med allt tjaffs och skrik. Dax för att köpa in öronproppar om detta 6 års trots ska fortsätta så här.

Have a heart

Anna Bergendahl - Have a heart

En 16 årig jänta med riktigt skön sång röst


Hey!
Shut up.
Dont lie to me.
Hey!
Mister, how do you do.
Oh pardon me I thought I knew you.
Would you stand back baby cause I want to get a better look.
The big man who couldnt handle the little bit of love you took.

Hey, hey, have a heart, hey, have a heart.
If you dont love me, why dont you let me go?
Have a heart, please, oh dont you have a heart?
Little by little you fade while I fall apart.

Oh darling, I love you so.
I told you yes, and then you told me no.
Baby, how can you say
You should be free and I should pay and pay
And you talk and talk about you and what you need
But sooner or later your love is gonna make me bleed.

Hey, hey, have a heart, hey, have a heart.
If you dont love me, why dont you let me go?
Have a heart, please, oh dont you have a heart?
Little by little you fade while I fall apart.
Oh, oh.

Talk on, talk on, but love is what you need.
And sooner or later that love is gonna make you bleed.

Hey, hey, have a heart, hey, have a heart.
If you dont love me, why dont you let me go?
Have a heart, please, oh dont you have a heart?
Little by little you fade while I fall apart.
But dont you run away baby.


Bonnie Raitt - Have a Heart

Orginalet inte lika bra om ni frågar mig


Ytterligare en morgon

Jepp ytterligar en morgon, alltid lika härligt med morgnar. Här har vi städat lite grann och gjort alla andra morgon rutiner som småbarn medföljer :)

Gubben har åkt iväg för att hämta Alicia hos min mor sedan ska de åka iväg till Peter för att laga bilen. Har Alicia tur så hinner hon kanske få säga hej till hästarna deras.

Tina en av gubbens systrar ska ta sig en sväng förbi här idag. Lämna lite kläder som Alicia ska få ärva efter Natalie och så ska hon hämta doft ljusen som vi köpte åt hon på IKEA då vi var där senast. Jag hoppas bara att gubben oxå hinner hem innan de kommer så man kanske kan hitta på ngt skoj som spela spel ett tag, skulle inte alls sitta fel :)

Jönssonligan

Bara för att hålla reda på i vilken ordning de kommer eftersom vi har börjat se på dom igen. En riktigt bra klassisk svensk serie av filmer :)

Varning för Jönssonligan - 1981.
Jönssonligan och dynamitHarry - 1982.
Jönssonligan får guldfeber - 1984.
Jönssonligan dyker upp igen - 1986.
Jönssonligan på Mallorca - 1989.
Jönssonligan och den svarta diamanten - 1992.
Jönssonligans största kupp - 1995.
Jönssonligan spelar högt - 2000.

Värsta bästa

Jag har tänkt ha värsta bästa myskvällen jag. Se film i massor och bara mysa med familjen. För den här helgen lär innebära lite tid med gubben gemfört med vad det brukar vara. Han har enbart hållt på och pysslat med bilen (ja den dög tydligen så nu har vi ytterligare en bil), resan och spelat cs idag så kvällen den har jag bokat med han och barnen ;)

Imorgon ska han även iväg för att skruva i bilen så då lär man ju knappast se nå mycket av han heller. Undrar när han förresten har tänkt och dra sig upp från källaren och garaget?

Hoppas ni oxå får en värsta bästa kväll.

Springa omkring naken

Godermorgon på er alla. Gubben har hunnit åka iväg till Peter för att sedan dra iväg med han till Skellefteå där ska de nu äntligen ta sig en titt på bilen som var till salu.

Gubben min sov tydligen jäkligt dåligt inatt oxå drömde mardrömmar osv. En av mardrömmarna handlade tydligen om att jag sprang omkring naken, hur nu det kan vara en mardröm förstår jag då inte alls???

Alicia har åkt iväg till mormor för att gå på stan med henne och sova där. Så ja Idag är det lite lugnare än vad det brukar. Alexander har jäkligt tråkigt som han alltid har på sina datafria dagar. Han vill åka till sin far enbart för att få spela och sitta vid datorn. Förstår inte hur det kan ha blivit så viktigt för barn idag så att de helre väljer media istället för det riktiga sociala livet.

Nu ska jag i alla fall leta lite bloggtävlingar och sedan gå och sätta på lite kaffe

900 ton kyckling till spillo

aftonbladet går det att läsa att Kronfågel har dragit tillbaka sammanlagt 900 ton kyckling. De har även tagit beslutet nu för att inte dra tillbaka mer bla. eftersom det har kommit glas i så många olika sorters produkter. Minst 10 olika produkter till ska vara drabbade av glasattacken nu däribland köttfärs, korv, pyttipanna m.m.

Jag personligen hoppas verkligen inte att det har utförts av några "kött" hatare eftersom så fruktansvärt mycket djur har fått sätta livet till för absolut ingen nytta alls. Tänk er att 900 ton kyklingar kunde i alla fall fått ha ngt syfte med sin död istället för att slängas bort. Borde man då kanske hoppas snarare på att det är någon terrorist attack från något annat land? Nja vette tusan om man vill det heller men fan låt det inte vara djurrätts folk i alla fall. För då är det ju bara ytterligare ett bevis på hur jävla dum i huvdet dom är och att de tänker fan inte längre än vad deras navel når utanför kroppen dvs, inget överhuvudtaget! Dock hoppas jag ju personligen på att det enbart rör sig om ngt fel i produktionen som går lätt att lösa :D

Oavsett vad nu förklaringen eller förklaringarna kan vara så finns det ingen anledning att låta dessa sk. glasattacker styra våra inköp. Särskilt inte om det nu skulle visa sig vara terrorsyfte som är motivet bakom glaset i vår svenska mat. Att inte låta sig påverkas av hot är nog det bästa medlet för att förhindra nya angrepp.  Man får dock kolla maten noga innan man serverar den till barnen för det sista man vill som förälder är ju att servera ens barn glasbitar i maten.

HIM - You Are The OneNo I won't surrender
At any cost
You're something so sweet and tender
From my heart

Yes I've done my evil
I've done my good
Just believe me honey
I won't let go of you

You are the one
And there's no regrets at all
You are the one
And there's no regrets at all

We've had our share of misfortune
We've had our blues
And God is not on our side
Yes it's true
We keep forgetting, baby
The others too
There is no one who can take that away
From me and you

You are the one
And there's no regrets at all
You are the one
And there's no regrets at all

You are the one
And there's no regrets at all
You are the one
And there's no regrets at all

adoptera?

Går du och funderar på adoption?

Då har du lite statestik här för hur det ser ut i sverige och västerbotten. Totalt så fick 23 barn från utomnordiska länder nya föräldrar i Västerbottenslän under det gångna året 2008. Det populäraste adoptionslandet för oss i västerbotten var Kina.


Förra året fick sex barn från Kina nya föräldrar i Västerbotten. Dock så är även Estland ett populärt land att adoptera ifrån.

Det är även totalt i hela Sverige mest populärt med Kina som adoptionsland. 206 st barn därifrån fick nya hem i Sverige under 2008. Totalt gjordes det i hela landet 793 adoptioner från utomnordiska länder.

Här är listan på de länder Västerbottningarna adopterat ifrån under 2008

Kina: 6 adoptioner
Estland: 5 adoptioner
Sydafrika: 3 adoptioner
Colombia: 2 adoptioner
Etiopien: 2 adoptioner
Rep. Korea: 2 adoptioner
Kirgizistan: 1 adoption
Litauen: 1 adoption
Ryssland: 1 adoption

Faktat är hämtat från VK.se


Hugo spyr upp inälvor!


Som jag skrev i inlägget nedan så matades djuren igår kväll med god maten. Våran söta blåtungeskink Hugo käkade på gladeligen med ett gäng syrsor. Efter ett tag, låt säga 10-15 minuter, så kräks han. Stackars Hugo har kräkts upp en hel jäkla blodkorv ser det ut som. Syrsorna låg levandes och sprattlandes i en blodig hinna, såg exakt ut som stackars Hugo hade kräkts upp sina inälvor. Inte nice alls!!


Har försökt och googlat på hur deras matsmälltning osv fungerar dock utan ngt bra resultat. Gissar dock på att det är så de gör med maten "kapslar in den" eftersom Hugo fortfarande ser ut att må bra i alla fall. Vet du ngt mer om vad det kan vara eller är??

Förbi en

Hmm, vissa av kvällarna känns som om de bara springer förbi en. Man hinner inte göra ngt upplevs det som men man har hur mycket vardags saker som helst att göra.  Funderar på vad skillnaden är när tiden inte riktigt vill räcka till från de gånger man upplever att man har all tid i världen?

Hur som så matades alla djuren igår eftersom vi fick hem alla småkrypen som beställts, denna gången var de även levande :P

 

Dubbelt av bajs!

Här har vi haft riktigt trevligt. Först pysslat med och klippa i mjölkkartonger och sedan sått en massa frön. Riktigt skoj och barnen var riktigt duktiga. Dock överaskades jag av ett dubbelt bajs idag

                          

För det första så tog våra mjölkkartonger slut. Fick bara två av våra påsar ner tryckta i jorden. Bajs arne oxå att det alltid ska ta slut på ngt, dålig planering från min sida kanske?

För det andra så hittar jag Freja på vår datastol som är klädd i tyg. Tar bort henne och upptäcker till min förbannelse att Freja har lyckts torka en massa bajs på data stolen, suck!!

Så gubben min om du läser detta vet du att du gärna får ta med dig mer mjölkkartonger och att stolen är (eller har varit) full i skit.

Så frön

Idag ska jag, Alicia och Freja så lite frön om vi hittar åt jorden vill säga. Gubben tog med sig en massa gamla ur druckna mjölkpaket från jobbet så det finns då en massa vi kan så :)

I övrigt kommer vi garanterat bara ta det lugnt. Gubben har gjort om vår torr kläckare till en vattenkläckare eftersom alla våra ägg bara ruttnade, möglade eller sjönk ihop i den förra. Förstår inte varför det blev så. Vattenkläckaren borde fungera eftersom vi använde oss av en sådan förra året och fick ett antal små söta ödlebebisar.


Duktig pojk

Alexander har åkt iväg för ett bra tag sedan med bussen in till stan. Skumt nog så tog bussen enligt Alex inte sin riktiga tur genom stan så han blev lite lätt förrvirad och hamnade utanför lassarettet istället. Han försökte hitta åt en buss där som skulle ta han till rätt bostadområde dock klev han på fel buss och blir tvungen att hoppa av och byta ytterligare en gång.

"Läskigt" var hans ord för situationen efteråt då han ringde mig och berättade hur tokigt det gått idag. Dock vet jag ju att min otroligt duktiga pojk klarar av sådanna situationer då jag har lärt han hur man ska göra för att försöka lösa problem själv. Min duktiga, duktiga pojke ringde dessutom först efter han klurat ut och löst problemet. Stolt mor!

Kört igång

Har härmed kört igång min tävlingsblogg så letar ni fin fina tävlingar till era barn eller reptiler :D ta er en titt där med gämna mellan rum då många tävlingar ska försöka rikta sig mot de målgrupperna.

Geckon tävlar


Den är långt ifrån klar så kan se lite halv skoj ut på vissa ställen, men det får ni ta under en period eftersom jag inte hinner sitta alltför mycket med design fixande.

alla de underbara

Idag så är alla de underbara barnen hemma med mig. Skolan har tydligen en sådann där planeringsdag. Är även lurar dagen idag det har minsan Alicia påminnt mig om här.

Vad fröken Angelica och barnen ska hitta på idag vet vi inte ännu. Funderade på kanske och så nå frön men vi hade ju inget att så i så får nog vänta med det tills senare. Kanske ikväll, hela familjen?

Gubben har tydligen oxå äntligen fått tag på en bra reservdels bil ser det ut som. Dock låg den uppe i Skellefteå så det blir nog först i helgen vi får svar på om vi kommer billigt undan och kan köpa den istället för nya delar.

En ros

Har fått mig en mycket vacker ros. Den kom inte med ngt bud till dörren och inte var det då min karl heller som gav mig den. Ska jag vara ärlig så minns jag inte heller när jag senast fick blommor av älskade gubben min. Kan dock förstå varför han inte köper det åt mig nå längre eftersom jag oftast inte uppskattar blommor så mycket. Tycker det är dyra pengar på ngt som vissnar så satans fort. Dessutom brukar jag bara ställa frågan: "vad har du nu gjort för fel eftersom du kommer med blommor?" haha, ja jag är nog inte som alla andra fruntimmer har jag märkt :P

Hur som nu har jag fått mig en vacker ros och den kom från annsan. Tack så mycket för den :)RSS 2.0